עבור לתוכן

צריך עיצה לגבי חיבור ראוטר ומודם

Featured Replies

פורסם

שלום

יש לי בבית מודם משולב ראוטר אלחוטי של אלקטל speed touch 570

על פי מה שאני יודע הוא עובד רק בתקן b ( הוא כבר בן כמה שנים טובות).

ואני רוצה להחליף אותו למשהו יותר חדש.

רכשתי עקב חוסר ידיעה ראוטר של אדימקס 6424n. ואז הבנתי שאני חייב גם לחבר לו מודם.

יש אפשרות לחבר את הראוטר למודם(ראוטר) של אלקטל ??

כלומר להפוך אותו כאילו רק למודם ולבטל את הראוטר האלחוטי שבו.

תודה

פורסם

בהחלט אפשרי. אתה יכול להגדיר אותו לעבוד כbridge בממשק שלו.

פורסם
  • מחבר

איך אני עושה את זה ?

אני נצא בתוך ההמשק והמילה bridge לא מופיע כאן באף מקום.

תודה

פורסם

הממשק ה webי שלו דיי מסורס בלשון המעטה, אבל יש לו ממשק CLI מאוד עשיר.

מאוד יכול להיות שאפשר בשיטה מהירה להשתמש בו כ transparent bridge פשוט ע"י איפוס פיסי.

תנסה לאפס אותו עם פין מאחורה ולבדוק עם חייגן PPPoE במחשב אם זה עובד.

פורסם
  • מחבר

לא זה לא עובד כפי שהצעת ועדיין אין לי מושג מה לעשות ):

פורסם

לטעמי הרבה יותר פשוט לגשת לבזקסטור ולקבל מודם ADSL חינם אין כסף -- זה מגיע לך.

פורסם

אני אנסה לחפש מדרך CLI שלו מתי שיהיה לי זמן ואכתוב לך איך צריך לעשות את זה.

משהו נוסף שעלה לי לראש זה להגדיר את הנתב בחדש שלך בחיבור של direct connection בדומה לחיבור ללא חייגן בכבלים רק בלי השטות של clone mac ולעבוד ככה במקום חיבור PPPoE, אבל מצד שני ממש לא בוטח שגם זה יעבוד כמו שצריך עם ציו כזה פשוט שלא ניתן להגדיר בו ניתובים סטאטטיים.

עריכה: צ'ף צודק פה. ה570 היה מחולק על בזק בינ"ל בזמנו אם אני לא טועה ולכן אתה עדיין זכאי למודם בהשאלה מבזק (אם אין לך כח וסבלנות לחפור על מה שהצאתי).

פורסם
  • מחבר

נראה לי באמת אין לי כוח להסתבך עם המודם הזה יותר מידיי אבל יש לי כבר סנטימנטים אליו (: בכל זאת הוא מלווה אותי בצורה יפה כבר מספר שנים.

אז מה לעשות ?

ללכת לבזק סטור ולבקש מודם רגיל ? ואז לחבר את הראוטר למודם הזה ?

איזה מודם סביר להניח שיתנו לי ? לא רוצה משהו זבל.

פורסם

זה באמת ציוד מאוד איכותי.

נכון להיום כל המודמים של בזק הם זבל.

הפחות רע הוא ה600E של Aztech הסינים (אל תתן לשם לבלבל אותך ;)).

פורסם
  • מחבר

אתה ממש מעודד (:

אני אגיד לך את הדילמה שלי :

יש לי עכשיו את הנתב מודם האלחוטי הזה של אלקטל מחובר ועובד סבבה בתור מודם.

יש לי נתב אלחוטי עוד סגור בתוך הקופסא של אדימקס (ככה שאני עוד יכול להחזיר אותו).

שווה לי להשקיע עוד איזה 300 שקל ולקנות מודם וראוטר אלחוטיים ? (בקופסא אחת כאילו).

לפתוח את הקופסא ולחבר בכל זאת את הנתב לזה של אלקטל ?

סליחה על החפירה.

פורסם

אין הרבה יתרונות במכשיר שמשלב גם מודם וגם נתב אלחוטי.

במצבך כנראה יהיה הכי טוב לקחת את המודם בהשאלה מבזק ולהשתמש בדימקס שכבר קנית.

פורסם

סתם שאלה ורעיון ששווה בדיקה.

כשהמודם/נתב של Alcatel מוגדר ועובד (כלומר, אחרי האיפוס הגדרת אותו מחדש), בטל לו את התקשורת האלחוטית (מקווה שאת זה לפחות כן אפשר לעשות ממשק ה-web שלו. את כבל הרשת מחיבור הרשת שלו חבר אל הנתב של Edimax. את ה-Edimax תחבר למחשב ותבדוק אם יש תקשורת. אם הכל עובד, תפעיל את האלחוט של ה-Edimax וזהו פחות או יותר.

זה אמנם קצת מסורבל (וגם אין שום בטוחה שיעבוד), אבל עשיתי את זה מספר פעמים כדי לשלב בין ציוד ישן יחסית לחדש (כשהחלפת הציוד הישן לא הייתה אפשרית או מעשית) במקרים בהם נדרשה תקשורת אלחוטית או תקשורת אלחוטית משופרת כמו במקרה שלך. עוד חסרון קטנטן הוא סרבול מסוים בהפניית פורטים כי אתה למעשה נמצא מאחורי שני נתבים, אבל גם זה די זניח אם חשוב לשמור על המודם/נתב של Alcatel.

פורסם
  • מחבר

הבעיה היא איך מנתקים את אופצית האלחוט בראוטר מודם הזה של אלקטל ? דיברתי אפילו אם התמיכה הטכנית של בזק בין לאומי הם אמרו שיש אופציה כזו אבל הם אפילו לא ידעו בסופו של דבר לפתור את זה.

כמו כן לאחר חיפוש בבית מצאתי חפור בארון מודם שנראה טוב ישן של בזק משנת 2003 מדגם : eci b-focus router 270pr

ניתן להשתמש בו ?? הוא שווה משהו ?

כמו כן במידה ואני מחבר אותו אז צריך לראות שלאחר שאני מחבר אותו אני יכול באמת לגלוש באינטרנט או שמספיק לחבר את כל המכשירים הפיזיים כולל האדימקס האלחוטי ואז להתחיל להתעסק אם החיבורים בתוכנה ?

פורסם

ה270 זה, ככל הנראה המודם, בהשאלה שקיבלת בזמנו מבזק.

כמובן שאם הוא מוגדר לברירת מחדל אז מפסיק לחבק אותו למבואת WAN של האידמקס ולהגדיר חיבור PPPoE.

פורסם

כיוון שלקבל מודם בבזק לא עולה כסף ונתב עצמאי כבר יש לך, זו האופציה שהייתי בוחר בה. האם גם מאפשרת גמישות במקרה ועוברים לכבלים -- אם קונים מכשיר משולב, ברשת הכבלים אין לו שימוש.

בכל מקרה, מדריך CLI ל-570 מצ"ב.

[attachment deleted by admin]

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים