עבור לתוכן

מה עדיף בתשתית אינטרנט? הוט או בזק?

Featured Replies

פורסם

אני כרגע שנה כבר לקוח של בזק.

משלם על קו קל- 40 לחודש

משלם על תשתית אינטרנט- 80

סה"כ- 120 לחודש בלי ספק אינטרנט.

בהוט הם רוצים:

תשתית- 80

התקנה חד פעמית- 100

בונוס- 3 חודשים חינם.

הפחד שלי הוא שבהוט יהיו לי ניתוקים.

כרגע בבזק אין לי בכלל ניתוקים והגלישה סבבה.

מה אתם אומרים?

פורסם

בזמן הנוכחי בזק עדיפה כמעט מכל הבחינות

החזקה חודשית של קו קל לא אמורה לעלות 25 ש"ח? איך הגיעו ל- 40?

פורסם

תתחיל בלהתקשר אליהם וישר לבקש את שימור לקוחות...כי שם יש את המבצעים הכי טובים ואפשר לדרוש יותר..

אם אני לא טועה הטלפון 199

תתחיל בקו לייט עולה 25 לחודש וזה סגור אפילו תצעק עליהם למה אתה משלם 40 אולי תוציא מהם משהו..

ללקוחות חדשים הם מציעים 25 שקל לחצי שנה ראשונה ו81 לחצי השני..יוצא 54 לחודש בממוצע אז תתחיל בזה שזה המבצע הכי גבוהה בכלל שאתה מתחיל לדבר איתם (התחייבות לשנה)

אני מנסה להשיג מחיר טוב עכשיו אבל בלי התחייבות לשנה למרות שניתן להקפיא את המנוי ולהעביר אותו ל3 חודשים..

פורסם

לדעתי בזק יותר יציבה מבחינת פריסת התשתית שלה

לעומת הוט שמצריכה שימוש במגברים מאוד חזקים

ועם פתיחת תשתית הNGN שזה שם יפה יותר לADSL2+

עם חבילות של 20-30-50 מגה

אין מה לדבר להוט יקח המון זמן להגיע לכזו תשתית

אני שומע מחברים טובים שללקוחות הוט בחבילת ה10 מגה יש המון ניתוקים ולאגים מעצבנים

פורסם

ללא ספק בזק.

בהוט סבלתי כמה חודשים מניתוקים והפרעות והיה נדיר שהייתי גולש 5 דקות בלי ניתוק.

שלא לדבר על שירות הלקוחות אצל הוט, אתה תמתין 15 דקות עד שיענו, 20 דקות של ז*וני שכל ולא יעזרו לך.

וגם יש את המודמים המטומטמים שלהם ו5 כבלים..

בזק זה עולם אחר.. שווה את הכסף.

פורסם

שירות הלקוחות של בזק הרבה יותר עדיף.

לגבי איכות התשתית עצמה - זה מאוד תלוי באזור, ולא משנה עד כמה יטענו פה חסידי בזק, ממש אי-אפשר לטעון שבזק תמיד עדיפים.

אני כרגע עם אינטרנט של בזק במשך החודשיים האחרונים, והיו לי יותר ניתוקים במשך החודשיים האלה מאשר עם HOT בשנתיים שקדמו להם.

מדברים על NGN וזה טוב ויפה, אבל נכון לעכשיו יש אזורים (אפילו במרכזי ערים גדולות), שמבחינת בזק אתה רחוק מידי מהמרכזיה, ולא יכול להתחבר לחבילות המהירות. ב-HOT אין בעיה כזו בשום מצב - אם יש תשתית, אתה יכול להתחבר למה שאתה רוצה.

פורסם

מה זה קו לייט בכלל?

אני מחובר להוט ולספק 013 במהירות של 2.5 בעיקרון אחלה אינטרנט אך אני משלם לספק 44 שח ולהוט 69 סהכ כ 115 שח ,זה נורמלי ? ושמעתי שאפשר לרדת במחירים אז השאלה שלי אם אני יעבור לבזק אני אוכל לסגור עיסקה טובה יותר?

פורסם

מדברים על NGN וזה טוב ויפה, אבל נכון לעכשיו יש אזורים (אפילו במרכזי ערים גדולות), שמבחינת בזק אתה רחוק מידי מהמרכזיה, ולא יכול להתחבר לחבילות המהירות. ב-HOT אין בעיה כזו בשום מצב - אם יש תשתית, אתה יכול להתחבר למה שאתה רוצה.

הבעיה עם הוט שנגיד 50 אנשים מחוברים על אותו כבל, והכבל הזה מספק 100MB ואם כולם ינצלו את כל רוחב הפס שלהם, מי שמשלם על 5MB לא יקבל אותו.

אבל מאז החלפת התשתית לNGN יש יותר תקלות בקווים בבית, פתאום לא עובדים או כל מיני דברים כאלה.

זה לא שבזק חסינה מתקלות.

פורסם

הבעיה עם הוט שנגיד 50 אנשים מחוברים על אותו כבל, והכבל הזה מספק 100MB ואם כולם ינצלו את כל רוחב הפס שלהם, מי שמשלם על 5MB לא יקבל אותו.

אבל מאז החלפת התשתית לNGN יש יותר תקלות בקווים בבית, פתאום לא עובדים או כל מיני דברים כאלה.

זה לא שבזק חסינה מתקלות.

אני יכול להגיד אחרי יותר משנה, שלפחות לגבי זה לא נכון.

אני לעולם לא ימליץ על הוט כי השירות לקוחות שלהם מחפיר, אבל מבחינת ההגבלה, לי אין בעיה ואני מקבל רוחב פס מלא של600KB,

הורדה במהירות 5 מגה תמיד.

מבחינת ניתוקים, קרה לי מספר פעמים בודדות, עקב עבודות תשתית שלהם.

לעומת זאת בבזק, היו מגבילים אותי על ימין ועל שמאל שהייתי מחובר אצלם, אולי זה השתנה בשנה האחרונה לא יודע.

פורסם

נכון, כאן ההבדל בין שתי השיטות ולכן אמרתי שזה תלוי באזור.

אם במקרה נפלת על אזור עם תשתית HOT חלשה ומאות מנויים, אתה יכול לאכול אותה מבחינת המהירות, לפחות חלק מהזמן.

מה שכן, פה מדובר בשיקולי עומס, כך שלפחות בשעות שבאין אין עומס כבד, תוכל לקבל את כל רוחב הפס שלך, בניגוד לשיקולי מרחק ממרכזייה, שם התשתית פיזית לא מסוגלת לעמוד בקצב התעבורה.

מה גם שבפועל, מגבלות התעבורה לחו"ל של הספקים ואמצעי ה-traffic shaping שאותם נאלצים להפעיל כתגובה, גורמים לירידה בניצול רוחב הפס הרבה לפני שהעומס הלוקלי על התשתית של HOT עושה זאת.

פורסם

נכון, כאן ההבדל בין שתי השיטות ולכן אמרתי שזה תלוי באזור.

אם במקרה נפלת על אזור עם תשתית HOT חלשה ומאות מנויים, אתה יכול לאכול אותה מבחינת המהירות, לפחות חלק מהזמן.

מה שכן, פה מדובר בשיקולי עומס, כך שלפחות בשעות שבאין אין עומס כבד, תוכל לקבל את כל רוחב הפס שלך, בניגוד לשיקולי מרחק ממרכזייה, שם התשתית פיזית לא מסוגלת לעמוד בקצב התעבורה.

מה גם שבפועל, מגבלות התעבורה לחו"ל של הספקים ואמצעי ה-traffic shaping שאותם נאלצים להפעיל כתגובה, גורמים לירידה בניצול רוחב הפס הרבה לפני שהעומס הלוקלי על התשתית של HOT עושה זאת.

נכון, בגלל זה אני העדפתי את בזק, כי הוגבלתי ל1.5MB אבל אמרו לי שעובדים על זה ועכשיו יש את הNGN.

אז אני בסדר עם זה ועשיתי 10MB במחיר מעולה.

אז בבזק גם אם אני רחוק מהמרכזייה שלהם, אז אני אקבל תמיד את ה1.5MB שלי.

אבל אם אני בשעת עומס בHOT יש סיכוי גבוה מאוד שאני לא אקבל אותו.

אני אישית מעדיף לקבל את מה שאני לשלם, ולא לחכות שלא יהיה עומס

מה שאני לא מבין, שאני מוריד משרתים מחו"ל אני תמיד מקבל מהירות מקסימאלית של 1.2MBS אז למה אתם אומרים שזה מוגבל לחו"ל?

פורסם

אבל אם אני בשעת עומס בHOT יש סיכוי גבוה מאוד שאני לא אקבל אותו.

הסיכוי למשהו כזה הוא נמוך מאוד. במיוחד ב-1.5Mb.

פורסם

הסיכוי שזה יקרה לא כל כך נמוך, אצלי כבר לפחות 3 שבועות יש עומס וHOT הודו בזה.

יש לי 1.5Mb ואני לא מקבל את זה, יש שעות שזה נהיה ממש גרוע.

כנראה שבוע הבא אני עובר לבזק

פורסם

זה לא שבזק חסינה מתקלות.

בדיוק מה שקרה אצלי לפני שנה כשהתחברתי לחבילה של 10 בהוט. בשעות היום היו עומסים כבדים ולכן לא יכלו לספק לי את המהירות. אחרי 4 חודשים של טלפונים ללא הפסקה והבטחות מצידם הם הוסיפו כבל באיזור שלי ומאז המהירות שלי יציבה. בעניין הניתוקים, אף פעם לא סבלתי מניתוקים בהוט.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים