עבור לתוכן

קישוריות מוגבלת או חסרה - בעיה שעוד לא הצלחתי לפתור

Featured Replies

פורסם

לא מזמן חיברתי את כל הבית לרשת האינטרנט (בזק בין לאומי ו-HOT) דרך ה-WRT54GL שלי והכל טוב ויפה. מדובר על 3 מחשבים שמחוברים חוטית כששניים מתוכם עובידם בלי שום בעיה ואחד לצערי מציג "קישוריות מוגבלת או חסרה". בעזרתו של אריק, מנהל הפורום ניסיתי לנתק, לחבר שוב, לשנות הגדרות, ולפעול לפי המדריך שפורסם פה/ בחיפוש בגוגל וכלום לא עזר. היום בדקתי ולקחתי אחד מהמחשבים התקינים וחיברתי לאותו כבל רשת "בעיתי" כדי לדעת אם זה הכבל - ובכן, זה לא. האינטרנט פעל בלי שום בעיה. מצד שני כלקחתי את המחשב ה"בעיתי" התברר שהוא באמת בעייתי מאחר והוא אינו פועל בעזרת כבל תקין. הבעיה היא שניסיתי להכניס כרטיס רשת אחד (Off Board) והבעיה נשארת.

מהידע הכללי ביותר שלי בנושא אני מסיק שכנראה זו בעיה בהגדרות הספציפיות במחשב/מערכת הפעלה. אשמח לעזרה בכל אופן.

• תגובות 44
  • צפיות 8.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

הבעיה נובעת כמעט תמיד מכך שהמחשב לא מקבל כתובת IP אוטומאטית מהנתב. יתכן שהבעיה היא בהגדרות של חיבור הרשת במחשב, או בנתב.

בגלל ששאר המחשבים ברשת שלך עובדים כמו שצריך ניתן לפסול בעיה בהגדרות הנתב.

לפני שמתחילים חשוב לוודא שלא הפיירוול (אם מותקן) גורם לבעיה. בטל כל פיירוול קיים (כולל זה של ה-Windows) ובדוק אם הבעיה עדיין קיימת. גם את המשך התהליך בצע כאשר פיירוול כלשהו אינו פעיל ברקע.

כדי לבדוק את הגדרות חיבור הרשת שלך:

בדיקה ראשונה:

Winkey + R > services.msc

אתר את השירות DHCP client וודא שהוא פעיל ושמצב ההפעלה שלו הוא אוטומאטי.

אם הוא לא היה פעיל והפעלת אותו, נסה עכשיו שוב את החיבור לרשת.

בדיקה שנייה

אם השירות הנ"ל היה כבר פעיל.

1) כנס לחלון ה-Network connection

2) אתר את חיבור הרשת שלך > כפתור ימני > Properties.

3) מרשימת הפריטים בחר ב-TCP/IP > properties

4) וודא שהחיבור מוגדר לקבל כתובות IP ו-DNS אוטומאטית.

איפוס ה-Winsock

אם שתי הבדיקות שלעיל היו תקינות, ניתן לאפס את הגדרות חיבור הרשת

1) מחלון ה-Network connections בטל את חיבור הרשת (כפתור ימני > Disable)

2) Winkey + R > cmd

3) בחלון יש לכתוב את הפקודה:

netsh winsock reset

מחלון ה-Network connections הפוך את החיבור חזרה לזמין.

עריכה: איפוס ה-Winsock מתאים ל-Vista. עבור XP השתמש ב-:

netsh winsock reset catalog עבור SP2 ומעלה

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התגובה המפורטת.

ביצעתי בדיוק את מה שאמרת :

הבדיקה הראשונה היתה בסדר, זה היה מופעל ועל אוטומטי.

הבדיקה השניה גם היא היתה בסדר, הוא מוגדר לקבל IP ו-DNS אוטומטית.

גם את האיפוס ביצעתי לפי ההוראות, הוא רשם לי שזה בוצע בהצלחה, אך שהחזרתי את חיבור הרשת חזרה למצב זמין - הבעיה נותרה והוא רושם לי שהקישוריות מוגבלת או חסרה.

פורסם

ניסית לתת לו כתובת ידנית?

פורסם

שכחתי לכתוב שצריך (לפחות מומלץ מאוד) לעשות ריסטרט בסיום התהליך. סליחה.

מה מערכת ההפעלה שמותקנת במחשב הבעייתי? (כולל Service packs למיניהן)

עריכה:

ובעצם, כדי לקבל מידע מקיף ככל האפשר. תוכל להעלות לפה את הפלט של Winkey + R > cmd > ipconfig /all?

פורסם
  • מחבר

ניסית לתת לו כתובת ידנית?

לא, זה יכול לעזור? בכל מקרה אני לא יודע איך.

שכחתי לכתוב שצריך (לפחות מומלץ מאוד) לעשות ריסטרט בסיום התהליך. סליחה.

מה מערכת ההפעלה שמותקנת במחשב הבעייתי? (כולל Service packs למיניהן)

עריכה:

ובעצם, כדי לקבל מידע מקיף ככל האפשר. תוכל להעלות לפה את הפלט של Winkey + R > cmd > ipconfig /all?

אני אעשה את זה שוב בקרוב, אשמח אם תוכל להתעדכן בתוצאות.

בכל מקרה מדובר ב-XP SP3 אאל"ט.

לגבי הפלט שרצית, אני יכול לעשות את זה מהמחשב שלי נכון? שהוא גם מחובר לאותה רשת...

פורסם

לגבי הפלט שרצית, אני יכול לעשות את זה מהמחשב שלי נכון? שהוא גם מחובר לאותה רשת...

לא, זה מציג את ההגדרות שמוחלות על כל מתאמי הרשת במחשב. בכל מחשב ברשת התוצאה שונה.

פורסם

בגלל שמקור הבעיה הוא בחוסר הצלחה של חיבור הרשת לקבל כתובת IP אוטומאטית, הגדרה של IP סטאטית בהחלט יכולה לפתור את הבעיה.

אולם, אני מעדיף לנסות את זה כפתרון אחרון בלבד ולנסות לעלות קודם על מקור הבעיה הנוכחית.

את הפלט יש להוציא מהמחשב הבעייתי בלבד. אם תוציא מהמחשב הנוכחי שלך אכן יתקבל פלט אבל כזה שמציג את הנתונים של המחשב הנוכחי בו אין את הבעיה.

אם יש לך SP3 וגם אחרי הריסטרט הבעיה לא נפתרת תנסה להשתמש בכלי Winsockfix.

אם מותקנת רק SP2 אז יש גם איזשהו Patch שצריך להתקין.

אבל בוא נתחיל עם הפלט.

ושאלה אחרונה, האם יש גם בעיות חיבור עם המחשב הזה, או שההודעה מופיעה אבל לא ניתן להבחין בבעיות חיבור לאינטרנט או לרשת המקומית עצמה (לפעמים הכל תקין אבל ההודעה בכל זאת מתעקשת להופיע)?

פורסם
  • מחבר

כמובן שאין חיבור לרשת - עצם ההודעה עצמה לא מפריע לי, אלא זה שאין חיבור לרשת בעצם.

אנסה את התוכנה הקטנה ואדווח. אשמח רק לדעת אם צריך לבטל את חיבורי הרשת לפני כמו שהיתי צריך לפני שעשיתי "ריסט" להגדרות או שאפשר להשאיר הכל ככה ופשוט להריץ את התוכנה? - תודה על העזרה עד כה

פורסם

בעקרון, אתה פשוט יכול להפעיל אותה.

פורסם
  • מחבר

תודה אבל לצערי זה גם לא עזר.

אתם חושבים שהבעיה היא בהגדרות אולי של מערכת ההפעלה או משהו שכן קשור לנתב/הגדרות אינטרנט או משהו דומה?

אני שואל כי אני מתעניין בהאם פירמוט יכול לעזור (כמובן שעדיף שזו תהיה האופציה האחרונה)

פורסם

ניסית safe mode with networking סתם בשביל הבדיקה?

פורסם

mac address filtering לא מופעל בנתב במקרה? כ"כ האם ניסית לחבר לכניסה אחרת בנתב? (אולי הכניסה עצמה מקצרת).

פורסם
  • מחבר

ניסיתי לחבר לכניסה אחרת, אבל זה בכל מקרה לא יסביר למה אותו מחשב שחשוד כבעיתי גם לא עובד בחדר שלי - שם המחשב שלי מחובר לאינטרנט בלי שום בעיה, ועם אותו כבל ואותו הכל המחשב ה"בעיתי" פשוט לא עובד.

mac address filtering לא מופעל בנתב במקרה?

אין לי מושג מה זה ואיך אני בודק.

ניסית safe mode with networking סתם בשביל הבדיקה?

אנסה ואדווח

עריכה:

לא עובד

פורסם

איזה מערכת הפעלה נמצאת על המחשב הבעייתי? בקשר לMAC ADDRESS תחכה שמישהו שיש לו את הנתב שלך יסביר לך, אני לא יודע

איך זה נראה בLINKSYS.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים