עבור לתוכן

שאלה לגבי סוגי כבלים לשימוש עם אנטנה אלחוטית.

Featured Replies

פורסם

שלום ידידי

יש לי שתי עמדות בערך 1200מטר אחת מהשניה.

בצד אחד יש ראוטר של אדימקס תקן G עם אנטנה כיוונית 14DBI שמכוונת מול העמדה השניה.

בצד שני יש מחשב עם כרטיס רשת של אדימקס ואותה אנטנה שמכוונת לעבר אחותה.

הבעיה שלי הייתה כזאת:

בצד של הראוטר, המרחק בין הראוטר לאנטנה (שמותקנת על עמוד כדי שיהיה קשר עין בין האנטנות) הוא בערך 6 מטר.

בצד של המחשב יש בערך 12 מטר בין האנטנה לכרטיס הרשת (מחשב בתוך המבנה ואנטנה על הגג שוב כדי שיהיה קשר עין בין האנטנות).

הבעיה שכבלים כאלו מאד יקרים (מעל 1000 שקל במקרה שלי) אז לקחתי כבל RG59 רגיל של אנטנות RF ו"השלמתי את החסר" ע"י חיתוך של הכבלים שהגיעו עם האנטנות. דאגתי גם לסוכך את החיבורים המאותרים כדי שלא יהיו "זליגות".

אך למרבה הצער אין בין העמדות קליטה בכלל. אבל רשתות קרובות יותר המחשב כן קולט.

השאלה שלי היא כזאת:

האם הכבלים היקרים להחריד שמוכרים במיוחד ל-WIFI שונים מהותית מהכבלים בהם השתמשתי? והאם זו בכלל הבעיה (אולי האנטנות לא מספיק חזקות לטווח כזה, אף על פי שלא נראה לי)?

אם אשתמש בכבל RG11 באיכות גבוהה (וזול משמעותית מהכבלים היקרים היעודיים) זה יפתור את הבעיה? (אולי יש בכלל בעיה עם אורך הכבל בכל מקרה)

מה, הכבלים היעודיים כאלו מיוחדים שאין להם תחליף?

תודה מראש לכולם.

פורסם

חבר יקר,

יש אנשים שכל פרנסתם היא לדעת את הדברים האלה - מומחי RF (טוב נו, זו הגזמה קלה).

למיטב הבנתי, כשאתה מחבר כבל לאנטנה אתה למעשה משנה את האנטנה עצמה. במובן הזה, הכבל המקורי הוא חלק מהאנטנה.

הכבל שאתה מחבר צריך להיות עשוי בצורה מאוד מסויימת כדי שהאנטנה תשמור על התכונות שלה, ומכאן הסיבה למחירים הגבוהים של הכבלים (וגם של האנטנות עצמן).

אולי מישהו שמתמצא ב-RF ומכיר את כל המשוואות יכול לחשב ולמצוא כיצד תוכל להאריך את האנטנה בעזרת כבל RG11, אבל ייתכן שהדבר פשוט אינו אפשרי.

פורסם

אתה צודק. הכבל משנה את השבח של האנטנה ולכן צריך כבלים באיכות מסויימת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים