עבור לתוכן

המחשב מרסט עצמו בהדלקה !

Featured Replies

פורסם

שלום.

קניתי מחשב חדש לפני כמה ימים וכשאני מדליק אותו קורה הדבר הבא: נדלק ל 2-3 שניות ואז נכבה ל 2-3 שניות מעצמו וחוזר חלילה פעמיים כשבפעם השלישית הוא עולה ומריץ את הווינדוס

האם זה תקין ?

מפרט מחשב: core 2 duo e7500

msi p43 neo-f

ספק כח: spire 550w

שכחתי לציין שהמחשב נלקח למעבדת אייבורי שבה נקנה והטכנאי הסביר שהריסטרטים העצמיים הם למעשה מנגנון הגנה מפני קצרים כלומר שהלוח אם לא יקבל כמות זרם גדולה בבת אחת שיכולה לגרום לשריפת מוליכים

פורסם

ברור שזה לא תקין.

לא נגעת ולא שינית כלום?

אם לא שינית, אז לך לחנות שקנית ממנה ובקש מהם שיטפלו לך בזה.

פורסם
  • מחבר

ברור שזה לא תקין.

לא נגעת ולא שינית כלום?

אם לא שינית, אז לך לחנות שקנית ממנה ובקש מהם שיטפלו לך בזה.

כשחיברתי את המחשב החדש השתמשתי בטעות בכבל ספק הכח של המחשב הישן ונדמה לי שהחלפתי לכבל הנכון רק אחרי שכבר הדלקתי אותו עם הכבל הישן.

בנוגע לתוכנה והגדרות לא שיניתי כלום.

שכחתי לציין שהמחשב נלקח למעבדת אייבורי שבה נקנה והטכנאי הסביר שהריסטרטים העצמיים הם למעשה מנגנון הגנה מפני קצרים כלומר שהלוח אם לא יקבל כמות זרם גדולה בבת אחת שיכולה לגרום לשריפת מוליכים

פורסם

לא בדיוק הבנתי. חיברת את המחשב לשקע החשמל בקיר עם הכבל שמחבר בין הספק לשקע בו השתמשת במחשב הישן? אם כן, אז לא זאת הבעיה.

המערכת חדשה לגמרי, או שהעברת את הדיסק הקשיח הישן שלך למערכת החדשה? אני למעשה שואל אם התקנת את מערכת ההפעלה מחדש או שזאת אותה מערכת שהייתה מותקנת במחשב הישן?

עולה לך הודעת שגיאה כלשהי (אם אפשר להבחין)? באיזה שלב הריסטרט העצמי מתרחש (מייד בהתחלה, כשרואים את מד הטעינה של ה-Windows)?

האם המערכת משמיעה צפצופם כלשהם?

פורסם
  • מחבר

לא בדיוק הבנתי. חיברת את המחשב לשקע החשמל בקיר עם הכבל שמחבר בין הספק לשקע בו השתמשת במחשב הישן? אם כן, אז לא זאת הבעיה.

המערכת חדשה לגמרי, או שהעברת את הדיסק הקשיח הישן שלך למערכת החדשה? אני למעשה שואל אם התקנת את מערכת ההפעלה מחדש או שזאת אותה מערכת שהייתה מותקנת במחשב הישן?

עולה לך הודעת שגיאה כלשהי (אם אפשר להבחין)? באיזה שלב הריסטרט העצמי מתרחש (מייד בהתחלה, כשרואים את מד הטעינה של ה-Windows)?

האם המערכת משמיעה צפצופם כלשהם?

המערכת חדשה לגמרי שום דבר לא הועבר מהמחשב הישן למעט מסך ורמקולים.

הריסטרט העצמי מתרחש 2-3 שניות מאז ההדלקה כאשר המסך לא מגיב לריסטרטים (נשאר כבוי עד שבפעם השלישית עולה הווינדוס) והמדובר הוא אפילו לפני שהתקנתי ווינדוס על המחשב כך שלא נראה לי שזה קשור איכשהו לווינדוס.

פורסם

אז ככל הנראה מדובר בתקלה/התנגשות חומרתית.

אפשר להתחיל ולהוציא את אחד מרכיבי הזיכרון (אם יש לך יותר מאחד) ולבדוק אם יש שינוי, אפשר לנסות ולהחליף ספק כוח, כרטיס מסך וכו'. (אגב, לא אמרת אם נשמעים צפצופים כלשהם מהמחשב).

אבל אם המחשב חדש, הכי פשוט זה לקחת אותו לחנות ושהם יחקרו, יאתרו ויתקנו את הבעיה.

פורסם

לגבי מה שהטכנאי אמר לך, האם כשאתה עושה אתחול למחשב פועל, זה גם קורה? אם כן, אז אני לא בטוח שהוא צודק.

ואגב איזה ספק זה?

פורסם
  • מחבר

באתחול רגיל זה לא קורה.

פורסם

זה לוח עם בעיה לופ בבוט גם בגלל כ מסך.

לנסות עם כ מסך אחר

לנסות ספק חזק יותר

לעדכן ביוס

פורסם
  • מחבר

זה לוח עם בעיה לופ בבוט גם בגלל כ מסך.

לנסות עם כ מסך אחר

לנסות ספק חזק יותר

לעדכן ביוס

איך מעדכנים ביוס ?

פורסם

איזה ספק יש לך? (אני שואל כיון שלי יש ספק איכותי של אנרמקס, ולפעמים כשאני מדליק את המחשב הוא עושה לי שני אתחולים, כמו שאתה מתאר, בשביל לא להרוס את הרכיבים)

פורסם
  • מחבר

איזה ספק יש לך? (אני שואל כיון שלי יש ספק איכותי של אנרמקס, ולפעמים כשאני מדליק את המחשב הוא עושה לי שני אתחולים, כמו שאתה מתאר, בשביל לא להרוס את הרכיבים)

זהו שזה לא קשור לספק כח או כל דבר אחר שאנשים זרקו פה. דיברתי עם טכנאי מחשבים והוא אמר שזה פונקציה שכמה ציפסטים מהחדשים בשוק דורשים, זה נקרא פריקת כבלים וזה בעיקרון שומר על הרכיבים שלא ישרפו או ינזקו מעוצמה גבוהה של מתח בבת אחת

פורסם

אם כך, אז אין לך שום בעיה. זה משהו טוב.

פורסם

אני מאוד בספק שאין לו בעיה. הפעלת המחשב (ממצב בו הוא כבוי) מעמיסה על הרכיבים החשמליים ואני לא רואה איך היא בדיוק עוזרת "לשמור" על חיי הרכיבים (והקבלים בפרט). אבל שיהיה.

הבעיה הזאת מוכרת, לא משהו חדש, ואין לה קשר (עד כמה שאני יודע) להגנה על הרכיבים. כלומר זה לא פיצ'ר שמובנה בלוח האם. הבעיה מופיעה בגלל כרטיס מסך, OC שנעשה (תזמוני זכרונות בעיקר), או גרסת BIOS שמתנגשת עם כל אחד מהגורמים הנ"ל.

אני גם לא רואה את הקשר בין התשובה שהטכנאי נתן ובין הבעיה - התשובה שלו ממש לא לעניין לדעתי.

אבל אם פותח הדיון מרוצה, שיהיה. רק חבל על הזלזול שהפגין בתשובות שקיבל פה כשאמר "התשובות שזרקו פה".

פורסם

גם אם זה ככה, ואתה מרוצה מלוח שלך,

אז

" זה נקרא פריקת כבלים "

כבלים לא מפרקים. מפרקים קבלים. ואין שום קשר בין הסבר של טכנאי

שלך לפריקת קבלים. ההפך הגמור !

והדלקה כמה פעמים - אם כבר עושה רק נזק לרכיבים !

שנה טובה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים