עבור לתוכן

לוחות אם של אינטל - אפשר מעט מידע?

Featured Replies

פורסם

אני בדרך לקנות מחשב חדש, והחנות בה אקנה מוכרת רק לוחות אם אינטל. לא מצאתי דיונים או ביקורות על לוחות האם האלו, ואתם בדרך כלל ממליצים על לוחות של חברות אחרות.

אני תוהה מדוע.

הם יקרים יותר? פחות עתירי פיצ'רים? מוגבלים אחרת?

אם הבעיה היא במחיר בלבד, אני אקנה בחנות בגלל נוחות ושירות טוב שקיבלתי שם. אם הסיבה אחרת - מעדיפה לדעת ולבחון את החלטתי.

אין לי כוונה לעשות אוברקלוקינג (לא יודעת מה זה), והדרישות מהמחשב הן יחסית צנועות - עובדה שכיום אני עושה כל מה שברצוני לעשות על פנטיום 3 בן חמש, ואם לוח האם שלו לא היה גוסס הייתי דוחה בינתיים את השדרוג.

ספציפית, מבין המוצע באותה חנות אני מתלבטצת בין שני לוחות

INTEL DP 45SG

INTEL BLK DG 45ID

הראשון יקר יותר, אבל יש לו אפשרות לזכרון מתקדם ומהיר יותר. למרות שאקח DDR2 ומהירות 800 תספיק לי, אני מעדיפה לא לגלות מאוחר יותר שלא אוכל להחליף/להוסיף זכרון כי DDR2 הפך obsolete. האם יש סיבה לחשוש שעוד שנה שנתיים יקרה כך?

ברור לי שמדובר על overkill לצרכים שלי, אבל אני לא רוצה לקנות לוח שיהיה בעצמו obsolete בקרוב, ומאידך לא נראה לי שיש הצדקה לעלות לרמות שמעל. האם לדעתכם לוח אם מבוסס 45 צפוי להמשיך להיות רלבנטי מעבר ליתר סדרת ה-40 (או ה-30), או שמספיק לקחת לוח זול יותר?

יש לי עוד התלבטויות, אבל השאלות בקשר ללוח האם הכי בוערות. לאחרות יש לי תשובות חלקיות לפחות.

תודה מראש על התיחסות

פורסם

לוחות אינטל לא מומלצים פה לרוב, כי הם יקרים יחסית לפיצ'רים שהם מציעים, ובפרט כמעט לא נותנים שום אפשרויות אוברקלוקינג (החלטה עקרונית של אינטל).

אינטל לא משקיעה בלוחות שלה, כי זה לא הביזנס העיקרי שלה. בעיקר הם מוכרים מעבדים וצ'יפסטים. לוח של אינטל זה פשוט איזושהי נקודת מוצא, שמראה איך אפשר לממש משהו. לרוב יצרנים אחרים, יוצאים מהרפרנס הזה ונותנים מימוש מתקדם יותר.

מצד שני, לוחות אינטל לרוב עוברים בדיקות קפדניות בכל מה שקשור ליציבות ואמינות. לכן הם נפוצים אצל לקוחות תאגידיים (חברות גדולות).

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התגובה המהירה

עכשיו ברור לי יותר מדוע לוחות אלו לא מומלצים כאן.

בגדול דווקא מתאים לי שהלוח יהיה אמין ובדוק, ולא בטוח שהפיצ'רים הנוספים בכלל נחוצים לי, או ישמשו אותי. הלוח הקודם היה יחסית מתקדם כשקניתי אותו, ועשה לי צרות הרבה לפני שעבר זמן סביר.

אם יש לאנשים כאן מידע אילו פיצ'רים חסרים בלוחות שציינתי שאינם נוגעים לאוברקלוקינג - אשמח מאוד לדעת.

אני גם מקווה שימצא מי שיתיחס לשאר שאלותי.

פורסם

אני לא ידוע באיזה מחיר הלוחות הוצעו לך אבל כשקונים לוח חשוב לדעת אילו פיצ'רים דרושים למשתמש ולא אילו פיצ'רים יש בלוח.

תעיפי מבט בסטיקי לוחות אם על לוחות ה-G31 ותראי אם המאפיינים שלהם מספיקים לך..

לצורך העניין אין שום דבר רע בלקנות מעבד, לוח וזיכרון עכשויים כי התושבת החדשה רק נכנסה לשוק ויעבור עוד זמן מה עד שהתושבת הישנה תעלם. גם כשהיא תעלם, אין בכך שום דבר רע- מוכרים וממשיכים הלאה למערכת אחרת. וזה לא אומר שהביצועים יהיו פחות טובים כי זה הכל ביחס למחיר.

מה השימושים שלך בכלל במערכת?

אז לא, DDR2 זה לא דבר רע וגם לא ערכת שבבים X/P/G/Q4X. לצורך העניין, זה כ"כ לא רע שאני ממליץ לקחת אפילו G31 אם לא צריכים יותר ממה שהערכת השבבים הזו מציעה.

לגבי אמינות- הלוחות של אינטל לא אמינים יותר ולא אמינים פחות.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התגובה. אני עדיין מעכלת את התשובה. אני פשוט מחליפה מחשב לעיתים רחוקות יחסית, ולכן מעדיפה לקנות מה שלא יתיישן מהר מדי, במובן זה שלא ימצאו חלפים אם תהיה תקלה או קפיצת מדרגה בדרישות.

אם הייתי מבינה במאפיינים של לוחות מן הסתם לא הייתי שואלת... ואני אומרת זאת בחיוך, לא כטרוניה. אני באמת לא יודעת מה אומרים כל מיני דברים.

לא נורא. אני מבינה שהלוח עליו חשבתי לא יתיישן מהר מדי, ובין שתי האפשרויות אתייעץ בחנות. לפחות לא שמעתי דברים רעים על הבחירה.

תודה על המידע ועל הקדשת הזמן.

פורסם

לוחות אם של אינטל הם בסיסיים ביותר, לרוב אין להם תוספות, ולמעשה הם בין הלוחות הכי פחות מומלצים.

כאשר אתה מגדירה משהו כ-אני רוצה משהו שלא יתישן מהר, ברור כי אינך מבינה, שבעולם המחשוב אין דבר

כזה שלא יתיישן מהר.

ראשית חנות שמוכרת רק לוחות אינטל היא די מוזרה, ואין לי מושג מדוע זאת. כיום ניתן למצוא כמעט בכל אזור

בארץ, ואף אסתכן ואמר שלמעט מדימונה דרומה תוכלי למצוא את מירב לוחות האם, של החברות השונות.

בכדי לקבל משהו עדכני, קרי הטכנולוגיה החדישה ביותר (שלא בהרכח עולה הרבה יותר) עליך לקנות מחשב

מבוסס AMD או מאידך לחכות ליציאת הטכנולוגיה הבאה של אינטל, קרי הCORE I5 או הCORE I3, הטכנולוגיות

אמורות לצאת עד תום 2009. אני אישית הייתי מעדיף מבוסס AMD, בכ2000 ש"ח. אם תלכי על אופציית AMD

אציע לך לגשת לפורום מפרטים, לכתוב שאת מעונינת בטכנולוגיה החדישה ביותר, כלומר לוח אם AM3 (ולא AM2+), כמו

כן צייני תקציב ודרישות. אגב אם מדובר במערכת של 4500 שח וצפונה ניתן לשקול את הטכנולוגיה החדישה של אינטל קרי COREI7

שכבר שוחררה לשוק בתחילת השנה.

פורסם

היא שואלת ספציפית על לוח אם. אם היא הייתה רוצה אז היא כבר הייתה פונה לפורום מפרטי מחשב.

וזה לא i5 ו-i3.. כרגע זה i7 ו-i5 (שלושה מעבדים) וכולם לינפילד.

תודה רבה על התגובה. אני עדיין מעכלת את התשובה. אני פשוט מחליפה מחשב לעיתים רחוקות יחסית, ולכן מעדיפה לקנות מה שלא יתיישן מהר מדי, במובן זה שלא ימצאו חלפים אם תהיה תקלה או קפיצת מדרגה בדרישות.

פלטפורמה חדשה בפתח, זה אומר שכל הלוחות עם LGA775 יחשבו כישנים אבל זה לא אומר שום דבר. למה משנה לך אם זה מתיישן או לא? מה אומרת לך המילה "ישן"? אם המעבד, הלוח והזיכרון עושים את העבודה אז זה לא משנה אם הם ישנים או לא.

פורסם

דווקא שני הלוחות שהוצעו לך מיועדים יותר לשוק הפרטי ולא עסקי.

שניהם מלאים ב"פיצ'רים" (שלא בטוח שאת צריכה) : ESATA, FIREWIRE, RAID...

מה שחסר זה חיבורים "ישנים" שאינטל משאירה מאחור: IDE, PS2. כך שתצרכי מקלדת+עכבר USB, לא תוכלי לחבר דיסק/צורב IDE, רק SATA.

הראשון, DP45SG, שייך לסדרת EXTREME שמאפיינת ביכולות OVERCLOCKING מסוימות. הוא בגודל ATX מלא עם 3 חריצי PCI (למי שצריך).

השני, DG45ID, שייך לסדרת MEDIA, יש לו כרטיס מסך מובנה X4500HD עם חיבורים HDMI + DVI. גודלו מיקרו ATX.

חנות שמוכרת רק לוחות של אינטל אמורה לרכוש אותם כחבילה מעבד+לוח, ומסוגלת להציע אותם במחיר תחרותי.

פורסם
  • מחבר

טוב שאתה אומר לי. התכוונתי להשמיש חלקים מהחשב הקיים, ואני חושבת שהם צריכים חיבורים ישנים (מקלדת ועכבר לא אכפת לי להחליף, אבל צורב התכוונתי להשאיר). מסתבר שתמיד לומדים משהו.

ואגב - בחנות עדיין לא הציעו לי. אני זאת שבחרתי ממה שיש להם, ושנראה לי שיענה על בעיית ההתיישנות.

אבל - הבנתי שלזכרונות DDR2 עוד יש אופק קיום סביר, ובינתיים ל-DDR3 אין יתרון משמעותי שמצדיק את קפיצת המחיר. הבנתי שאני יכולה להסתדר עם מעבד שלא דורש את מהירות השיא של לוחות ה-45. עכשיו אני מוכנה יותר ללכת לדבר עם החנות - מה שיעשה השבוע, כנראה.

לגבי מכירת לוחות אם אינטל בלבד, גם חנות נוספת שבדקתי, שיתרונה הוא שנמצאת בעיר מגורי - מוכרת לוחות אם אינטל בלבד. זה כנראה נפוץ יותר משמכירים המומחים שמבצעים רכישות חכמות יותר ברשתות שנמצאות באינטרנט. אני צריכה חנות עם נוחות הגעה למקרה של תיקון/שדרוג, משום שאני לא יודעת לטפל במה שנמצא בתוך הקופסה. כששאלתי (בטלפון) למה רק לוחות אינטל, אמר לי האיש שזה בגלל האמינות ומיעוט התקלות. אחרי לוח אם שעשה לי בעיות, אני נוטה לקבל את הזהירות. כנראה לא הייתי היחידה בין לקוחותיו שנתקלה בבעיה.

והנקודה לגבי התיישנות נוגעת להמצאות חלפים בשוק לזמן סביר. זה נכון שבשל דרישות צנועות מחשב יכול להחזיק לאורך זמן. אבל אם ישרף רכיב ולא אוכל להשיג, כל המערך לא יעבוד, וחבל לקנות היום מה שיש לו אופק חיים קצר.

חברים - עזרתם לי המון. גם להבין מעט יותר מה אני הולכת לקנות, וגם להבין את מי שיבנה לי את השדרוג. אני מודה לכל מי שתרם לי ידע.

פורסם

ראשית חנות שמוכרת רק לוחות אינטל היא די מוזרה, ואין לי מושג מדוע זאת.

יש סיבה לכך.

אני מכיר חנות מאד ותיקה בהרצליה שהבעלים מוכר ומתקין רק לוחות אינטל.

הסיבה לכך היא מימוש אחריות.

אם הלוח נדפק לקראת סוף תקופת האחריות, נאמר, לאחר 2.5 שנים, אין אפשרות להשיג לוח חדש במקומו כי הכל בשוק התחדש,

ואז צריך לוח משומש .. או לוח אחר שלא תמיד מתאים לכל הרכיבים הקיימים, והלקוח כועס.

להשגת לוח של אינטל, הוא פונה ישירות במייל למפעל אינטל באירלנד, ומממש את האחריות דרכם.

לדבריו, התהליך מהיר והם שולחים מייד לוח חליפי חדש, תמיד יש במלאי ולא עושים בעיות.

כך הוא נותן שרות טוב ללקוחותיו.

פורסם

והנקודה לגבי התיישנות נוגעת להמצאות חלפים בשוק לזמן סביר. זה נכון שבשל דרישות צנועות מחשב יכול להחזיק לאורך זמן. אבל אם ישרף רכיב ולא אוכל להשיג' date=' כל המערך לא יעבוד, וחבל לקנות היום מה שיש לו אופק חיים קצר.

[/quote']

זו שטות כי bottom line החנות מספקת את האחריות וכל עוד שהתושבת תתאים ושהפיצ'רים יספיקו לך אז הלוח יספיק. (במקרה והלוח הספציפי כבר לא יהיה בסביבה) או במילים אחרות- מהבחינה הזו אין הבדל בין הלוחות.

פורסם

כאחד שיש לו בבית מחשבים בני 4-5 שנים ומבחינת ביצועים מספיקים לו בכל נקודת זמן מחשבי ה-low end של אותה נקודת זמן, מצאתי שמחשבה על התיישנות במחשבים כאלה היא מופרכת: לא כדאי להשקיע במחשבים שכאשר נקנו נחשבו כ-Low End. המינימום להשקעה יהיה קניית שילוש לוח אם-מעבד-זיכרון, ואם כך אני מעדיף כבר לקנות מחשב low end חדש ולזרוק\לתת את מחשב ה-low end הכי ותיק שיש לי בבית. יש לי כיום בבית ארבעה מחשבים.

הנקודות החשובות כשבאים לקנות מחשב low end:

- רכיבים אמינים עם אחריות ארוכה.

- תאימות לחומרה אותה רוצים להביא ממחשב קודם.

- חנות קרובה וטובה בעלת שם טוב מבחינת שירות.

כל אלה ניתן להשיג יחסית בזול כי בד"כ מה שעולה כסף הם ביצועים ו-Features.

פורסם

בנוסף הלוחות שלהם מגיעים עם באנדל עלוב, אריזת BULK וקבלים לא SOLID כמו נניח בלוחות GB, ASUS ועוד..

המרווח הגדול שיש על הלוח מראה לא פעם כי הפיצ'רים מעטים למדי.

פורסם

^^^ זה מה שקובע - האריזה?

ומה עם זה שהלוחות של אינטל אמינים יותר?

ואולי המרווח הגדול מאפשר קרור יותר טוב?

באת לקלל ויצאת מברך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים