עבור לתוכן

מחשב מסרב לעלות (לא באופן קבוע)

Featured Replies

פורסם

שבוע טוב לכל חברי הפורום,

אני סובל מהבעיה הזאת מספר רב של חודשים אך כתוצאה מחוסר זמן לא התעמקתי בנושא.

קצת בעייתי בשבילי להסביר את המצב. כאשר אני מפעיל את המחשב ממצב 0 המחשב מתחיל לבצע תהליכי הדלקה (HD מתחיל לעבוד, לוח אם מצפצף) אך שום DATA לא מועבר למסך. המחשב עצמו לא ממשיך בפעולת ההדלקה ולאחר כ- 20 שניות לערך כובה. לחיצה על כפתור ה RESTART מכבה אותו ישר ולאחר כ-5 שניות הוא נדלק שוב לאותו מצב. הדרך היחידה להתגבר ולהפעיל את המחשב היא לנתק את כבל החשמל מהמחשב להמתין מספר שניות ולהדליק.

בשיטה הזאת המחשב עולה ומציג את ההודעה הבאה

overclocking failed please enter setup to re-configure your system.

אופציה אחת באמת להיכנס לתפריט הBIOS ואופציה שניה לשחזר להגדרות ה- "דיפולט".

במידה ונכנסים לBIOS לא משנים כלום עושים SAVE המחשב מבצע כיבוי קל של כ- 2 שניות לאתחל את המערכת ושוב נתקע.

אם נותנים למחשב לשחזר את הגדרות הדיפולט הוא עולה כאילו כלום לא קרה. (לפעמים לאחר העלאת הWINDOWS נתקע ומכבה את עצמו - קורה רק כאשר יש את בעיית ההדלקה).

בשאר הפעמים מרגע שהמחשב עולה הוא לא נתקע כתוצאה מחום או עומס מסויים הוא יכול ככה לעבוד ימים שלמים בלי שיקרה משהו.

התופעה נגרמת רק במהלך כיבוי או ריסוט.

פה אולי הזמן לתת את מפרט המחשב: מעבד intel core2 q6600 לוח אם asus p5k זיכרון corsair ddr2 2gb 1066Mhz

ספק סטנדרטי לא של חברה ידועה (כנראה מסוג ה-3 במאה), כרטיס מסך asus ge force 8600GT

בשלב הראשוני הוחלף הספק(ספק 500W של CORSAIR) והבעיה עדיין נשארה. גם כרטיס מסך הוחלף ועדיין הבעיה לא הסתדרה.

המחשב מאוורר ואין בקושי אבק על המאווררים שמונע כניסת אויר או הוצאת אויר

שוב אני רוצה לציין שמרגע שהמחשב עולה אני לא נתקל בשום בעיות לא של חום או האטה שום דבר...

וגם שום overclocking לא נעשה במחשב שגורם למאמץ מסויים = יכול להיות שאני לא מודע בכלל ואכן התבצע overclocking? איך ניתן לבדוק זאת ולשחזר הגדרות יצרן במידת הצורך?

אשמח לקבל עצות או כל קצה חוט שיעזור לי

תודה מראש ושבוע טוב

פורסם

נשמע כמו לוח-אם תקול.

פורסם

איך מצפצף כשלא נידלק ?

אנליזה לעשות ככה:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=386079.0

אם נידלק רק אחרי מוציא מחשמל זה או בגלל POST תקוע או בגלל ספק חושב יש קצר .

הודעות כשכבר עולה כמו על OC זה בגלל כיבוי באמצע POST - בעיה שיש בלוח של ASAUS ולא

צריח להתיחס לזה רק לעשות F1 .

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה על התגובות,

Ivan, לאחר בדיקה לפי המדריך שלך אכן אין שום צפצוף וכנראה שהמחשב נתקע באחד מהתהליכים של הפוסט

לפי מה שכתבת לא ניתן לדעת איפה הבעיה. מה שמשאיר אותי עם האפשרות שהלוח אם או המעבד לא תקינים

ספק כבר הוחלף ועדיין נשארה הבעיה

אחריות על לוחות אם של ASUS היא לשנה אחת/שלוש?? או שאין אחריות בכלל?

אשמח לקבל פתרונות או בדיקות נוספות אם יש

תודה והמשך שבוע נעים

פורסם

כעיקרון האחריות על לוחות אם היא 3 שנים, אבל זה מאד תלוי במקום ממנו נרכש הלוח.

בנוסף, אחת הבעיות עם לוחות של ASUS, היא שהם נותנים את ההודעה שקיבלת עבור מספר רב מאד של תקלות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים