עבור לתוכן

בעיה ב- RAID0 (stripe) l

Featured Replies

פורסם

שלום, יש לי במחשב שני כוננים של 500GB במצב של mirror

אחרי כמה חודשים שמתי לב שבזמן הפעלת המחשב, לפני שהווינדוז עולה, מופיע לי באדום error occurred אבל עדיין המחשב ממשיך לעלות ופועל בלי בעיה. יש לי אפשרות של כמה שניות להכנס לתפריט של הRAID ע"י ctrl+I וזה מה שמופיע (ניסיתי לכתוב את זה מחדש כי אין לי אפשרות ללכוד מסך בדוס):

raidprob.jpg

האם יש לי אפשרות לבדוק מה הבעיה ולתקן אותה לפני שאני מפרמט את ההרדיסקים?...

תודה רבה מראש!

תום

פורסם

שתי הערות:

1. על פי תמונת המסך לא מדובר ב-MIRROR אלא ב-STRIPE. כלומר לקחת שני דיסקים פיזיים ושרשרת אותם לדיסק לוגי אחד גדול יותר. המשמעות היא שבעיה באחד הדיסקים אוטומטית תשבית גם את הדיסק השני -- לא מצב אידיאלי.

2. על איזה לוח אם מדובר -- חברה ודגם?

פורסם
  • מחבר

אתה צודק, אני באמת רואה שכל הנפח (1TB) מופיע אצלי במחשב ולא רק 500GB כמו שהיה צריך להיות (אני לא יודע למה טכנאי המחשבים שלנו עשה את זה ככה)

הנה עוד מידע, אני מקווה שזה יעזור:

raid0.jpg

motherboardk.jpg

פורסם

אי אפשר להפיק מידע מהקשיחים כשהם ברייד (אחד החסרונות של הבקר המובנה בלוח)

בכל מקרה, גבה את המידע פרק את הרייד ובדע אבחון לכל קשיח

אחרי זה תבנה מחדש את הרייד כרייד 1 כמו שרצית מההתחלה ותחזיר את הנתונים

פורסם

ובנוסף למה ש-iakovl כתב לך לבצע -- שם לב שהטכנאי שהרכיב את המחשב שם את הזכרונות בבנקים 2 ו-4 במקום ב-1 ו-3 -- זה לא ממש קריטי אבל גם לא ממש מומלץ.

פורסם

ובנוסף למה ש-iakovl כתב לך לבצע -- שם לב שהטכנאי שהרכיב את המחשב שם את הזכרונות בבנקים 2 ו-4 במקום ב-1 ו-3 -- זה לא ממש קריטי אבל גם לא ממש מומלץ.

רק לידע כללי.....מה הבעיה עם החיבור ל2 ו4 במקום 1 ו3 ?

פורסם

ישנם לוחות אם עם 4 סלוטים של זכרון שיש בהם חשיבות במיקום של שני סטיקים של זכרון. לגבי לוח האם הספציפי הזה בדקתי עם GIGABYTE ואין חשיבות -- כלומר גם מיקום ב-1-3 או ב-2-4 יהיה בסדר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים