רעיונות למתכונים קלים ומהירים להכנה וטעימים כמובן! - כללי - HWzone פורומים
עבור לתוכן
  • צור חשבון

רעיונות למתכונים קלים ומהירים להכנה וטעימים כמובן!


morans

Recommended Posts

שלום אנשים!

אנחנו במשפחה עושים ארוחה משפחתית כל יום שישי בערב ותמיד אוכלים את אותו דבר

רציתי לבקש מכם רעיונות למתכונים קלים ומהירים וטעימים כמובן שאני יכולה להשתמש בהם בשישי בערב

או בכלל בכל ערב

אנחנו מכינים, תפוחי אדמה, בטטה ובצל בטיבול של פפריקה, כמון, פלפל ומלח בתנור, זה יוצא מעולה!

אבל די נמאס לאכול את זה כל שבוע. המתכון הזה הוא מאוד קל להכנה, והוא מאודדדד טעים (מומלץ!)

ובמנה עיקרית אנחנו בדרך כלל מצרפים בשר (המבורגר, קבב או סטייק)

האם יש למישהו מתכון מעניין קל ומהיר שיוכל לשדרג לנו את ארוחת הערב?

אם כן אני אשמח! :)

תודה למציעים!

מורן

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

תתחילי מכאן:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=328555.0

ומכאן:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=406114.0

חוץ מזה, רעיון לתוספת נחמדה - תכינו אורז לבן, אבל במקום להשתמש רק במים, תשתמשו במים ובחלב קוקוס (לא סגור על הכמויות). האמת היא שלא ניסיתי את זה אף פעם, אבל זה אמור להיות ממש טעים :)

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

שניצל (איזה אירוני....) תודה רבה על התרדים האלה. עברתי עליהם אבל לא מצאתי מתכונים שם בכלל

שאהבתי או בכלל כאלה שקשורים לתוספות מעניינות.

מה שדווקא ראיתי היה מתכון נחמד לפנקייק, שאולי אני אשתמש בו, אבל מעבר לזה לא מצאתי עוד משהו.

עוד הצעות?

מי שאוהב לבשל (או שהוא שף לצורך העניין) תגידו לי מה אתם אוהבים לאכול בתור עיקריות, מה אתם אוהבים להכין

או לחילופין מה אמא מכינה לכם שאתם אוהבים? :)

תודה!

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

מה שדווקא ראיתי היה מתכון נחמד לפנקייק, שאולי אני אשתמש בו, אבל מעבר לזה לא מצאתי עוד משהו.

:P נראה לי שזה היה המתכון הראשון שכתבתי שם.

הדברים שאני בד"כ מכין לעצמי - חזה עוף על הגריל (מתובל, יש כזה תיבול שמתאים לעוף, או לחילופין עם פפריקה, או בסויה וצ'ילי מתוק), לפעמים מוקפץ, ספגטי בולונז (לא זוכר איפה מצאתי מתכון, אבל הוא די פשוט, אני אמצא אותו אם את רוצה). יש לי גם מתכון נחמד של פסטה ברוטב עגבניות עם קצת שמנת. אה, וגם פירה (לפעמים אני גם מוסיף בטטה אחת לפירה). אלה פשוט דברים יחסית פשוטים להכנה ומחזיקים לי הרבה זמן במקרר :)

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

אפשר לערבב פירה עם חמאה ולשים קצת בצל מטוגן למעלה (שיהיה קצוץ דק ומטוגן טוב..)

אפשר להכין סושי אם אתם אוהבים .. זה יכול לבוא כתוספת ..

מנות עיקריות שאני אוכל זה בעיקר פסטות .. בדר"כ שניצל עם פסטה או קציצות עם פסטה ..

מוקפץ יוצא לי לאכול גם הרבה .. סושי מדיי פעם מכינים בבית .. גם פיצות מכינים אצלנו..

בחוץ אני אוכל בדר"כ פיצות ובשרים ..

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

אפשר להכין איזה דג (סלמון) מומלץ!

עוף ברוטב שום וחרדל - פשוט וקל להכנה ותמיד יוצא טעים.

חזה עוף - פרגיות בתנור

מעורב ירושלמי

בקר

ירקות מוקפצים ברוטב סויה בנוסח סיני עם כדורי בשר (כתוספת לאורז)

ירקות מאודים (בטטה, קישוא, כרובית, ברוקולי)

מרק קובה/שעועית/עגבניות עם בשר בפנים/ירקות

להכין קובה בורגול.

ממולאים למיניהם [מדיאס, קישוא ממולא, קציצות, קציץ (עם ביצה בפנים)]

תפוחי אדמה - לחתוך אותם לקוביות להשרות אותם במים רותחים על אש קטנה למשך 10 דקות - (מקצר את זמן האפייה בחצי מהזמן, ובנוסף תפו"א מתבשלים טוב יותר) . חתוכים לקוביות, ליצוק מעליהם שמן זית להוסיף פלפל,מלח ולפזר מעליהם מקלות רוזמרין. 180 מעלות למשך חצי שעה - שעה. אני ממליץ לנסות להכין אותם עם הקליפה יש לה טעם מעניין.

חלה מתוקה לשבת

לחתוך ירקות בצד - חמוצים, עגבניות מלפפון או לחלופין להכין סלט.

תוספת מאוחרת: כיסונים ממולאים עם בשר/גבינה. (ע"ע קרפלך)

פשטידה לקינוח: פשטידת אטריות מתוקות אני אישית מת על זה.

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

תודה על ההצעות!

ראיתי פה כמה דברים מעניינים :)

המתכון שנתת עם התפוחי אדמה דומה מאוד למה שאני עושה, אז אני לא אעשה אותו

מוקפץ אני גם עושה

ירקות מאודים אני לא כל כך אוהבת

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

לאלה עם הפירה-

נסו להוסיף חלב אחרי שאתם זורקים את החמאה ומערבבים - 3\4 כוס לסיר ממוצע (כמובן אחרי שהתפו"א מעוך לפירה)

ותנו לו להספג כ-2-3 דקות, ואז לערבב ולהוסיף עוד 1\4 כוס חלב - שוב לחכות 2-3 דקות ולערבב.

התוצאה-

פירה הרבה יותר רך וקליל, מומלץ!

כמו כן, ניתן במקום החלב להוסיף 1-2 ביצים שלוקות ולערבב היטב, זה גורם לפירה לצאת יותר סמיך ודביק (למי שאוהב).

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

הכי טוב זה למעוך את הפירה, להוסיף חמאה, להוסיף בצל מטוגן, מלח ומעט פלפל... יוצא בנזו**...

מתכון שלי לחזה עוף על מחבת פסים (מאוד מהיר, טעים, ודל קלוריות):

חותחים חזה עוף כמו שניצלים, שמים בקערה, מוסיפים שמן זית, מלח, מעט כמון, וכמות יפה של חוויג' למרק (אני מקווה שלא רק התמנים יודעים על מה אני מדבר...).

*לא להוסיף פלפל בשלב הזה*

להוסיף למחבת פסים מעט שמן זית ולהניח את החזה. כאשר המקום על המחבת נגמר מוסיפים מעט פלפל גרוס גס (רצוי מאוד גס! תתפלאו כמה הוא שונה מגרוס דק), כאשר צד אחד מוכן, הופכים ומוסיפים עוד פלפל על הצד שלא שמתם עליו. לא לשים יותר מידי פלפל.

בתיאבון!

עריכה: אוי.... לא שמתי לב שכבר הביאו את הפירה עם הבצל...

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

הכי טוב זה למעוך את הפירה, להוסיף חמאה, להוסיף בצל מטוגן, מלח ומעט פלפל... יוצא בנזו**...

מתכון שלי לחזה עוף על מחבת פסים (מאוד מהיר, טעים, ודל קלוריות):

חותחים חזה עוף כמו שניצלים, שמים בקערה, מוסיפים שמן זית, מלח, מעט כמון, וכמות יפה של חוויג' למרק (אני מקווה שלא רק התמנים יודעים על מה אני מדבר...).

*לא להוסיף פלפל בשלב הזה*

להוסיף למחבת פסים מעט שמן זית ולהניח את החזה. כאשר המקום על המחבת נגמר מוסיפים מעט פלפל גרוס גס (רצוי מאוד גס! תתפלאו כמה הוא שונה מגרוס דק), כאשר צד אחד מוכן, הופכים ומוסיפים עוד פלפל על הצד שלא שמתם עליו. לא לשים יותר מידי פלפל.

בתיאבון!

עריכה: אוי.... לא שמתי לב שכבר הביאו את הפירה עם הבצל...

עשית לי עכשיו תיאבון :silly:

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

נשמע מעולה החזה עוף! אני אנסה את זה :)

תודה על ההמלצה!

וכן, פירה תמיד הולך, אני מאוד אוהבת את הפירה של הblack הם מכינים אותו עם חלב אני חושבת כמו שמישהו כאן המליץ לעשות.

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

×
  • צור חדש...