עבור לתוכן

אישור סופי לתקן N צפוי בספטמבר

Featured Replies

פורסם

הבעיה עם מודם נתב.

בזק משווקים בדרך כלל חרא של מודמים ונתבים.....

למרות שהDLINK נראה מבטיח בניגוד לשאר.

הרבה פעמים המודם הוא הבעיה בתקלה שיש לך.

ואז כשזה נתב אלחוטי יש לך אחריות לשנה - אחרי שנה אם יש בעיה במודם המשולב שלך אתה או קונה חדש מבזק או :kopfpatsch:

פורסם

והסיבה היחידה שאני שוקל לקחת כזה מבזק היא ה- DLINK החדש שנחשב לטוב ומאוד מומלץ.

הטענות לגבי אי הכדאיות של המכשיר המשולב הן:

א. הוא יותר יקר מנתב לבד באותה רמה ומודם ניתן בחינם מהספקית.

ב. אין כמעט נתבים משולבי מודם DOCSIS (כבלים).

ג. מכשיר משולב "נועל" אותך לתשתית מסויימת.

ד. המודם במכשיר משת לעבוד אחרי שדרוג.

ה. בעיה במודם = החלפת כל המכשיר.

ו. מכשיר משולב נוטה להתחמם יותר, בעיתי בעיקר בארץ שלנו.

לרוב האנשים הנ"ל יותר חשוב מאשר שקע נוסף פנוי ופחות כבל או שניים.

לגבי תקן N, אם אין צורך מיוחד במהירות גבוהה ברשת האלחוטית או שהרשת האלחוטית לא צריכה לכסות שטח גדול במיוחד, אין מניעה לקנות נתב G. תקן N לא מוסיף שום דבר מבחינת חיבור קווי.

וכולן בנאליות.

א - ברור, אתה משלם את ההפרש כדי שתהיה לך קופסה אחת על השולחן במקום 2 (המקום חשוב לי), פחות clutter של חוטים, ועוד שקע חשמל (כשתפוסים לך 10 שקעים בחדר, כל שקע הוא סיפור). מבחינתי זה משול לנגן אמפי3 באותה רמה של נגן נפרד רק משולב בפלאפון.

ב - זאת הטענה נגד משולב? מה טענה בזה? אם אתה צריך כבלים ואין משולב בחנויות, אתה פשוט *לא יכול* לקנות משולב, זה לא נקרא טענה נגד. ואם אתה אומר "כמעט אין", אז איפה שיש - כן ניתן לקנות, וזה רלוונטי למי שמחובר לכבלים ומעוניין בכך.

ג - ברור, הוא *משולב* מודם! למה מה תעשה אם יידפק המודם שלך בנפרד מהראוטר? תמשיך לגלוש?

ד - כל משולב עם ADSL/ADSL2 עובד עם התשתית של בזק, וגם עם NGN. בטח כשזה מוצר שבזק מחלקים...

ה - נו שיט שרלוק.. זה כמו להגיד "בעיה במיקרופון של הפלאפון = החלפת כל המכשיר".. יאללה, בוא נפריד בין המיקרופון למכשיר הפלאפון עצמו, אם יקרה משהו למיקרופון נוכל לחבר מיקרופון אחר (ונא לא להכנס לנושא של אוזניות וכו', זאת סתם דוגמה, אפשר להקביל את זה לאלף דברים אחרים).

ו - יש לי אדימקס משולב ענתיקה, וכן הוא חם, אבל לא בצורה שפוגעת בתפקוד שלו. אני לא גר באילת, אז אני לא יודע מה קורה במצבי קיצון של *ממש*, אבל אצלי מעולם לא הייתה בעיה ואני איתו כבר שנים...

אבל אם לרוב האנשים זה יותר חשוב...

אני לא מנסה לשכנע אף אחד לקחת משולב, אני פשוט לא אוהב שמייעצים לי שלקחת משולב זה לא טוב, כשברור לי חד משמעית שזה מצויין לי. מצידי שאני אהיה הגולש היחידי שיהיה עם משולב. למי שיודע בוודאות שהוא יישאר עם בזק כמוני (בעתיד הרלוונטי), אין שום סיבה לא לקחת משולב מלבד דעות קדומות. הוא ירוויח את כל האמור מבלי להפסיד דבר (ושוב, בתנאי שהוא יודע שהוא לא יעבור להוט).

לגבי N - ברור. בגלל זה אני שוקל לקחת את ה- DLINK החדש של בזק... N ייתן לי כיסוי טוב יותר בבית, אבל אני לא בהכרח צריך אותו.

פורסם

JAY הסיבה היחידה שאני חושב שמשולב לא הכי מומלץ (בתור אחד שיש לו גם SMARTBOX , גם DLINK 655 , גם ROTAL אלחוטי משולב וגם ROTAL מודם).

זה עניין האחריות מצד הספקית תשתית.

לפחות במקרה של בזק - במקרה של מודם - אחריות לכל החיים - כל עוד אתה אצלם - חיים יפים.

אבל אם יש לך משולב מבחינתם זה רכוש מנוי עם שנה אחריות - אם יתפגר לך המודם - או שאחרי שנה תגיד "בואנה משהו בנתב לא בסדר" - נדפקת -> :bash:

אני למשל ביום שקיבלתי את הSMARTBOX נהרס לי המודם הרגיל , ולא שמתי את האלחוטי המשולב כי הוא לא היה תקין מהיום שהוא אצלי (כמובן התעצלתי להחליף).

אז א.טוב שיש מודם נוסף

ב.איזה מזל שמודמים מחליפים לך מתי שתרצה

ועכשיו לטענה שלך מה אם הראטור הביתי שלך יהרס ולא תהיה אחריות כי זה בדיוק כמו בבזק - התשובה היא שלפחות ישאר לך מודם למחשב אחד ומעבר לכך תוכל לשדרג לכל דבר אחר עם WAN או SWITCH.

אני חשוב שהכי נחמד זה שיש לך מודם משולב - ועדיף משהו מתקדם כמו הDLINK של נזק - ובנוסף גיבוי של מודם רגיל.

פורסם

JAY הסיבה היחידה שאני חושב שמשולב לא הכי מומלץ (בתור אחד שיש לו גם SMARTBOX , גם DLINK 655 , גם ROTAL אלחוטי משולב וגם ROTAL מודם).

זה עניין האחריות מצד הספקית תשתית.

לפחות במקרה של בזק - במקרה של מודם - אחריות לכל החיים - כל עוד אתה אצלם - חיים יפים.

אבל אם יש לך משולב מבחינתם זה רכוש מנוי עם שנה אחריות - אם יתפגר לך המודם - או שאחרי שנה תגיד "בואנה משהו בנתב לא בסדר" - נדפקת -> :bash:

לא ידעתי שזה אחריות על שנה.. תודה על האינפורמציה.

אני למשל ביום שקיבלתי את הSMARTBOX נהרס לי המודם הרגיל , ולא שמתי את האלחוטי המשולב כי הוא לא היה תקין מהיום שהוא אצלי (כמובן התעצלתי להחליף).

אז א.טוב שיש מודם נוסף

ב.איזה מזל שמודמים מחליפים לך מתי שתרצה

אכן

ועכשיו לטענה שלך מה אם הראטור הביתי שלך יהרס ולא תהיה אחריות כי זה בדיוק כמו בבזק - התשובה היא שלפחות ישאר לך מודם למחשב אחד ומעבר לכך תוכל לשדרג לכל דבר אחר עם WAN או SWITCH.

לא טענתי טענה כזו..

אני חשוב שהכי נחמד זה שיש לך מודם משולב - ועדיף משהו מתקדם כמו הDLINK של נזק - ובנוסף גיבוי של מודם רגיל.

מסכים, זה המצב אצלי כרגע. עכשיו שמסתבר שהאחריות על ה- DLINK היא לשנה בלבד (ואני הרי צריך לתת תמורתו את האלקטל ששוכב אצלי).. זה בהחלט מוריד מכדאיות העיסקה. מצד שני, יהיה לי את המשולב העכשווי שלי כגיבוי.

פורסם

לא דיברתי בכלל על הנתבים של בזק, שעליהם אני מזמן לא ממליץ בתור שום אופציה לכל משתמש מעל הממוצע, דיברתי בכלליות.

ואם לך המשקל של מה שהבאתי פחות חשוב אז זה שיקול שלך, זה לא אומר שיפסיקו להמליץ נגד מכשירים משולבים.

לחדד כמה מהנקודות:

מודמים נוטים למות הרבה יותר מהר מנתבים והם זולים כמכשיר הרבה יותר, למה לגרום לעצמך את הכאב ראש של לממש אחריות/לקנות נתב חדש בגלל שהמודם מת.

לגבי תאימות של מכשירים משולבים מול התשתית של בזק, אני אישית בתור תומך בבזק (לשעבר), נתקלתי בכמות לא קטנה של מקרים בהן מודם של מכשיר משולב לא תפקד כראוי על התשתית גם לאחר החלפת פורט במרכזיה ורענון תשתית. חוצמזה, מי הבטיח לך שהמודם תואם לNGN או לכל שינוי אחר בתשתית, היו כבר מקרים שמודם שבזק בעצמה חילקה שרשום עליו ADSL/ADSL2 לא יודע לעבוד מול מרכזיות ADSL2. מודם אחר היה זקוק לשדרוג כדי לעבוד מול מרכזיות משודרגות. היופי פה הוא שאם נפלת על מודם כזה מבזק, יחליפו לך, אם המכשיר המשולב לא מתפקד - אתה צריך חדש.

בנושא התחממות, אתה מביא עובדת פרט למשחק של סטטיסטיקה. אני יכול להגיד לך שמאנשים שאני מכיר, העבודה שלי בתור תומך ומפה בפורום שהתחממות היא בעיה נפוצה מאוד וכל גורם תורם הוא חשוב.

פורסם

האישור כולל גם Dual N?

אני מדבר על רואטר כמו Linksys WRT610N שלא מוכרים בארץ.

פורסם

סתם הערה מהצד . . . בשביל לקבל תוספת טווח מהירות וקליטה משופרת (היתרונות של N) מראוטר N חובה שיהיה גם כרטיס רשת N שהוא לא נפוץ וצריך לרוכשו בנפרד.

מה שכן, במחשבים הניידים החדשים לרוב הוא מגיע מובנה.

נ.ב - כשייצא תקן N האמיתי, שדרוג ה FIRMAWRE בראוטר ה PRE N שלכם, יהפוך אותו ל N סטנדרטי ללא צורך בהחלפת חומרה.

פורסם

ברור לי למה בשביל מהירות מוגברת צריך N בשני הצדדים, אבל מה הקשר לטווח? ההגיון שלי אומר שהשידור המוגבר לא תלוי בציוד הקולט אותו, או שבעצם ברגע שהנתב פועל בG שתיים מהאנטנות לא בשימוש?

*אין לי ידע לגבי איך תקן N עובד בפועל מעבר להבדלי התכונות בינו לבין תקן G.

פורסם

לא דיברתי בכלל על הנתבים של בזק, שעליהם אני מזמן לא ממליץ בתור שום אופציה לכל משתמש מעל הממוצע, דיברתי בכלליות.

ואם לך המשקל של מה שהבאתי פחות חשוב אז זה שיקול שלך, זה לא אומר שיפסיקו להמליץ נגד מכשירים משולבים.

לחדד כמה מהנקודות:

מודמים נוטים למות הרבה יותר מהר מנתבים והם זולים כמכשיר הרבה יותר, למה לגרום לעצמך את הכאב ראש של לממש אחריות/לקנות נתב חדש בגלל שהמודם מת.

לגבי תאימות של מכשירים משולבים מול התשתית של בזק, אני אישית בתור תומך בבזק (לשעבר), נתקלתי בכמות לא קטנה של מקרים בהן מודם של מכשיר משולב לא תפקד כראוי על התשתית גם לאחר החלפת פורט במרכזיה ורענון תשתית. חוצמזה, מי הבטיח לך שהמודם תואם לNGN או לכל שינוי אחר בתשתית, היו כבר מקרים שמודם שבזק בעצמה חילקה שרשום עליו ADSL/ADSL2 לא יודע לעבוד מול מרכזיות ADSL2. מודם אחר היה זקוק לשדרוג כדי לעבוד מול מרכזיות משודרגות. היופי פה הוא שאם נפלת על מודם כזה מבזק, יחליפו לך, אם המכשיר המשולב לא מתפקד - אתה צריך חדש.

בנושא התחממות, אתה מביא עובדת פרט למשחק של סטטיסטיקה. אני יכול להגיד לך שמאנשים שאני מכיר, העבודה שלי בתור תומך ומפה בפורום שהתחממות היא בעיה נפוצה מאוד וכל גורם תורם הוא חשוב.

אני אתחיל ממה שכבר אמרתי ואבהיר שוב: אני מדבר בשם עצמי בלבד. אני לא טוען שכולם צריכים לעשות כמוני, פשוט לא אכפת לי מה אחרים עושים (בגבולות ההיגיון, לא כאימרה 'הירואית').

בנוגע ל"ימשיכו להמליץ נגד מכשירים משולבים" - כמו שאמרתי, דברים כמו "מכשיר משולב מתאים רק לתשתית אחת" לא תופס בתור "טענה נגד". כמו שלהגיד על טלוויזית HD READY שאחת הטענות נגדה שזה שהיא לא מציגה FULL HD באמת. זה לא טיעון נגד, אם אתה רוצה להיות מסוגל לצפות ב- FULL HD אתה צריך לקנות טלוויזית FULL HD. כשאתה קונה מכשיר משולב מודם ADSL, אז מן הסתם שתוכל להשתמש בו רק עם תשתית ADSL!

אין לי שום בעיה עם טיעונים כמו "מתחמם, ומודם זה מכשיר זול מראוטר". למרות שאצלי האלקטל והמשולב מעולם לא התקלקלו או נפגמה עבודתם בגלל החום (ואגב החדר שלי חם מאוד, שכחתי לציין), כי כמו שאמרת בעצמך, זה מקרה פרטי. מה שמציק לי בעין זה שמנסים לנפח את רשימת ה- cons למכשיר משולב בכל מיני טענות בנאליות שנמצאות שם רק כדי שהרשימה תראה מנופחת על מנת שזה יראה לא כדאי.

לגבי המשולבים של בזק - אני מניח שבעיות אי התאימות נובעות מכך שמדובר במכשירים ישנים ו/או בעלי איכות ירודה.. יש כאן בפורום תומך בזק ששאלתי אותו לגבי האדימקס המשולב החדש והוא אמר שלא צריכה להיות בעיה איתו ועם NGN. מה גם שהעגלה שלי מעולם לא עשתה לי בעיות..

לגבי המכשירים של בזק בכלליות - אני סולד מהם בדיוק כמוך ואולי אף יותר, אבל לא התייחסת ספציפית לדילינק החדש - D-Link 2650U, מה אתה אומר?

פורסם

לגבי הטענות שהעלתי בהתחלה, אני לא טוען שהן טובות או רעות, מנופחות או רלוונטיות, אלא פשוט מה נאמר כגנד השיקול. מבחינתי רק העובדה שאין לי את הגמישות לעבור בין תשתיות היא מספיקה ע"מ להיות deal breaker. אני מבין שאתה אומר שמי שקונה מכשיר משולב עושה את זה מתוך בחירה בתשתית, אבל יש הרבה אנשים שלא מבינים מה זה אומר. יש לא מעט אנשים, גם בעלי אוריאנטציה טכנולוגית, שלא מבינים שיש הבדל מהותי בשינוי תשתית ו"נדפקים" לאחר מעשה. לראיה אפשר לחפש פה בפורום כמה נושאים נפתחו על לעבוד עם מודם-נתב שקנו מבזק בתשתית הכבלים לפני שנה בערך, כש"מבצע" הרשתות של בזק היה יחסית בשיא.

בנושא המודמים ואי התאימויות לתשתית. המודם המדובר, שלא תומך באמת בADSL2 הוא הECI312, שדווקא נחשב למודם טוב יחסית. הדוגמא השניה דווקא מתייחסת לאלקטל 510, שנחשב אולי למודם הכי טוב שבזק סיפקה. בזק בזמנו שלחו דיסקים לשדרוג קושחה למאות אם לא לאלפי לקוחות.

אגב, לא התייחסתי לD-LINK החדש כי אין לי נסיון איתו, פרט לסקירה של הצ'יף (שמראה בעיקר כמה הוא מבטיח יחסית). אין הרבה דיונים שנפתחו לגביו בפורום ואני לא מכיר אישית אף אחד שמשתמש בו, יתכן שזה בגלל שהוא עובד טוב ואין לו תקלות ויכול להיות שזה בגלל שהוא עדיין לא נפוץ מספיק. ככה או ככה אין לי מה להגיד עליו פרט לכך שהוא נראה הרבה יותר טוב מהזבל של ה-3 שנים האחרונות. אישית, לא הייתי קונה מבזק מודם-נתב. בהשקעה של 300 שקל אפשר לקנות נתב כמו הBR6524N או DIR-615, בעלי ביצועים עדיפים הרבה יותר. מה שכן, אם הDSL-2650U מסתבר כנתב טוב ואמין, הייתי יכול להמליץ עליו למשתמשי בסיס שאין להם ידע ברשתות ותוספת התמיכה מבזק היא ערך מוסף חשוב.

האישור כולל גם Dual N?

אני מדבר על רואטר כמו Linksys WRT610N שלא מוכרים בארץ.

השימוש בתחום ה5GHz נכלל באישור התקן. אבל אישור התקן לא אומר שמותר להשתמש בו בארץ. התקן זה פשוט סטנדרט בינלאומי שנועד לבצע הומוגניזציה לכל המכשירים המסתמכים עליו (כולם יעבדו אותו דבר), זה לא אומר שאוטומטית התקן חוקי לשימוש במלואו בכל העולם.

ברור לי למה בשביל מהירות מוגברת צריך N בשני הצדדים, אבל מה הקשר לטווח? ההגיון שלי אומר שהשידור המוגבר לא תלוי בציוד הקולט אותו, או שבעצם ברגע שהנתב פועל בG שתיים מהאנטנות לא בשימוש?

*אין לי ידע לגבי איך תקן N עובד בפועל מעבר להבדלי התכונות בינו לבין תקן G.

שיפור הטווח בתקן N נובע מ:

א. שיפור יכולת ההפרדה של אותות חלשים/מופרעים יותר.

ב. ריבוי האנטנות, גם אם הן לא בתצורת MIMO, מגדילות את היכולת לקלוט.

ג. בשימוש בMIMO (אגב כשאומרים תקן N, ישר אומרים MIMO) אותות "מאחרים" לא רק שלא נזרקים, אלא הם הבסיס לטכנולוגיה.

עם זאת, סה"כ השיפור בתקן N הוא יותר של מילוי אזורים "מתים" ושיפור טווח אפקטיבי, כלומר ברוב איזור הכיסוי תהיה קליטה טובה, לא הגדלת הטווח הכולל.

פורסם

בנוגע לזה שיש הרבה אנשים שמתבלבלים - יש הרבה אנשים שמתבלבלים גם בנוגע ל- HD READY. למעשה בטלוויזיות אפילו יותר קל להתבלבל, וזו עדיין לא 'טענה נגד'. במשולבים לפחות רשום "ראוטר + מודם ADSL/ADSL2" (ואני לא מכיר tech-savvy people שמתבלבלים בנושא הזה). אבל פסדר, נראה לי שמיצינו את הדיון בנושא.

בהשקעה של 300 שקל אפשר לקנות נתב כמו הBR6524N או DIR-615, בעלי ביצועים עדיפים הרבה יותר. מה שכן, אם הDSL-2650U מסתבר כנתב טוב ואמין, הייתי יכול להמליץ עליו למשתמשי בסיס שאין להם ידע ברשתות ותוספת התמיכה מבזק היא ערך מוסף חשוב.

אתה יכול להרחיב? מה יש להם ואין לו, למה הם בעלי ביצועים עדיפים בהרבה?

פורסם

למה הם בעלי ביצועים עדיפים? בשתי מילים: מעבד וזיכרון. (אני לא מתייחס פה כרגע לנושא האלחוטי כי אין השוואה)

מהירות הניתוב שלהם גבוהה יותר והם יודעים להתמודד עם הרבה יותר חיבורים בו-זמניים - מה שחשוב בעיקר למשתפי קבצים ובעיקר לרשתות עם הרבה משתמשים יחסית.

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

אם אני אקנה לנייח שלי מקלט תקן N ולא אחכה לרשמי זה ידפוק אותי? אמור להיות הבדל משמעותי?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים