עבור לתוכן

בעיה סבוכה ביותר בנוגע למחבר RJ45 to USB KY-RS9600 -- דחוף!

Featured Replies

פורסם

קניתי את המחבר שממיר מחיבור רשת בקיר לחיבור USB למחשב מכיוון שהלך לי כנראה החיבור רשת המובנה במחשב הנייד.

הבעיה שתתואר באמת באמת סבוכה ולא הצליחו למצוא לה בעיה באוניברסיטה שאני לומד בה. אני אשמח אם מישהו יוכל להעיר עיניי כיצד לפתור הבעיה..

אז ככה... לקחתי את המחבר בפעם הראשונה אלי הביתה והתקנתי לו את הדרייבר שהגיע איתו וחיברתי אותו לראשונה דרך סוויץ (בלבד) לאינטרנט HOT ישירות למודם. המחבר עבד כמו קסם המנורה עליו הבהבה והחיבור היה מעולה ולא התנתק לרגע.

לקחתי את המחשב הנייד (איתו עבדתי בבית דרך הסוויץ) ובדקתי אותו במעונות, אז אמנם הוא מזהה אותו במעונות מחובר ב-USB אבל החיבור רשת עם איקס אדום, כאילו ולא מקבל אינטרנט בכלל אבל יש אינטרנט כי לקחתי מחשב של חבר וחיברתי אותו לשקע (המעונות עובדים עם MAC פילטר אבל הוא משותף לכל השקעים ולכן מחשב מכל שקע שבמערכת נרשם יעבוד עם כל שקע אחר) והוא קיבל אינטרנט אצלי.

ניסיתי לנתק את כל המכשירי חשמל מהשקעים בחדר ולחבר רק את המחשב מחשש אולי ה-USB לא מקבל מספיק זרם אבל גם זה לא עזר.

הלכתי עם המחשב למרכז המחשבים ואמרו לי שכנראה הכרטיס הזה (המתאם) לא תקין אבל באותו סופ"ש כשיצאתי הביתה בדקתי אותו והוא כן עובד ומעולה שוב בבית. חזרתי למעונות אתמול ושוב כלום לא עובד (איקס אדום).

אפילו שקלתי לבקש אישור לחיבור ראוטר אלחוטי לשקע ולהתחבר אליו אלחוטית אבל אמרו לי שאין סיכוי לאישור כי כבר ניסו אחרים בעבר ודחו אותם על זה.

אני ממש שוקל ברצינות לשלם כבר 130 ש"ח לחודש ולשים דונגל של חב' סלולרית לאינטרנט כי אני כבר ממש מיואש...

אני ממש ממש כבר לא יודע מה לעשות... אולי הבעיה התחילה מזה שהייתי צריך לחבר קודם את המחבר במעונות לפני שניסיתי אותו בבית ? יכול להיות? בסך הכל מחבר סיני לא איזה משהו איי איי איי ... אפילו הזמנתי מראש כבר עוד אחד למקרה שזאת הבעיה אז שיהיה כבר בדרך.

אגב WIFI עובד מעולה, בדקתי בבית, כי במעונות יש להם שבשים כדי לא להפסיד כסף, בדקתי כי הייתי ואני עדיין ממש נואש.

החלטתי לפנות לפורום הזה בתור ממש תקווה אחרונה לבעיה כי זה ממש מייאש.

תודה מראש !!!!! :'( :nixweiss:

המחבר:

http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&ssPageName=STRK:MEWNX:IT&item=160313768315

פורסם

אם הרשת מאפשרת לפי MAC ADDRESS בלבד.. אז מה הMAC ADDRESS של הממיר הזה?

הMAC ADDRESS הוא של כל כרטיס רשת.. לא למחשב עצמו..

אז איך הרשת של האוניברסיטה מזהה אותך?

פורסם
  • מחבר

חידשת לי (ברצינות ממש לא בציניות), הייתי בטוח שה-MAC זה של המחשב ולא של הכרטיס....

האונ' (הטכניון) אם זה משנה, באמת מסבירים לרשום בRNU: ipconfig /all כדי לזהות את ה-MAC אז אתה אומר שאותו MAC זה של הכרטיס ולא של המחשב ????

כי אם כן אני טס לנסות.

פיזית אני לא יודע איך לבדוק את ה-MAC של הכרטיס... איך אני בודק אותו ?

האוניברסיטה מזהה אותי לפי MAC כי אני יכול להיכנס (ממחשב אחר) עם סיסמא לפרטי חיוב שלי ולשנות MAC בהגדרה שלי (מותר לכל אחד שיוזן רק MAC אחד) מתי שבא לי ותוך 2 דקות המערכת מעדכנת אותו.

פורסם

תחבר אותו .. לא חשוב לרשת עצמה.. תחבר לנייד..

תעשה את הIPCONFIG ותחפש את השם שלו.. אני לא מכיר אותו אז אין לי מושג מה יהיה שמו.

אתן לך דוגמא:

אם יש לנייד כניסת כרטיס רשת וכרטיס אלחוטי אז ב- IPCONFIG יהיו לך 2 כתובות MAC.. אחד לרשת והשני לאלחוטי.

לממיר הזה יש לו MAC גם כן (חייב להיות..) רק תמצא את הנכון מהרשימה..

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה על האיבחון המהיר !! :yelclap:

אני לא מצליח למצוא את ה-MAC שלו רק אם אהיה איתו אונליין וזאת הבעיה שלי...

יש דרך אחרת ? אני כותב ממחשב אחר במעונות ואני חייב חיבור ללא פילטר כדי לזהות את הMAC שלו.

יש דרך לזהות את ה-MAC offline ?? אני חייב את החיבור הזה...

פורסם

ipconfig /all אמור לתת לך את ה-MAC גם כאשר ההתקן מנותק... קוראים לזה Physical Address.

פורסם

אגב, גם הפקודה getmac תתן לך רשימת MACים של המתאמים הפועלים.

שים לב שהמתאם יהיה enabled ופשוט לא מחובר לכלום (עם איקס אדום, כמו שאמרת)

אם הוא disabled אז הוא לא יופיע ברשימה.

פורסם

אגב, גם הפקודה getmac תתן לך רשימת MACים של המתאמים הפועלים.

צודק, רק שכדאי getmac /v, אחרת הוא לא מדפיס את שם המתאם.

פורסם
  • מחבר

ניסיתי להכניס את ה-MAC שלו למע' והוא לא מתחבר ואני בטוח שהוא עובד כי ככה זה היה גם לפני שחיברתי את המחשב בתחילת השנה..

הלכתי למרכז מחשבים ואמרו לי שם שההתקן לא טוב אבל זה לא נכון כי הוא עבד לי בבית מעולה... מה לעשות אם זה לא יעזור ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים