עבור לתוכן

המלצה לראוטר חוטי+אלחוטי שיתמוך גם במהירות עבודה ברשת פנימית (תקציב 300 ש"ח)

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני זקוק לנתב שיתמוך בעבודה בקצב העברה מהיר בתוך הרשת הפנימית שלי (כרגע בין 2 מחשבים).

הסיבה שאני זקוק לכך היא שאני מתעסק עם תוכנות תלת מימד, והרינדורים (הסבר כללי: הוצאת ההדמיות שלי מהתלת לצורה של תמונה) נעשים בתמיכה של מחשב נוסף.

הרנדר נעשה במחשב, אבל העברת הנתונים נעשית ברשת.

בנוסף, הראוטר אמור לסייע גם בהתחברות לאינטרנט חוטי ואלחוטי.

אשמח להמלצה.

תודה,

נפתלי.

פורסם

Edimax BR-6524N

לפי דעתי אמור להספיק

פורסם

מה אתה מגדיר "קצב העברה מהיר בתוך הרשת"?

בחיבור קווי הכי מהר שיש היום לרשת ביתית זה ג'יגה ביט (1000base-T). נתבים של 300 ש"ח הם מקסימום 100base-T, כלומר 100 מגה ביט.

בחיים האמתיים זה אמנם לא שיפור של פי 10, אבל זה הבדל משמעותי.

פורסם
  • מחבר

מה אתה מגדיר "קצב העברה מהיר בתוך הרשת"?

בחיבור קווי הכי מהר שיש היום לרשת ביתית זה ג'יגה ביט (1000base-T). נתבים של 300 ש"ח הם מקסימום 100base-T, כלומר 100 מגה ביט.

בחיים האמתיים זה אמנם לא שיפור של פי 10, אבל זה הבדל משמעותי.

אין לי בעיה עם 100MB וטיפה פחות מזה, בתנאי שאלו לא נתוני נייר בלבד, אלא מהירות אמיתית.

השאלה, האם זו המהירות?

פורסם

זה יותר תלוי ביעילות של הפרוטוקול שבשימוש (שיתוף קבצים של הוינדוס, FTP, הזרמת מדיה וכו').

בשימוש בשיתוף קבצים של וינדוס הלא יעיל המיוחד המהירות תהיה בסביבות ה60-70 מגה ביט לשניה.

בהזרמות מדיה או פרוטוקולים יעילים יותר אפשר להגיע ל80-90 מגה ביט לשניה.

פורסם

100MB זה בעצם 100Mbps כלומר 12.5MB לשניה. המספר הזה הוא תאורטי ובפועל מדובר על קצת פחות מ-12MB לשניה. בחיבור של 1000Mbps (שנקרא גם 1G) ניתן להגיע בפועל לכ-60-70MBS לשניה. אם השיפור הזה של פי 5-6 חשוב לך, לך על SWITCH של 1G שעולה סביב 200 שקל.

פורסם
  • מחבר

קודם כל, תודה לשניכם על ההסברים המלומדים.

ועכשיו לשאלה: אם אני קונה סוויץ' אני אצטרך גם ראוטר בנוסף, אחרת איך אוכל לחבר את האינטרנט למחשבים הנוספים?

אשמח אם תעשו לי סדר בנושא... יצאתי מבולבל טיפה

פורסם

כן, כדי לשתף אינטרנט בין כמה מחשבים תזדקק לראוטר, סוויץ' לא יעשה את העבודה פה.

אבל אם תחבר את כל המחשבים המחוברים חוטית לסוויץ' של גיגהביט, ואת הסוויץ' לראוטר, אז מהירות התעבורה הפנימית בין המחשבים המחוברים לסוויץ' תהיה גיגהביט (כל זאת בהנחה שכרטיסי הרשת של כולם תומכים במהירות זו ואתה קונה כבלים מתאימים (CAT5E ומעלה)).

מבחינה מעשית לרוב יוצא יותר זול לקנות נתב רגיל + מתג גיגהביט, מאשר נתב שמכיל בתוכו מתג גיגהביט, לכן זו ההמלצה הרווחת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים