עבור לתוכן

"ארה"ב שוקלת המשך התמיכה בישראל באו"ם"

Featured Replies

פורסם

סתם שאלה

הבקשה של אובמה ל 2 מדינות ל2 עמים הכוונה 2 עמים ישראל וערבים במדינה אחת? או שהכוונה מדינה לערבים הרחק מפה ומדינת ישראל שלנו רגיל?

• תגובות 68
  • צפיות 4.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

סתם שאלה

הבקשה של אובמה ל 2 מדינות ל2 עמים הכוונה 2 עמים ישראל וערבים במדינה אחת? או שהכוונה מדינה לערבים הרחק מפה ומדינת ישראל שלנו רגיל?

הלוואי שמדינת ישראל הייתה רק שלנו. היה חוסך לי זיעה בללכת מכות עם ערבים בימי חמישי בעיר :|

לפי מה שהבנתי, הכוונה שלו זה שעזה תהיה מדינה כביכול, ואנחנו נהיה מדינה.

ואני בטוח שעדיין אנחנו אלה שנספק להם מים/חשמל/מצרכים בסיסיים ונהפוך לזונות של האו"ם או של אובמה. כאילו עכשיו אנחנו לא.

פורסם

ההצהרות האלו על 2 מדינות ל 2 עמים נשמעה טוב בהתחלה אבל אחרי זה לא הבנתי האם הכוונה באמת לפלג את ישראל ל 2 מדינות אחת להם אחת לנו.. :P

פורסם

החייל בתמונה השנייה מהסוף, זה נראה כאילו יש לו טישו המקום של העיניים.. ::)

זה חייל עם מסכת אב"כ ממלחמת אירן-עירק, אם תסתכל טוב תראה שרואים לפחות אחת מהעיניים.

פורסם

ההצהרות האלו על 2 מדינות ל 2 עמים נשמעה טוב בהתחלה אבל אחרי זה לא הבנתי האם הכוונה באמת לפלג את ישראל ל 2 מדינות אחת להם אחת לנו.. :P

זה מה שמפגר בהצהרה הזאת השמאלנים רואים בה כמדינות לפלסטינאים ולנו

והערבים רואים את זה כ2 מדינות להם ועוד אחת שהיא בחלט לא מדינה יהודית.

בכח מקרה כל העיסוק הזה בהצהרות מיותרות ממש מפגר, כנראה צריך ללמוד מהחברה בשוק קצת

או מהשביתה באוניברסיטה הפתוחה אם מישהו עקב, אז מה אמר נציג האוניברסיטה לגבי הסכם קיבוצי?

שהם לא שוללים את זה אבל בשלב כה מוקדם של משא ומתן הם לא רוצים להתחייב לזה קודם כל נראה את כל תנאי ההעסקה המובקשים ...

כנ"ל פה למה זה כל כך קשה לשנות את גישת שלום עכשיו, קחו מחוות, שטחים ומה לא תמורת אבטחות עמומות שלא מקוימות

פורסם

למה אנשים מסתכלים על מדינה פלשתינית כעל ויתור כלשהו שאנו עושים? שמישהו יסביר לי, מה לכל הרוחות האינטרס שלנו לשלוט במליוני פלשתינאים, שהודות לקצב הריבוי שלהם, יהיו בקרוב יותר מאיתנו? אם היום העולם לא רואה שלטון זה שלנו בעין יפה, תחשבו מה יקרה כשאנחנו נהיה מיעוט ששולט ברוב.

פורסם

^^^

בורות

מיעוט אנחנו גם ככה נהיה, קצב הריבוי במשפחות הדתיות (לאלה שיש להם אזרחות) הוא כל כך גבוהה שזה רק שאלה של זמן....

פורסם

שיפסיקו את התמיכה בנו באו"ם, מה זה משנה ? כלום.

לא או"ם לא מועצת הביטחון שזה מגיע לזמן האמת כולם גם ככה מתעלמים מכל ההצהרות\גינויים\בקשות\סנקציות אני לא רואה שמועצת הביטחון או האו"ם יצליחו לעצור איראן\צ,קוריאה גרעינית ואני לא רואה שמישהו ממש שם על הסכמים קודמים נגיד חיזבאלה,חמאס,איראן,צפון קוריאה ועוד לא חסר.

שזה יגיע להצבעות בכל אופן לנו ולארה"ב אינטרסים דמים שגם ככה לרוב תיהיה חפיפה אם לא אז מתעלמים (היי,אם איראן,חיזבאלה וכל השאר הצליחו למה שאנחנו לא?) כך שבכל אופן את כספי הסיוע ארה"ב כנראה לא תפסיק , כי הכספים האלו הם האחיזה היחידה שיש להם במזרח התיכון ואם הם מאבדים את האחיזה שלהם בנו,הם מאבדים כל השפעה במזרח התיכון.

פורסם

לא או"ם לא מועצת הביטחון שזה מגיע לזמן האמת כולם גם ככה מתעלמים מכל ההצהרות\גינויים\בקשות\סנקציות אני לא רואה שמועצת הביטחון או האו"ם יצליחו לעצור איראן\צ,קוריאה גרעינית ואני לא רואה שמישהו ממש שם על הסכמים קודמים נגיד חיזבאלה,חמאס,איראן,צפון קוריאה ועוד לא חסר.

אני בטוח שלאזרחים של כל אותן מדינות ששמות זין על כל העולם, יש רמת חיים מעולה.

פורסם

למה אנשים מסתכלים על מדינה פלשתינית כעל ויתור כלשהו שאנו עושים?

אין לנו שום אינטרס לשלוט בפלסטינאים רק פתרון שני המדינות לא יכול לעבוד בעיקר בגלל שהפלסטינאים רוצים מדינה אחת עם זכות השיבה שזה אומר בקיצור חיסולה של מדינת ישראל. יש פתרון לזה שבו החזק כופא על החלש פתרון . לפי דעתי טרנספר הוא הפתרון האידאלי כי הם כבר הוכיחו שהם לא יכולים לחיות איתנו יותר בשכנות טובה. גם אנחנו בכלל לא סומכים עליהם שלא יבואו לרצוח אותנו. הפלסטינאים גם השפיעו בצורה שלילית ביותר ביחסים בין יהודים וערבים אזרחי המדינה.

אני אתן לך דוגמה פשוטה עם מישהו ברחוב יגיד לך " אתה דורך על שטר של 100 שקל הוא שלך? אני יכול לקחת אותו? " מה תגיד לו? יש הרבה פתרונות לזה אבל הפתרון הכי פשוט הוא להגיד " כן הוא שלי" . אם תתחיל מעמדה של "תודה שאמרת לי אני כנראה אקח אותו" אז הבן אדם השני יתחיל להתווכח איתך שהוא ראה אותו והוא שלו ואז אתה תציע לו להתחלק בו ותתחילו לריב כמה מגיע לכל אחד. אתם תוכלו פשוט ללכת מכות על השטר כסף הזה וכו.

הרעיון לא שונה בהרבה מהמדינה שלנו. שישאלו אותנו אם ישראל שלנו אם אנחנו נגיד שכל המדינה שלנו ורק שלנו, הכל כולל הכל יהיה הרבה יותר קשה לקחת חלקים ממנה במסר ומתן. אבל אם נגיד " את עזה ויהודה ושומרון ורמת הגולן שכבשנו ביום כיפור את כל היתר יש לנו מ48 " . ככה אנחנו מתחילים מסר ומתן מנקודת התחלה נחותה. אם הערבים מתחילים מנקודת הנחה שאנחנו אחרי המסר ומתן נחזור לקווי 67 ואנחנו אומרים להם מראש את זה למה שהם לא יבקשו גם שטחים שיש לנו מ48 .

זאת המדינה שלנו ואל תתן לאף אחד להגיד לך אחרת. רמת הגולן למשל נחשבת עכשיו לחלק בלתי נפרד ממדינת ישראל כי סיפחנו את הרמה ב81. אם מישהו רוצה שטח מאיתנו שיביא משהו בתמורה או שיתכונן למלחמה. אם אנחנו לא מוכנים להלכם ולמות בשביל המדינה שלנו אני מציע שהיום כל אזרחי המדינה יתחילו יארוז את המזוודות שלהם ויחזרו לגור בגלות.

מה נותן לערבים החוצפנים האילו את הזכות לדרוש מאיתנו שטח. אולי כדאי שאנחנו נתחיל לבוא אליהם בדרישות שיתנו לנו חזרה את מדינת ישראל ההיסטורית מהפרת עד הנילוס. הרי האלוהים שלהם הוא האלוהים שלנו והם בני דודים שלנו . נגיד להם שהאלוהים שלנו הבטיח לנו את השטח ויש לנו מסמך (התנך ) שאומר שהוא שלנו. בגלל שאלוהים לא מפר חוזים שיעבירו אלינו את השטח באופן מיידי.

פורסם

^^^

בורות

מיעוט אנחנו גם ככה נהיה, קצב הריבוי במשפחות הדתיות (לאלה שיש להם אזרחות) הוא כל כך גבוהה שזה רק שאלה של זמן....

עזוב שטויות. תנו להם את חתיכת האדמה הזאת. גם ככה הם הרוב המוחלט באותו אזור, גם ככה אף ישראלי שפוי לא רוצה לחיות שם חוץ מקומץ פאנטים. אין לנו שום תועלת באותם שטחים. צאו מהסרט שלכם. ולא, אני לא שמאלני. זה הפיתרון הכי שפוי לעימות הבלתי פוסק הזה. שיקחו את השטחים ואת מזרח ירושלים ושיזדיינו מחיינו.

פורסם

אתה ממש מצחיק.

אתה לא מבין שלא מספק אותם רק שטחים? הם רוצים עוד ועוד לכן הפתרון הזה ד-פ-ו-ק.

יצא לך לראות פעם בחיים עונה 4? [עכשיו משודר]

ראית מה המוסלמי מדבר? הם רוצים לעשות הרבה ילדים בגלל להיות רוב [זאת התפיסה העקומה שלהם] הם רוצים את כל ישראל, הוא אמר שאפילו דוד המלך היה מוסלמי.

הם אנשי זימה.....

"ימדדו את הארץ בחבלים" [פרקי דרבי אליעזר, ל]

פורסם

אין לנו שום אינטרס לשלוט בפלסטינאים רק פתרון שני המדינות לא יכול לעבוד בעיקר בגלל שהפלסטינאים רוצים מדינה אחת עם זכות השיבה שזה אומר בקיצור חיסולה של מדינת ישראל. יש פתרון לזה שבו החזק כופא על החלש פתרון . לפי דעתי טרנספר הוא הפתרון האידאלי כי הם כבר הוכיחו שהם לא יכולים לחיות איתנו יותר בשכנות טובה. גם אנחנו בכלל לא סומכים עליהם שלא יבואו לרצוח אותנו. הפלסטינאים גם השפיעו בצורה שלילית ביותר ביחסים בין יהודים וערבים אזרחי המדינה.

אני אתן לך דוגמה פשוטה עם מישהו ברחוב יגיד לך " אתה דורך על שטר של 100 שקל הוא שלך? אני יכול לקחת אותו? " מה תגיד לו? יש הרבה פתרונות לזה אבל הפתרון הכי פשוט הוא להגיד " כן הוא שלי" . אם תתחיל מעמדה של "תודה שאמרת לי אני כנראה אקח אותו" אז הבן אדם השני יתחיל להתווכח איתך שהוא ראה אותו והוא שלו ואז אתה תציע לו להתחלק בו ותתחילו לריב כמה מגיע לכל אחד. אתם תוכלו פשוט ללכת מכות על השטר כסף הזה וכו.

הרעיון לא שונה בהרבה מהמדינה שלנו. שישאלו אותנו אם ישראל שלנו אם אנחנו נגיד שכל המדינה שלנו ורק שלנו, הכל כולל הכל יהיה הרבה יותר קשה לקחת חלקים ממנה במסר ומתן. אבל אם נגיד " את עזה ויהודה ושומרון ורמת הגולן שכבשנו ביום כיפור את כל היתר יש לנו מ48 " . ככה אנחנו מתחילים מסר ומתן מנקודת התחלה נחותה. אם הערבים מתחילים מנקודת הנחה שאנחנו אחרי המסר ומתן נחזור לקווי 67 ואנחנו אומרים להם מראש את זה למה שהם לא יבקשו גם שטחים שיש לנו מ48 .

זאת המדינה שלנו ואל תתן לאף אחד להגיד לך אחרת. רמת הגולן למשל נחשבת עכשיו לחלק בלתי נפרד ממדינת ישראל כי סיפחנו את הרמה ב81. אם מישהו רוצה שטח מאיתנו שיביא משהו בתמורה או שיתכונן למלחמה. אם אנחנו לא מוכנים להלכם ולמות בשביל המדינה שלנו אני מציע שהיום כל אזרחי המדינה יתחילו יארוז את המזוודות שלהם ויחזרו לגור בגלות.

מה נותן לערבים החוצפנים האילו את הזכות לדרוש מאיתנו שטח. אולי כדאי שאנחנו נתחיל לבוא אליהם בדרישות שיתנו לנו חזרה את מדינת ישראל ההיסטורית מהפרת עד הנילוס. הרי האלוהים שלהם הוא האלוהים שלנו והם בני דודים שלנו . נגיד להם שהאלוהים שלנו הבטיח לנו את השטח ויש לנו מסמך (התנך ) שאומר שהוא שלנו. בגלל שאלוהים לא מפר חוזים שיעבירו אלינו את השטח באופן מיידי.

יש לך נקודת מבט של ילד בן 6.

אתה מציע לעשות להם טרנספר, לאן? אם ירדן או מצרים היו רוצות אותם, הן היו דורשות את עזרה ויו"ש כחלק מהסכם השלום איתן. הן עשו בשכל ולא רצו שטחים אלו, אך אנו כנראה יותר חכמים מכולם...

גם הסורים הם לא שכנים אידיאליים, כך היו גם המצרים והירדנים טרם הסכמי שלום עימם, אם רצית שכנים טובים היית צריך ללכת לאוגנדה.

אם מישהו יראה שטר לא שלי שאני דורך עליו, ויהיה לי רושם שהוא מוכן ללכת מכות על השטר, אני פשוט אתן לו אותו. מי שמוכן ללכת מכות בסיטואציה כזו הוא פשוט אידיוט.

אתה בעצמך אמרת שאין שום אינטרס לשלוט בפלשתינים, אז ללא קשר לשום משא ומתן, כדאי להיפתר מהם. היות ולא ניתן לעשות להם טרנספר (גם אם תטען שזה הפתרון האידיאלי, זה עדיין לא מציאותי), מן הסתם כדאי להפתר מאותם השטחים, אם ניתן לעשות זאת בהסכם מסודר - מה טוב.

זה לא רלוונטי מה כתוב בספרי אגדות ומי היה בארץ לפני 1000 שנה. יש כרגע מצב נתון המהווה בעיה, שיש למצוא לה פתרון.

פורסם

אני בטוח שלאזרחים של כל אותן מדינות ששמות זין על כל העולם, יש רמת חיים מעולה.

נכון שלרוב המדינות שמתעלמות מהאו"ם האוכלוסיה לא חיה ממש טוב, אבל זה לא בגלל האו"ם ולא בגלל ההחלטות של הממשלה בהקשר לאום.

בכל אופן גם אנחנו אמרנו לאו"ם:"תקפצו לנו" במהלך עופרת יצוקה, אני חיי טוב ואתה?

פורסם

^ בעופרת יצוקה, פרט לקריאות לא לפגוע באזרחים, לא הייתה ביקורת רצינית כנגד הפעילות הצבאית עצמה שבאה בתגובה לירי טילים על אוכלוסיה אזרחית.

במקרה בו נחליט לשים זין טוטאלי על כולם, היות ואין לנו נפט או כל משאב חיוני אחר, במקרה של חרם מצד מדינות עימן יש לנו קשרי מסחר - מצבינו יהיה בכי רע.

שלטון של מיעוט על רוב, יחד עם קהילות מוסלמיות גדלות במדינות מערביות, בהחלט עלול להביא אותנו למצב כזה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים