עבור לתוכן

הצעת חוק - בנושא ייבוא סיגריות

Featured Replies

פורסם

מה דעתכם על הצעת חוק שתאסור על ייבוא סיגריות לארץ ותחשיב אותם כמוצר לא חוקי (מי שרוצה לקנות שיקנה מחו"ל באופן עצמאי)

• תגובות 142
  • צפיות 10.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם

אני שונא עשן סיגריות, אני שונא שמעשנים לידי, אבל אני עדיין חייב לומר לא.

זכותו של כל אידיוט להרוג את עצמו ולעשות רע לסובבים אותו.

פורסם

בהחלט לא, אבל כן צריך לעלות את המס עליהם, שקופסה תעלה נגיד 40-30 שקל ולא 13-20.

פורסם

הצעת חוק כזאת לא הגיונית כל כך...

כי מי שירצה לעשן יביא מחו"ל ובסופו של דבר מה שיקרה זה שהמדינה תאבד חלק מההכנסות שלה בגלל החוק הזה...

פורסם
  • מחבר

בהחלט לא, אבל כן צריך לעלות את המס עליהם, שקופסה תעלה נגיד 40-30 שקל ולא 13-20.

לא נראה לי שזה מה שיגרום למעשנים לחשוב פעמיים...

פורסם

אם תאסור על יבוא סיגריות זה יגרום לכולם לעשן נובלס

ולא כדאי לך שכולם יעשנו את הזבל הזה

פורסם

לא נראה לי שזה מה שיגרום למעשנים לחשוב פעמיים...

לצעירים זה יגרום לחשוב פעמיים לפני שהם מתחילים לעשן, אבל העיניין שהמדינה תרוויח יותר ממסים.

פורסם

זה לא יעבור בחיים.

כמה חברי כנסת ואנשי הון ושלטון יפגעו מזה? זאת החלטה לא קלה, זה לא כמו לצנזר פורנו ברחובות.

העלאת מחירי הסיגריות לא יגרמו לירידה חדה במעשנים, רק ישימו עוד אנשים קשיי יום שמעשנים את הצרות שלהם מתחת לקו העוני.

ב40 שקל אפשר לקנות ארוחת צהריים לכל המשפחה, אבל לאנשים לא אכפת, הם ישרפו את זה על סיגריות.

מה שצריך לעשות זה סיבסוד ומימון של מכוני גמילה עובדים, ותשדירי שירות ופרסום טוב יותר.

פורסם

דעתי יש להילות את המס על סיגריות באחוז אחד כל חצי שנה. תוך 50 שנה לא יוותרו מעשנים.

פורסם

עזבו אותכם מה שצרייך לעשות זה...לסתום תפה ולעזוב אותנו המעשנים בשקט

פורסם

אני לא חושב שזה התפקיד של הממשלה לנהל הרגלים רעים של האזרחים. זה מתחיל בסמים עובר בעישון ויכול להגיע לזה שישלחו אזרחים עם משקל יתר למחנות כושר.

לפותח הת'רד התוצאות הוודאיות של ההצעה שלך:

יחל גידול טבק ויצור סגריות ע"י גורמי עולם תחתון כדי לספק את הביקושים

המשטרה תנהל מלחמה "כדי לבער את נגע העישון"

סוחרי הסיגריות לא יוכלו להגן על רכושם באמצעים משפטיים ולכן יחמשו את עצמם וינהלו מלחמות בין הארגונים

המאבק בסוחרי הסגריות יגרום לכך שישארו רק מספר קטן של קרטלי סיגריות

וכו' כו'

תלמד מתקופת היובש בארה"ב ואיסורי הסמים בעולם.

פורסם

כן ולא.

אני באופן עקרוני בעד איסור על עישון באופן גורף (ואפילו רק מטעמים של חיסכון כסף למדינה בטווח הרחוק, טיפול רפואי למישהו שמעשן עולה יותר מההכנסות מהמיים שמסתכלים על טווח של כמה שנים טובות אם לא יותר, שלא לדבר על מכוני גמילה וכו'), הבעיה שזה יצור שוק שחור של סיגריות (כמו תקופת האיסור על אלכוהול בארה"ב).

פורסם

:xyxthumbs:

פורסם

אם עישון היה פוגע רק במעשן כן. אבל כל עוד עישון פוגע במעשן, במשפחתו ובבני אדם אחרים בסביבתו המדינה חייבת להתערב.

פורסם

כן ולא.

אני באופן עקרוני בעד איסור על עישון באופן גורף (ואפילו רק מטעמים של חיסכון כסף למדינה בטווח הרחוק, טיפול רפואי למישהו שמעשן עולה יותר מההכנסות מהמיים שמסתכלים על טווח של כמה שנים טובות אם לא יותר, שלא לדבר על מכוני גמילה וכו'), הבעיה שזה יצור שוק שחור של סיגריות (כמו תקופת האיסור על אלכוהול בארה"ב).

המספרים דווקא מראים שעדיף כלכלית שאנשים ימותו בגיל 65 מאשר שיסחבו בגריאטריאה עד גיל 85

אם עישון היה פוגע רק במעשן כן. אבל כל עוד עישון פוגע במעשן, במשפחתו ובבני אדם אחרים בסביבתו המדינה חייבת להתערב.

כל העניין של עישון יד שנייה הוא די בולשיט.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים