עבור לתוכן

חיבור מחשב לשתי רשתות שונות

Featured Replies

פורסם

מערכת הפעלה xp pro . למחשב יש שני כרטיסי רשת.

אחד מחובר לראוטר אדימקס ודרכו גולש באינטרנט. השני מחובר למחשב מקינטוש(לא להיבהל - לא רלוונטי) ומשמש רק להעברת קבצים.

הכרטיס הראשון מוגדר לקבל ip אוטומטי. לשני יש כתובת ip קבועה.

כאשר שני הכרטיסים במצב enable , המחשב לא מצליח לגלוש.

כאשר אני עושה disable לכרטיס השני - יש אינטרנט.

כלומר כאשר שני הכרטיסים מאופשרים, המחשב מנסה להתחבר לאינטרנט דרך הכרטיס השני.(ולכן לא מצליח).

איך אני מגדיר לו להתחבר דרך הכרטיס הראשון ??

פורסם

תגדיר בשני הכרטיסי רשת את אותו Default Gateway שהוא הנתב.

ומה הגדרת כIP לכל כרטיס רשת ?

פורסם
  • מחבר

הכרטיס הראשון מוגדר לקבל ip אוטומטי.

לכרטיס השני יש כתובת ip קבועה בשביל ההתקשרות עם המק.

למה כשאני פותח דפדפן המחשב לא מצליח לגלוש (כלומר הוא מנסה להתחבר דרך הכרטיס השני) ?

אני רוצה שכאשר אני פותח דפדפן, הוא יתחבר דרך הכרטיס הראשון ללא קשר להגדרות של הכרטיס השני.

פורסם

- וודא שכתובת שער ברירת המחדל שאתה מקבל אוטומטית לא מתנגשת (זהה) לכתובת שמוגדרת סטטית על הכרטיס השני.

- כנס למאפיינים של כל מתאם רשת, למאפייני ה TCP/IP שלו, לחת למטה על Advanced ובחלון שייפתח-

וודא שמסומן למטה Automatic metric

-בחלון חיבורי הרשת כנס לתפריט advanced (יש שם file, edit, view וכו' וגם advanced) ובחר שם ב Advanced settings

תקבל רשימה של מתאמי הרשת שלך, מסודרים לפי סדר עדיפות - וודא שהמתאם שמחובר לאינטרנט הוא בעל העדיפות הראשונה (העליון)

פורסם

אני לא ניסיתי את זה , אבל אם כל רשת משתמש בטווחי IP שונות , למשל זה של הMAC תהיה 192.168.1.0 בCLASS C , וזאת של הנתב תהיה 192.168.0.0 בCLASS C שזה (255.255.255.0) , אז תגדיר בשני הכרטיסי רשת בDEFAULT GATEWAY את הכתובת IP של הנתב שלך שהיא לדוגמא 192.168.0.1 - ואם הניתוב יעבוד כראוי , המחשב ידע שעבור רשת 192.168.1.0 הוא יגש לכרטיס הMAC ובשאר המקרים הוא יגש לנתב שלך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים