עבור לתוכן

הראוטר לא מפצל כמו שצריך את המהירות בין 2 ניידים.עזרה!

Featured Replies

פורסם

אז ככה יש לי ראוטר של 3COM דגם 3COM 3CRWER10075 .

לאפני כמה ימים שידרגתי גם ל-1.5 מגה גם בתשתית של הוט וגם אצל הספק, אבל שמתי לב שכאשר אני משתמש ב-UTORRENT בנייד אחד, בשני הגלישה היא מאוד איטית - בדקתי מהירות הורדה ב-SPEEDTEST במחשב השניבו אני רק גולש) וזה נתן לי 0.5 מגה...

למרות שהחיבור בפועל הוא 1.5.

שני הניידים מחוברים אלחוטית.

לפי מה שהבנת כנראה הבעיה היא בהגדרות הראוטר, איך אני יכול לעשות שהראוטר יעביר לשני המחשבים את אותה המהירות או שאולי יפצל אותה לשני המחשבי?

דרך אגב שני הניידים מחוברים אלחוטית.

מודה מראש לכל העוזרים.

פורסם

אלא אם כן מוגדר לך QOS בנתב אין סיבה שיתבצע עדיפות לאחד מהם - מלבד הבדל באיכות קליטה/שידור.

אם יש לך QOS אז תגדיר את שניהם זהים וזהו.

פורסם
  • מחבר

אלא אם כן מוגדר לך QOS בנתב אין סיבה שיתבצע עדיפות לאחד מהם - מלבד הבדל באיכות קליטה/שידור.

אם יש לך QOS אז תגדיר את שניהם זהים וזהו.

אז זהו שלפני השדרוג גם כשהייתי מוריד במחשב שלי עם UTORRENT במחשב השני עדיין אפשר היה לגלוש ללא בעיה...

אחרי השדרוג ל-1.5 מגה זאם אני מוריד במחשב אחד, בשניה הגלשיה נפגעת(יותר איטית) כאשר תפקידו של הראוטר הרי לשמור על אותה מהירות בכל המחשבים המחבורים אליו לא?

ועכשיו גם נכנסתי ל-QAS ושמתי לשני הניידים אותם פרמטרים...נראה מה יהיה...יש השפעה גם ל - Uplink Bandwidth (For Outbound Traffic, kbit/s)

Downlink Bandwidth (For Inbound Traffic, kbit/s) ?

שניהם מוגדרים אצלי על 25600....

פורסם

תפקידו של הראוטר הרי לשמור על אותה מהירות בכל המחשבים המחבורים אליו לא?

לא, זה לא תפקידו של הראוטר.
פורסם
  • מחבר

לא, זה לא תפקידו של הראוטר.

אז מה כן תפקידו?

פורסם

לעשות "ראוטינג" כלומר להפעיל תירגום על כל פאקט שעובר דרכו (NAT).

פורסם
  • מחבר

לעשות "ראוטינג" כלומר להפעיל תירגום על כל פאקט שעובר דרכו (NAT).

אז הוא בעצם מחלק את הפס הרחב בין שני ניידים בצור שווה? לפחות אמור לעשות כך?

פורסם

הראוטר הוא לא בית המשפט, לא מעניין אותו ענייני "חלוקה שווה" וכו', תפקידו בגדול הוא לדאוג שכל פאקט מידע יגיע חזרה לאותו מחשב ששלח את הבקשה עבור אותו הפאקט (כאמור מנגנון NAT).

פורסם

אז הוא בעצם מחלק את הפס הרחב בין שני ניידים בצור שווה? לפחות אמור לעשות כך?

הוא לא מחלק שום פס. גם אין שום "פס" לחלק.

תפקידו הוא בדיוק כמו ש-shuy אמר - לדאוג שפאקטים יגיעו ליעד הנכון שלהם.

כשאתה מפעיל QOS בנתב, הוא מנסה לנהל איזשהו מנגנון מתן עדיפויות כדי לנסות לאזן את כמות המידע פחות או יותר לפי מה שביקשת. לפעמים זה עובד טוב, לפעמים לא.

פורסם
  • מחבר

הוא לא מחלק שום פס. גם אין שום "פס" לחלק.

תפקידו הוא בדיוק כמו ש-shuy אמר - לדאוג שפאקטים יגיעו ליעד הנכון שלהם.

כשאתה מפעיל QOS בנתב, הוא מנסה לנהל איזשהו מנגנון מתן עדיפויות כדי לנסות לאזן את כמות המידע פחות או יותר לפי מה שביקשת. לפעמים זה עובד טוב, לפעמים לא.

הבנתי, אז מה יכולה להיות הבעיה במקרה שלי?

פורסם

הבעיה שלך היא כנראה "חניקה" של ה-UPLOAD ע"י ה-UTORRENT.

פורסם
  • מחבר

מה צריך להיות ה-UPLOAD ב-UTORRENT ב-1.5 מגה? זה מוריד בקצב של 175-185 קב"ס...

אבל אני לא מבין איך חניקת UPLOAD ב-UTORRENT יכולה להשפיע על גלישה במחשב נייד השני???

פורסם

זה די פשוט -- ל-UTORRENT יש נטיה לנצל את כל רוחב הפס שלך לצורכי העלאה והורדה. כתוצאה מכך לא נשאר למחשב השני ולאפליקציות אחרות שרצות במחשב הראשון רוחב פס פנוי. תנסה לפתוח דפדפן במחשב ה-UTORRENT ותראה כמה זמן לוקח לו להעלות דף. הפתרון הוא לקבוע גבול עליון לרוחב הפס שה-UTORRENT מנצל. קובעים את זה בתפריטי התוכנה. כדאי מאוד להגביל גם את ה-UPLOAD וגם את ה-DOWNLOAD ללא יותר מ-75% מרוחב הפס שלך עלמנת שישאר משהו גם למחשב השני.

פורסם
  • מחבר

זה די פשוט -- ל-UTORRENT יש נטיה לנצל את כל רוחב הפס שלך לצורכי העלאה והורדה. כתוצאה מכך לא נשאר למחשב השני ולאפליקציות אחרות שרצות במחשב הראשון רוחב פס פנוי. תנסה לפתוח דפדפן במחשב ה-UTORRENT ותראה כמה זמן לוקח לו להעלות דף. הפתרון הוא לקבוע גבול עליון לרוחב הפס שה-UTORRENT מנצל. קובעים את זה בתפריטי התוכנה. כדאי מאוד להגביל גם את ה-UPLOAD וגם את ה-DOWNLOAD ללא יותר מ-75% מרוחב הפס שלך עלמנת שישאר משהו גם למחשב השני.

חברה אם מישהו יעזור לי לבצע את החיושב ל-DOWNLOAD ו-UPLOAD ב-UTORRNET כדי שישאר משהו גם למשחב השני אני מאוד אשמח...

החיבור שלי הוא כבלים - 1.5 מגה...

םשוט לא ממשה הבנתי אם זה 75% מ-1.5 מגה לעשות גם בהורדה וגם בהעלה, או ש-75% מהמהירות המקסימלית בו UTORRENT מוריד...

אשמח לכל עזרה.

פורסם

זה 75% מהמהירות הכוללת שיש לך כלומר 1.1M בהורדה ו-110K בהעלאה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים