עבור לתוכן

שאלות לגבי קונפיגורציה של E6400

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

לאחר חיפוש, החלטתי שאני אלך על ה E6400.

עכשיו מה שנשאר לי זה הקונפיגורציה המדוייקת ולכן רציתי לשאול אתכם לגבי כמה נושאים.

קודם כל נתחיל במעבד, מה ההבדל בין P8400 ל P8600? ראיתי שה8600 עולה אותו הדבר ללא תוספת מחיר, איך זה הגיוני? איזה מעבד נחשב יותר טוב מבחינת סוללה-ביצועים?

אני אישית לא חושב שאני צריך מעבד יותר טוב מזה, אבל סתם לשאול, מה אתם חושבים על המעבד? הוא יספיק לעבודות של תכנות ו VISUAL STUDIO?

אחת ולתמיד, מה ההבדל בין כרטיס מסך 4500HD מובנה לבין ה NVIDIA NVS 160? אז הבנתי שהNVIDIA יכול לנגן 1080P והמובנה רק 720P, וחוץ מהעובדה שאחד מבונה אז זה SHARED MEMORY, האם יש עוד הבדל? האם יש הבדל בצריכת הסוללה? כמה בערך? האם יש הבדל בביצועים? (לא שאכפת לי ממשחקים אבל אם זה מקל בהרבה על עבודת המעבד אולי אשקול, בהנחה שזה לא פוגע בסוללה יותר מדי).

עכשיו יש גם את הקטע של EXPRESS CARD ויש PC CARD.. הבנתי עדיף לקחת EXPRESS נכון? או שאני טועה? איך זה בענייני סוללה..?

אתם יודעים כמה סלוטים יש לזכרון במחשב הזה? במידה וארצה לשדרג.. כי אם יש שתיים אז אאלץ לקחת 1 DIMM של 2GB כרגע.

משהו יודע אם יש יתרונות ל BACKLIT KEYBOARD? זה חשוב אתם חושבים? (אני כמובן מבין שזה רק לאנגלית) מה זה בעצם.. רק אור שבוקע מהמקלדת בחושך? כי זה די יקר לשדרוג..

כמה MP המצלמה של ה WEBCAM?

מה ההבדל בין כל כרטיסי הWIFI... זה שיגע אותי.

Dell Wireless 1510 802.11a/g/n Draft Mini Card [add $15]

Intel® WiFi Link 5100 802.11a/g/n Draft Mini Card [add $20]

Intel® WiFi Link 5300 802.11a/g/n Draft Mini Card [add $40]

עכשיו ראיתי יש שלוש דגמים ל N (נראה לי שאעדיף N כי לאט לאט יהיו יותר נתבים עם N ואם זה מחשב ל3 שנים הקרובות אז עדיף להשקיע עוד טיפה ב N) מה ההבדל ביניהם? למה של אינטל יותר טוב? מה רע בשל DELL?

עכשיו שאלה אחרונה שלא קשורה לקונפיגורציה. אילו דרכי תשלום יש לקנות מחשב מהאתר של DELL ארה"ב? רק כרטיס אשראי אמריקאי עם כתובת אמריקאית? אין שום דרך אחרת? יש אפשרות PAYPAL אמריקאי? (האם יש הגבלה ב PAYPAL לשלוח 1100 דולר למשהו שישלם בשבילי?) יש אפשרות מזומן בדרך כלשהיא? אולי כרטיס אשראי אמריקן אקספרס? משהו מכיר דרכים חוץ מכרטיס אשראי עם כתובת אמריקאית? אשמח לשמוע.

תודה מראש לעונים.

פורסם

קודם כל נתחיל במעבד, מה ההבדל בין P8400 ל P8600? ראיתי שה8600 עולה אותו הדבר ללא תוספת מחיר, איך זה הגיוני? איזה מעבד נחשב יותר טוב מבחינת סוללה-ביצועים?

אני אישית לא חושב שאני צריך מעבד יותר טוב מזה, אבל סתם לשאול, מה אתם חושבים על המעבד? הוא יספיק לעבודות של תכנות ו VISUAL STUDIO?

ההבדל היחיד בין המעבדין הוא מהירות השעון, כלומר ה-P8600 קצת מהיר יותר. לא משהו רציני.

אחת ולתמיד, מה ההבדל בין כרטיס מסך 4500HD מובנה לבין ה NVIDIA NVS 160? אז הבנתי שהNVIDIA יכול לנגן 1080P והמובנה רק 720P, וחוץ מהעובדה שאחד מבונה אז זה SHARED MEMORY, האם יש עוד הבדל? האם יש הבדל בצריכת הסוללה? כמה בערך? האם יש הבדל בביצועים? (לא שאכפת לי ממשחקים אבל אם זה מקל בהרבה על עבודת המעבד אולי אשקול, בהנחה שזה לא פוגע בסוללה יותר מדי).

יש הבדל גדול מאוד בביצועי 3D (למשחקים או תוכנות רנדור תלת-מימד, נראה שזה לא מעניין אותך). כמו כן, ה-NVIDIA עשוי לעזור בניגון HD ע"י הורדת יותר עומס מהמעבד, למרות שגם בלי זה המעבד אמור להתמודד עם HD, אפילו 1080P ללא בעיות.

מבחינת חיי הסוללה, יש יתרון לכרטיס המובנה דווקא. הייתי מהמר על סדר גודל של 20% יותר זמן סוללה.

עכשיו יש גם את הקטע של EXPRESS CARD ויש PC CARD.. הבנתי עדיף לקחת EXPRESS נכון? או שאני טועה? איך זה בענייני סוללה..?

יש כל מיני כרטיסים חיצוניים (מודם סלולרי למשל) ל-PC CARD ויש ל-EXPRESS CARD. השאלה היא מה יש לך או במה אתה מתכוון להשתמש. ה-EXPRESS CARD יכול לעמוד בקצבים גבוהים יותר, למרות שלמודם סלולרי זה לא ממש חשוב. אין הבדל בחיי הסוללה.

אתם יודעים כמה סלוטים יש לזכרון במחשב הזה? במידה וארצה לשדרג.. כי אם יש שתיים אז אאלץ לקחת 1 DIMM של 2GB כרגע.

שני סלוטים, כמו ב-99% מהניידים.

משהו יודע אם יש יתרונות ל BACKLIT KEYBOARD? זה חשוב אתם חושבים? (אני כמובן מבין שזה רק לאנגלית) מה זה בעצם.. רק אור שבוקע מהמקלדת בחושך?

למיטב הבנתי זה מה שזה.

Dell Wireless 1510 802.11a/g/n Draft Mini Card [add $15]

Intel® WiFi Link 5100 802.11a/g/n Draft Mini Card [add $20]

Intel® WiFi Link 5300 802.11a/g/n Draft Mini Card [add $40]

עכשיו ראיתי יש שלוש דגמים ל N (נראה לי שאעדיף N כי לאט לאט יהיו יותר נתבים עם N ואם זה מחשב ל3 שנים הקרובות אז עדיף להשקיע עוד טיפה ב N) מה ההבדל ביניהם? למה של אינטל יותר טוב? מה רע בשל DELL?

לא יודע מה יותר טוב. זה שאינטל יותר יקר לא בהכרח הופך אותו לטוב יותר (גם $5 זה לא בדיוק הבדל משמעותי). ה-5300 הוא מתקדם יותר (עוד אנטנה) ואמור בתאוריה לספק טווח או מהירות משופרים. חלק מהביקורות על ה-5100 היו די שליליות.

פורסם
  • מחבר

לגבי WIFI, ההבדל של 25$ תוספת רק בשביל עוד אנטנה אז לדעתי כבר אני אקח את ה WIFI של DELL וזהו...

השאלה שלי לגבי EXPRESS CARD / PC CARD הייתה לא בכללי אלא לגבי כרטיס מסך ספציפי. נראה ש EXPRESS עדיף, לא? וד"א הבנתי שמובנה זה פחות סוללה, זאת הייתה הכוונה שלי. אני אלך כנראה על המובנה ואקח זכרון של MODULE אחד של 2GB ככה שיהיה מקום לשדרוג ואז לא צריכות להיות בעיות לטווח ארוך.

ד"א לגבי זכרון, לא צריך להיות חסרון שיש לי MODULE אחד ולא שתיים? הקטע של DUAL CHANNEL רציני פה? אשמח לשמוע בנושא.. כי פשוט 4GB יותר מדי בשבילי עכשיו ולדעתי זה דפוק לקנות 2GB של 1X2 ואז לשדרג רק ל3GB.. אבל לאידע..

פורסם

השאלה שלי לגבי EXPRESS CARD / PC CARD הייתה לא בכללי אלא לגבי כרטיס מסך ספציפי. נראה ש EXPRESS עדיף, לא?

אין שום קשר בין PC Card / Expresscard לכרטיס מסך.

ד"א לגבי זכרון, לא צריך להיות חסרון שיש לי MODULE אחד ולא שתיים? הקטע של DUAL CHANNEL רציני פה? אשמח לשמוע בנושא.. כי פשוט 4GB יותר מדי בשבילי עכשיו ולדעתי זה דפוק לקנות 2GB של 1X2 ואז לשדרג רק ל3GB.. אבל לאידע..

ה-Dual Channel נותן מקסימום 5% הבדל בביצועים, וזה גם אם להיות אופטימיים מידי. 2GB במודול אחד זה סבבה לגמרי.
פורסם
  • מחבר

איך אין קשר.. זה מה שכתוב באתר של DELL.. יש לך 4 אופציות לבחירה בכרטיס מסך:

INTEL EXPRESS

INTEL PCCARD

NVIDIA EXPRESS

NVIDIA PCCARD

לא אני קבעתי..

גם עוד שאלה אחת:

כשאני אקנה, בסעיף של Trade Compliance לבחור I WILL NOT export this order outside the United States. או שכן? מה זה אומר מבחינתנו? כי אני לא בדיוק עושה ייצוא אבל לוקח את המחשב לישראל.. אז לא ברור לי, כי אני לא רוצה שיהיו בעיות..

פורסם

איך אין קשר.. זה מה שכתוב באתר של DELL.. יש לך 4 אופציות לבחירה בכרטיס מסך:

אין קשר, אני אומר לך. פשוט מאפשרים לך לבחור את השילוב המתאים ביותר לך מהארבעה האפשריים.

פורסם
  • מחבר

סבבה אבחר ב EXPRESS CARD, משהו יודע את התשובה לגבי TRADE COMPLIANCE?

כמה אתם אומרים סוללה של 6 תאים למחשב כזה תחזיק בשעות? אם אני מתכוון לקחת P8600 + 250GB 7200RPM + 4500MHD GFX ? יותר מ3 שעות בטוח, נכון?

אחרי שנה, כמה זמן אתם אומרים עם שימוש סביר הסוללה מחזיקה?

פורסם

אני קניתי לפנ י חודש

לגבי הקונפיגורציות שלי, הוא מגיע ל4 שעות אם מחלישים את הבהירות מסך למינימום...זה תלוי באמת באיזה חלקים בחרת ומה אתה עושה איתו..

לגבי ההצהרה, לדל אסור למכור מחשבים לייצוא זה חוק, לכן אל תצהיר שאתה מייצא אותו כי אז זהאישורים וסיבוכים.

לגבי החיוב אני שילמתי בויזה ישראלית, רק תודא מראש עם ויזה שאתה יכול לעשות עיסקאות באינטרנט, יש להם משהו חדש עם אימות הכרטיסים, אני הייתי צריך להתקשר לארהב בגלל זה.

הback lightזה אורות למקלדת מתחת למקשים מה שמאפשר עבודה נוחה בתנאים חשוכים - פינוק שווה

לגבי השיקולים וההתלבטויות שלך לי גם היו אותם ואני כבר לא זוכר מה היו המסקנות

מה שכן אני לקחתי את הWIFI החזק יותר 5300

פורסם

שלום לכולם,

יש לי את המחשב הזה (DELL E6400) "מקונפג" כבר קרוב לשלושה חודשים..

אז די חפרתי ועמדתי על כל קטנה בקונפיגורציות השונת..

האנשים המקסימים בפורום זה עזרו לי המון בגיבוש ההחלטות.. ובדיעבד זה ממש משמח אותי :)

אחרי תקופת ההיכרות שהייתה לי עם המחשב שקניתי, אני חושב שאוכל לענות בצורה אובייקטיבית על כמה שאלות ואפילו יותר לכל מי שצריך..

Freemee יש לך עוד שאלות או שאלה ששאלת ולא הסתפקת בתשובה ?

בכלל.. אנשים..תרגישו חופשי להפנות אלי שאלות (לא בפרטי) לגבי הדל E6400.. אני אענה בכל הידוע לי בוודאות !!

שבוע מקסים !

פורסם

אני לקחתי את ה5100 ולא נתקלתי בשום בעיה חוץ מבמקום אחד ששם הרשת מקפיצה לך פרסומת של 012 כל 45 דקות ואם אתה לא מסמן שם איזה וי (הסכמה לתנאי שימוש) אז אתה נזרקת החוצה (כל פעם שהפרסומת הזאת מוקפצת אני תכלס צריך להתנתק מהרשת ולהתחבר שוב... נראה לי שזה איפושהו בין מערכת ההפעלה לדפדפן ולאו דווקא הכרטיס רשת... לא סגור על זה)

פורסם
  • מחבר

לגבי מקלדת מוארת.

לבן אדם שמקליד עיוור אתם חושבים שהפינוק הזה כדאי?

אחרי הכל זה עוד 250 שקלים.. וזה לא שזאת מקלדת עברית..

פורסם

עד כמה שידוע לי מבירור ב NOTEBOOKCLUB אין להם מחשבי DELL עם מקלדת מוארת...

פורסם
  • מחבר

אני קונה בארה"ב אם זה לא היה מובן..

אוקי החלטתי בלי, אני תקוע בשלב מסויים בסוף:

Phone number on record with card issuer

הם דורשים מספר טלפון אבל של חו"ל כנראה, אתם יודעים מאיפה אני משיג?

פורסם

Freemee, בקשר למה ששלחת בהודעה הפרטית:

1.

לגבי השם חברה, לצערי אין לי מושג מה אתה צריך לרשום שם..

2.

לגבי המקלדת המוארת יש לי הרבה מה להגיד למרות שאתה קונה בארה"ב..

בזמנו פניתי לדל לשם קנפוג והם הפנו אותי ל NOTEBOOKCLUB שם יכולתי להזמין בין היתר את המקלדת המוארת..

הסבירו לי שם שהם לא ממליצים על זה כי הזמינו פעם וההארה הייתה רק עבור האותיות באנגלית כך שזה לא שווה..

הזמנתי את המקלדת המוארת בכל זאת (את האמת לא דרכם למרות שזה היה אפשרי כמו שאמרתי)..

לתדהמתי קיבלתי את ההארה גם לאותיות בעברית, וללא קשר בשבילי זה פשוט אחד הדברים שאני הכי אוהב במחשב! זה מקל גם כשלא מדובר בחושך מוחלט שלא לדבר על הייחוד שזה מוסיף למחשב.. חשוב לציין שיש לי את המחשב קרוב לשלושה חודשים כך שסתם התלהבות מדברים מסויימים עברה מזמן! אגב.. אפשר דרך FCN והחץ הימני להדליק קבוע / לכבות קבוע / להדליק בעת הקשה בלבד !

בשבילך תצטרך לקחת בחשבון שני דברים:

- אם אתה מקליד עיוור אז כנראה תשלם את הכסף רק עבור היופי.

- לא בטוח שתוכל לעשות בארץ חריטת עברית "שקופה" (תשאל את אלה שעושים אם עשו כבר למחשב מק מואר) מה עוד שזה יעלה לך עוד כסף.

מקווה שעזרתי

בהצלחה

פורסם

שם החברה - NONE

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים