עבור לתוכן

אי קבלת IP למחשב נייח, בחיבור קווי לראוטר.

Featured Replies

פורסם

יש לי בעיה שפתחתי בעבר דיון עליה, ולא נפתרה אז, וחשבתי שאולי אחרי כמה חודשים טובים יהיו המלצות חדשות.

יש לי מחשב נייח עם לוח ASUS P5GC-MX

כרטיס רשת מובנה Atheros L2 Fast Ethernet 10/100Base-T Controller

הבעיה שלי היא כזאת, אם אני מנסה לחבר את המחשב הזה ישירות לראוטר, אני לא מקבל IP.

בדיקות שנעשו עד כה, מאחר והמחשב לא צמוד למסך כלשהו.

1) אם המחשב מחובר בכבל USB, ישירות למודם של HOT, אז IP ויש אינטרנט.

2) אם המחשב מחובר למחשב נייד בכבל מוצלב, והנייד משתף אינטרנט שמגיע בצורה אלחוטית מהראוטר, אז יש IP פנימי, וגם אינטרנט.

3) אם המחשב מחובר ישירות לראוטר עם כבל רשת, אני מקבל IP 169.254... שלפי מספר אנשים נקרא IP APIPA כלומר המחשב לא מקבל IP מהראוטר, ואז מייצר לעצמו IP.

4) אם המחשב הנייד מחובר בכבל לראוטר, אז הוא כן מקבל IP וכן יש אינטרנט.

הצילו :)

הנושא הזה לא נפתר מעבר לשנה, ולאחרונה פרמטתי את הכונן והתקנתי עליו VISTA מחדש.

יש הצעות לפתרון?

פורסם

ייתכן והכבל שאתה משתמש בו אל הנתב לא תקין ? או ארוך וללא סיכוך ?

תנסה רק לצורך בדיקה להגדיר מהירות על 10 מגה פול דופלקס - אם הכבל ארוך (20 מטרים) ולא מסוכך זה עלול לגרום לך שלא תקבל 100 (ואני אומר את זה רק מנסיון אישי).

דבר שני , תחבר את המודם ישירות אל הראוטר בכבל שתקין בודאות (כמו זה שחיברת אל המודם) - ותגיד מה קורה , אם הוא מתחבר בצורה תקינה התקלה היא בכבל !

פורסם
  • מחבר

אין לי בעיה לבדוק מאוחר יותר, אבל הכבל קצר, כמטר אחד בלבד, והוא עובד תקין עם הלפטופ... כך שלא נראה לי שזו הבעיה.

מה שאני כן צריך לבדוק, ובשביל זה אני אצטרך לקחת לשם גם מסך, זה לחבר את הנייד למודם דרך כבל רשת ולראות אם אני מקבל IP.

בכל מקרה, עוד הצעות יתקבלו בשמחה

פורסם

תתקין במחשב כרטיס רשת עצמאי ואל תשתמש במובנה.

פורסם
  • מחבר

זה היה פשוט, אם היה לי אחד אחר פה... למרות, שהמארז כל כך קטן שאני צריך למצוא כרטיס פיצי.

השאלה היא למה מצב כזה יכול לקרות?

מדובר על תקלה תוכנתית או חומרתית?

פורסם

תקלות קורות תמיד - למה ? כל תקלה לגופה !

אם זה חומרתי או תוכנתי ? - צריך לעשות פה שלילה על ידי בדיקת כל גורם ולאחר מכן להחליט.

פורסם
  • מחבר

לומר באופן כללי, גם אני יכול לעשות, השאלה איך בודקים את זה...

מבחינת תוכנה התקנתי פעמיים WINDOWS וזה לא עזר.

מבחינת דרייבר, הדרייבר הישן הראשון שהיה לי, לא מדליק אפילו את האורות כשמחברים את המחשב לראוטר (כשהמחשב דולק)

והדרייבר האחרון לא עובד טוב.

אני אנסה בימים הקרובים, כשאחזור לבית בראשון, לקחת אותו איתי ולבדוק מול הראוטר שם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים