עבור לתוכן

כתבה על בזק ב torrentfreak

Featured Replies

פורסם

המקור של הכתבה הזאת הוא פורום בתפוז.

מישהו כאן יכול לאשר מה שכתוב שם אולי?

פורסם

הבנתי בערך על מה מדובר, אבל לא הבנתי האם בתכלס הדבר כבר פועל ואם כן אז למה לא רואים אותו בשטח...

פורסם

הם טוענים שם שזה עובד, כנראה רק בטראקרים ציבוריים וגדולים.

פורסם

א. אני לא מבין מה בזק קשורה לזה, מה הקשר בין התשתית לבין תעבורת מידע וטרפיק שייפינג, אז זה כבר נשמע כמו פלופ.

ב. היה ניסיון בעבר מצד 012 לאגור קבצים פופולריים במיוחד ע"ג השרתים שלהם ע"מ לחסוך רוחב פס לחו"ל, הניסוי בוטל בעקבות חוות דעת משפטית שטענה שבמעשה הזה 012 למעשה מפרה זכויות יוצרים (החברה למעשה הורידה תכנים פופולריים ולא חוקיים ע"מ לחסוך רוחב פס לחו"ל).

פורסם

מדובר בכתבה על בזק בינלאומי, ולא בזק, וגם שם מוזכר העניין שציינת, שהחברה בעצם עוזרת לשתף את הקבצים באופן פעיל.

פורסם

הנה רואים, כולכם דיברתם והכל בסוף שטויות

פורסם

HUH?

פורסם

מישהו ראה עדות לזה?

פורסם

מה שבזב"ל עושים הוא די חדשני וגם אנחנו ב-"תפוז" עדיין לומדים את הנושא -- ראו שרשור הזה -- http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=20&MessageId=128858541. הדרך לבדוק זאת היא לאתר קובץ נפוץ ולבדוק מי ה-TRACKER שלו דרך ISP שאינו בזב"ל. אח"כ צריך לנסות להוריד את הקובץ הזה דרך בזב"ל ולראות אם יש TRACKER נוסף. ראו את ההודעה הספציפית הזו -- http://www.tapuz.co.il/forums/main/Viewmsg.asp?forum=20&msgid=128907146

פורסם

זה לא יפגע בכל מי שמוריד מטראקרים סגורים?

אם הבנתי נכון אז זה משנה את ה headers של הטורנט ומוסיף טראאקר לרשימה,

מה שיכול להיות חדשות רעות מאוד ליוזרים בטראקרים שכאלה.

בנוסף, מאוסף של לא מעט תלונות בפורומים השונים (ולא רק אצלנו) לגבי עומס או טראפיק שייפינג בבזק בין לאומי בחודש-חודשיים האחרונים

מול טראקרים ספיציפיים \ כל הורדה בדרך טורנט - בין אם בשעות מסויימות או לאורך כל היום-

יש הרגשה שמה שלא מנסים לעשות שם - לא ממש עובד על הצד הטוב ביותר - לפחות כרגע.

013-נטויז'ן עושים משהו דומה כבר שנים לדעתי (caching של תוכן פופולרי עבור רשתות P2P) רק שאולי עדיין לא בטורנטים אלא באימיול ז"ל.

טכנולוגית הרעיון עצמו אמנם לא חדש אבל הוא עדיין רעיון גדול ויכול להיות מועיל לכולם (קרי גם למשתמשים וגם לספקיות האינטרנט)

כמובן רק אם יבוצע בדרך נבונה.

פורסם

אכן נראה שזה לא משפיע על TRAKER-ים פרטיים. לגבי ההערה השניה שלך, נראה שבזב"ל התחילה ליישם זאת רק בשבועיים האחרונים ככה שלא שאני מניח שאת מלוא ההשפעה עוד לא ממש הרגשנו.

פורסם

אני בטוח שהם מתנסים בזה כרגע בצורה מאוד נקודתית ומוגבלת, ובגלל זה קשה לעלות על זה בדיוק. תאורטית זה פתרון טוב לבעייה, אבל אני לא יודע כמה חברות התקליטים יאהבו את העובדה שספקית אינטרנט עוזרת באופן אקטיבי לשיתוף קבצים במקום לחסום אותו. זה יכול להיות מאבק כוחות מעניין.

פורסם

זה ממש מעולה אם זה נכון :xyxthumbs::yelclap:

פורסם

רק אני מרגיש פה שידור חוזר?

012 עשו את אותו הדבר בעבר , וגרמו לחסימת המשתמשים בTL

אני מקווה שהדבר לא יחזור על עצמו...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים