עבור לתוכן

פרוקסי לשימוש פנימי

Featured Replies

פורסם

שלום אנשים, אחרי שעזרתי לרבים פה, אני צריך עזרה קטנה..

יש לי כרגע בבית שתי תשתיות, גם בזק וגם הוט,

שלכל אחת ספקית נפרדת עם יוזרים שונים...

כרגע שתי התשתיות מחוברות למחשב,

את הUTORRENT הגדרתי להשתמש בבזק והFIREFOX באופן אוטומטי משתמש בהוט,

ככה שאני מעלה על 60 קילובייט ומוריד ב600 בUTORRENT ללא השפעה על הגלישה הרגילה או על אפליקציות אחרות.

הקטע שיש בעיה אחרת, הFIREFOX משום מה לפני כל כניסה לאתר "מתלבט" באיזה חיבור להשתמש, במיוחד בפענוח "DNS"

בכל אופן, מה שרציתי זה ליצור פרוקסי פנימי שינתב את ההתקשרות של הוט לפורט מסוים ואז מן הסתם אני אפנה את הFIREFOX בהגדרות שלו לפרוקסי הזה וזה יפתור לי את הבעיה ויבטיח חיבור קבוע דרך הוט מהFIREFOX,

כמובן גם יוכל לעזור באפליקציות נוספות ולניהול טוב יותר...

אז אם למישהו יש עצה ? אני תחת מערכת WINDOWS VISTA.

פורסם
  • מחבר

האמת שניסיתי לעבוד דרך APACHE ליצור פרוקסי פנימי לכרטיס רשת מסוים והוא לא ידע לעשות את זה טוב..

אני אנסה להבין את מה שהצעת פה וליישם את זה..

תודה..[br]פורסם בתאריך: 17.04.2009 בשעה 20:24:53

אוקי זה דווקא כן נראה לי מסובך,

עשיתי מה שמצוין במדריך שצירפת,

עד שהגעתי ל- route -p add [destination] [mask <netmask>] [gateway] [metric <metric>] [if <interface>].

לא הבנתי איך זה עוזר לי לנתב כרטיס רשת מסוים לספק תקשורת לפורט מסויים

או ליצור פרוקסי כלשהו..

אשמח לפירוט נוסף..

פורסם

אני לא חושב שניתוב לבד יוכל לעזור כאן-

עד כמה שאני יודע מנגנון הניתוב של חלונות מאפשר לנתב לפי יעדים קבועים, אבל לא לפי פורט או אפליקציה.

אם אני טועה, אשמח לעמוד על טעותי וללמוד דברים חדשים.

לדעתי proxy זה רעיון טוב.

למה שלא תנסה להשתמש ב proxy של הספקית שלך?

(חפש את הכתובת שלו כאן - http://www.netcheif.com/Articles/BrdBandDefs/BrdBandDefs.htm )

מבחינת ניתוב תגדיר route שאומר שכל פאקט שהיעד שלו הוא proxy.your_isp.net יצא דרך אינטרפייס X.

כך ה FF שלך יפנה ל proxy של הספקית, ומערכת ההפעלה תדע לנתב כל פניה ל proxy הזה דרך ממשק הרשת שבחרת.

--

באופן כללי אני ממליץ להמנע מ-2 חיבורים לאותו מחשב, זה מסבך יותר מדי עניינים ובמיוחד כשמדובר ב Windows.

כמה חלופות:

אם יש לך מחשב ישן - תן לו להיות שרת ההורדות שלך וחבר אותו לקו המהיר יותר.

את המחשב הראשי שלך ייעד לגלישה וחבר לקו האיטי יותר.

אפשר לחלק את רוחב הפס גם באמצעות מכונה וירטואלית, אבל בשביל להריץ מכונה וירטואלית בלי שהמחשב המארח "יסבול" יותר מדי-

אתה צריך מחשב שיש לו הרבה משאבים פנויים (זכרון זכרון זכרון).

המכונה הוירטואלית תשתמש באינטרפייס X והמחשב המארח באינטרפייס Y.

אופציה נוספת (קצת יותר מסובכת, אבל זה יכול להיות פרוייקט נחמד)

היא להתקין על מחשב ישן הפצת לינוקס ייעודית כלשהי שתשתמש אותך כראוטר\פירוול.

יש הפצות יעודיות שכוללות בתוכן גם שרת proxy מוכן מובנה וקל לקינפוג

ממש היום לגמרי במקרה התקנתי לעצמי את smoothwall (עיין בדיון הזה) למשל, שמכילה פרוקסי שמבוסס על squid.

במקרה כזה תוכל לממש אחד מ- 2 דברים:

א. את מה שרצית במקור (להשתמש בפרוקסי לוקאלי משלך)

ב. לחבר את 2 החיבורים למחשב הישן (שהוא בעצם ראוטר\פירוול עצמאי עכשיו) ולהפעיל עליו QOS עם מערכת חוקים שתתעדף לך תעבורה לפי פרוטוקול.

(נתבים ביתיים לרוב לא יכולים להתמודד עם 2 קווי WAN, אבל אם מדובר במחשב ישן עם מספיק כרטיסי רשת (3)

שאתה מתקין עליו מה שאתה רוצה - אז כמובן כתלות בהפצה ובמה שאתה עוד מתקין \ מגדיר

- יש כאלה שבהחלט מסוגלות לאפשר 2 חיבורים סימולטניים ולבצע QOS סביר בהחלט.

פורסם
  • מחבר

אני מכיר את האופציה של הפעלת מערכת הפעלה נוספת...במחשב אחר וכ'ו, אני לא רוצה לעשות את זה.

פשוט העניין הוא שאני לא מאמין שיש צורך

את הUTORRENT אני מגדיר בקלות כBIND לIP ADDRESS מסויים וכך דרכו עוברות ההורדות והעלאות..

הבעיה זה לעשות את זה עם FIREFOX וכפתרון חשבתי להפעיל פרוקסי פנימי (שכרגע לא הצלחתי)

ואז לנתב את הFIREFOX לתקשורת מסויימת,

מעבר לזה אפליקציות שונות שיילכו על הDEFAULT , לא מפריע לי בכלל...

יש לכם פתרון בכיוון הזה ?

עריכה : אני אסביר לכם למה אני צריך אתזה , אולי יש פתרון יותר יעיל ופשוט.

מה שקורה, באמת כל התעבורה של הבזק כרגע עוברת דרך UTORRENT והגלישה פועלת אוטומטית על הHOT

העניין הוא שאם תקשורת אחת מבוטלת (ולא משנה מאיזו עדה) המעבר בין אתרים טס,

וכאשר שניהם פעילות יש איטיות נחרצת במעבר בין אתרים ועמודים בתוך אתרים (כך שזה לא DNS).

זה מאוד מוזר כי הורדה כן פועלת במקסימום (גם במקביל, אני מקבל בTORRENT 550 ובהורדה בHTTP 625)

אבל עדיין האיטיות הזאת לא מוסברת ולא מובנת, אף שההוט מוגדרת עם IP אוטומטי מה שגורם לה לנתב את כל האפליקציות דרכה חוץ מהUTORRENT שמוגדר ידנית לעבוד עם השניה.[br]פורסם בתאריך: 18.04.2009 בשעה 02:08:55

UP

נעלם במעמקי העמודים המשניים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים