עבור לתוכן

מצב המים בישראל

Featured Replies

פורסם

הבעיה שיותר קל לשאוב מאשר להתפיל

לכן כל המאגרים מתייבשים

יותר זול אם לדייק. אבל עוד פעם, במדינה שלנו אין חשיבה מעבר לאף. תבדוק מה התוכניות בכל מיני נושאים ל-10-20 שנים הקרובות ואז תבדוק אותן שוב עוד שנה ותראה אם יש איזשהו דימיון (ואני לא מדבר בכלל על הטווח הרחוק באמת).

• תגובות 288
  • צפיות 24.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם

הבעיה שיותר קל לשאוב מאשר להתפיל

לכן כל המאגרים מתייבשים

זה ביין הבעיות הכי גדולות שלנו , אנחנו עושים מה שקל או זול לעשות ודוחים את הקץ בימקום לעשות את מה שקשה וליסבול טיפה (הרבה) בישביל שיהיה לנו את האופציה הקלה בתור גלגל הצלה ,ולא להפך.

פורסם

אני לא מומחה גדול בכלכלה אבל הדבר הכי טיפשי הוא חוסר המעש של הממשלה בנושא התפלת המים.

למה לעזאזל הממשלה לא לוקחת על עצמה להרכיב בעצמה מכשירים להתפלת מים?, לא רוצים לקנות מחו"ל כי עולה מליוני דולרים?. אין בעיה, תרכיבו לבד.

שוויו של כל הברזל שיש במכונה אחת כזאת לא עולה על 4000 שקל. ואני אומר לכם את זה מניסיון, כל נקודת איסוף בארץ משלמת היום בין 400 ל200 שקלים על טון ברזל נקי.

מחשב למשל שווה 10-5 שקלים.

פורסם

למה אתה חושב שלא בונים? בונים גם בונים, פשוט התחילו 5 שנים מאוחר מידי בגלל שב-2004 היה חורף טוב.

פורסם

שמעתי (לא יודע בצחוק או ברצינות) מחבר שישראל במקומות הראשונים מבחינת התפלת מים..זה נכון?

ואם כן למה לעזאזל לא מחברים את המים המותפלים אל מקורות הצמחייה ירקות עצים וכו' ומבזבזים מים מהכנרת..?

גם ככה כמה שיותר מלחים בתוך המים יגרמו לפירות להיות מתוקים יותר ועסיסיים מבחינת טעם...

אגב זה נכון שבאילת המי ברז שם מותפלים?

פורסם

לגבי אילת - כן, זה נכון.

לגבי החקלאות - יש פיתרון יותר טוב - מיחזור מי ביוב. הטכנולוגיה היום מאפשרת למחזר מי ביוב ברמה מאוד גבוהה (אולי אפילו לרמה שבה הם ראויים לשתיה), ובוודאי שלהשקיית צמחים.

אני לא אתפלא אם ישראל מובילה בהתפלת מים, אבל זה לא מספיק. בשנים האחרונות נחנכו מפעלי התפלה ענקיים בסדר גודל בינ"ל, אבל עוד פעם, זה לא מספיק.

פורסם

לדעתי יש מים בישראל , חברת המים רוצה לעלות את התשלום המים בישראל ומשקיע על פירסום

שאין מים וכו'. אבל אם המצב היה גרוע, יש לי טיפ איך לחסוף פשוט. שחברת המים בישראל תדליק את במים שעה אחת ביום ,

מה שהיה ברוסיה לפני כמה שנים טובות . :xyxthumbs:

פורסם

עכשיו ממש לא נעים לי עם הדבר הזה

55932-tb-%D7%AA%D7%95%D7%AA%D7%97%20%D7%9E%D7%99%D7%9D%20-%20%D7%93%D7%92%D7%9D%20%D7%A1%D7%A2%D7%A8.JPG

שפולט 1600 ליטר בדקה...

מחר בבוקר, דבר ראשון אני עוקר את הדברים האלה :silly:

פורסם

אגב הדבר היותר מצחיק הוא...שמי הביוב שלנו מלוכלכים (תיאורתית) רק כבין 10-15 אחוז מכלל המים שנמצאים בביוב, כלומר שאר המים הם נקיים...בינינו..כשאתם מתקלחים, כמה מים נקיים נשפכים לביוב...? לפחות 50 ליטר מים.

צחצוח שיניים, הורדת שתן באסלה (200 מיל של שתן מורידים באסלה בעזרת איזה חצי ליטר או ליטר ויותר, לא מפגר???)

פורסם

אני לא מבין לאן אתה חותר- רוצה להתנקות עם מגבונים לחים? לא להוריד מים בשירותים? בבקשה

פורסם

התכוונתי אל מחזור מי הביוב לשימושם להשקיות שתיה וכו'...כל דבר הוא אפשרי לעשות העניין הוא הכסף (שרוב המדינות לא מעוניינות לבזבז)

פורסם

אצלנו לפחות, אני לא חושב שזה כ"כ עניין של כסף אלא של חוסר עניין כרוני

פורסם

אגב הדבר היותר מצחיק הוא...שמי הביוב שלנו מלוכלכים (תיאורתית) רק כבין 10-15 אחוז מכלל המים שנמצאים בביוב, כלומר שאר המים הם נקיים...בינינו..כשאתם מתקלחים, כמה מים נקיים נשפכים לביוב...? לפחות 50 ליטר מים.

צחצוח שיניים, הורדת שתן באסלה (200 מיל של שתן מורידים באסלה בעזרת איזה חצי ליטר או ליטר ויותר, לא מפגר???)

"חצי" לחיצה זה 4.5 ליטר, לחיצה מלאה זה 9 ליטר. תחשבו על זה בפעם הבאה שאתם מוריד מים או מתקלחים יותר מ-4-5 דקות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים