עבור לתוכן

שאלה לגבי קביעת IP סטטי

Featured Replies

פורסם

מאיזה מחשב אני אמור לבצע את המדריך הבא?

http://www.portforward.com/networking/static-xp.htm

מהמחשב שמחובר לראוטר או מהמחשב שמחובר אליו הכרטיס רשת?

ואחרי זה לדוגמא אני צריך לפתוח את הפורט של ביטקומט אז מאיפו אני עושה את זה? מהמחשב שמותקן עליו הביטקומט (זה עם הכרטיס רשת) או מהמחשב שמחובר אליו הראוטר?

פורסם

כל המחשבים מחוברים לראוטר (חוטית או אלחוטית, זה לא משנה)

אתה צריך לקבוע IP סטטי למחשב שעליו רצה האפליקציה שבשבילה אתה מפנה את הפורט.

למשל מחשב א' (מחובר עם כבל רשת לנתב נניח) מריץ ביטקומט - אתה צריך לקבוע למחשב א' IP סטטי ולהפנות אליו את הפורט של הביטקומט.

מחשב ב' (מחובר אלחוטי נניח) מריץ אימיול - אתה צריך לקבוע למחשב ב' IP סטטי, ולהפנות אליו את הפורט של האימיול.

וכו'.

את הפורט אתה מפנה באמצעות הממשק של הנתב שלך.

בחר את הנתב שלך מהרשימה:

http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm

לאחר מכן בחר את האפליקציה (אם היא לא קיימת ברשימה אז לא נורא, זה אותו דבר בדיוק כמו לכל אפליקציה אחרת רק שמספר הפורט שונה)

ועקוב אחרי ההוראות.

בהצלחה.

פורסם

במחשב שאתה רוצה לפתוח אליו את הפורט, במקרה הזה במחשב שמותקן עליו הביטקומנט.

יש ראוטרים לרוב כמו EDIMAX לדוגמא שהLEASE של ה DHCP שם הוא לתמיד (אפשר לקבוע לפחות אבל מיותר) ואז לא צריך IP סטטי במחשבים כי הוא לא יתחלף במילא וחסכת, או שאפשר לקבוע LEASE של 7 ימים ל DHCP ומה הסיכוי שלא תפעיל את המחשב שבוע ימים.

פורסם
  • מחבר

במחשב שאתה רוצה לפתוח אליו את הפורט, במקרה הזה במחשב שמותקן עליו הביטקומנט.

יש ראוטרים לרוב כמו EDIMAX לדוגמא שהLEASE של ה DHCP שם הוא לתמיד (אפשר לקבוע לפחות אבל מיותר) ואז לא צריך IP סטטי במחשבים כי הוא לא יתחלף במילא וחסכת, או שאפשר לקבוע LEASE של 7 ימים ל DHCP ומה הסיכוי שלא תפעיל את המחשב שבוע ימים.

יש לי Edimax BR-6204WG זה תופס עליו?

ואם הבנתי נכון אז את אייפי הסטטי צריך לקבוע במחשב שעליו מותק הביטקומט והלפנות את הפורט אליו , ואת הפורט מפנים דרך הממשך של הראוטר שמקרה שלי נמצא במחשב השני (איפה שמחובר ראוטר ואין ביטקומט) כן?

פורסם

אתה יכול לגשת לממשק של הראוטר מכל מחשב

פשוט פתח דפדפן במחשב כלשהו שמחובר לרשת שלך (לא משנה אם זה מחובר בכבל או מחובר אלחוטית) וכתוב בו את הכתובת של הראוטר.

פורסם

יש לי Edimax BR-6204WG זה תופס עליו?

ואם הבנתי נכון אז את אייפי הסטטי צריך לקבוע במחשב שעליו מותק הביטקומט והלפנות את הפורט אליו , ואת הפורט מפנים דרך הממשך של הראוטר שמקרה שלי נמצא במחשב השני (איפה שמחובר ראוטר ואין ביטקומט) כן?

כן זה תופס בעיקרון בכל ראוטר שאפשר לקבוע LEASE הזוי לDHCP ואז הכתובות IP לא ישתנו במחשבים גם אם לא תפעיל את המחשב חודשים, אבל יש ראוטרים במיוחד הישנים שמגבילים לשבוע לדוגמא ולא מביאים לך יותר זמן מחייה וכאן אולי כן צריך IP סטטי אם תסע לחופשה או משהו בסיגנון תשתנה לך כתובת ה IP ואז שוב לפתוח פורטים מחדש (לא שזה כזה סיפור, סתם להתעסק בשטויות).

לממשק של הראוטר ניתן להתחבר מכל מחשב שמחובר לרשת, גם מהמחשב של השכן במידה והוא מחובר בצורה אלחוטית לדוגמא אפשר להיכנס לראוטר ולשנות כל הגדרה שתרצה, בפועל אין דבר מחשב ראשי או משני כולם מחשבים ראשיים זה שהוא קרוב יותר אליו ומחובר עם בכבילה לא אומר שהוא "ראשי", הוא יתחלק ברוחב פס באותה המידה כמו כל המחשבים ברשת.

פורסם
  • מחבר

כן זה תופס בעיקרון בכל ראוטר שאפשר לקבוע LEASE הזוי לDHCP ואז הכתובות IP לא ישתנו במחשבים גם אם לא תפעיל את המחשב חודשים, אבל יש ראוטרים במיוחד הישנים שמגבילים לשבוע לדוגמא ולא מביאים לך יותר זמן מחייה וכאן אולי כן צריך IP סטטי אם תסע לחופשה או משהו בסיגנון תשתנה לך כתובת ה IP ואז שוב לפתוח פורטים מחדש (לא שזה כזה סיפור, סתם להתעסק בשטויות).

לממשק של הראוטר ניתן להתחבר מכל מחשב שמחובר לרשת, גם מהמחשב של השכן במידה והוא מחובר בצורה אלחוטית לדוגמא אפשר להיכנס לראוטר ולשנות כל הגדרה שתרצה, בפועל אין דבר מחשב ראשי או משני כולם מחשבים ראשיים זה שהוא קרוב יותר אליו ומחובר עם בכבילה לא אומר שהוא "ראשי", הוא יתחלק ברוחב פס באותה המידה כמו כל המחשבים ברשת.

מובן , אז אני צריך לקבוע את הLEASE הזה או שלעשות איי.פי סטטי או זה שלא משנה כי כעקרון זה אותו דבר?

פורסם

מובן , אז אני צריך לקבוע את הLEASE הזה או שלעשות איי.פי סטטי או זה שלא משנה כי כעקרון זה אותו דבר?

זה אותו הדבר, רק שבד"כ כאשר קובעים סטטי מכניסים גם שרתי DNS והספקיות לפעמים מחליפות אותן (פעם בשנה) אז צריך להתעדכן.

פורסם

אפשר להגדיר את הנתב בתור שרת ה-DNS ואז לא צריך לעדכן, כי הוא (אמור לפחות) למשוך מידע זה אוטומטית מהספק.

בכל מקרה, ב-6204WG אפשר בכלל להגדיר כתובת IP סטטית לפי כתובת MAC, ואז לא צריך להגדיר שום זמן LEASE ושום דבר במחשב עצמו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים