עבור לתוכן

האם את המודם של הכבלים (Terayon 715) אני יכול לחבר ל-2 מחשבים ?

Featured Replies

פורסם

יש לי מודם של כבלים Terayon 715.

למודם יש יציאת רשת ויציאה נוספת של USB.

האם אני יכול לחבר את המודם ל-2 מחשבים כך שמחשב אחד יהיה מחובר למודם דרך כרטיס הרשת ומחשב שני יהיה מחובר למודם דרך USB ?

פורסם

אפשרי. עדיף יחד עם זאת לעבור לחיבור ללא חייגן.

פורסם
  • מחבר

ושתי המחשבים יוכלו להתחבר לאנטרנט בו זמנית ? לא תהיה התנגשות ? כי אם ככה אז זה בעצם אומר שהמודם הזה יודע לתפקד כנתב.

פורסם

לא ממש. כאשר אתה מחובר לספק האינטרנט שלך דרל HOT ללא חייגן, המודם שלך מקבל שלוש כתובות IP חוקיות ברשת הכבלים. באופן זה אתה יכול לחבר מחשב אחד ליציאת הרשת ומחשב שני ליציאת ה-USB ולגלוש במקביל. אם אתה רוצה מחשב שלישי -- רכוש SWITCH וחבר אותו ישירות למודם ואל שאר היציאות שלו את המחשבים. בכל מקרה, וזה חשוב מאוד לזכור, המודם של הכבלים אינו נתב -- אתה לא מקבל ממנו כתובות IP פנימיות, אין מנגנון NAT, אין מנגנון DHCP ואין FIREWALL. אתה יכול להסתכל על זה כשלושה מחשבים שמחוברים לאינטרנט ישירות. במצב הזה אתה צריך FIREWALL בתוכנה בכל מחשב ואני גם לא ממליץ לשתף משאבים כי המידע חשוף לכל מאזין ברשת הכבלים הציבורית.

פורסם

היי

מעבר לכול המנגנונים שציינת שאין לו, איך מתחלק רוחב הפס, למשל 1.5MB?

והאם חיבור מחשב למודם באמצעות חיבור ה- USB, בנוסף למחשב המחובר באמצעות הרשת, דורש הגדרות נוספות/מיוחדות?

פורסם

רוחב הפס מתחלק כמו בנתב -- כל מחשב מקבל את מה שהוא מבקש ויש תחרות על רוחב הפס בין המחשבים. מכיוון שאין לך חייגן לא נדרשות שום הגדרות מיוחדות פרט לאלה שציינתי בהודעה הקודמת.

פורסם

דבר ראשון - אין צורך לצטט טקסט של מי שהגיב ישירות לפניך, זה מיותר לגמרי ומכער את הפורום.

בקשר לשאלה - רוחב הפס בצורה טבעית לפי מי שדורש אותו קודם כמו שהסביר Cheif.

יש נתבים שיש להם מנגנון QOS מובנה (או שאפשר להתקין עליהם קושחה צד שלישי שתספק מנגנון שכזה)

ובאמצעותו אפשר לתעדף ולחלק את רוחב הפס לפי פרמטרים שונים.

המחשב שמחובר למודם באמצעות USB יזדקק להתקנת דרייבר שמתאים למודם (שיגרום למחשב להאמין שזה בעצם כרטיס רשת),

אפשר למצוא את הדרייברים כאן:

http://speed.hot.net.il/script/drivers.asp

פורסם

ח

טוב, אז נהוג לצטט, וכך עשיתי.מה שכן, לא חשבתי על כך, שאם אני שולח תגובה לתגובה האחרונה הקיימת, אז הציטוט הופך למיותר.

תודה על ההערה הבונה.

שבת שלום

פורסם

שאלה נוספת באותו הנושא: אני זוכר בזמנו שמודמים לא אפשרו את החיבור הזה בו זמנית, האם זה משהו חדש? סליחה על השאלה אם מדובר במשהו ידוע, אבל לפני שנתיים שלוש כשעוד הייתי עם מודם כבלים זה לא היה אפשרי.

ועוד שאלה קטנה, מדוע הוט נותנת 3 כתובות בחיבור ללא חייגן? נדיבות הלב הזאת מפתיעה אותי. הם לא מעדיפים שהלקוח ישלם אם הוא מקים בעצם רשת קטנה בבית?

פורסם

החיבור בו זמנית תמיד היה אפשרי במודמי כבלים,

מודם כבלים נותן עד 3 כתובות IP כי הספקיות מאפשרות את זה, אלו שרתי ה CMTS שלהם שיושבים בכבלים ומחלקים את הכתובות,

וזה תמיד היה אפשרי.

למה 3? בחירה של הספקיות. (בעבר היו ספקיות שאפשרו רק 2)

זה אפשרי בחיבור ללא חייגן, בחיבור עם חייגן אתה תקבל עד 3 כתובות פנימיות ברשת הכבלים, שעל גביהן אפשר להתחבר בחייגן.

אם הספקית שלך מאפשרת את זה (ויש כאלה שכן) תוכל להתחבר במקביל מ2 מחשבים באמצעות חייגן.

(כלומר להשתמש בשם המשתמש שלך מ 2 מחשבים בו זמנית על מנת להתחבר)

אבל זה מצב נדיר יותר, בד"כ אפשר להתחבר בחייגן רק פעם אחת, ואם אתה כבר מחובר אז המחשב הבא שיינסה להתחבר עם היוזר שלך

יקבל שגיאת אותנטיקציה (691, "שם משתמש או ססמא לא נכונים", למרות שהם כן נכונים).

אולי כל זה ישתנה בעתיד הקרוב, מכיוון שגם הספקיות וגם חברות התשתית נכנסו לעסקי מכירת ציוד לרשתות ביתיות,

ובגלל אינטרס למכור כמה שיותר - יחליטו באמת לסגור את ה"פרצות" האלה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים