עבור לתוכן

החברה הכי מומלצת לדיסק קשיח?(1TB)

Featured Replies

פורסם

25 DBA זה שקט לכל מי שלא פנאט בנושא,

וכמו שאתה מעיד על עצמך, אתה קיצוני בנושא,

בכל מפרט שבונים בפורום שלך יש לפחות חלק אחד יותר "רועש", אז תעשה גם שם מהפכה?

המשתמש הממוצע לא ישים לב להבדלים בין הכוננים הנ"ל מבחינת רעש,

רבאק, אפילו לא שמעתם את הכונן הזה ואתם מחווים עליו דיעה,

צאו רגע מSPCR (שזה בגדול אתר של חולי נפש :)) ותכנסו לפרופורציות.

• תגובות 43
  • צפיות 5.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם

עומרי אל תשכח בבקשה ש-25dBA@1m נמדדו בתא מבודד של 11dBA תוך ניטרול רעשי הויברציות לחלוטין.

אני משוכנע שבמחשב שקט ממוצע הכונן הזה יהיה הרכיב הרועש ביותר.

זה נכון שלא שמעתי בעצמי את הכונן, אבל אני מבטיח לך שלדעתי הוא יהיה רועש מאד. שמעתי כוננים שבבדיקות נמצאו שקטים ממנו שהיו רועשים מידי לטעמי. מה זה בכלל משנה אם שמעתי אותו או לא? אני לא אמליץ לשאר הפורום על כונן על סמך סף הרעש שלי. זה משהו מאד סובייקטיבי. הבדיקות ב-SPCR הן המדד היחידי, והעובדה היא שכמות רבה של אנשים ממוצעים טוענים שזה כונן רועש.

פורסם

הוא יקר יותר, רועש יותר והוא לא כ"כ מהיר יותר- כפי שאמרתי רק לשימושים מסוימים יורגש ההבדל לצורך העניין בינו לבין ה-HD103UJ. וזה לא נכון שמשתמש שפוי לא ירגיש רעש, כי זו נקודה אחרת לגמרי. אתה אמרת שהכונן הספציפי לא רועש, לא אמרת שמשתמש שפוי לא ירגיש ברעש- כי אם הרעש כן יורגש ע"י חלק מהמשתמשים אז הוא כן רועש - זו טענה אחרת. בכל מקרה TechReport הציגו תוצאות דומות ואני לא מתפלא שגרסת ה-3 פלטות מעט רועשת יותר כי מה לעשות פלטות זה לא הכל- רק בתאוריה זה מוריד את הרעש.

התחרות היא כלל לא בין השניים האלו אלא בין הסמסונג ל-WD10EACS שבעל 3 פלטות ול-WD10EADS.

(אילולא הבעיות בקושחות של סיגייט אז היו נכנסים לסיפור עוד כונן או שניים).

פורסם

הוא לא רועש למשתמש המצוי, לא לפנאטים של השקט אלא למשתמש המצוי שמהווה 99% מהפורום הזה.

25DBA זה שקט מאוד באופן אבסולוטי, אתם יודעים בכלל למה זה מקביל? אני פשוט לא מצליח להבין את נקודת הייחוס שלכם או את הפרופורציות.

אתם פריקים של שקט? 100%, למה להכניס ג'וקים שלא קיימים לראשים של אחרים?

פורסם

אתה לא יכול להשוות 25 דציבלים לפי מבחן ברשת לדציבלים של רכיבים אחרים- המבחנים הם בין הכוננים וכל מבחן הוא עם ציוד אחר וממרחקי מדידה אחרים - בחלק מהמבחנים 50 דציבלים הם הסטנדרט כמו ב-TechReport.

ל-Art Tatum יש את הכונן הזה והוא בעצמו אמר שהוא מעט רועש, אם אני זוכר נכון. בנוסף- המבחנים מראים כך, וגם קישרו כאן לתגובות על הכונן, על כך שהוא רועש. אז מה עוד אתה רוצה? אם הוא מספיק שקט בשבילך אז תהנה אבל אתה לא יכול לכפות זאת על משתמשים אחרים. לא אמרנו שהוא עושה רעש כמו מאוורר Delta, אבל כן אמרנו שלמשתמש שרוצה כונן קשיח שקט הוא לא מומלץ, גם בגלל שהוא לא מהיר יותר משמעותית וגם כי הוא יקר יותר.

הרבה משתמשים שהם לפי הגדרתך מצויים מגיעים לפורום ומבקשים כונן קשיח שקט, בין אם הם שמעו שיש כוננים רועשים ובין אם במערכת הקיימת שלהם יש כונן קשיח כזה- כוננים קשיחים רועשים זה דבר ידוע, אני שמח בשבילך שאתה חושב שהוא שקט אבל ביחס לכוננים המקבילים הוא לא.

פורסם

רבאק, אפילו לא שמעתם את הכונן הזה ואתם מחווים עליו דיעה,

צאו רגע מSPCR (שזה בגדול אתר של חולי נפש :)) ותכנסו לפרופורציות.

אתם פריקים של שקט? 100%, למה להכניס ג'וקים שלא קיימים לראשים של אחרים?

באמת שמיציתי את העניין להתווכח איתך בנושא,

אתה פשוט מתבסס על כתבה (באתר של פנאטים) ולא על ידע אישי,

אני מוכן לחתום ש99% מהאנשים באתר לא יוכלו להבדיל בין מחשב עם האחד או השני (שלא לדבר על זה שמדובר רק על רעש בSEEK, וגם שם לא ישימו לב להבדל).

רוצה לשמוע חדשה מפתיעה? גם את הסמסונג אתה תשמע בSEEK,

אז אולי כדאי שתצא מהסרט שלך קצת.

פורסם

מה שאתה קורא לו "התבססות על כתבה באתר של פנאטים" הוא בתכלס התבססות על נתונים שנבדקו כמו שצריך ומה זה משנה אם בדקו אותם פנאטים או לא? האם לא תבסס על נתוני בדיקה של רכב כלשהו בגלל שהאתר שבדק אותו מורכב מחולי הגה?

תוצאות בדיקה קפדנית לא מעניינות אותך. כל מה שאתה מתבסס עליו הוא "הכונן מספיק שקט בשבילי אז הוא מספיק בשביל כולם". זה לא נקרא בתור ידע אישי, זאת דעה אישית! אז בבקשה, תהנה מהכונן שלך ובבקשה תמנע מעצמך להמליץ עליו למי שמחפש כונן לא רועש.

רוצה לשמוע חדשה מפתיעה? לא לכל כונן יש רעש SEEK שניתן לשמוע.

פורסם

באמת קשה להבין? סטנדרטים האובססיביים שלהם לא משקפים את הסטנדרטים של האנשים הנורמליים...

אני מתייחס גם למספרים שלהם, ההבדל הוא לא כזה גדול ובאופן אבסולוטי הרעש של הדיסק הוא לא חזק.

כמו שכבר אמרתי, בכל מפרט שבונים פה בפורום יש לפחות חלק אחד מרעיש יותר

(וזה לא משנה אם זה הספק, המאוורר של המעבד, המאווררים שבאים עם המארז או המאוורר של כרטיס המסך)

אז די עם הצביעות הזאת.

בקשר לחדשה המפתיעה-את הסמסונג שומעים, גם את הסיגייטים מסדרת 7200.11 שומעים וגם את הWD

ביג פאקינג דיל.

אם תסגור את המחשב הוא יהיה הרבה יותר שקט, אז למה שלא תעשה את זה?

ש גבול לרמת ההתפשרות על ביצועים והדיסקים שאתה מדבר עליהם זאת כבר התפשרות גדולה מדי.

פורסם

OMRIJ - לדעתי האישית אתה טועה ומטעה גם לגבי הביצועים וגם לגבי רמת השקט. על איזה "פשרות" אתה מדבר?

נושא השקט בהחלט מורגש גם אצל מרבית במשתמשים בעוד הבדל הביצועים אפסי ובלתי מורגש אצל 99.99% מהמשתמשים, אפילו עם מערכיםמהירים בהרבה כמו RAID1 עצבני של רפטורים או אפילו IRAM (מניסיון אישי - ראה מפרט).

ה"רגישות הקיצונית" שלי מתבטאת בעובדה שגם ב-P180 שלי עם דיסקים שקטים (יחסית) אני בהחלט מבחין ברעשי ה-SEEK. לעומת זאת, דיסק רועש (יחסית) במארז ממוצע כבר בלתי נסבל לטעמי בסביבה ביתית שקטה, בדיוק כמו רזולוציה 1280X1024 על מסך 22' רחב כמו שראיתי אצל המון אנשים שעברו מ-CRT ל-LCD.

אולי לרוב המשתמשים זה לא יהיה כל כך נורא כי הם לא מכירים משהו אחר או שפשוט התרגלו, אבל להגיד שזה "לא מורגש" זו הגזמה פרועה לטעמי וממש לא משקף את המציאות.

לגבי שאלתך לגבי המפרטים שאני בונה, הנה שתי דוגמאות על קצה המזלג:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=346943.msg2998833#msg2998833

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=385814.msg3319621#msg3319621

פורסם

באמת קשה להבין? סטנדרטים האובססיביים שלהם לא משקפים את הסטנדרטים של האנשים הנורמליים...

מתי ראית אותי מתייחס למסקנות שלהם? אני מתיחס לנתונים שנבדקו!

לא משנה אם חרש היה בודק אותם, כל עוד הוא משתמש באותו ציוד הוא יגיע לאותן תוצאות.

אני מתייחס גם למספרים שלהם, ההבדל הוא לא כזה גדול ובאופן אבסולוטי הרעש של הדיסק הוא לא חזק.

ההבדל ענק. הבדל של 3dBA@1m ו-30 אחוז יותר ויברציות הוא משמעותי מאד.

במיוחד אם לוקחים בחשבון שה-WD נבדק בתנאים טובים הרבה יותר.

כמו שכבר אמרתי, בכל מפרט שבונים פה בפורום יש לפחות חלק אחד מרעיש יותר

(וזה לא משנה אם זה הספק, המאוורר של המעבד, המאווררים שבאים עם המארז או המאוורר של כרטיס המסך)

אז די עם הצביעות הזאת.

מאוורר של ספק טוב ממוצע לא עובר 700RPM גם במאמץ - לא יהיה רועש יותר מהכונן

מאוורר של מעבד טוב לא עובר 1200RPM - ב-90 אחוז מהמקרים לא יהיה רועש יותר מהכונן

המאוררים שבאים עם המארז, תלוי איזה מארז, מאוררים במארזים של ANTEC עובדים על 1000RPM...

מאוורר של הכרטיס מסך - זה גם מאד תלוי בכרטיס, אבל במנוחה הוא לא יהיה רועש יותר מהכונן.

בקשר לחדשה המפתיעה-את הסמסונג שומעים, גם את הסיגייטים מסדרת 7200.11 שומעים וגם את הWD

ביג פאקינג דיל.

אם שומעים או לא זה מאד תלוי במארז. תחת Suspension סביר מאד שרעש ה-SEEK של הסמסונג לא ישמע.

אבל גם מאוורר של 1200RPM אפשר לשמוע. האם כתוצאה מכך ראוי לקנות מאווררים של 2500RPM בגלל שאת שניהם אפשר לשמוע?

אם תסגור את המחשב הוא יהיה הרבה יותר שקט, אז למה שלא תעשה את זה?

תודה על העצה, אבל ניסיתי ואני לא מצליח לשמוע הבדל ברעש כשהמחשב שלי סגור :P

ש גבול לרמת ההתפשרות על ביצועים והדיסקים שאתה מדבר עליהם זאת כבר התפשרות גדולה מדי.

בקיצור עדיף לדעתך לקנות כונן יקר יותר ורועש יותר רק בגלל שהוא בכמה אחוזים בודדים מהיר יותר...

פורסם

TMPUSR

אני לא דיברתי על המפרטים שלך, דיברתי על המפרטים בפורום שלך באופן כללי

אם ניקח את הגישה שלך, כל ת'רד שני אתה צריך לתקן.

וכן, ההבדל בין דיסק כזה לאחר (נגיד לסמסונג) לא יהיה מורגש למשתמש הממוצע.

תודה על העצה, אבל ניסיתי ואני לא מצליח לשמוע הבדל ברעש כשהמחשב שלי סגור

I REST MY CASE

אתה לא קהל היעד שכיוונתי אליו

אני כיוונתי לרוב השפוי

פורסם

ההבדל מורגש, אולי אתה לא מרגיש. אתה זה שצריך לצאת מהסרט.

פורסם

TMPUSR

אני לא דיברתי על המפרטים שלך, דיברתי על המפרטים בפורום שלך באופן כללי

אם ניקח את הגישה שלך, כל ת'רד שני אתה צריך לתקן.

זה אולי המצב בלי קשר לסוגיה הזו :lol: ולצערי אני לא מגיע גם לרבע מזה... אני חושב שהמומחים, המודרים והמשתמשים הפעילים אצלנו בפורום כבר הפנימו את העניין ברוב המקרים ולוקחים זאת בחשבון כמעט בכל מפרט ברמה זו או אחרת.

פורסם

I REST MY CASE

אתה לא קהל היעד שכיוונתי אליו

אני כיוונתי לרוב השפוי

WTF? איך זה בדיוק מוכיח משהו. מתי טענתי שאני "הרוב השפוי"? אני לא מסתיר את זה שאני חולה שקט.

מה? זאת לא זכותי לטעון שהכונן הזה רועש למשתמש הממוצע רק בגלל שיש לי דרישות גבוהות יותר מהמשתמש הממוצע?

האם מישהו שהוא גיימר כבד לא יכול להמליץ על חומרה לגיימר ממוצע?

ובכלל חבל שבחרת להגיב רק למשפט הזה ולא לשאר התגובה...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים