עבור לתוכן

קליטת WIFI מהשכנים , והכנסתו לתור ראוטר בשביל פיצול ביתי - אפשרי?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם ושבת שלום.

לאחר שדיברתי עם השכן שלידי, הוא אמר לי אם אני רוצה אני יכול להתחבר על הWIFI שלו

והוא גם מתחבר על שלי, בדרך כלל איכשהו אני מתחבר על שלו והוא על שלי קבוע זה מוזר.

בכל מקרה.

השאלה שלי היא כזאת,

האם אני למשל,

יכול לקלוט WIFI שלו, ואז להכניס את האינטרנט שאני קולט ממנו, לתוך הראוטר שאצלי בבית

ואז לפצל לשאר המחשבים בבית באמצעות כבל/אלחוטי?

כלומר במקום לפצל את האינטרנט שאני מקבל מהקיר שאצלי בבית ומפצל אותו

אז לפצל את האינטרנט שאני קולט בצורה אלחוטית מהשכן, לשאר הבית.

תודה למבינים עניין שיענו

פורסם

טכנית, ניתן לבצע את מה שאתה רוצה אבל אני לא מבין בשביל מה הסיבוך הזה.

פורסם

ניתן באמצעות ACCESS POINT או באמצעות ראוטרים שתומכים ב- ACCESS POINT

פורסם

להיפך, מה שצריך זה נתב / AP אלחוטי שיודע להתנהג בתור Client ו-Access Point בו זמנית, כלומר bridge כזה. יש כאלה שיכולים, אבל זה יכול להיות סיפור לקנפג את זה ולגרום לזה לעבוד, ובכל מקרה נשמע כמו רעיון די מפגר.

פורסם

אם יש לך רשת משלך שהשכן כביכול מתחבר אליה כמו שאתה מתחבר אליו, למה שתצטרך לחבר את כל המחשבים שלך אליו?

ונגיד שהוא יודע שאתה מתחבר אליו לרשת האלחוטית והכל שוקו-וניל-פיסטוק, האם דיברת איתו על חיבור כל המחשבים שלך בבית לרשת שלו?

הכוונה שלי היא לא לפקפק בדבריך, אבל זה נשמע לי מופרח כל העניין.

פורסם

אתה יכול אם יש לך לינוקס ו2 כרטיסי רשת ליצור כאילו ראוטר

פורסם

גם במערכות מבוססות WINDOWS. אגב, גם לי העניין נראה מופרך.

פורסם

למה מופרך?

הללואי שכל הרשתות יהיו פתוחות מתוך אידיאולוגה, כך גם הרשת שלי.

תחשבו על זה. אם ישרשרו כל 5 אנשים עם רוחב פס של 2.5 תוכלו להוריד במהירות של 12.5 מגה!

ולעניין השנוררשת אתה יכול עם כל ראוטר שתומך במצב של רפיטר.

אתה מגדיר אותו על אותו ערוץ ומגדר לו איזה BSSID להגביר. וזהו.

פורסם

למה מופרך?

תחשבו על זה. אם ישרשרו כל 5 אנשים עם רוחב פס של 2.5 תוכלו להוריד במהירות של 12.5 מגה!

ולעניין השנוררשת אתה יכול עם כל ראוטר שתומך במצב של רפיטר.

אתה מגדיר אותו על אותו ערוץ ומגדר לו איזה BSSID להגביר. וזהו.

איך אפשר לעשות את זה?

פורסם

אבל אתה שוכח שגם יהיו יותר אנשים שמשתמשים ברשת הזאת, ככה שרוחב הפס יתחלק בין יותר אנשים ובסופו של דבר כל אחד

יקבל בערך את מה שהיה לו מלחתכילה, רק שהרשת תיהיה הרבה יותר עמוסה... :kopfpatsch:

פורסם

לא מדוייק, זה נכון רק במצב שכולם ישתמשו באינטרנט בצורה שווה.

אבל אם בחלק מהזמן אין אשים שמשתמשים ברשת או שלא כולם מורידים דברים לאורך זמן אז בהחלטט יהיה ניתן לגיע לקצבים מהירים הרבה יותר.

פורסם

לא מדוייק, זה נכון רק במצב שכולם ישתמשו באינטרנט בצורה שווה.

אבל אם בחלק מהזמן אין אשים שמשתמשים ברשת או שלא כולם מורידים דברים לאורך זמן אז בהחלטט יהיה ניתן לגיע לקצבים מהירים הרבה יותר.

שאלתי הייתה איך לעשות את זה.

פורסם

למה מופרך?

כי זה ניסיון לעשות משהו עקום ומפגר שלא תורם שום דבר ורק מסבך את השימוש.

כן, בטח. אידיאולוגיה. אני משלם על אינטרנט וכל הערסים של השכונה והצוציקים עם ה-iPhone מתעלקים עליו. ובנוסף מכניסים לי וירוסים לרשת הפנימית. וזה עוד לפני שדיברנו על ענייני אבטחה, הגנה על קבצים ומידע אישי.

זה לא יעבוד ככה. למה? כי פשוט לא. נראה שאת לא ממש מבינה את מגבלות חיבורי האינטרנט והנתבים הביתיים.

פורסם

לא אמרתי ראוטר ביתי. למקרה שהציגו בפוסט רפיטר רגיל יספיק, לאיחוד רחב פס צריך ציוד מתקדם יותר.

לגבי אבטחה, אתה צודק. אבל דיברתי על זה כרעיון..

פורסם

אבל עדיין, ברגע שאיזה ילד אחד יפעיל איזה תוכנת שיתוף שתשתה את כל רוחב הפס, הוא ימנע גלישה לא רק לכל המשפחה שלו, אלא ל5 משפחות.

ואז צריך להתחיל לריב בין השכנים מי תופס את הפס, ולמי מגיע יותר, ובסוף יגיעו למסקנה שעדיף לחלק את זה שווה בשווה בין כל המשפחות, ואז יגיעו

בחזרה למצב ההתחלתי :silly:

וכמובן שראוטר ביתי רגיל כנראה לא יצליח להחזיק כל כך הרבה תעבודה, ולקנות ראוטר רציני כבר יהיה יותר יותר יקר מלשלם על אינטרנט

של 10 MB :P

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים