עבור לתוכן

שדה תעופה בצפון

Featured Replies

פורסם

לדהור? 100 קמ"ש זה לא לדהור 8) ואני לא גר בחיפה, אלא בעמק, כאמור. יש לי קיצור של רבע שעה ביחס לחיפה בדרך לכביש 6, אבל זה זניח...

ואכן, 0 הפסקות בדרך.

• תגובות 94
  • צפיות 9.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

יואב,אני אסיר לך למה לא כדאי למדינה לבנות שדה ליד אילת:

1.אילת מבחינה גיאוגרפית מרוחקת יותר מאשר תל אביב וחיפה מאירופה.אילת קרובה יותר למזרח הרחוק,מה שאומר טיסות בין לאומיות מאילת לאירופה יהיה ארוכות יותר וזה לא משתלם

2.בן אדם שירצה להגיע לשדה שקרוב לאילת,במקרה שהוא נוסע הרבה לחול,לעשות כל פעם את הדרך הארוכה הזו זה לא הדבר הכי נעים,בייחוד לא על כביש הערבה

3.אני רוצה לטוס לחו"ל,ואני לא מוכן להסתכן בנסיעה בכביש מאוד מסוכן ולא בטיחותי,שיכול להיות חס וחלילה בדרך לשדה התעופה תיקרה תאונה ואני לא אטוס לחול

אם יעשו בצפון את השדה,זה אומר שזמני הטיסה לאירופה יתקצרו משמעותית,לגבי ארה"ב אני לא יודע.תל אביב זה יותר קרוב בקו אווירי לניו יורק?או שהצפון יותר קרוב לניו יורק?

כשנוסעים לאילת גם באוטו,אז בדרך כלל ההפסקה היחידה שעושים בדרך היא ביוטבתה שזה כבר מרחק ממש זניח מאילת,משהו כמו 20 דקות נסיעה מיוטבתה לאילת

ויואב אתה יודע שהמהירות המותרת בכביש הערבה היא 90,אבל אנשים שם חופשי מרביצים 100 ולפעמים אפילו 140,כי נוכחות של משטרות שם היא די נדירה

והרבה אנשים גם מקצרים לעצמם את הדרך ועולים על הכביש הזה שנוסע דרך מצפה רמון לאילת

פורסם

אילת זה בדיוק שעה מחיפה, בטיסה ישירה.

פורסם
  • מחבר

כן אבל אם כל בן אדם יתחיל קודם לקחת טיסה מחיפה לאילת ואז טיסה מאילת לחול כל הטיסות יעלו לו יותר מכל סיפור הנסיעה לחול...

פה זה יתרון בהקמת שדה תעופה בצפון..

פורסם

למה שמישהו יטוס לאילת כשהוא יכול לנסוע ברכבת לנתב"ג (ולהגיע תוך פחות משעה וחצי)?

פורסם

כן אבל אם כל בן אדם יתחיל קודם לקחת טיסה מחיפה לאילת ואז טיסה מאילת לחול כל הטיסות יעלו לו יותר מכל סיפור הנסיעה לחול...

פה זה יתרון בהקמת שדה תעופה בצפון..

למה שמישהו יטוס לאילת כשהוא יכול לנסוע ברכבת לנתב"ג (ולהגיע תוך פחות משעה וחצי)?

פורסם

1.אילת מבחינה גיאוגרפית מרוחקת יותר מאשר תל אביב וחיפה מאירופה.אילת קרובה יותר למזרח הרחוק,מה שאומר טיסות בין לאומיות מאילת לאירופה יהיה ארוכות יותר וזה לא משתלם

:lol: :lol:

אתה האדם היחיד מלבד DRORHAZAN1 שבאמת יכול לגרום לאנשים לדפוק את הראש בקיר מרוב יאוש. ברכותיי.

3.אני רוצה לטוס לחו"ל,ואני לא מוכן להסתכן בנסיעה בכביש מאוד מסוכן ולא בטיחותי,שיכול להיות חס וחלילה בדרך לשדה התעופה תיקרה תאונה ואני לא אטוס לחול

תן לי להבין, אתה מפחד לעבור תאונה לא בגלל שאתה חושש להיפגע אלא כי אתה מפחד שהתאונה תגרום לך לפספס את הטיסה?

חוץ מזה, גם לטוס זה סיכון.

תנעל את עצמך בבית זה הכי בטוח.

פורסם

למעשה מטוס הוא כלי התחבורה הכי בטיחותי שקיים וגם אם אתה עושה תאונה הסיכוי שלך להפגע די נמוך :)

בכל מקרה, הכוונה שלי הייתה שברור שבתור חיפאי לא תטוס לחול משדה בקרבת אילת, ולא כל בן אדם אחר שגר במרכז הארץ. הכוונה שלי הייתה שכדאי להעביר מסה לא קטנה של תיירות החוץ, שבין כה וכה מגיעה לאילת, באופן מפתיע, לנמל תעופה ליד אילת.

פורסם

תנעל את עצמך בבית זה הכי בטוח.

מחזק. + תנתק את האינטרנט.

פורסם
  • מחבר

יואב אז למה שלא נגרום לזה שבצפון יהיו תיירים גם מחו"ל?

יש מספיק מקומות יפים מאוד בצפון לראות שאפשר להביא לשם גם מסה נכבדת של תיירים

פורסם

אפשרי, אבל מעבר לכך ששדה תעופה יהרוס את הנוף בצפון (כמה שאפשר להרוס אחרי מה שח"א עושה שם), זה דורש השקעה כלכלית אדירה, ואני לא ממש רואה מישהו בירושלים מזיז את התחת ועושה את זה.

פורסם

מעבר לזה שעה וחצי, מחיפה יש שדה תעופה גדול, ולתיירים מחו"ל (בעיקר מארה"ב) ממש לא מזיז נסיעה של שעתיים-שלוש ואפילו ארבע,בארה"ב מקום שנימצא במרחק של שעתיים נסיעה מהבית נחשב "ליד הבית".

פורסם

וואי, תגידו, אתם רציניים?!

מה אתם משווים שדה תעופה בינלאומי לבסיס של חיל האויר? מה כבר חיל האויר "הרס" בצפון?

את רמת דויד כמעט ולא רואים. יש קצת רעש (ותאמינו לי שיחסית זה מאוד "קצת"), יש אזור שאסור להכנס אליו, אבל ביחס לנתב"ג, לדוגמא, זה כמו תחנת אוטובוס.

תחשבו שבמקום F16 תצתרכו מקום ל747 (נתוני מידות בויקיפדיה), כולל האנגרים, מסלולים, מוסכים, מאגרי דלק...

פורסם

חחחח גדול...

:lol: :lol:

פורסם

תחשבו שבמקום F16 תצתרכו מקום ל747

גם ככה 747 יכול לנחות ברמת דוד ונוחת (נקווה שאני לא עובד פה ב"ש)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים