עבור לתוכן

אני חושד שמישהו הביא לי דיסק מערכת הפעלה עם טרויין, איך אני בודק את החשדות?

Featured Replies

פורסם

אני לא צריך ברמה שלמשטרה, רק בשביל לדעת אם זה באמת קרה.

יש לי חשדות מבוססת מאוד על מישהו שהוא פרץ לי למחשב.

אני מפרמט (עם דיסק שהוא נתן לי), לא חוזר לאותם אתרים/תוכנות

מחליף ספק אינטרנט

ועדיין קרו כמה מקרים ועשיתי כמה בדיקות שמעידים על כך שיש סיכויי גבוה שהוא פרץ לי למחשב.

אני רוצה תוכנה או טרויין שיתעד אוטומטית את חיבורי הIP במחשב שלי, ואז להצליב עם המחשב שלו.

אני לא יכול לסמן V בפירוול כי אם אני יעשה את זה והוא במאת עוקב אחרי הוא ידע שאני עושה את זה..

יש לציין שהוא לא חשדן כי חודשים לא הגנתי על עצמי בשום דרך.

כמו כן הוא לא מתוחכם במיוחד והידע שלו הוא טוב אבל לא של מקצוען (הוא יודע להתייעץ עם מקצוענים אבל זה לא קורה לעיתים קרובות).

יש לציין שבדקתי בהרבה תוכנות את הדיסק שהוא הביא לי ולא נמצא שום דבר.

אבל עדיין יש לי חשדות מאוד מבוססים נגדו.

פורסם

קוראים לו ביל גייסט?

פורסם

אני לא יכול לסמן V בפירוול

:screwy:

אתה בסדר? מן הסתם שאם אתה מפרמט ולא מסמן וי על הפירוול לפני שאתה מתחבר לאינטרנט בפעם הראשונה-

שהמחשב שלך יהיה מוצף בוירוסים וטרויאנים, זה אחד החוקים הבסיסיים ביותר - בלי פייירוול ואחרי פירמוט- תוך שניות המחשב שלך נפרץ.

אף אחד לא עוקב אחריך, צא מאשליות הרדיפה האלה ותסמן וי בפירוול.

פורסם

אני לא צריך ברמה שלמשטרה, רק בשביל לדעת אם זה באמת קרה.

יש לי חשדות מבוססת מאוד על מישהו שהוא פרץ לי למחשב.

אני מפרמט (עם דיסק שהוא נתן לי), לא חוזר לאותם אתרים/תוכנות

מחליף ספק אינטרנט

ועדיין קרו כמה מקרים ועשיתי כמה בדיקות שמעידים על כך שיש סיכויי גבוה שהוא פרץ לי למחשב.

אני רוצה תוכנה או טרויין שיתעד אוטומטית את חיבורי הIP במחשב שלי, ואז להצליב עם המחשב שלו.

אני לא יכול לסמן V בפירוול כי אם אני יעשה את זה והוא במאת עוקב אחרי הוא ידע שאני עושה את זה..

יש לציין שהוא לא חשדן כי חודשים לא הגנתי על עצמי בשום דרך.

כמו כן הוא לא מתוחכם במיוחד והידע שלו הוא טוב אבל לא של מקצוען (הוא יודע להתייעץ עם מקצוענים אבל זה לא קורה לעיתים קרובות).

יש לציין שבדקתי בהרבה תוכנות את הדיסק שהוא הביא לי ולא נמצא שום דבר.

אבל עדיין יש לי חשדות מאוד מבוססים נגדו.

אם הדיסק שלך אינו מקורי, הוא בהחלט יכול להיות נגוע.

פורסם

אולי אם תפרט את החשדות המבוססים שלך, נוכל לעזור לך למצוא מה הבעיה ומאיפה זה מגיע (ואולי גם למצוא את ה"וירוס").

אף אחד לא עוקב אחריך, צא מאשליות הרדיפה האלה ותסמן וי בפירוול.

זה שאתה פרנואיד לא אומר שלא רודפים אחריך.

פורסם
  • מחבר

אם תתעקשו אני יכול לחפור פה על הסיבות שגרמו לי להאמין שמישהו שם טרויין.

אבל אני לא יודע אם יקדם משהו (זה חתיחת חפירה)

בכל אופן אם מישהו באמת שם טרויין - כמו שרשמתי, סביר שהוא יראה שאני מסמן V.

לכן אני מחפש פיתרון אחר. תוכנה שתעשה אוטומטית או משהו שלא יתגלה שהוא מתעד את חיבורי הIP.

(אני לא חושב שיחפשו במיוחד תוכנה כזאת, אבל הדברים הרגילים שטרויינים מתעדים - יגיעו בוודאות בהנחה ששמו לי טרויין)

פורסם

זה יקדם רק אם החשדות שלך הגיוניים.

אם הם לא, אין לך טעם בכלל לחפש תוכנה שעושה משהו בשו-שו.

פורסם

אם קיים טרויאני במחשב הפעלת ה FIREWALL של וינדוס לא יתן שום דבר מכיוון שהוא פעיל על תקשורת שפונה פנימה.

קיימים כל מיני סניפרים על מנת לנתר את התקשורת ,אישית אני לא מכיר דרך קלה לבדוק את מה שאתה מבקש.

לבדוק עם סניפר תקשורת נכנסת ועל ידי כך למצוא בדיוק מי עושה את זה אתה לא תוכל מכיוון שאפילו אם יהיה לך IP לא תדע למי הוא שייך ועל מנת לקבל כזו אינפורמציה תצטרך להגיש תלונה במשטרה ותביעה , כל זאת מבלי בכלל לדעת אם יש איזושהיא אמת בחשדות שלך.

אני אפילו לא נכנס לעובדה שטכנית זה לא פשוט בכלל לגלות את הטרויאני ע"י סניפרים .

יש ל SYSINTERNAL לששעבר סניפרים מובנים לוינדוס שמנתרים כמעט כל דבר במחשב.

הדרך ההגיונית ביותר תהיה לדעתי להתקין FIREWALL טוב , בסגנון ZONEALARM ולהתחיל לבדוק את הלוגים.

וזה רק על מנת לודא חשדות שמישהו מנסה להכנס.

תסביר בפרוט את החשדות שלך ואולי יהיה כאן למישהו רעיון איך לקדם אותך .

פורסם
  • מחבר

מכיוון שאני חושד במישהו ספציפי ששם לי את הטרויין, אני יוכל להשוות את כתובת ה-IP עם המחשב שלו.

אין לי מושג מה זה סניפר

=========================================

ומכיוון שאתם מתעקשים החשדות להללן: (חלק מהן)

אני מפרמט את המחשב דרך הדיסק שדיברתי עליו, לא נכנס לאותם אתרים שאני רגיל לגלוש בהם (לא ICQ לא מייל כלום) ומשיחות עם אותו אדם שאני חושד בו אני רואה שלפי פליטות פה שלו הוא יודע בדיוק בפרטי פרטים מה אני עושה במחשב.

אני מזמין משהו מחו"ל, יום למחרת הוא שואל אותי אם זה הגיע כבר..

אני מפרמט, פותח חשבונות חדשים והכל, נכנס לבקש המלצה לספר, אחרי שאני קונה אותו (גם דרך האינטרנט) הוא בא ומבקש שאני ישאיל לו אותו

הוא חבר שלי הרבה שנים אז אני לא ילך למשטרה, זה לא שהוא השתמש בכמה גרושים שיש לי בכרטיס אשראי..

אבל אני רוצה לדעת יותר בוודאות. (יש גם עוד אופציות איך הוא ידע עם בערך אותם סיכויים שהוא שם לי טרויין - לכן אני רוצה לבדוק)

חכם הוא לא, אבל הוא מכיר אנשים שיכולים לשים טרויין.

זה בגדול, בפורטים אני לא ממש מבין.

=========================================

חשבתי על רעיון - מצאתי באינטרנט טרויין שמתעד את כל חיבורי ה-IP, אבל בשביל לבדוק את זה אני צריך:

א. עוד מחשב (או לפחות מייל). (בשביל לקבל את הלוג)

ב. צריך להתקין קובץ EXE, אם מישהו מפקח על מה שקורה במחשב, הוא יחשוד מאיפה הקובץ הזה הגיע.

אני יודע שקיימת אופצייה ללחוץ על קובץ EXE אחד שיפעיל 2. (הכוונה אני יכול לבוא עם דיסק של משחק, להתקין אותו ותוך כדי להתקין את התוכנה)

כמובן אני צריך לדאוג שמאותו יום שאני ישים את הטרויין (אם אני ישים) אף אחד לא ישתמש במחשב שלי מלבדי.

פורסם

אתה נשוי ? אולי תישאל את אישתך ?

ואולי תינעלו ת'אשכול ההזוי הזה .

תיקנה מערכת הפעלה חוקית ... ושלום על ישראל . מה נהיית לי פה חוש חש הבלש

פורסם

יש לך 2 אפשרויות

או להוריד מערכת הפעלה נקייה

או לקנות.

אחרי זה תתקין נקי וזהו גמרת עניין.

וחאלס צתא מהאשליות הוא עוקב ארחריי וזה מי שימע יש לך שם סודות מדינה, יודע מה הוא יודע מה אתה עושה על הז*ן שלך שיידע מה אתה עושה.

אל תחיה בסרט רע.

פשוט תתקין מערכת נקייה וזהו

פורסם

תשמע ניראה לי טעיתה בפורום

אני לא חושב שכאן אנשים מתעסקים בדברים כאלו

אם אתה באמת רוצה לשחק בלש

אתה צריך פורום שננקרא red board תריץ בגוגל שם אנשים ישמחו לשחק קצת

פורסם

תגיד... מה הבעיה שלך לקחת דיסק WIN ממישהו אחר ולהתקין?

פורסם

שלום, נגמר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים