עבור לתוכן

מה התעריף לקילו-וואט?

Featured Replies

פורסם

מה התעריף לקילו-ואט ואיך אפשר לחשב כמה ייצא לי החשבון אם המחשב שלי דולק 24/7?

פורסם

זה בערך חצי שקל לקוט"ש.

אם אתה רוצה לחשב כמה עולה לך להשאיר את המחשב דלוק זה תלוי כמה הספק המשחק צורך בזמן הזה.

לדוגמה המחשב שלי, ללא מאמץ, צורך בערך 120w. בהנחה שקוט"ש עולה חצי ש"ח.

24 שעות יעלו: 0.5*24*0.12=1.44

פורסם
  • מחבר

אתה יכול לראות את הספק במפרט שלי , ואת המפרט עצמו, כמה לדעתך הוא צורך?

רוב הזמן הוא פשוט דלוק, אני גולש , רואה סרטים, ולפעמים משחק, אבל משחקים זה ממש חלק קטן, לרוב אני רואה בו סרטים וגולש באינטרנט, ובלילה מוריד כל מיני דברים...

פורסם

זה נכון לגבי התעריך הרגיל - לרב האנשים אני ממליץ על תעו"ז - זה יכול לחסוך לא מעט (מנסיוני זה חסך לי משהו בסגנון 200 שח לחודש)

ראה - http://www.haaretz.co.il/hasite/pages/ShArtPE.jhtml?itemNo=533694&contrassID=2&subContrassID=1&sbSubContrassID=0

וגם

https://srvt1.i-ecnet.co.il/scripts/mgrqispi.dll?appname=simulator&prgname=SendForm1

אני עברתי מזמן - ממליץ בחום

גבריאל

פורסם
  • מחבר

אני לא ממש הבנתי מה זה... זה נשמע יותר יקר מתעריף רגיל =\

פורסם

הכל טוב ויפה גבריאל, אבל הקטע שבשעות שיא, שבהן בקיץ פועל המזגן גם כן ועוד כמה מכשירים ורוב האנשים נמצאים בבית, אתה משלם כמעט שקל, כפול בעצם. ואז בלילה כאילו מחזיר לעצמך את מה ששילמת בצהוריים-בוקר. בתכס זה כן חוסך לך, אם אתה משלם 1500 שקל בחודש בקיץ, אז כן.

תחשוב בקיץ, ילדים, מזגן מכשירים, טלוויזיות, מחשבים וכו', אתה משלם כפול, ובלילה תחזיר לעצמך.

אבל כן, למי שמפעיל מזגנים בלילות, עכישו ניתן לשלם חצי מחיר ועדיין להנות ממזגן. גם טוב.

הראת לי משוה חדש גבריאל

פורסם
  • מחבר

אמ... אפשר רק תשובה לשאלה שלי בבקשה? אני פשוט מודאג שהמחשב החדש שלי פועל 24/7 , ובגלל הכרטיס המסך במיוחד אני דואג שהספק צורך מלא, הספק הוא 630W של היפר.

כמה בערך זה יעלה לי?

פורסם

תעריף תעו"ז נבנה ע"מ לתת תמריץ למפעלים וצרכנים גדוליום במיוחד לעבוד בלילה (כשהצריכה לחשמל נמוכה), לאחרונה, הרשות לשירותים ציבוריים - חשמל החליטה שכל צרכן שמעוניין בכך יכול לעבור לתעריף המדובר שכאמור נהגה ונבנה במיוחד עבור מפעלים וצרכנים גדולים, ברוב המוחץ של המקרים תעריף תעו"ז ייקר את חשבון החשמל בכ-20-30 אחוז.

מחשב כולל מסך LCD צורך בממוצע כ-0.3 קוט"ש.

פורסם

אמ... אפשר רק תשובה לשאלה שלי בבקשה? אני פשוט מודאג שהמחשב החדש שלי פועל 24/7 , ובגלל הכרטיס המסך במיוחד אני דואג שהספק צורך מלא, הספק הוא 630W של היפר.

כמה בערך זה יעלה לי?

אתה לא צריך להיות לחוץ, מדובר בכמה שקלים בודדים ביום לכל היותר.

פורסם

אל תשכח שחשבון החשמל הוא דו-חודשי, אפילו כמה שקלים בודדים ליום יכול לייקר את החשבון במאות שקלים.

פורסם

זה היה 0.45 עד לפני כמה חודשים בחודש האחרון זה עלה ל0.55(אחד שלומד פיזיקה והמורה חופרת עם החישובים האלה כמה קו'טש יוצא לכך וכך)

פורסם

אל תשכח שחשבון החשמל הוא דו-חודשי, אפילו כמה שקלים בודדים ליום יכול לייקר את החשבון במאות שקלים.

נו, אז מה?

קודם כל זה ממש לא "מאות שקלים", כי במקרה הכי קיצוני מדובר בכ-150 ש"ח בחודשיים.

דבר שני, זה זניח לעומת חשבון חשמל של משפחה ממוצעת (שמתקרב יותר לאיזור האלף, במקרה הטוב).

ודבר שלישי, נו מה לעשות? מחשב. משתמשים, משלמים. ואם הוא לא ישאיר אותו דולק בלילה, כמה הוא כבר יחסוך? הרי הוא יוכל לחסוך 150 שקל (שוב, בחודשיים. לא חודש) רק אם הוא לא ישתמש במחשב בכלל. זה הרי מגוחך.

פורסם

צודק, רק רציתי להגיד ש"כמה שקלים" יכולים להצטבר ל"כמה וכמה שקלים".

פורסם
  • מחבר

וכמה זה בערך עולה מחשב כמו שלי והספק פועל 24/7 , כמה יוצא תוך חודש או חודשייים?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים