עבור לתוכן

זקוק לעזרה במציאת Wireless Router ב 600~ ש"ח

Featured Replies

פורסם

אני לא מבין גדול בנתבים ולכן זקוק לעזרתכם במציאת נתב שעונה על הדרישות הבאות:

המחשב הראשי שלי יחובר ישירות לנתב בעוד שהלפטופ ו PS3 יחוברו בחיבור אלחוטי (כמובן תמיכה גם בחיבורים של מכשירים נוספים בעתיד).

המחשב הראשי שלי ממוקם בממד כך שאני צריך שידור חודר שיריון כדי שתהיה קליטה טובה (לא משהו שיצלה לי את המוח כמובן :) )

הייתי שמח עם הנתב היה מגיע עם firewall, הגדרות פשוטות יחסית לקינפוג, אחריות על המכשיר (חובה).

כמו כן בקשה מיוחדת אם דבר כזה קיים ואני חושב שהוא קיים:

תמיכה ב QOS ב upload and download streams שלמיטב הבנתי יאפשר לי לחלק לכל אחד מהמחשבים המחוברים לנתב חלק יחסי מרוחב הפס שיש לי בצורה בלתי תלוייה כך שלכל מחשב יש רוחב פס משלו ואם יעשו upload ממחשב אחד זה לא יאט את שאר המחשבים

וכמובן אופצייה לכל מחשב להתחבר לרשת ללא תלות בכך שהמחשב הראשי יהיה דלוק.

בגדול אני מוכן לשלם גם יותר לנתב טוב שיחזיק לאורך זמן אבל למיטב הבנתי 600 ש"ח זה ה high end של מחירים לנתבים ולכן אני מניח שניתן למצוא משהו שעומד בדרישות בטווח המחירים הזה.[br]פורסם בתאריך: 5.02.2009 בשעה 15:04:52

כמה נקודות להבהרה:

לא ציינתי אבל כרגע בבית יש לי ADSL של בזק אבל כמובן שהייתי שמח שהנתב יתמוך גם באופציית כבלים במידה ואני יחליט להחליף תשתית ולא יהיה תלוי תשתית (ושמעתי כבר על נתבים שטובים מאוד בתשתית אחד ומגמגים באחרת).

ולגבי המחיר שטענתי שהוא ה high end כמובן שזה יחסית למשתמש הביתי יש נתבים גם ב 1700 ש"ח אבל אני חושב שזה כבר מחיר מוגזם לנתב למשתמש הביתי הפשוט.

פורסם
  • מחבר

אם כמה מהקריטריונים שלי בעייתים או המחיר נמוך מידי תרגישו חופשי לידע אותי ..

כל המלצה תתקבל בברכה

פורסם

Linksys של Cisco בדגם WRT54GL

יש לו את כול הדרישות כולל QOS - פחות מ600 ש"ח

לגבי ממ"ד זה סיפור אחר, הנתב הזה מגיע עם 2 אנטנות , עניין של מזל עם הקליטה תיהיה מעל לבינונית.

הדבר היחיד שניתן לבצע בממ"ד זה לחבר קבל רשת RJ45 ...אין פיתרון מושלם.

פורסם

כמעט כל נתב תומך בדרישות שלך מלבד הבעיתיות עם הממד שאותה כדאי לפתור בדרך אחרת.

LINKSYS נתב מצויין , 3COM יהיה טוב גם הוא וכדאי לשקול לא לשים את הנתב בממד כך שתשתפר לו יכולת השידור לשאר הבית ולנסות לחבר כבל מהנתב לממד באיזושהיא דרך. ( למשל למקם את הנתב במסדרון מחוץ לממד.

EDIMAX , TREDNET - כולם יספקו אותך בסך הכל.

QOS כמו שתיארת בעייתי אם אין לך רוחב פס גדול מספיק ב UPLOAD, מכיוון שלהגביל כל תחנה ל 4-5 באופן קבוע יתן תוצאות לא טובות.

פורסם

אני הייתי אומר שיש לך כמה אופציות.

האופציה האחת היא לשים אנטנה שמיועדת להיתלות על הקיר עם כבל , ותתלה אותה מחוץ לממ"ד לשיפור קליטה !

אופציה ב.היא לשים את הראוטר מחוץ לממ"מד וחבר עם כבל RJ ארוך את המחשב.

האופציה השלישית ולדעתי לא מועילה זה הראוטר הזה שיש לו אנטנה כביכול חודרת קירות:

http://cgi.ebay.com/Linksys-Wireless-N-Gigabit-Router-Storage-Link-WRT350N_W0QQitemZ120307964650QQcmdZViewItemQQptZCOMP_EN_Routers?hash=item120307964650&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=72:1234|66:2|65:12|39:1|240:1318|301:0|293:1|294:50

פורסם
  • מחבר

לשים ראוטר מחוץ לממד ולהעביר כבל עד למחשב זה פיתרון שחשבתי עליו אבל הוא פיתרון מאוד מכוער.

לשים את הראוטר על הריצפה במסדרון או בחדר הקרוב ביותר ולהעביר כבלים שקול במקרה שלי ללשים ראוטר חוטי בסלון ולהעביר כבלים בכל הבית.

קיוויתי שיש פיתרון טכנולוגי מתאים וקראתי בהרבה מקומות שהראוטרים של היום עוברים דרך ממד בלי בעיות מה שאני מבין עכשיו היה הצהרה

מוגזמת בלשון המעטה.

לשנות את מיקום המחשב לפחות בנתיים זה בעייתי ולכן אני מבין שאין לי הרבה אופציות..

שלא תחשבו שאני כפוי טובה אני מודה מאוד לכל המגיבים אני מניח שהיה לי ציפיות גבוהות מידי.[br]פורסם בתאריך: 7.02.2009 בשעה 17:49:14

אוקיי אם אפשר לקבל קליטה מצויינת אפשר לפחות למקסם את הסיכויים,

מה הייתם מגדירים כנתב הטוב ביותר או בוא נאמר ה 2 הטובים ביותר.

על 3COM שמעתי שהם מצוייינים אבל בתשתית כבלים עושים בעיות

על WRT54GL linksys שמעתי שהנתב מצויין בנתיים בלי תגובות שליליות בנתיים אלה מספר 1 ו 2 שלי,

האם יש עוד מתחרים ?

פורסם

למה להשקיע 300+ ש"ח על נתב ולקנות נתב בתקן G?

לפחות לנתבים בתקן N (טיוטא 2) יש סיכוי יותר טוב לספק קליטה בממ"ד. לא בגלל שזה חודר את הקירות, העוצמה היא כמו בתקן G, אבל השימוש בMIMO מאפשר לפעמים לקבל קליטה נורמלית גם בממ"ד (כמובן שתלוי בצורת הבית).

ה3COM היה קניה שווה כשהוא עלה בסביבות 200-250ש"ח לפני שנה, היום אני רואה אותו באזור ה300. אין הצדקה.

הWRT54GL הוא אחלה נתב, אבל פרט לממשק המורחב שמקבלים בקושחות החילופיות, הוא לא יותר טוב מהנתבים החדשים.

אני ממליץ היום על הBR-6504/6524N. החיסרון היחידי הוא שכרטיס רשת אלחוטי שיתמוך מתקן החדש עולה קרוב ל200 ש"ח (אפשר להתשמש גם בכרטיס אלחוטי בתן G, אבל ללא היתרונות שהתקן האלחוטי החדש מספק).

פורסם
  • מחבר

סליחה על הבורות אבל מה ההבדל בין תקן N לתקן G?

למרות שעל פניו עושה רושם שבמקרה שלי תקן N יבוזבז היות שהמחשב הראשי שלי מחובר בצורה חוטית בעוד ששני המכשירים שמתוכננים להיות מחוברים אלחוטית הם PS3 ומחשב נייד ושניהם בעייתים מבחינת שידרוג כרטיס רשת ואלא אם כן יש סיבה ממש טובה אני גם לא רואה סיבה לקנות ב 200 ש"ח כרטיס רשת.

פורסם

הסבר על ההבדלים בין התקנים השונים תוכל למצוא כאן -- http://www.netcheif.com/Articles/Router/router.htm

אתה יכול לרכוש נתב בתקן DRAFT N ולהשאר עם הכרטיסים הקיימים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים