עבור לתוכן

בעית התנתקויות באינטרנט-למעלה משנה

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

אני רוצה לשתף אותכם בבעיה מאוד מעצבנת שיש לי באינטרנט כבר למעלה משנה.

לרקע כללי, התשתית שלי היא בזק וספק בזק בינלאומי. מהירות האינטרנט היא 1.5 mb הורדה ו 128 kb העלאה.

יש לי נתב ASUS AM 604g.

יש לי שני מחשבים בבית. מחשב ראשון מחובר ישירות לנתב(המחשב שאני עובד איתו) ועוד מחשב במרחק כמה מטרים שמחובר דרך WIFI.

הבעיה היא שהאינטרנט שלי פושט מתנתק לרגע ממש קצר(פחות משניה, מין ניתוק קטן כזה) כאשר אני מעמיס ברוחב הפס בUpload.

העומס Upload שאני מדבר עליו מתבטא בהמון דברים, כמו: העלאת קובץ לאינטרנט, שיחות בתוכנות P2P(סקייפ/מסנגר/טיימ ספיק).

הניתוק קורה בייחוד כאשר אני מעמיס ממש הרבה. לדוגמא: היום דיברתי עם חברי בסקייפ תוך שימוש במצלמת האינטרנט שלי. כבר אחרי איזה שלוש דקות של שיחה, השיחה התנתקה-האינטרנט התנתק ממש לשניה וחזר. גם לפעמים הצד השני בשיחה שומע אותי מקוטע.

בנוסף לכך אין לי סימן שהאיטנרנט מתנתק, וגם אין סימן בנתב(הנורות פועלות רגיל).

החלפתי את הנתב שהיה לי פעם - ROTAL RTA 1025W ובנתב החדש- ASUS מה שיש לי עכשיו, עדיין ממשיכה הבעיה.

גם החלפתי את כרטיס הרשת בתקווה שזה יעזור. יתר על כך הוספתי מסנני קו של בזק/פילטר ועדיין יש את הבעיות!

עקב כך, התקשרתי לבזק וגם לבזק בינלאומי וכל אחת מפנה אותי לשניה בטענה שהבעיה יכולה להיווצר אצלה.

שאלתי אותם(בזק ובזק בינלואמי) למה הבעיה נוצרת והסברתי להם בדיוק את ההתרחשות, ולא היה להם שום סיבה, והם גם לא עשו שום דבר בנידון.

דיברתי איתם כבר עשרות פעמים והם פשוט לא עוזרים לי.

מה אני אמור לעשות במצב כזה?

איזה עוד בדיקות אני צריך לעשות?

תודה רבה והמשך יום טוב לכולם

פורסם

*זה ניתוק ממש? ז"א אתה מחליף IP או שרק הכרטיס רשת מתנתק?

*זה קורה בשני המחשבים?

*נסה לגלוש בחשבון של חבר בספקית אחרת.

פורסם
  • מחבר

כן זה קורה בשני המחשבים, שכחתי לציין זאת.

וזה לא ניתוק ממש, אין שום החלפת כתובת IP.

אין לי שום סימן מנותק בווינדאוס אז אני מניח שהכרטיס רשת לא מתנתק.

בעייה שכזו מרמזאת על משהו כושל אצל התשתית, מבחינת רוחס פס, אני צודק?

פורסם

דבר ראשון שאתה צריך לעשות זה לחבר את המחשב ישירות למודם באופן חוטי.

תעבוד כמה זמן ככה ותראה אם יש בעיות.

אם אין בעיות אז זה לא התשתית, אם יש בעיות אז זה לא החומרה שלך.

פורסם
  • מחבר

לבקש מבזק מודם בהשאלה לצורך הבדיקה?

ואם גם עם המודם יהיה לי את הבעיה אז לאיפה אני צריך לפנות ומה לעשות?

פורסם
  • מחבר

אוקי, אז מה שקרה זה שהטכנאי הגיע אלי היום. הראתי לו את ההתנתקות(הפעלתי סקייפ בשילוב ביטכומט), והוא טען שיש לי סינכרון מלא גם בזמן הניתוק. הוא בדק את ה log של הנתב והכל היה תקין. ובכללי הוא לא מצא בעיות, והמליץ לי להתקשר לספקית(בזק בינלאומי).

התקשרתי מייד אחרי זה לספקית, אך אותו הדבר. אין שום בעיות שהם מצאו, והם לא רואים שום ניתוק שהיה לי. אחרי שיחה ארוכה עם נציג נחמד כלום לא השתנה. הנציג הבעיר את עצמו והוא טען שלדעתו הניתוק קורה בגלל שהמערכת סוגרת תהליכים בכדי לא לבצע ניתוק מלא, כלומר החלפת IP. והוא המליץ לי להגדיל את רוחב הפס.

הבעיה היא שאין באפשרותי להגדיל את רוחב הפס, מכיוון שאני מחויב לעוד חצי שנה אצל בזק בינלאומי על 1.5 מגה ואני משלם מחיר ממש גבוה-55 שקל(בגלל ההתחיבות). אם אני יגדיל את המהירות, המחיר יעבור את ה 60, וזה ממש המון. המחיר הבסיסי בבזק בינלאומי כיום הוא 39 שקל, ל 1.5 מגה, אז אני בבעיה.

פורסם

זה בולשיט, אין שום קשר בין המהירות לבין ההתנתקות.

פורסם

אני מניח שהאסוס שלך לא עומד בכמות החיבורים של הביטקומט שלך, ומשתתק מדי פעם.

נסה להוריד את כמות החיבורים לשניה בתוכנות השיתוף השונות שלך ל 50.

פורסם
  • מחבר

האם אפשר להביל גם את מספר החיבורים לשניה בתוכנת הskype?

והאם מודם(לא נתב) רגיל יעמוד בכמות?

פורסם

סקייפ לא רלוונטי, הוא אמנם כן סוג של P2P, אבל בד"כ אתה מתחבר רק מול מחשב אחד או גג 10 בו זמנית (שיחות\צ'אטים)

מודם שאיננו נתב - יוכל לעמוד בעומסים גדולים מנתב בדרך כלל, אבל:

- נתקלתי (אפילו אישית) במודמים שהשתנקו ומתו עקב כמות חיבורים גדולה מדי בו זמנית.

- מודם בלבד (ADSL) לא יוכל לפצל לך את חיבור האינטרנט או לספק לך רשת ביתית.

בהנחה ואני צודק והבעיה אכן נגרמת מהשתנקות הנתב שלך עקב מספר חיבורים גבוהה מדי בו זמנית

הפתרון הוא או להקטין את כמות החיבורים לשניה בתוכנות הרלוונטיות

(ו50- זה ערך הגיוני להתחיל ממנו, אם תגביל ל 200 למשל אני לא חושב שזה יפתור את הבעיה)

- זה אמנם ישפיע על קצב צבירת המהירות המקסימלית בתוכנות הנ"ל (ולא על המהירות עצמה בד"כ)

אבל להרבה אנשים זה לא מפריע.

או שאתה יכול לקנות נתב אחר באופן פרטי - שיוכל לעמוד בעומס של יותר חיבורים בו זמנית.

במקרה הזה תיאלץ גם לקחת מודם אחר מבזק, שכן המודם הנוכחי שלך הוא מכשיר משולב מודם+נתב.

אני מציע שקודם תנסה להקטין את כמות החיבורים כמו שאמרנו, ותראה אם זה אכן משפיע על הבעיה.

פורסם
  • מחבר

יש לי כמה שאלות:

1. אם אני לא יגביל את מספר החיבורים לשנייה בתוכנות, ויגדיל את רוחב הפס לאינטרנט, לא תיהיה לא התנתקות יותר?

2. מזה בעצם אומר מספר חיבורים לשניה? האם זה משפיע על מהירות ההורדה ב P2P ? מזה הערך הזה?

והאם אני יכול להתשמש ב Half-open_limit_fix ולהגביל את מספר החיבורים בכללי ל 50?

פורסם

1. לא, רוחב פס גדול יותר לא מגדיל את כמות החיבורים לשניה שציוד רשת יכול לעמוד בהם.

אפשר בחיבור בודד להוריד קובץ במלוא רוחב הפס למשל הורדה ישירה ב HTTP היא "חיבור בודד" לצורך העניין.

2. "חיבור" זה תקשורת שיוצר המחשב שלך מול מחשב מרוחק כלשהו (שרת או מחשב רגיל)

כשאתה מוציא חיבור החוצה, הנתב שלך זוכר: איזה מחשב הוציא את החיבור (מכל המחשבים שלך ברשת הביתית)

מה היה פורט המקור ומה פורט היעד, ומתי בדיוק זה קרה, על מנת שכשתגיע תקשורת חזרה מהעולם, הוא יידע לאיזה מחשב היא מיועדת.

בנתב יש טבלה שזוכרת את הנתונים האלה, כשהיא מתמלאת הנתב יכול "להתקע" כמו שאני חושב שקורה אצלך.

3. זה יעזור חלקית לדעתי כי זה כן מגביל חלק מהחיבורים (מסוג מסויים) אבל עדיף לעשות את זה ספציפית בתוכנות ההורדה שלך

(זו לא עבודה כזו שחורה, כמה תוכנות הורדה כבר יש לך? 1-2? 2-3? באמת..)

פורסם
  • מחבר

האם זה משפיע על מהירות ההורדה ב P2P?

ואם כבר שואלים, אז עוד שאלה קטנה על הנתב. למה ה default gateway השתנה לי לי 192.168.1.1?

פורסם

1. זה משפיע (בכיוון של הקטנת המהירות) אבל זה עדיף על ההתנתקויות...

2.ה-DG משתנה לכתובת של הנתב שלך.

פורסם
  • מחבר

חדשות רעות.

הגדרתי ספציפי בביטכומט מספר חיברוים לשנייה של 10 ושמתי הורדה פתוחה.

דיברתי בסקייפ עם חבר, ותוך שלוש שקות, בום! יש לי שוב ניתוק של שניה. לאחר הניתוק ניסתי שוב לבצע שיחה עם ההורדה, וכרגיל לאחר 2-3 דקות יש ניתוק.

אז אני מניח שהבעיה היא לא בגלל הנתב שנתקע מתי שיש עומס בכמות החיבורים לשנייה.

מה עוד יכולה להיות הבעיה?

אני כבר ממש נואש, ונראה כי אני הולך בכיוון של לשלם קנס(לצאת מההתחיבות) ולשדרג לרוחב פס גדול יותר, בתקווה שזה יפתור את הבעיה :-[

יש לכם עוד הצעות למה יכולה לקרות הבעיה המוזרה הזאת?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים