עבור לתוכן

מפרט לחווית גיימינג עד 21,000 ש"ח כולל כל הציוד

Featured Replies

פורסם

היי אנשים.

קיבלתי אישור מ-yotam.m לפתיחת טופיק חדש לייעוץ בקניית המחשב החדש שלי.

המון דברים השתנו מאז הטופיק הקודם. כפי שניתן לראות, נכנסו מוצרים חדשים לשוק בארץ (כדוגמאת ה-HD4830 1GB) והתקציב שלי קפץ ב-9,000 ש"ח, בזכות המכירה של ה-Wii שלא עשיתי בו כלל שימוש, מכירה של מסך הטלוויזיה שלי ובכללי אחרי שיחה ארוכה עם ההורים שהובילה לכך שהתוספת לתקציב תשתלם.

אז ככה:

1. אני מעוניין לקנות מערכת i7. רק אלוהים יודע מתי אשדרג חלקים במחשב (לא אצטרך בכלל לדעתי) שהם לא כרטיס המסך ב-3 עד 4 שנים הקרובות והתקציב מאפשר, כך שאני מאמין שה-i7 משתלם, בעיקר בגלל העובדה שאני בכל מקרה צריך לוח CF ומעבד מרובע ליבות חזק שהוא גם קריר.

2. אני אכן מתכנן OC. גם לכרטיסי המסך וגם למעבד. את המעבד אני רוצה לקחת לתדר מינימלי של 3.8GHZ ואם אצליח 4.00GHZ או יותר.. אז אצליח :)

ה-OC לכרטיסי המסך יהיה הכי גדול שאצליח. אין תכנון כלשהו.

3. חשוב לי שקט. לא חרישי, שפשוט לא יהיה טרקטור כזה.

4. רוב ההשקעה שלי היא בציוד ההיקפי, מהסיבה הפשוטה שאני לא מחפש ביצועים. אני מחפש חווית משחק, שמתחבאת במערכת חזקה דיה לנצל ציוד היקפי פצצתי.

5. את כרטיס/י המסך אני אחליף כל שבעה עד תשעה חודשים. בשאר המערכת אני לא מתכוון לגעת בכלל, בגלל זה חשוב לי ספק איכותי וחזק, מערכת i7, מארז פצצתי ודברים דומים.

6. לא מתכנן שום מערכי RAID למיניהם. חשוב לי כונן אחד למערכת ההפעלה, לדרייברים ולתוכנות כמו אנטי-ווירוס, כונן אחד למשחקים ולתוכנות כמו אופיס וכונן אחד לאכסון כללי.

7. אני רוצה שהמחשב יהיה קריר. לא מחפש טמפרטורות מתחת ל-0, שפשוט יהיה קריר ולא יהיו בעיות בתחום הזה.

8. חשוב לי אודיו איכותי. אני יודע שישנם אנשים שיגידו דברים לא טובים במיוחד על האוזניות שאני מתכנן לקנות, אבל ראיתי המון ציפיות מהן והן לא צריכות להיות יקרות כל כך. מקסימום 800 ש"ח בארץ. אם יש לכם המלצה לאוזניות עד 850 ש"ח שניתן להשיג בארץ, אשמח לשמוע אותה.

9. המערכת היא אומנם 2.0 עם סאב-וופר מובנה, אבל היא תשמש אותי רק למוזיקה וסרטים, שם היא תככב כמו גדולה. התקן האודיו שישמש אותי במשחקים ורק במשחקים זה האוזניות.

10. חשובה לי שליטה במאווררים במחשב. המארז שאני מתכנן מגיע כבר עם בקר למאווררים שהוא מכיל, חוץ מאחד ממאווררי הוצאת האוויר. אני מתכנן לקחת בקר מאווררים למאווררים של הקירור למעבד ולמאוורר שלא ניתן לשלוט על מהירותו.

11. ביררתי קצת לגבי לוח-האם EX58-DS4 והוא לא תומך ב-CF מלא, לכן אני נאלץ לקחת את EX58-UD5.

12. אני מתכנן לשחק על הרזולוציה הטבעית של המסך שאני מתכנן לקנות, מה שאומר 1920x1200.

13. יש סיכוי גדול למדי שתגידו שמערך ה-CF שאני מתכנן לא מוצלח ועדיף לי GTX260 Core 216 או HD4870 1GB, אבל ביררתי עליו מספיק. הוא אמור להציג ביצועים טובים בהפרש ניכר לעומת הכרטיסים היחידים, בזמן שהוא עולה אותו סכום. בעזרת OC המערך אמור להגיע לרמתו של HD4850x2 2GB, מה שיספק אותי מ-א-ו-ד ברזולוציה.

14. כפי שכבר צוין, אני לא מחפש סופר ביצועים. אני מחפש חווית משחק, לכן אני לא מוצא מצב בו אני משקיע פחות במסך ויותר בכרטיס המסך יעיל.

15. שמעתי שישנם הבדלים בין הטרו הרגיל לטרו בלאק ששווים את ה-100 ש"ח (חוץ מהיופי). האם זה נכון? במידה ולא, כדאי לקחת את הטרו הרגיל, נכון? אחרי הכול, במילא אין חלון ככה שלא אוכל לראות את הקירור..

16. את המפרט אני קונה מחנויות שונות מכל רחבי הארץ ומרכיב לבד, מה שיכול להוזיל את עלויות המחשב בסכום שיכול להגיע ל-2,500 ש"ח. (בדוק!)

הינה המפרט המתוכנן:

CPU: Intel Core i7-920 2.66GHZ 4x256KB L2 Cache 8MB L3 Cache - 1,500

CPU Cooler: Thermalright TRUE Black 120 - 350

CPU Cooler Fan #1: Scythe S-FLEX S-FDB 120mm 1,600rpm 63.70CFM - 70

CPU Cooler Fan #2: Scythe S-FLEX S-FDB 120mm 1,600rpm 63.70CFM - 70

CPU Fan Controller: Scythe KAZE MASTER Black - 250

CPU Cooler Adapter: Thermalright LGA1366 Bolt-Thru-Kit - 50

Motherboard: GIGABYTE GA-EX58-UD5 - 1,450

RAM Memory Kit: G.Skill DDR3 Triple Channel 6,144MB (2,048MB x3) 1,333MHZ CL9-9-9-24 GBNQ - 950

VGA #1: Sapphire ATI Radeon HD4830 1,024MB GDDR3 - 750

VGA #1 Cooler: Arctic Cooling Accelero TWIN TURBO - 150

VGA #2: Sapphire ATI Radeon HD4830 1,024MB GDDR3 - 750

VGA #2 Cooler: Arctic Cooling Accelero TWIN TURBO - 150

Sound Card: Creative PCI-Express Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty Champion Series - 1,000

Hard Disk Drive #1: Western Digital Caviar SE16 WD3200AAKS 320GB 7,200rpm 16MB SATA2 (3.0GB/s) - 250

Hard Disk Drive #2: Western Digital Caviar SE16 WD3200AAKS 320GB 7,200rpm 16MB SATA2 (3.0GB/s) - 250

Hard Disk Drive #3: Western Digital Caviar Green WD10EACS 1,000GB 7,200rpm 16MB Cache SATA2 (3.0GB/s) - 550

Optical Disc Drive: ASUS DRW-2014L1T SATA - 150

Computer Case: LIAN LI ARMORSUIT PC-P80 Black - 1,800

Power Supply: Hiper 4M630-PE 630W - 550

Monitor: Dell 2709W 27" UltraSharp A01 - 4,000

Headphones: Razer Megalodon - 850

Speaker System: Audioengine A5 Black - 2,400

Keyboard: Razer Tarantula - 500

Mouse: Razer DeathAdder - 250

Mouse Surface: SteelSeries SX - 280

Wheel: Logitech MOMO Racing - 700

Joystick: Logitech Force 3D Pro - 300

Uninterruptible Power Supply: ADVICE PRD1050 - 950

תודה רבה לעוזרים!!!

• תגובות 37
  • צפיות 2.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

בסדר "חכם", דווחת.

אפשר לקבל תגובות נורמליות בבקשה?

פורסם

לראייה כוללת דיונים עם כותרת בתקציב הנ"ל היו זוכות לנעילה מיידית וכנראה גם לאזהרה על ספאם אך עקב הפירוט, ההשקעה וה-ה"פ אני נותן לדיון הזה סיכוי.

יש כמה דברים שאפשר לעשות בהם שיפור:

1) אכן מערך של 4830X2 יהיה חזק אך לא בטוח דיו על מנת לעמוד ברזולוציה של 27' ישנם משחקים שהוא גם משתווה וגם זה בקושי ל-260GTX בודד.

וכמובן כאלו שהוא עובר את ה-280GTX גם.

2) אין שום הצדקה להוציא סכום כזה על מארז אפילו לא אם יש את הסכום ביד.

יש מספיק בקרי מאווררים מעולים שאפשר להצמיד לכל מארז איכותי אחר.

3) אני לא רואה צורך ב3HD'S שונים.

אפשר לקחת 1TBX2 במקרה שיש צורך בנפח אחסון עצום למרות שאני לא רואה איך אתה באמת ממלא אותו.

כמובן שאפשר לחלק כל HD לכמה כוננים לוגיים שרק תרצה ואין צורך בכוננים פיזיים נפרדים.

4) בנושא האודיו (אזניות+מערכת סראונד איכותית) הייתי מתייעץ בפורום המתאים תוך מתן תקציב ושימושים מדוייקים.

אזניות ב-850 ש"ח נשמע לי כמו חצי טירוף.

כמו שאמרתי יש פורום מתאים לנושא שתקבל שם תשובות מפורטות.

5) כמו כן הייתי ממליץ להתייעץ בכל הנוגע לציוד ההיקפי ה-HIGH END שאתה מתכנן לרכוש שכן לדעתי יש הרבה איפה לקצץ\לשנות.

6) במחיר הזה של הספק אתה יכול לקחת את ה-PCP&COOLING 610W המצויין והשקט שיחזיק לך ללא בעיה גם את ה-4870X2.

נ.ב

לא ציינת מחירים ליד כל חלק.

למרות שאתה מתכנן לקנות במספר חנויות שונות, צעד חסכוני אך כרוך בסיכון בכל הנוגע לאחריות (קח את זה לצומת ליבך) היית צריך למיין חלק חלק כתלות בחנות שאתה מתכנן לקנות ממנה שנוכל לראות האם יש חנויות זולות יותר וכו'.

Zrizi

אל תאלץ אותי להזהיר אותך.

אם אתה לא מעוניין להגיב לדיון אתה מוזמן להתעלם ממנו, הודעות ספאם בטוח לא תורמות.

פורסם

OK, הייתי בטוח שזאת בדיחה. מפרט ב21K למישהו שכותב: "מהסיבה הפשוטה שאני לא מחפש ביצועים"

פורסם
  • מחבר

קודם כל, תודה רבה רבה לך על ההתחשבות.

1. מדובר בכרטיסים עם ג'יגה זיכרון, לא חצי. הם כמעט תמיד יעברו GTX260 ו-HD4870, בייחוד אחרי ה-OC שאני מתכנן לעשות להם. מתי שלא יעברו, ישתוו (ככה הבנתי מהמומחים פה בפורום). אחרי OC הם בכלל אמורים להשתוות ביחד ל-HD4850x2 2GB.. מה גם שהרזולוציה של המסך המדובר היא זהה לרזולוציה של מסך 24" סטנדרטי.

2. אני פשוט התאהבתי במארז הזה. Xtract שהוא מומחה למארזים וספקים אמר לי בעצמו שמדובר במארז מטורף ושאם יש לי את הכסף והיכולת - שאקנה אותו. אני מחפש מארז ענק וקריר שאני לא אחליף בחיים. זה לא רק הפיצ'ר של בקר המאווררים שמשך את תשומת-ליבי. יש לך המלצות למארזים אחרים?

3. אני רוצה פשוט להפריד את כל האפליקציות במחשב. הייתי לוקח כונן של 40GB למערכת ההפעלה ואחד למשחקים, אבל הוא עולה כמעט כמו ה-320GB.. מה גם ששכחתי לציין שיש לי כונן WD3200AAKS אחד נוסף לא בשימוש בבית ואולי אשים אותו ב-RAID0 עם הכונן שייעודי למשחקים. לקחתי כונן של טרה לאכסון שבאמת לא אעשה בו שימוש רק בגלל שלא מצאתי כונן אחר ששקט וקריר כמוהו. יש לך המלצה?

4. ובכן, אני מחפש את חווית המשחק, שכוללת סאונד ריאלי. אני מעדיף להשקיע כ"כ הרבה באודיו במקום להשקיע הרבה בכרטיס המסך..

5. ביררתי כבר המון לגביו. אני די בטוח, אלא אם כן יבוא מישהו שמבין (היי :D) ויסתור את מה שחשבתי.

6. קיבלתי המלצה מאחד המומחים של פורום ספקים ומארזים על הספק הנ"ל.. יש סיבה לא לקחת אותו כשהוא עולה אותו דבר כמו ה-PCP&C אבל מספק מתח גבוה יותר?

אבדוק עכשיו בזאפ לגבי המחירים של כל החלקים ואציין אותם לידם.

אגב, תודה רבה על התגובה המפורטת, אשמח לקבל את תגובתך שוב!

פורסם

קודם כל, תודה רבה רבה לך על ההתחשבות.

1. מדובר בכרטיסים עם ג'יגה זיכרון, לא חצי. הם כמעט תמיד יעברו GTX260 ו-HD4870, בייחוד אחרי ה-OC שאני מתכנן לעשות להם. מתי שלא יעברו, ישתוו (ככה הבנתי מהמומחים פה בפורום). אחרי OC הם בכלל אמורים להשתוות ביחד ל-HD4850x2 2GB.. מה גם שהרזולוציה של המסך המדובר היא זהה לרזולוציה של מסך 24" סטנדרטי.

תוספת זיכרון לכרטיס משפיעה בדר"כ במשחקים ברזולוציות הגבוהות ביותר.

לעומת זאת ה-4850 הבודד בגרסת ה-1GB בקושי מקבל 2-3FPS תוספת מהכפלת הזיכרון.

2. אני פשוט התאהבתי במארז הזה. Xtract שהוא מומחה למארזים וספקים אמר לי בעצמו שמדובר במארז מטורף ושאם יש לי את הכסף והיכולת - שאקנה אותו. אני מחפש מארז ענק וקריר שאני לא אחליף בחיים. זה לא רק הפיצ'ר של בקר המאווררים שמשך את תשומת-ליבי. יש לך המלצות למארזים אחרים?

חלילה שלא תשמע ממני שאמרתי שהוא מארז לא איכותי.

בין המארזים האיכותיים שנמצאים לשוק הביתי, אבל יש לי בעיה עם תג המחיר שלו.

אם זה לא מפריע לך, תתחדש.

3. אני רוצה פשוט להפריד את כל האפליקציות במחשב. הייתי לוקח כונן של 40GB למערכת ההפעלה ואחד למשחקים, אבל הוא עולה כמעט כמו ה-320GB.. מה גם ששכחתי לציין שיש לי כונן WD3200AAKS אחד נוסף לא בשימוש בבית ואולי אשים אותו ב-RAID0 עם הכונן שייעודי למשחקים. לקחתי כונן של טרה לאכסון שבאמת לא אעשה בו שימוש רק בגלל שלא מצאתי כונן אחר ששקט וקריר כמוהו. יש לך המלצה?

עזוב אותך ממערכי RAID למיניהם כמעט שום שיפור ביצועים בבקרים המובנים של INTEL.

לקנות 500GBX2 ולחלק אותם לכמה כוננים לוגיים שתרצה, אפילו 20 אם אתה ממש רוצה להפריד בין אפליקציות.

כל עוד אין לך צורך בשטח אחסון כזה אדיר אין צורך לקנות 2TB.

4. ובכן, אני מחפש את חווית המשחק, שכוללת סאונד ריאלי. אני מעדיף להשקיע כ"כ הרבה באודיו במקום להשקיע הרבה בכרטיס המסך..

יש לך מגבר\מערכת סראונד איכותית בבית?

אם התשובה היא כן אין שום טעם בכרטיס קול ייעודי למשחקים שכן על הלוח נמצאת יציאה אופטית.

5. ביררתי כבר המון לגביו. אני די בטוח, אלא אם כן יבוא מישהו שמבין (היי :D) ויסתור את מה שחשבתי.

אף אחד לא אמר שהוא לא טוב (אם עדיין מדובר על כרטיס הקול בשאלה הזאת).

אבל גם אף אחד לא אמר שהכרטיס המובנה לא יספק אודיו מעולה למערכת 2.1 ולאזניות יעלו ככל שיעלו.

6. קיבלתי המלצה מאחד המומחים של פורום ספקים ומארזים על הספק הנ"ל.. יש סיבה לא לקחת אותו כשהוא עולה אותו דבר כמו ה-PCP&C אבל מספק מתח גבוה יותר?

המידע שלי לגבי ה-HIPER דל אני יודע של PCP&P ספקים מעולים ושקטים, חברה ידועה בכל העולם.

אל תשכח שהמתח הוא אינו הדבר המכריח בבחירת ספק, בטח לא שמדובר על "ספיירים"

אבדוק עכשיו בזאפ לגבי המחירים של כל החלקים ואציין אותם לידם.

אגב, תודה רבה על התגובה המפורטת, אשמח לקבל את תגובתך שוב!

פורסם

הנה מחשב שמתאים לך

CPU:Intel Core i7 965 Processor Extreme Edition BX80601965

הקירור שלך מצוין

Motherboard:ASUS P6T6 WS Revolution

הנה הדף שלו http://uk.asus.com/products.aspx?l1=3&l2=179&l3=815&l4=0&model=2697&modelmenu=1

הזיכרון שבחרת הוא גם מצויין

VGA ASUS ENGTX280

המפרט שלו:‏GTX 280 1GB GDDR3 DX10 HDTV 2xDVI PCI-E 2.0‎

תיקח שניים לSLI

כרטיס הקול הוא מצויין

Hard Disk Drive :ST3750330AS

זה של seagate

המפרט שלו:‏750GB 7200RPM, 32MB SATA II‎

המארז מצויין

Power Supply:Hiper Type-R MK2 880W

לגבי כל השאר:הם מצויינים

רק לגבי הג'ויסיק אני ממליץ לך על

Xbox 360 Wireless Controller for windows

פורסם

בזבוז אדיר כאשר הCI7 920 מביא תוצאות טיפה פחות טובות ועולה משמעותית פחות וכשGTX260 CORE216 בגרסאת הOC מביא תוצאות קרובות לGTX280 ולפעמים זהות אבל עולה משמעותית פחות

פורסם
  • מחבר

1. ביררתי ובמערך CF אני מקבל בין 5 ל-7 פריימים נוספים בעזרת הכפלת הזיכרון. מה גם שמשחקים התחילו כבר לנצל כמות זיכרון גדולה, במיוחד ברזולוציה בה אני מתכנן לשחק. אז לא אמרת לי, להישאר עם ה-CF או לקחת משהו אחר?

2. המחיר שלו אכן עצום, אבל זו די השקעה לטווח ארוך, אפילו כל החיים. זה אמור להיות המארז הכי עמיד שיש והכי קריר שיש. אני כבר מתכנן לכתוב אותו בצוואה בתור רכוש לאספנים :P

3. אז לא אעשה מערכי RAID כפי שתכננתי מלכתחילה. חלוקה של כונן 640GB ל-2 לא תציג ביצועים כמו 2 כונני 320GB, לא? מערכת ההפעלה והאנטי-ווירוסים למיניהם עלולים להאט משמעותית את מהירות המערכת עד כמה שידוע לי, כשהם על אותו כונן עם שאר האפליקציות..

4. אין לי שום מגבר בבית, אין לי גם מקום בחדר. אני ביררתי ורמקולי ה-2.0 שאני מתכנן, בעזרת כרטיס קול ייעודי אמורים להיות ממש טובים לגיימינג. הבנתי שה-ASUS Xonar D2X אמור להיות טוב משמעותית מה-Creative, לפחות במוסיקה וסרטים. זה נכון? כי אם כן, אז עדיף לי לקחת את האסוס, מהסיבה הפשוטה שלגיימינג גם ככה אני מתכנן אוזניות ממש טובות שישפרו את החוויה.

5. דיברתי על הציוד ההיקפי שאמרת לקצץ בו.

6. כן, ידועים לי דברים מדהימים על חברות כמו PCP&C ו-Seasonic, שאמורות להיות החברות הטובות בעולם לספקי כוח. הדגם המדובר של Hiper אמור להיות פחות או יותר ברמה של ה-PCP&C, לספק עוד 20W ולעלות אותו דבר.. מה גם שהוא לא מרעיש, גם תחת עומס.

מה אתה חושב על לקחת DS4 במקום UD5 ולחסוך ככה 250 ש"ח? ההבדל המשמעותי היחיד בשבילי הוא שה-DS4 מציע CF של x16/x8 במקום x16/x16. לפי מה שהבנתי, ה-HD4830 1GB לא יודע בכלל לנצל כמו שצריך x16 וההבדל היחיד יהיה אולי פריים וחצי לשניה. זה נכון?

שוב תודה על התגובה. אשמח לקבל את תגובתך שוב :)

אגב, DJ, אשמח אם גם אתה תגיב על המפרט.

פורסם

חומר למחשבה :

1. עם כזה תקציב לא כדאי להשקיע בקצת יותר מ27 אינץ' ?

במקומך הייתי הולך על 32 או אפילו 37 אינץ' אם יש מקום, יש היום במחירים טובים מאוד מסכים כאלה.

2. אני חושב ששווה להשקיע פחות בסאונד ויותר בתצוגה, כי גם מערכת רמקולים פשוטה תספק אותך לסרטים אם אתה משחק באוזניות.

קח רמקולים טובים ב500 שקל, אני יודע שלוחות של ASUS בד"כ באים עם כרטיס קול מתנה אז זה שווה בדיקה.

תוסיף עוד 200 שקל לאוזניות והנה יש לך ב700 שקל כל מה שאתה צריך מבחינת סאונד.

3. בנוגע למארז, אני ממליץ או על NZXT TEMPEST שידוע כמארז נהדר ויש בו גם חלון, או על הARMOR החדש של טרמלטייק שמגיע גם בגרסאת ברזל (יותר כבדה ועמידה ממארז סטנדרטי, לא מומלץ אם אתה בונה על מסיבות רשת תכופות).

4. אם בעתיד אתה מחליף כרטיס אל תיקח CF שידוע שהתמיכה בהם גרועה.

קח היום 260GTX 216 CORE, בשנה הבאה תחליף כרטיס או תוסיף עוד אחד למערך.

כדאי לך לחכות חודש חודשיים כי הכרטיס הזה יוצא עכשיו במהדורת 55NM, יותר כדאית מבחינת פליטת חום וצריכת חשמל משמע OC ורעש.

5. אל תיקח מעבדי אקסטרים למיניהם, הCORE-I7 920 עם אוברקלוק יגיע לביצועים שלהם.

6. ספק - תעדיף חברה טובה ואמינה מאשר יותר וואט בפחות כסף. הרי גם ככה בעוד מספר שנים יגיעו לייצור של 45NM ופחות גם בכרטיסי מסך ככה שגם ספק 600W של חברה כמה שיותר אמינה צריך להספיק לך להרבה הרבה זמן. אני ממליץ על חברות ידועות כמו אנרמקס, קורסאיר, סיסוניק או PCP&C.

אל תקנה TTים וEZCOOLים למיניהם, קנה משהו עם עמידות גבוהה לאורך שנים.

7. ציוד היקפי למשחק - אם אתה לא באמת משחק בסימולטורים ג'ויסטיק של טיסות לא שווה את הכסף. קנה הגה לא יקר מדי וג'ויסטיק אלחוטי של הXBOX (ממליץ בחום, עובד על בטריות AA שנגמרות אחרי חודש גם אם אתה משחק כל יום והג'ויסטיק בכללי מעולה). עכבר ומקלדת, אם אתה לא באמת צריך מקלדת יקרה עם הרבה פונקציות ומקשים לתכנות אל תקנה כזו ב700 שקל, הן לרוב גימיק, ומקלדת נוחה כמו WAVE תספק את הסחורה. בנוגע לעכבר אותו הדבר, לא צריך לקנות עכבר ב600 שקל, יש עכברים טובים גם ב400 וגם ב150.

8. ניהול תקציב חכם ויד שניה - קניה בהרבה חנויות יכולה להיות חכמה אבל שים ב שזה חנויות שלא עושות בעיות עם אחריות. אני ממליץ לך גם לחלק את התקציב ככה שתוכל לנצל אותו הכי טוב, מה הולך לקניית מחשב ומה הולך לשאר הדברים, ככה אתה יכול לחלק 5K למחשב שזה תקציב מצוין למחשב בלבד, ו15K לציוד היקפי. תוריד מהתקציב טלוויזיה ב5K נניח, ועדיין נשארו לך 11,000 שקל לקנות מה שאתה רוצה.

אגב, יש הרבה אנשים ברשת שקנו מוצר ולא צריכים אותו והוא עדיין במצב מעולה, ככה אתה יכול לקנות מערכת רמקולים 5 ערוצים בכלום כסף או לקנות טלוויזיה טובה שמישהו מוכר כי הוא קנה אחת גדולה יותר.

9. הארדיסק - לא ממליץ על מערכי RAID למיניהם אם אתה לא באמת צריך אותם, אל תקנה. תעדיף שני כונני 500GB רגילים שיעשו את העבודה, יהיו שקטים ויהוו מקום אחסון טוב.

תחשוב על זה, שיהיה בהצלחה.

פורסם

Omry, העניין מאוד פשוט.

אתה מוזמן להחליט כרצונך מאחר וזה הכסף שלך- אבל אולי תחשוב אחרת אם אני אגיד לך שגם את המחשב הזה שיעלה לך 21 אלף שקלים (תחשוב שנייה על הסכום אוקי?) תאלץ לשדרג בעתיד הקרוב יחסית. מעבר לזה, בעוד 4 שנים I7 יהיה לא יותר טוב מאשר P4 לעומת המעבדים של היום.

פורסם
  • מחבר

עם כזה תקציב לא כדאי להשקיע בקצת יותר מ27 אינץ' ?

במקומך הייתי הולך על 32, יש היום במחירים טובים מאוד מסכים כאלה.

גם אני חושב ששווה להשקיע פחות בסאונד ויותר בתצוגה, כי גם מערכת רמקולים פשוטה תספק אותך לסרטים אם אתה משחק באוזניות.

אכן חשבתי לקנות טלוויזיית LG SCARLET בגודל 32", אבל זה פשוט גדול לי מדי. אני לא יכול להסתכל על זה כמו שצריך, אני תכל'ס משתגע. אני לא יכול לשבת רחוק מספיק, אין מקום.

Omry, העניין מאוד פשוט.

אתה מוזמן להחליט כרצונך מאחר וזה הכסף שלך- אבל אולי תחשוב אחרת אם אני אגיד לך שגם את המחשב הזה שיעלה לך 21 אלף שקלים (תחשוב שנייה על הסכום אוקי?) תאלץ לשדרג בעתיד הקרוב יחסית. מעבר לזה, בעוד 4 שנים I7 יהיה לא יותר טוב מאשר P4 לעומת המעבדים של היום.

מדובר פשוט בסכום ענק. אפשר כמה חודשים לשכור דירה יפה עם זה, אפשר לקנות אוטו יד שניה טוב ואפשר לצאת לטיול לארה"ב עם כמה חברים עם כזה סכום. אני מבין שמדובר בסכום עצום ביותר אבל אני אכן מעוניין להוציא את כולו. לא תהיה לי ברירה ועוד 3-4 שנים אכן אשדרג בערך את כל המחשב.

מה גם שאם אני קונה שילוש עם Q, בגלל ה-CF המתוכנן, מדובר בחיסכון של 1,400 ש"ח. לדעתי, אם אני קונה שילוש של Q אני אצטרך לשדרג את השילוש שנה לפני ה-i7. בשנה הזו, אני משיג 1,400 ש"ח כמו כלום.

בסכומים האלו אני מאמין שחיסכון של סביבות ה-7% מהמחיר הכולל לא כל כך משמעותי ואני מעדיף להוציא אותו.

יש לך פידבק כלשהו על המפרט עצמו?

פורסם

טוב, זכותך לבזבז את כל הכסף או את רובו, אבל היתי הולך על משהו כזה :

מעבד:

Intel Core 2 Quad Q9550 2.83Ghz 12MB Penryn OEM

כמות: 1 - מחיר: ¤1647

קירור למעבד:

OCZ Vendetta 2

כמות: 1 - מחיר: ¤245

לוח אם:

Gigabyte GA-X48-DS4

כמות: 1 - מחיר: ¤1101

מארז:

ANTEC P182 3x120MM Black

כמות: 1 - מחיר: ¤812

ספק כוח:

Corsair 650TX 52A @ 12V

כמות: 1 - מחיר: ¤582

זיכרון:

A-Data 4GB (2x2GB) DDR2-800 Vitesta + Heatspreaders CL5

כמות: 2 - מחיר: ¤267

קשיח למחשב שולחני:

Western Digital 320Gb 16MB AAKS

כמות: 2 - מחיר: ¤243

קשיח למחשב שולחני:

Seagate 1TB Sata II 32MB

כמות: 1 - מחיר: ¤558

כרטיס מסך:

Sapphire Radeon 4870 512MB GDDR5 Retail - זמין במלאי

כמות: 2 - מחיר: ¤1249

כונן אופטי:

LG GH22NS DVD-RW x22 Dual Layer Sata Black

כמות: 1 - מחיר: ¤135

הרכבה:

הרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מלאות וחיווט ברמה גבוהה

כמות: 1 - מחיר: ¤75

סה"כ: ¤8673

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 2 תשלומים שווים.

תשלום מזומן (צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו : ¤8500

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il

http://tms.co.il/preview/spec/2t6a9y5h

מחשב מפלצתי פשוט, וה-I7 כמו שאמרתי מיותר לשימושים שלך ואל יתן לך מרווח נשיפה עדיף אבל כן יגרום לך לבזבז עוד אלפי שקלים.

בכל מקרה יש לך פה מעבד סופר חזק, קירור חזק ושקט, 8GB זיכרון, כוננים קשיחים כפי ששמת במפרט שלך, מארז שקט מאוד וסופר איכותי, ספק שיחזיק הכל בקלות, שני 4870 ולוח שתומך CF באופן מלא.

בכל אופן,לגבי ציוד היקפי ממליץ לך להתייעץ באופן ספציפי אבל אני מניח ש-12.500 ש"ח יספיקו לך להכל.

פורסם
  • מחבר

1. אני די אמרתי שאני מעוניין ב-i7 בכוונה לקבל מפרטים מבוססים עליו.. זו דרישה די טיפשית אבל היא הכרחית בשבילי.

2. הזיכרון לא יגביל את ה-CF? ולא עדיף לקחת כבר CF של HD4830 1GB ולעשות להם OC? הם אמורים להציג ככה ביצועים מאוד קרובים.

3. לא אמרת לי בעצמך שאם יש לי את הכסף אז שאקח את ה-PC-P80? O_O

4. אני מעדיף ספק מודולארי

5. לא חושב שיהיה לי מה לעשות עם 8 ג'יגה זיכרון.. בעתיד אוסיף עוד 6GB או 3GB ל-i7.

6. הצורב של אסוס לא עדיף?

מצטער שאני כזה כפוי טובה ומזלזל שהשקעת במפרט ואני לא מקבל אותו, אבל אשמח לקבל פידבק על המפרט שאני בניתי (אילו חלקים בעייתים, בהתחשב בדרישות שלי) והצעות חלופיות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים