עבור לתוכן

החמאס מסוגל להגיע עד באר שבע - דיסקין

Featured Replies

פורסם

מדינת ישראל חייבת, לפחות למראית עין, להתחשב בלחצים בינלאומיים כד לא להגיע למצב שנהיה תחת סנקציות. בשביל כך צריך להקים מערך הסברה(שיסביר בין השאר שלפי אמנת ז'נבה מותר להשיב אש על מקורות ירי גם אם הם נמצאים בתוך בית חולים). השעיה היא ששרת החוץ שלנו עסוקה כרגע בדברים יותר חשובים- כמו במלחמת לבנון השנייה שאז נתניהו קיפץ ממקום למקום כדי להתראיין בזמן שהיא כמעט ולא הוציאה הגה.

• תגובות 128
  • צפיות 7.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

הערוץ המצרי הוא דבר שישראל חייבת לחזק. למצרים יש השפעה רבה - הן ברמת הדיאלוג והן ברמת השטח מול חמאס.

לגבי הרגיעה - לחמאס אינטרס מובהק להמשיך ברגיעה. הוא מנצל אותה להתחמשות ולשיפור המוכנות מול עימות עתידי עם ישראל.

חמאס יכול לקבל שקט תעשייתי, וישראל מקבלת שקט תקשורתי.

ייתכן שהעימות הנוכחי הוא שיפור עמדות לקראת הסכם רגיעה משופר מבחינת שני הצדדים.

כמו שאמרתי - חמאס מעוניין להמשיך ברגיעה. העימות הנוכחי היה שיפור עמדות קל.

כשחמאס הבין (כנראה ממצרים) שיש לו יותר מה להפסיד מאשר להרוויח, הוא מיהר להתקפל:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3642807,00.html

מצרים תופסת חלק מרכזי במגעים בין ישראל לחמאס.

שלשום חמאס הודיע על הפסקת אש כדי לתת צ'אנס לתיווך המצרי.

כמו כן, לבני הוזמנה למצרים לדיונים בנושא.

הסכם רגיעה חדש בין ישראל לחמאס יהיה רע לישראל מול חמאס, אבל טוב לישראל מול מצרים ומול הקהילה הבינ"ל.

בכל מקרה, לדעתי ישראל צריכה לשקול תקיפת מטרות מו"פ ותשתית כדי להבהיר לחמאס שישראל לא תסכים להתעצמות צבאית כזאת.

אם ישראל לא תעשה שום דבר בנידון, אנו צפויים לראות את טווח הרקטות הולך ועולה.

אשמח לטעות, אבל לפי הקצב הנוכחי (הכפלת טווח הרקטות בחצי שנה), תוך חצי שנה חמאס יוכל לפגוע בתל אביב.

פורסם
כן. למשל, לסגור להם את הברז, את אספקת המזומנים, את החשמל, את מנגנוני גביית המיסים וכל דבר אחר שאנחנו מפעילים עבורם. הרי הם "אוטונומיה" ורוצים עצמאות ולא להיות תלויים בנו. רוצים אוטונומיה ועצמאות? אין בעיה, קחו ותרדו מאיתנו.

בסיטואציה כזאתי (עם נחישות כמובן, לא להכנע ללחצים בינלאומיים ולפתוח את הכל תוך שעתיים), עם קצת תעמולה ישראלית אנטי-חמאסניקית וטרוריסטית ארגוני הטרור נופלים חזק.

קצת בלאגן אנחנו יותר מדי מתחשבים מה יאמרו עלינו מדינות העולם

כן ואז קורה כמו במלחמת לבנון השניה אנחנו עושים את הקטע של בעל הבית השתגע (בצדק)

אבל נכנסים לא מוכנים ומתחילים לזגזג בפתרונות שלנו עד שהקהילה הבין לאומית סוגרת לנו את הבאסטה.

מדינת ישראל חייבת, לפחות למראית עין, להתחשב בלחצים בינלאומיים כד לא להגיע למצב שנהיה תחת סנקציות. בשביל כך צריך להקים מערך הסברה(שיסביר בין השאר שלפי אמנת ז'נבה מותר להשיב אש על מקורות ירי גם אם הם נמצאים בתוך בית חולים). השעיה היא ששרת החוץ שלנו עסוקה כרגע בדברים יותר חשובים- כמו במלחמת לבנון השנייה שאז נתניהו קיפץ ממקום למקום כדי להתראיין בזמן שהיא כמעט ולא הוציאה הגה.

עזוב נתניהו, מלבד לתפוס כותרות הוא לא באמת עושה משהו, מה אתה לא יודע שיש לו תואר ראשון בדיבורים... (כך הייתה גם הקדנציה הראשונה שלו)

המקפץ המתוקשר שלו זה אפילו לא טיפה בכל מאמצי ההסברה בעד ישראל של הממשלה, ארגונים ישראלים ולא ישראלים.

ובכלל עזבו אותי מדיבורים באוויר כמו הקמת מערך הסברה וכו (יש לנו) ודברו דוגרי מה ישראל צריכה לעשות שהיא לא עושה כרגע...

למשל אם אתה רוצה להסביר שמותר לך להפציץ מקורות אש אפילו בתי חולים שזה לגיטימי לפי אמנת ג'נבה

אז רק תסביר לי איך בדיוק אתה מתכוון למכור את זה ליפה נפש אירופאי מצוי / האו"ם ...

ובכלל אם הייתם משתתפים במאמצי ההסברה או מכירים את הנושא הייתם יודעים מה הם קהלי היעד ומה המטרה של ההסברה.

כמו שאמרתי - חמאס מעוניין להמשיך ברגיעה. העימות הנוכחי היה שיפור עמדות קל.

כשחמאס הבין (כנראה ממצרים) שיש לו יותר מה להפסיד מאשר להרוויח, הוא מיהר להתקפל:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3642807,00.html

מצרים תופסת חלק מרכזי במגעים בין ישראל לחמאס.

שלשום חמאס הודיע על הפסקת אש כדי לתת צ'אנס לתיווך המצרי.

כמו כן, לבני הוזמנה למצרים לדיונים בנושא.

הסכם רגיעה חדש בין ישראל לחמאס יהיה רע לישראל מול חמאס, אבל טוב לישראל מול מצרים ומול הקהילה הבינ"ל.

בכל מקרה, לדעתי ישראל צריכה לשקול תקיפת מטרות מו"פ ותשתית כדי להבהיר לחמאס שישראל לא תסכים להתעצמות צבאית כזאת.

אם ישראל לא תעשה שום דבר בנידון, אנו צפויים לראות את טווח הרקטות הולך ועולה.

אשמח לטעות, אבל לפי הקצב הנוכחי (הכפלת טווח הרקטות בחצי שנה), תוך חצי שנה חמאס יוכל לפגוע בתל אביב.

זה סתם משחק חתול ועכבר הרגיל של החמאס הם יגידו שהם מוכנים להסכם כזה או אחר עד שקולות המלחמה ירגעו בצד שלנו ויחזרו למנטרה הרגילה שלהם.

החמאס יודעים טוב מאוד שישראל לא מסוגלת לעשות שום דבר כנגדם

מכיוון שכל דבר מלבד לכניסה קרקעית והשתלטות לזמן ממושך על הרצועה או הפגזה של מקורות ירי (לא ירי סרק שאנחנו עושים קיום) לא יעבוד.

ושתי האפשרויות היחידות שצינתי גם לא יעבדו מכיוון שגם אם ימצא מישהו שיעז לעשות מעשה, תוך שבוע סיקורי חדשות עם תמונות של "ערבים מסכנים" יגישו להם את הניצחון בדעת הקהל (השמאלני יפה הנפש) ובמערכה.

נערך.

פורסם

אבל מפרץ חיפה לא משפיע על מדינת תל אביב מה שנס ציונה כן

זה משפיע כי טיל ממוקם טוב בבתי זיקוק יכול לגרום למוות של אלפי ואולי עשרות אלפי אנשים

אבל זה לא משנה כי לממשלה לא אכפת מהצפון לממשלה לא אכפת מישובי הדרום

אבל אני בטוח שהטיל הראשון שיפול בתל אביב צה''ל יכנס באובו אוביהם

פורסם

זה משפיע כי טיל ממוקם טוב בבתי זיקוק יכול לגרום למוות של אלפי ואולי עשרות אלפי אנשים

אבל זה לא משנה כי לממשלה לא אכפת מהצפון לממשלה לא אכפת מישובי הדרום

אבל אני בטוח שהטיל הראשון שיפול בתל אביב צה''ל יכנס באובו אוביהם

למה לא אכפת? תסביר לי מה אנחנו יכולים לעשות מבחינה פראקטית ?

ותסביר לי מה זה להכנס באובו אוביהם ?

פורסם

כמה שנים כבר יורים על שדרות ?

כמה טילים כבר פגעו בשדרות ?

כל פעם מכריזים על "הפסקת אש" "הודנה" "תהדיה" כל פעם נותנים לזה שם אחר וכל פעם זה אותו דבר

ממשיכים לירות על אזרחים ישראלים וממשלת ישראל לא עושה כלום

להיכנס באבו אוביהם זה פשוט מאוד להיכנס למבצע בעזה ולא להפסיק עד שנראה תוצאות.

פורסם

המילים האחרונות שיש לי כוח לכתוב בתראד הזה הן:

הלוואי ויעיפו טיל על ת"א שיפגע באחת השכונות הכי יקרות בצפון ת"א.

נראה אולי אם מישהו יזיז אצבע.

אולי מופז יחזור להיות שר הבטחון :silly:

מיציתי

פורסם

כמה שנים כבר יורים על שדרות ?

כמה טילים כבר פגעו בשדרות ?

כל פעם מכריזים על "הפסקת אש" "הודנה" "תהדיה" כל פעם נותנים לזה שם אחר וכל פעם זה אותו דבר

ממשיכים לירות על אזרחים ישראלים וממשלת ישראל לא עושה כלום

אתה צודק מאה אחוז.

להיכנס באבו אוביהם זה פשוט מאוד להיכנס למבצע בעזה ולא להפסיק עד שנראה תוצאות.

ואני מסכים לחלוטין שזה מה שאנחנו אמורים לעשות משהו ואם זה היה אפשרי הייתי מציע עוד כמה דברים נחמדים.

אבל השאלה שלי הייתה מה אנחנו יכולים לעשות פראקטית...

או במילים אחרות האם אתה באמת מאמין שאנחנו יכולים להכנס למבצע רציני בעזה ?

וכשאני מדבר על רציני אני מדבר על מבצע ארוך ... כי מה לעשות חמאס זה לא פתח זה ארגון צבאי עם תשתית רצינית ביותר

וכרגע שם המשחק היום הוא מלחמת התשה (זה למה אתה שומע שכרגע לפני ההחלטה הם יורים קסאמים לשטחים פתוחים מצד אחד אין הרוגים אבל מצד שני הם שוחכים את התושבים המקומים)

אז גם אנחנו מתעלמים מכל העולם האם אתה חושב שאנחנו יכולים להכנס לשם ולעשות טיפול שורש? (בהתחשב בתקשורת ובשמאלנים שלנו )

עריכה:

אולי מופז יחזור להיות שר הבטחון

בדיחה גרוע >:( מופז אחרי שחימם את הכסא בכל כך הרבה מקומות צריך לעוף הביתה.

פורסם

אני חושב לא חושב שצריך להתעלם מהעולם צריך לצאת במסע הסברה שיראה לעלום למה אנחנו צריכים לצאת למבצע

כי אין מה לעשות אי אפשר לתת למחבלים לירות טילים ולפגוע באזרחים ישראלים בגלל שאנחנו מפחדים מדעת הקהל העולמית

פורסם

אני חושב לא חושב שצריך להתעלם מהעולם צריך לצאת במסע הסברה שיראה לעלום למה אנחנו צריכים לצאת למבצע

כי אין מה לעשות אי אפשר לתת למחבלים לירות טילים ולפגוע באזרחים ישראלים בגלל שאנחנו מפחדים מדעת הקהל העולמית

אבל אנחנו מפחדים בדעת הקהל העולמית והישראלית מכיוון שהן חלק בלתי נפרד מכל מלחמה מודרנית.

וכשאתה אומר צריך לצאת למסע הסברה בבקשה תפרט קצת יותר מה בדיוק אנחנו צריכים לעשות שאנחנו לא עושים היום?

אחרת זה נשמע כמו סיסמאות של פולטיקאים...

פורסם

להעלות 2000 סרטונים ליוטיוב.

להכין כתבות מגמתיות לטובתנו ולהפיץ אותן בעולם, לא לצנזר כלום.

גם אצלנו בארץ, דעת הקהל לא משמעותית כיוון שהיא לא חווה את זה על בשרה (או לפחות בעיניה).

בכל פיגוע\רקטה שפגעה אנחנו צריכים להראות את התמונות. שיהיה דם, שיהיו חלקי גופות, העיקר שאנשים יתחילו להזדעזע.

להתחיל לראיין את המשפחות, שיראו איך ד' משדרות בוכה על הילד בן ה8 שלה שאיבד את היד.

הנה, זו התחלה של תעמולה.

פורסם

להעלות 2000 סרטונים ליוטיוב.

להכין כתבות מגמתיות לטובתנו ולהפיץ אותן בעולם, לא לצנזר כלום.

גם אצלנו בארץ, דעת הקהל לא משמעותית כיוון שהיא לא חווה את זה על בשרה (או לפחות בעיניה).

בכל פיגוע\רקטה שפגעה אנחנו צריכים להראות את התמונות. שיהיה דם, שיהיו חלקי גופות, העיקר שאנשים יתחילו להזדעזע.

להתחיל לראיין את המשפחות, שיראו איך ד' משדרות בוכה על הילד בן ה8 שלה שאיבד את היד.

הנה, זו התחלה של תעמולה.

אתה באמת חושב שאנחנו יכולים לנצח את הערבים במשחק התעמולה :lol:

אתה ראית את הסיקורים שלהם באלגזירה של הפעולה האחרונה של צהל ברצועה?

בזמן שאצלנו הראו את יחסית בצורה מאוזנת (לא מוטה מידי שמאלה)

אצלם זאת הייתה פשוט הפקה, מוזיקה כמו בסרטי מתח/אימה שמתעצמת לקראת הפואנתה

תמונות של הריסות מסוקי צהל ובעיקר אנשים סוחבים ילדים קטנים עם דם

והכיתוב אין יותר מקום אחד בטוח בעזה ... (זאת תעמולה)

דרך אגב יש המון סרטונים, ספרים, פלירים, כתבות מפורסמות מה שלא תרצה ברחבי האינטרנט וגם מחולק לאנשים ברחבי העולם...

(אולם אני לא התעסקתי בנושא כבר שנתיים אבל אם אתה רוצה אני עדין יכול להביא לך כמה)

פורסם

דוגמא מאוד טובה לאיך מקיימים מערך הסברה טוב אפשר לראות אצל האמריקאים בחופש לעיראק(מלחמת המפרץ השנייה). במהלך כל אותו חודש לא יצאה תמונה אחת מעיראק של חייל באותו פריים עם אזרח עיראקי. שלא לדבר על הרוסים באירועים בדרום אוסטיה.

פורסם
  • מחבר

אהבתי :

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3643465,00.html

חוקי חמאס בעזה: מלקות, קטיעת ידיים ומוות

לפי פרסום ב"אל חיאת", בפרלמנט בעזה עברה בקריאה שנייה הצעת חוק העונשין ברוח האיסלאם הקיצוני. שותה אלכוהול יקבל מלקות, ידי גנבים ייגדעו ומי שניהל מגעים עם מדינה זרה בלי אישור - יוצא להורג. וכמה גמלים שווה כופר?

פורסם

דוגמא מאוד טובה לאיך מקיימים מערך הסברה טוב אפשר לראות אצל האמריקאים בחופש לעיראק(מלחמת המפרץ השנייה). במהלך כל אותו חודש לא יצאה תמונה אחת מעיראק של חייל באותו פריים עם אזרח עיראקי. שלא לדבר על הרוסים באירועים בדרום אוסטיה.

ציניות ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים