עבור לתוכן

דרושה המלצה לנתב

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני מחפש המלצה לנתב. ואם אפשר גם אולי לאיזה כרטיס רשת אלחוטי במידה ואחליט לא לחבר את הנתב בכבלים לאחד המחשבים.

הדרישות:

לחיבור מחשב נייד עם wifi b/g ומחשב דסקטופ בלי רשת אלחוטית. מודם כבלים עם חיבור usb ורשת. כרגע לפחות, הנייד מריץ חלונות ויסטה, והדסקטופ חלונות XP.

הדירה קטנה והנתב ימוקם בחדר ממנו יש קשר כמעט ישיר עם כל שאר החדרים, ככה שלא צריך טווח גדול או שידור דרך ממ"ד (כי אין)

הנתב גם לא צריך להיות משוכלל, רק שיאפשר שימוש באינטרנט לגלישה והורדת טורנט/אימיול והעברת קבצים בין המחשבים. ורצוי שיהיה גם זול יחסית.

ויש לי גם מדפסת עם חיבור usb שהייתי שמח אם היתה איזו אופציה לגשת אליה מהרשת, ולא דרך אחד המחשבים (כי אין לה כמובן כרטיס רשת), אבל זה ממש עדיפות אחרונה, ואין לי ממש מושג אם זה אפשרי.

תודה לכולם.

פורסם

אם אתה מעוניין בנתב עם שרת מדפסות מובנה אין לך הרבה אפשרויות -- ה-EDIMAX 6215 הוא כמעט הפתרון היחידי שיש בשוק.

פורסם
  • מחבר

אפשר בהחלט גם בלי שרת הדפסות. זה כאמור בעדיפות אחרונה, במיוחד אם יש משהו טוב באותה מידה אבל זול יותר.

תודה.

פורסם
  • מחבר

תקציב ?

זול ומשתלם (ללא שרת מדפסות) -

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=369809

כל עוד הוא עושה את העבודה כמו שצריך ובאופן יציב ולאורך זמן, אני מוכן ללכת עד 300 שקל נראה לי.

כאמור, אין לי צורך בטווח גדול או יכולות מיוחדות, רק שלא יתגלה כמשהו שקניתי בזול היום ושמחר כבר לא יעבוד.

תודה

פורסם

אם אתה מעוניין בנתב עם שרת מדפסות מובנה אין לך הרבה אפשרויות -- ה-EDIMAX 6215 הוא כמעט הפתרון היחידי שיש בשוק.

היו פעם כמה דגמים חביבים מאוד של Compex, כולל אחד שהיו לו 4(!) חיבורי USB למדפסות/התקני אחסון. אבל נדמה לי שלא מביאים אותם יותר.

ספציפית ה-6215 קצת מאכזב אותי. הוא מחזיק לי רשת עם כמה לקוחות WIFI (לפטופים+IPHONE), ולכל אחד מהלקוחות יש מידי פעם בעיות התחברות - נראה שבשכבה הפיזית נוצר חיבור, אבל ההתקנים לא מצליחים לקבל IP מהנתב. בכל פעם שזה קורה, מספיק לרסט את הנתב וזה מסתדר, אבל זה פשוט קורה לעיתים קרובות מידי.

אני חושש שיש בעיות עם הקושחה (אצלי מותקנת האחרונה - 2.21). גם עם ה-EDIMAX 6204 נתקלתי בכמה קושחות בעייתיות, לכן כרגע אני נשאר עם ה-1.55, שלא עושה לי שום בעיות ואין התנתקויות בכלל.

הצרה היא שהקושחות הישנות יותר של ה-6215 לא תומכות ב-DHCP סטטי, שזה די חשוב לי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים