עבור לתוכן

מה גודל הpartition המומלץ לויסטה אולטימט 64 ביט?

Featured Replies

פורסם

אני מסכים עם Ivan בנושא הזה.

גם אני פועל באותה צורה. במחיצת הC אין לי בכלל מידע אישי ואז אם יש בעיות עם החלונות שלי אני מעלה אימאג' שבו הכל היה תקין וממשיך לעבוד. לוקח רבע שעה לתקן את כל המערכת ככה.

מה שהכי יפה זה שאחרי שמגדירים את המערכת כמו שצריך פעם אחת אז עושים את האימאג' ולא צריך להגדיר עוד פעם. תוכנות חשובות אני דואג להוסיף לאימאג' וכנ"ל לגבי עדכונים.

• תגובות 71
  • צפיות 5.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

לא סתרתם אחד את השני?

זה טוב לא טוב שכל המסמכים נמצאים ביחד עם הווינדואוס?

לא, לבחור יש 2 HD'S ואני הצעתי לו לא ליצור פרטישנים כלל שישמור את כל המידע האישי החשוב לו על ה HD השני

ושישתמש בתוכנות DEFRAG עלמנת להוציא את הביצועים האופטימלים מה HD'S שלו.

אתה צריך לחשוב מה הכי מתאים לך, מבחינת שימוש, לדוג' ליצור חלוקה ל2 של HD כשעל חלק אחד תיהיה מע"פ

ועל השני אתה שומר את מוריד טורנטים זה יהיה מפגר. (את הטורנטים אתה זורק לHD פיזי השני)

פורסם

מה עוד עושה האחוי של XP של מיקרוסופט?

ציטוט:

The Windows utility will not only defrag the files, but it 'compresses' the file system as well. It will also move some files to the center or middle of the drive platter where they can be read faster.

וזה אחוי של דיסקיפר ב XP .....

איזה פקודה ביוניקס בשביל לשים דאטא שלך איפו ?

INTRA-POLICY: Has 3 values (edge, middle, center

אבל כבא כתבתי - זה מקצוע, ופו לא בדיוק המקום לדסקס את זה.

יש 2 מקומות על הדיסק שהם טובים לביצועים.

בתחילת הדיסק אתה מקבל מקסימום throughput. מהירות ההעברה תהיה הכי גדול.

באמצע הדיסק אתה מקבל מקסימום IO, כלומר זמן הגישה הוא הנמוך ביותר בממוצע.

זה דומה מאוד למה שקורה עכשיו עם SSD. שאתה מקבל זמן גישה מאוד מהיר אבל הקצב העברה (במיוחד בכתיבה) הוא נמוך מאוד.

יש יישומים שבהם עדיף IO ויש יישומים שבהם עדיף מהירות.

יש לי רק שאלה אחת, למה לא לרכז את כל הנתונים בתחילת הדיסק וככה להרוויח את הIO?

[עריכה: שגיאות כתיב]

פורסם

בכלל לרוב המוחלט של האנשים יועיל לעשות DEFRAG פעם בחודש מאשר כל חלוקה שהיא.

פורסם

בקשר לשאלה המקורית, 50GB זה בערך הגודל המומלץ ל ULTIMATE, פחות אפשרי אבל עלול להיות צפוץ מאוד.

מעבר ליתרון הגיבוי/שיחזור יש עוד יתרון לPARTITION למערכת הפעלה וזה הפרדת פרגמנטציה בין המערכת שיש בה טריליון קבצים שמשתנים אין סוף, לבין מקום שמשמש בעיקר לאיכסון.

למערכת הפעלה יש גם הרבה קבצים שהם נעולים ולכן DEFRAG שרץ על המערכת הפעלה לא יכול להזיז אותם.

PARTITION נפרד מאפשר OFFLINE DEFRAG מהיר יותר (שנחוץ מדי פעם), וגם מאפשר ONLINE DEFRAG חופשי לשאר המידה.

יש גם אופציה לשים את הPAGEFILE בPARTITION משלו בשביל שהוא לא יתקע בין הרגלים של קבצי המערכת הפעלה (שוב מהיבט הפרגמנטציה).

אם יש לך יותר מדיסק פיזי אחד אז אולי כדאי לשים את הPAGEFILE על הדיסק השני ולבטל את הPAGEFILE לדיסק הראשון.

הDEFRAG של הWINDOWS הוא לא משהו.

אני משתמש ב PERFECTDISK2008 שעושה עבודה מעולה.

אני מכוון אותו על SMARTPLACEMENT אוטומטי בזמן SCREENSAVER. (הוא לא עושה כל פעם שיש שומר מסך אלה אחת לכמה ימים (אפשר לכוון) בזמן שומר מסך).

הפרעה לשומר מסך תפסיק את הDEFRAG והוא ימשיך בהזדמנות הבאה.

פשוט נפלא...

פורסם

אצלי יש 3 HD פיזיים אחד של 80 עם הOS, תוכנות וכל מיני קבצים אישיים (את הפייג' פייל הרשתי לעצמי לבטל, 6GB ראם.. :cool2:)

עוד אחד של 80 עם מוזיקה ואחד של 320 שמחולק למשחקים והורדות

בC יש לי בערך 10 גיגה פנויים. זה סביר?

פורסם

אצלי יש 3 HD פיזיים אחד של 80 עם הOS, תוכנות וכל מיני קבצים אישיים (את הפייג' פייל הרשתי לעצמי לבטל, 6GB ראם.. :cool2:)

עוד אחד של 80 עם מוזיקה ואחד של 320 שמחולק למשחקים והורדות

בC יש לי בערך 10 גיגה פנויים. זה סביר?

אם התקנת את כל הדברים הגדולים בPARTITION אחר אז זה זה כנראה הורדות ושמירות.

לתוכנות ומשחקים מסוימים יש נטיה לשים באופן אוטומטי את כל השמירות ב MY DOCUMENTS.

תריץ תוכנה כמו TREESIZE ותראה מה קורה שם בדיוק.

אם אתה מעונין יש אפשרות לשים את כל MY DOCUMENTS בכונן אחר ולפתור את זה אחת ולתמיד.

IVAN תסביר לו איך ;D

פורסם

אם התקנת את כל הדברים הגדולים בPARTITION אחר אז זה זה כנראה הורדות ושמירות.

לתוכנות ומשחקים מסוימים יש נטיה לשים באופן אוטומטי את כל השמירות ב MY DOCUMENTS.

תריץ תוכנה כמו TREESIZE ותראה מה קורה שם בדיוק.

אם אתה מעונין יש אפשרות לשים את כל MY DOCUMENTS בכונן אחר ולפתור את זה אחת ולתמיד.

IVAN תסביר לו איך ;D

זה אחד הדברים שאני מקווה שחברות התוכנה ילמדו לעשות כמו שצריך.

פעם אחרונה שעשיתי ניקוי במחשב הXP הישן שלי ניקיתי 5G של עדכונים של כל מיני שאריות תוכנה סתם CACHE והרבה זבל

שהם השאירו בתקיית WIN ובהמון מקומות בתקיית DOC & SETT.. (וכל זה למרות שהייתה לי תוכנת ניקוי).

בVISTA ראיתי שהם הוסיפו הרבה משתנים גלובלים (ואני כבר משתמש ברובם למשל הורדות ממנהל הורדות, מFF, מהTORRENT מופנות לשם)

אבל כבר ראיתי שכל מיני תוכנות ומשחקים מזהמים לי את ה MY DOCUMENTS למרות שיצרו להם תקיות מיוחדות (SAVED GAMES למשל )

פורסם

:bash:

לוחצים על MOVE בוחרים לאן ווחלונות תבצע...........

[attachment deleted by admin]

פורסם

מסומן באדום למעלה שזה PROPERTIES של MY DOCUMENTS.

(קליק ימין על MY DOCUMENTS , לשים עכבר על PROPERTIES ואז קליק שמאל עם עכבר).

P.S

אם לא ראית, מישהו קודם ביקש מ IVAN שיסביר איך לעביר MY DOCUMENTS למקום אחר.

פורסם

זה ברור לי, אבל לא הבנתי למה הוא כזה.

אצלי my documents זאת סיפריה רגילה לחלוטין, אין לה PROPERTIES מיוחד כזה.

אני אומנם ב-XP והדיון מדבר על ויסטה, אז אני לא בטוח מאיפה הצילום מסך הזה, אבל לפי איך שהוא נראה זה נראה כמו XP...

פורסם

אולי אצלך זה SHORTCUT ? אולי לא התחלתה ב START ?.

ב PROPERTIES של START MENU בלשון CUSTOMIZE ואחרכך ADVANCED אתה יכול

להגיד איך MY DOCUMENTS יוצג ב START

[attachment deleted by admin]

פורסם

אה, צודק.

מתוך ה-start זה באמת ככה...

למרות שזה לא ממש עוזר, כי במילא רוב התוכנות מוסיפות את הקבצים שלהן ב-application data, ואותו לדעתי אפשר להזיז רק עם tweakUI כאמור.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים