עבור לתוכן

3 הארדיסקים במחשב אחד ?

Featured Replies

פורסם

שלום,

יש לי 2 HD כרגע של WD

1- 250GB

2 - 500GB

אני רוצה להוסיף HD של WD של 1000GB.

רציתי לדעת אם יש השלכות על המחשב?

אפשר בכלל לעבוד עם שלושה כוננים קשיחים?

צריך לקחת משהו בחשבון?

ורציתי לדעת אם אני משתמש ב-HD פנימי ומנתק אותו שלא יפעל קבוע,

רק יחבר אותו מידי פעם לגיבוי כשאצטרך אותו, זה יקצר או יאריך את אורך החיים שלו?

תודה רבה.

פורסם

אין שום בעיה בהנחה שיש לך חיבור חשמל פנוי וחיבור SATA פנוי בלוח אם

זה יאריך את החיים

פורסם

שלום,

יש לי 2 HD כרגע של WD

1- 250GB

2 - 500GB

אני רוצה להוסיף HD של WD של 1000GB.

רציתי לדעת אם יש השלכות על המחשב?

לא

אפשר בכלל לעבוד עם שלושה כוננים קשיחים?

כן

צריך לקחת משהו בחשבון?

לא, אבל אם הספק מתח שלך הוא קטן וגבולי זה יכול להיות בעיה.

ורציתי לדעת אם אני משתמש ב-HD פנימי ומנתק אותו שלא יפעל קבוע,

רק יחבר אותו מידי פעם לגיבוי כשאצטרך אותו, זה יקצר או יאריך את אורך החיים שלו?

כן אבל זה דבילי

תודה רבה.

בבקשה ;D

זה לא אני זה אחיו.

פורסם

תקנה מגרה לדיסקים 3.5 . דבר זול ונוח אם אתה רוצה לחבר דיסק נוסף באופן זמני

פורסם

אני עובד עם שלושה קשיחים כבר לא מעט זמן - ועד עכשיו לא נתקלתי בבעיות :)

פורסם

לגבי האמינות zam..

בידיוק כמו שיש לזה יתרון - הדיסק פועל פחות, יש לזה גם חיסרון - אתה מתעסק יותר עם חיבור החשמל שלו. ולכן לא ניתן לקבוע כי מצב כזה הוא יותר אמין, כי יש לו את ההשלכות שלו. אני יכול להעיד ממקרה שלי בו לעולם לא נהרסו לי כוננים קשיחים, מלבד אחד שנהרס במהלך חיבור/ניתוק שלו (אני לא זוכר איזה מהשניים, זה היה לפני שנים רבות). כמובן שזה לא צריך למנוע מהבן אדם להשמיש את הכונן שלו ככונן חיצוני, אבל זה בהחלט מבטל את האמירה "כן, זה יותר אמין", כי זה לא.

וגם לי יש יותר מ3 כוננים קשיחים. כרגע 5.. מנצל את כל החיבורים (4 SATA ו-1 PATA.) למען האמת ניתקתי את הצורב בשביל לחבר את החמישי, ואם היו לי עוד חיבורים אז הייתי מחזיר אותו ואפילו מוסיף עוד 2-3 כוננים קשיחים.

פורסם
  • מחבר

אז מה שאתם אומרים בעצם, זה שעדיף לחבר אותו שהכונן יעבוד קבוע ?

ומה האורך חיים פחות או יותר של דיסק קשיח ? כל כמה זמן מומלץ להחליפו על מנת לא לאבד את החומר ?

תודה!

פורסם

אם החומר חשוב ויש תקציב בשביל לגבות אותו, אז קונים כונן נוסף ומגבים..

אין טעם לזרוק את הכונן הישן ולהעביר את האינפו' לכונן חדש.

לגבי אורך חיים.. זה יכול להיות יום אחד וזה יכול להיות 10 שנים. תערוך חיפוש בפורום היה דיון על זה לאחרונה.

פורסם

אז מה שאתם אומרים בעצם, זה שעדיף לחבר אותו שהכונן יעבוד קבוע ?

ומה האורך חיים פחות או יותר של דיסק קשיח ? כל כמה זמן מומלץ להחליפו על מנת לא לאבד את החומר ?

תודה!

מה דעתך על מערך RAID 1 של לפחות שני קשיחים? זה מיועד בדיוק למצב שתיארת, בו קשיח מת ואתה רוצה לשמור את החומר שעליו.

פורסם
  • מחבר

מה דעתך על מערך RAID 1 של לפחות שני קשיחים? זה מיועד בדיוק למצב שתיארת, בו קשיח מת ואתה רוצה לשמור את החומר שעליו.

מזה מערך RAID 1?

אשמח להסבר, כי אין לי מושג בתחום.

ו- !_Nike_!, קונים כונן נוסף, OK זה מה שאני רוצה לעשות.

אבל איזה כונן קשיח, נייד או נייח?

והאם את הנייח להשאיר מחובר תמיד או שעדיף לנתק אותו ולחבר מידי פעם כשצריך לגבות או להשתמש בו?

וכשאני חושב על זה, אני מעדיף שיהיה מחובר תמיד ויהיה לי גישה לחומר, אבל מה אורך החיים של כונן?

ואם הוא הולך, מה עושים?

תודה.

פורסם

1. הסבר לגבי מערכי הRAID השונים נמצא בסטיקי הודעות נבחרות (FAQ).

2. נייד או נייח. אם אתה צריך את הניידות של כוננים חיצוניים, אז קח אחד כזה אך היה מודע לשיקולים השונים בקניה. ואם אין לך צורך בניידות של הכונן הקשיח, אז אין שום טעם לקנות כונן כזה, וכונן נייח בד"כ יהיה בעל מחיר נח יותר ויפיק ביצועים טובים יותר הודות לעבודה בממשק SATA (על פני USB2).

3.

בידיוק כמו שיש לזה יתרון - הדיסק פועל פחות, יש לזה גם חיסרון - אתה מתעסק יותר עם חיבור החשמל שלו. ולכן לא ניתן לקבוע כי מצב כזה הוא יותר אמין, כי יש לו את ההשלכות שלו. אני יכול להעיד ממקרה שלי בו לעולם לא נהרסו לי כוננים קשיחים, מלבד אחד שנהרס במהלך חיבור/ניתוק שלו (אני לא זוכר איזה מהשניים, זה היה לפני שנים רבות). כמובן שזה לא צריך למנוע מהבן אדם להשמיש את הכונן שלו ככונן חיצוני, אבל זה בהחלט מבטל את האמירה "כן, זה יותר אמין", כי זה לא.

אז תשאיר אותו מחובר.

4. http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=365519.0

5. אם הוא הולך? הסברתי בהודעה האחרונה שלי, שאם אתה רוצה כונן לגיבוי.. אז קנה כונן נוסף. וכשאמרתי גיבוי התכוונתי לגיבוי, ולא לאחסון. גיבוי = המידע נמצא בכונן שכבר יש לך, והכונן החדש משמש לשמירה על המידע במקום נוסף, כך המידע מגובה למקרה וישנה תקלה. אך אם חסר לך נפח ואתה מעוניין בכונן לאחסון, אז כדאי בכל זאת לגבות את החומר שיותר חשוב לך, ולגבי שאר החומר.. אם הלך אז הלך. לגבי הכונן עצמו, יש אחריות לתקופה מסוימת. לגבי האינפורמציה, לפעמים ניתן לשחזר עם תוכנות שונות, אבל זה לא תמיד מראה הצלחה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים