עבור לתוכן

דת ואמונה - דיון מרוכז - V2.0

Featured Replies

פורסם

לעולם לא תמצא הוכחה לקיומו של אלוהים או לחוסר קיומו.

"80 שנה אחרי "משפט הקופים" שהסעיר את העולם, שוב יש מדענים רציניים הסותרים את תורת האבולוציה של דארווין, וסבורים כי האדם לא התפתח מהקוף, וש"אינטליגנציה עליונה" בראה את כל היצורים, ברוח ספר בראשית . . . ובשנים האחרונות קמו גם מדענים רבים, הטוענים כי בתיאוריית האבולוציה של דארווין יש "חורים" רבים, שהמדע אינו יכול להסביר.

ולאחרונה, כאמור, התחזקה בעולם התיאוריה, שלפיה רק "תבונה עליונה" היתה יכולה לתכנן וליצור מנגנונים מורכבים כמו העין של בעלי-החיים או הכנף של הזבוב. אין, לדבריהם, כל עדות להתפתחות של הכנף, לפי תיאוריית האבולוציה. לפי אותה תיאוריה אי אפשר אפילו להסביר איך נוצר החיידק.

אחד התומכים בתיאוריה החדשה, פרופ' מייקל ביהי, ביו-כימאי מאוניברסיטת ליהיי, אומר כי "המדע לא יוכל להתקדם אם הוא מתעלם מעובדות הניצבות מול פרצופו". לדבריו, צורות חיים רבות ומבנים רבים שבתוך התאים לא היו יכולים להתפתח בצורה אבולוציונית. רק תבונה עליונה יכולה היתה ליצור אותם, בדיוק כפי שהאדם יצר יש מאין את השעון או את מלכודת העכברים." (מתוך מאמר של משה רונן, ידיעות אחרונות 15.03.05)

מדענים רבים בעולם באסכולות השונות של המדע המדוייק הקימו את תנועות "התכנון המושכל", הרעיון המרכזי הוא לא הוכחת קיומו של אלוהים (או כל כוח עליון \ חיצוני לאנושות), אלא בהפרחת אי-קיומו... יש בyoutube סרטון אומנם ממש קצר אבל מעניין בדיוק על תחום זה, (עם כתוביות לעברית):

http://www.youtube.com/watch?v=r1bKkl71Pvw#

תהנה(ו)!

• תגובות 4.6k
  • צפיות 451.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם

כל מה שהאיש ההזוי הזה מספר שם זה חלק מהקבלה, אז הוא קצת השתגע מזה, לא הייתי מתיחס לזה ברצינות...

אל האיש הסרט והסיפור - הייתי מתיחס בתור בדיחה או בתור מחלה :screwy:

אל הפימפום של התנועה הדתית על רקע סוציואקונומי נמוך - לזה הייתי מתיחס ברצינות כלומר על השימוש בדברים כאלו לצורך גניבת דעת של אנשים לצורך החזרתם בתשובה תוך כדי שטיפת מוח .

רק דוסים יכולים להיות כל כך מוגבלים

פורסם

עוד עובדה מעניינת על מוות, יש חומר המוח שמשתחרר רק כשנולדים וכשמתים, DMT.

תקראו עליו קצת...

פורסם

אתה יכול לצרוך אותו גם כאשר אתה בחיים

פורסם

חחחחח

אכן, אבל לא יודע אם הייתי ממליץ, כמו שאמרתי, זה משתחרר שאתה נולד ושאתה מת וכנראה יש לזה מטרה...

זה לא LSD או פטריות זה חתיכת חומר חזק, שמעתי מאנשים שעשו את זה (אני מפחד מזה קצת האמת), שהם לא רוצים

לספר אפילו מה עבר עליהם...

פורסם

זו סאטלה קצרה של בערך 5 דקות שהיא איננה חזקה יותר אלא מגיעה מהר יותר שבו אתה חווה מציאות חוץ גופית

אתה יכול לחפש על מקאנה ( terence Mckenna ) הוא אחד מהמרצים המעולים ביותר בתחום

וכן זה בהחלט שייך לדיון של דת ואמונה מפני שההזיות הללו הן בסיסה של הדת .

פורסם

הוא כבר ממש גובל בשמאניזם, זה גם מעניין, תודה :xyxthumbs:

פורסם

אמרתי שזה בסיס הדת או לא ?

פורסם

אוקיי נניח שהיה על זה דיון טחון וכו' , למרות שחיפשתי ולא מצאתי משום מה.

אז נעזוב את זה אולי אביא לכם לינק אחר.

אם כבר ההזיות הם בסיסה של סותרי הדת.

פורסם

אם כבר ההזיות הם בסיסה של סותרי הדת.

(*שצדיק התרד לא יצא עליך) - מי אמר שהזיות הם בסיס סותר את הדת ? ( תקרא שוב ! )

* לא תוסיף ולא תגרע ממנו דבר וגו'

פורסם

אוקי כנראה שטעיתי.

להודות בטעות זה דבר מכובד מאוד ו(למרבה הצער) נדיר מאוד.

אבל גם את מעמד הר סיני אפשר לקחת כדוגמה. כולם ידעו שאלוהים קיים ולמרות הכל בחרו לעשות עגל זהב ולהשתחוות לו.

אני לא חושב שגם זו דוגמה. שמות פרק לב:

א ו?י??ר?א ה?ע?ם, כ??י-ב?ש??ש? מ?ש??ה ל?ר?ד?ת מ?ן-ה?ה?ר; ו?י??ק??ה?ל ה?ע?ם ע?ל-א?ה?ר?ן, ו?י??אמ?רו? א?ל?יו קו?ם ע?ש??ה-ל?נו? א?ל?ה?ים א?ש??ר י?ל?כו? ל?פ?נ?ינו?--כ??י-ז?ה מ?ש??ה ה?א?יש? א?ש??ר ה?ע?ל?נו? מ?א?ר?ץ מ?צ?ר?י?ם, ל?א י?ד?ע?נו? מ?ה-ה?י?ה לו?. ב ו?י??אמ?ר א?ל?ה?ם, א?ה?ר?ן, פ??ר?קו? נ?ז?מ?י ה?ז??ה?ב, א?ש??ר ב??א?ז?נ?י נ?ש??יכ?ם ב??נ?יכ?ם ו?ב?נ?ת?יכ?ם; ו?ה?ב?יאו?, א?ל?י. ג ו?י??ת?פ??ר?קו?, כ??ל-ה?ע?ם, א?ת-נ?ז?מ?י ה?ז??ה?ב, א?ש??ר ב??א?ז?נ?יה?ם; ו?י??ב?יאו?, א?ל-א?ה?ר?ן. ד ו?י??ק??ח מ?י??ד?ם, ו?י??צ?ר א?תו? ב??ח?ר?ט, ו?י??ע?ש??הו?, ע?ג?ל מ?ס??כ?ה; ו?י??אמ?רו?--א?ל??ה א?ל?ה?יך? י?ש??ר?א?ל, א?ש??ר ה?ע?לו?ך? מ?א?ר?ץ מ?צ?ר?י?ם. ה ו?י??ר?א א?ה?ר?ן, ו?י??ב?ן מ?ז?ב??ח? ל?פ?נ?יו; ו?י??ק?ר?א א?ה?ר?ן ו?י??אמ?ר, ח?ג ל?יהו?ה מ?ח?ר. ו ו?י??ש??כ??ימו?, מ?מ??ח?ר?ת, ו?י??ע?לו? ע?ל?ת, ו?י??ג??ש?ו? ש??ל?מ?ים; ו?י??ש??ב ה?ע?ם ל?א?כ?ל ו?ש??תו?, ו?י??ק?מו? ל?צ?ח?ק.

שים לב: הם לא נטשו את אלוהים ועברו לסגוד לאליל: הם רצו לסגוד לאלוהים ועשו זאת בדרך שהם הכירו מזה מאות שנים במצרים, ע"י הקמת פסל מפואר שמייצג את אותו אל. ו?י??ק?ר?א א?ה?ר?ן ו?י??אמ?ר, ח?ג ל?יהו?ה מ?ח?ר. ומה עם הדיבר "לא תעשה לך פסל כל מסכה"? טוב, כל העסק היה ממש לפני קבלת עשרת הדיברות, בני ישראל עוד לא ידעו שאסור להם לסגוד לפסלים.

אבל זו כן דוגמה לטבח שמבצע נביא אלוהים:

כה ו?י??ר?א מ?ש??ה א?ת-ה?ע?ם, כ??י פ?ר?ע? הו?א: כ??י-פ?ר?ע?ה א?ה?ר?ן, ל?ש??מ?צ?ה ב??ק?מ?יה?ם. כו ו?י??ע?מ?ד מ?ש??ה, ב??ש??ע?ר ה?מ??ח?נ?ה, ו?י??אמ?ר, מ?י ל?יהו?ה א?ל?י; ו?י??א?ס?פו? א?ל?יו, כ??ל-ב??נ?י ל?ו?י. כז ו?י??אמ?ר ל?ה?ם, כ??ה-א?מ?ר י?הו?ה א?ל?ה?י י?ש??ר?א?ל, ש??ימו? א?יש?-ח?ר?ב?ו?, ע?ל-י?ר?כו?; ע?ב?רו? ו?ש?ו?בו? מ?ש???ע?ר ל?ש??ע?ר, ב??מ??ח?נ?ה, ו?ה?ר?גו? א?יש?-א?ת-א?ח?יו ו?א?יש? א?ת-ר?ע?הו?, ו?א?יש? א?ת-ק?ר?בו?. כח ו?י??ע?ש?ו? ב?נ?י-ל?ו?י, כ??ד?ב?ר מ?ש??ה; ו?י??פ??ל מ?ן-ה?ע?ם ב??י?ו?ם ה?הו?א, כ??ש??ל?ש??ת א?ל?פ?י א?יש?. כט ו?י??אמ?ר מ?ש??ה, מ?ל?או? י?ד?כ?ם ה?י?ו?ם ל?יהו?ה, כ??י א?יש? ב??ב?נו?, ו?ב?א?ח?יו--ו?ל?ת?ת ע?ל?יכ?ם ה?י?ו?ם, ב??ר?כ?ה.

אגב, משה משקר כאן: אלוהים לא פקד על שבט לוי לטבוח בשאר. אז אליהו לא לבד.

בקיצור איסתרא, להבא תפעיל הגיון.

מה הקשר? עדיין לא ענית לי על הסתירה בין הטענה שלך על תפקידו של נביא לבין הטבח בכהני הבעל.

אתה משחק אותה מטומטם וזה כבר מתחיל להרגיז. התכוונתי שהמדע אולי חקר תופעות כמו סיאנס או שתילת מחשבות (מכאן שהוא כן מתעסק בהן או לפחות התעסק) אבל עצם זה שהוא לא הצליח לגבש להן "הסבר מדעי" וישר קבע בפנאטיות המטופשת שלו ש"זה לא קיים" זה מעצבן. רדו מהעץ שאתם מטפסים עליו. יש מליונים שלא מסכימים איתכם. אתם עושים פאדיחה לעצמכם בלבד עם הפנאטיות המטרילאיסטית וההתכחשות לעובדות הזו.

אל תתחיל. זה לא שהמדע לא הצליח להסביר את התופעות האלו, המדע לא הצליח למצוא שום ראיה לכך שהן בכלל קיימות. כל אותם טלפטים כביכול נכשלו בניסויים מבוקרים. זה לא אומר שהתופעה לא קיימת, זה כן אומר שכל מי שהתיימר להיות טלפט הוא רמאי. כנ"ל בכל שאר הפסאודו-מדע.

ובנוגע למיליונים: יש מאות מיליונים שחושבים שהנצרות היא דת האמת. יש מאות מיליונים שחושבים שדווקא האיסלאם צודק. גם להינדואיזם עוד יש מאות מיליונים. ליהדות יש בקושי כמה מיליונים בודדים. אולי טעית בדת? או שמה שקובע היא האיכות ולא הכמות?

תראה לי את זה. תצלם, תסריט. נו?.

http://news.google.com/news?hl=en&ned=us&ie=UTF-8&ncl=1280306701

The same with god may be blessed he.

אבל איפה העקבות? איזה רדיו אני יכול להדליק ולשמוע ממנו את אלוהים?

אתה מעוות את הקיים. התורה (מתפיסה אברהמית) היא ספר הסטוריה המתאר את ההסטוריה העולמית מתחילתה ועד לנקודמה מסוימת. הגישה להתייחס אליה כאל "זן נכחד" היא גישה אחת מתוך מספר שהרי אם אתה יוצא מהגישה המפרשת - אלוהים תמצת לנו את ההסטוריה.

אבל למה הוא באמת הזכיר אותה שם (במידה ויש אמת בפירוש זה) אני לא יודע. אני כן יודע שלכל דבר יש סיבה.

על הפירושים שאני מכיר לפחות אפשר לקרוא בויקיפדיה בערך "תורה ומדע".

לא מעוות ולא נעליים. הראיתי מדוע ההסבר שסיפקת לא הגיוני. אין שום טעם לאסור על בני ישראל לאכול חיה שנכחדה מיליוני שנים לפני שהאיסור נמסר להם! באותה מידה אפשר היה לאסור עליהם לאכול דינוזאורים או את סבי-סבי-סביהם, עליו השלום.

התכוונתי שאלוהים או אפילו חור הם בגדר אקסיומה או היפותזה.

לכל היפתוזה יש ראיות וטענות - נגדה ובעדה. אבל אותן ראיות הן קצת שונות (שהרי ישנם המון סוגים של ראיות) ראיות אלו הן הוכחה למאמין - בעד או נגד.

הקרמבולה נתפסת כהוכחה למאמינים (לי לפחות).

טעות. היפותזה היא השערה הגיונית ללא הוכחות. אם יש ראיות נגדה, היא לא נכונה. אם יש ראיות בעדה, היא מאוששת והופכת לתאוריה. אקסיומה היא הנחת יסוד בסיסית שאי אפשר להוכיחה - היא הבסיס עליו בונים את ההוכחות.

לקיומם של חורים שחורים יש לא מעט אישושים. עוד לא החזקנו אחד כזה ביד ולכן זו עדיין תאוריה, אבל עם כמות האישושים שלה קשה להאמין שיצליחו להפריך אותה (למרות שיש כמה אסטרופיזיקאים שטוענים להסברים אחרים).

עד עכשיו נעשו לא מעט ניסיונות למצוא ראיות אובייקטיביות לקיומו של אלוהים בדיון הזה ובקודמיו. עד עכשיו, למרות מה שרוני חושב, הם נכשלו.

פורסם

עד עכשיו נעשו לא מעט ניסיונות למצוא ראיות אובייקטיביות לקיומו של אלוהים בדיון הזה ובקודמיו. עד עכשיו, למרות מה שרוני חושב, הם נכשלו.

לעניות דעתי הניסיונות עדיין לא היתחילו אפילו וזה מעניין כי הם ניכשלו בכל זאת - המממ , אז כניראה צדק המסטר של הקונג פו כשהו אמר " יש קרבות שאתה מפסיד אותם עוד בטרם היתחלת להאבק " :gguyz:

פורסם
אני לא חושב שגם זו דוגמה. שמות פרק לב:

שים לב: הם לא נטשו את אלוהים ועברו לסגוד לאליל: הם רצו לסגוד לאלוהים ועשו זאת בדרך שהם הכירו מזה מאות שנים במצרים, ע"י הקמת פסל מפואר שמייצג את אותו אל. ו?י??ק?ר?א א?ה?ר?ן ו?י??אמ?ר, ח?ג ל?יהו?ה מ?ח?ר. ומה עם הדיבר "לא תעשה לך פסל כל מסכה"? טוב, כל העסק היה ממש לפני קבלת עשרת הדיברות, בני ישראל עוד לא ידעו שאסור להם לסגוד לפסלים.

איסתרא למה לשחק אותה תמים?.

בני ישראל ידעו היטב שאסור להם לסגוד פסלים וכי יש רק אלוהים אחד (אותו סגדו עוד בעודם היו במצרים - הוא אלוהי אבותיהם)

הם ידעו שאלוהים קיים. שהוא היחיד ולמרות הכל - עשו לעצמם פסל והשתחוו לו. אתה לא יכול לספר לי את כל שהתחרש במעמד הר-סיני על גבי פסוק אחד. אבל תחשוב מה שאתה רוצה. אני יכול לתת לך עוד דוגמה מבלי להרחיק לכת לימי התורה: יגאל עמיר (דתי) שהכיר את עשרת הדברות הלך ורצח את רבין. אפילו באסלאם - מוחמד אוסר על מוסלמים להתאבד למען מותם של כופרים מספר פעמים. למרות זאת עשרות מוסלמים שמים על עצמם חגורת נפץ.

הדוגמה שנתתי הם יגאל עמיר (או אמיר?) מוכיחה שלמרות הכל: יש מי שאומר שיש אלוהים ויש אחד שבאמת יודע את זה.

מקור ארכאולוגי לכך שבני ישראל אכן סגדו את אלוהים במהלך היום-יום במצרים:

אבל זו כן דוגמה לטבח שמבצע נביא אלוהים:

אגב, משה משקר כאן: אלוהים לא פקד על שבט לוי לטבוח בשאר. אז אליהו לא לבד.

משה משקר כאן?. משה לא כתב לעצמו תורה משה (לפי התפיסה שלנו) כתב את שמסר לו האלוהים.

אבל אני לא ברמה של לענות לך כי אני לא מכיר את הרקע של הסיפור. לא מכיר פסוקים אחרים שמתקשרים לזה. איפה רוני כשצריכים אותו?.

מה הקשר? עדיין לא ענית לי על הסתירה בין הטענה שלך על תפקידו של נביא לבין הטבח בכהני הבעל.

נביא או שליח?. אתה יכול להיות שליח או לא בהכרח נביא. אם אתה נביא אתה שניהם. אני לא יודע מה הסיפור עם כהני הבעל. לא קראתי את זה עד עכשיו. רוני אז נתן לך הסבר שגם אותו לא ראיתי.

אל תתחיל. זה לא שהמדע לא הצליח להסביר את התופעות האלו, המדע לא הצליח למצוא שום ראיה לכך שהן בכלל קיימות. כל אותם טלפטים כביכול נכשלו בניסויים מבוקרים. זה לא אומר שהתופעה לא קיימת, זה כן אומר שכל מי שהתיימר להיות טלפט הוא רמאי. כנ"ל בכל שאר הפסאודו-מדע.

חח איסתרא חלאס כבר. אתה שוב כופה עלינו את המטריאליזם שלו אתה משועבד. אני מעתיק את התשובה שנתתי לך - אני חושב שאתה לקרוא אותה פעם נוספת - ולחשוב!.

"אתה משחק אותה מטומטם וזה כבר מתחיל להרגיז. התכוונתי שהמדע אולי חקר תופעות כמו סיאנס או שתילת מחשבות (מכאן שהוא כן מתעסק בהן או לפחות התעסק) אבל עצם זה שהוא לא הצליח לגבש להן "הסבר מדעי" וישר קבע בפנאטיות המטופשת שלו ש"זה לא קיים" זה מעצבן. רדו מהעץ שאתם מטפסים עליו. יש מליונים שלא מסכימים איתכם. אתם עושים פאדיחה לעצמכם בלבד עם הפנאטיות המטרילאיסטית וההתכחשות לעובדות הזו."

ובנוגע למיליונים: יש מאות מיליונים שחושבים שהנצרות היא דת האמת. יש מאות מיליונים שחושבים שדווקא האיסלאם צודק. גם להינדואיזם עוד יש מאות מיליונים. ליהדות יש בקושי כמה מיליונים בודדים. אולי טעית בדת? או שמה שקובע היא האיכות ולא הכמות?

המליונים קיימים אך הם פחות מעניינים אותי כרגע. אתה יודע למה?; כי אני התנסתי בדברים האלה בעצמי (לא בסיאנס - כזה ראיתי רק בסרטונים), אתה יכול להגיד מה שאתה רוצה עד מחר. במקרה הזה זה פשוט לא משנה לי.

לא מעוות ולא נעליים. הראיתי מדוע ההסבר שסיפקת לא הגיוני. אין שום טעם לאסור על בני ישראל לאכול חיה שנכחדה מיליוני שנים לפני שהאיסור נמסר להם! באותה מידה אפשר היה לאסור עליהם לאכול דינוזאורים או את סבי-סבי-סביהם, עליו השלום.

חביבי תפסיק לתקוף אותי. הבאתי לך פרשנות שהיא אחת מתוך מספר. רוני הביא לפה אז משהו (אם הוא יואיל בטובו להביא זאת שוב). אני לא המצאתי את הפרשנות הזאת ולא בקיא בקיימות.

לקיומם של חורים שחורים יש לא מעט אישושים. עוד לא החזקנו אחד כזה ביד ולכן זו עדיין תאוריה, אבל עם כמות האישושים שלה קשה להאמין שיצליחו להפריך אותה (למרות שיש כמה אסטרופיזיקאים שטוענים להסברים אחרים).

שוב, אתה מסרב להבין שאין לי בעיה עם חור שחור. כל שטענתי הוא שמבחינה פיזית לא ראינו אותו מעולם - לא צפינו בו - לא בחלל בזמן אמת (ממרחק) ולא כשהוא נוצר (מזערי) במאיץ חלקיקים. מכאן שחור שחור אינו נצפה במציאות באופן פיזי. אם כי הוכח קיומו כהכרחי מדרך המתמטיקה.

לא מעניין אותי מה רוני חושב. אני הסברתי פה שאת אלוהים איננו יכולים לראות. הבורא יתברך מהתורה - אי אפשר להוכיח קיומו באופן פיזי אלא אם כן יתגלה אלינו (שהרי הוא כל-יכול) באופן פיזי בעצמו - כמו שטוענת הנצרות. שהרבי מנצרת היה ה' בבשר.

לגבי ראיות, שוב, הקרמבולה היא ראיה למאמין. אני רואה את הקרמבולה (בתשלובת עם כל שאר הדברים שאני רואה ואני מסיק מכאן שאלוהים קיים) אני קורא את התורה. אני מחבר את הכל יחדיו ומסיק - אלוהים קיים. אני מאמין שהוא קיים.

פורסם

" יש קרבות שאתה מפסיד אותם עוד בטרם היתחלת להאבק " :gguyz:

טוב להפסיד בקרב כזה, כי אין בו אף מנצח.

פורסם

ריקי אתה סתם ביזבוז של הודעה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים