עבור לתוכן

דת ואמונה - דיון מרוכז - V2.0

Featured Replies

פורסם

אז מה אתה אומר ?

שלא היה טעם לשפר את ההגדרה שלך ?

נגעתי בך והדעה החופשית שלך לבשה בשר ודם עם רגשות ? ( הדעה שלך עדיין לא חופשית מחשיבות עצמית :smile1:)

אלוהים נתפש כאנושי - מפני שבני אדם אנושיים תופסים אותו :bash:

האלוהים של הכלבים נתפש י"י מאמיניו קרי הכלבים כמי שיש לו שיניים והוא נובח

האלוהים של הסוסים יתפש ע"י הסוסים כמי שנהנה ללעוס עשב ולהפליץ

כמו מים שמקבלים את הצורה של הכלי .

• תגובות 4.6k
  • צפיות 449.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם

Art tatum

אתה מאמין אמונה עיוורת בחוקים ללא מחוקק שנורצו מתוך חוקים אחרים שגם אותם אין מי שחיקק. עד לפה לטעמי אמונה זו אינה רציונאלית.

אם אתה מאמין שבראשית הזמן לא היה חומר (כמו כל מטריאליסט אחר) אז מאיפה כל החומר בא?, מדוע אתה ממשיך לסתור את עצמך באמונתך שלך?. מדוע אתה מתחמק משאלת "מקורו של החומר?"

מדוע אינך מודה שאין לפסול האפשרות שמשהו שאינו חומרי יצר את ראשית החומר והביא אותו לידי קיום?.

מה הבעייה שלך עם אלוהים?.[br]פורסם בתאריך: 6.12.2008 בשעה 18:17:08

עכביש נראה לי שלשמור שבת השפיע עליך חזק.

אולי תחזור לדבר לגופו של עניין מאשר לקדם אג'נדות אישיות בהומור לא הומור?.

פורסם

וואו

הופתעתי לקרוא את דבריו של shaligan

אין לך מודעות עצמית אפילו למה אתה פולט מהפה

אחי

תחזור עוד כמה שנים, תקרא את מה שכתבת ואתה פשוט תבכה ותרצה שלא ידעו בחיים שזה היית אתה

אם אני אנסה להסביר את גודל הטימטום שנוטף מהודעתך.....

בכל אופן

לא יודע קשה לעקוב אחרי דיון שאתמול הוא היה מינוס 5 עמודים

בכל אופן אני כאן עכביש (דרוס) בכביש

הייתי רוצה שתסביר לי אילו דברים עושים לך טוב בחיים + מה אתה חושב שהבעיה הכי גדולה באנושות

פורסם

אל תקח את דבריו של Shaligan ברצינות (לעתים) הוא כבר קיבל אזהרה על הניסוחים המהממים שלו.

פורסם

בכל אופן אני כאן עכביש (דרוס) בכביש

הייתי רוצה שתסביר לי אילו דברים עושים לך טוב בחיים + מה אתה חושב שהבעיה הכי גדולה באנושות

דרוס ? אתה כבר רוצה לדרוס מישהו ? הממ הנפש היתרה עזבה אותך כל כך מהר עם יציאת השבת :lol:

בקשר אליך כניראה שום דבר

והייתי שמח לענות לך - רק תרשום מתוך איזו רשימה של בעיות .

פורסם

דרוס ? אתה כבר רוצה לדרוס מישהו ? הממ הנפש היתרה עזבה אותך כל כך מהר עם יציאת השבת :lol:

בקשר אליך כניראה שום דבר

והייתי שמח לענות לך - רק תרשום מתוך איזו רשימה של בעיות .

הדרוס היה בדיחה אירונית

קשה למצוא עכביש חיי בכביש, במיוחד באיילון

בכל אופן, אתה כבר רוצה שאני אתן לך רשימה? מיותר לציין שאתה בטח יודע שאין מציאות אובייקטיבית

פיסיקת הקוונטים תומכת בזה גם היא, טוב נו אפשר להתווכח על זה אבל בעקרון זה מתחיל להשתרש במוחם של כולם

כך שאם אני אמנה לך רשימה, אני סביר להניח אמחק כמה דברים שלא תרצה לאמר או לחילופין אומר דברים שאני רוצה שתאמר

לכן , תענה אתה

פורסם

תודה על ההסבר - הוא לא משנה את דעתי , אבל אפשר ללחוץ עליך ;)

תגדיר בעיה .

פורסם

נו מה אתה חושב שאני ?

אני חושב שאתה מבולבל... 8)

אבל למה אתה עונה לשאלה בשאלה? כי אין לך תשובה?

"אתה" בשאלה לא התייחס אליך ספציפי אלא לכל אדם. אנסח מחדש: איך תקרא לאדם שמאמין שאין אלוהים ולא מנסה להפיץ את האמונה הזו בקרב ציבור המאמינים באמונות אחרות?

ולמרות הכל אינך יודע אם מישהו באמת שומע את התפילה הזאת או לא.

נכון. וגם אתה לא יודע, למרות שאתה חושב שאתה כן יודע.

אם זו תופעה מולדת - יש על כך תשובה - האלוהים, שברא את האדם, תבע בתבונתו את רעיון עצם קיומו בכוונה תחילה.

מי אמר? המוח האנושי מעוצב כך שיאתר תבניות. זה מאפשר לנו, למשל, לזהות אדם על סמך חלק מהפנים שלו. הבעיה היא שאנחנו עושים את זה יותר מידי טוב ולפעמים מזהים תבניות במקום בו בן אינן. כך אתה מקבל אמונות טפלות ("אם אלבש את החולצה הירוקה, הקבוצה שלי תנצח") ,תאוריות קונספירציה (כפי שכבר הזכירו לפני), ושאר מריעין בישין. בהחלט יתכן שגם האמונה בכוחות עליונים היא חלק מזה.

מה שמושך כל כך את בני האדם ברעיון של דת הוא היכולת של המאמינים להשפיע על דברים שאחרת לא היו בשליטתם בכלל. האם אעבור את המבחן? האם האוטובוס יחכה לי? האם יהיה פקק תנועה? האם יגלו שפישלתי? אתה לא יכול לשלוט באף אחד מאלו. הרעיון שישנו מישהו שכן יכול ושאתה יכול לחלות את פניו והוא עשוי לעזור לך מאוד קוסם לאנשים, לא פלא שרבים בוחרים להאמין בכח עליון כלשהו ולהתפלל לו. אבל זה לא אומר שהוא קיים.

אגב, זה טבע ולא תבע. סתם שיבוש שהמציק לי.

בן אדם ב: וואי!, יש לי רעיון יותר טוב!, במקום לפרסם את זה כסיפור... בו נפרסם את זה כספר הסטוריה!

ככה אנשים יחשבו שזה באמת קרה!... אם אתם מסכימים כמובן.

בן אדם א: ... השתגעת לגמרי? מי יהיה מטומטם כל כך כדי להאמין בשטויות האלה?! זה בחיים לא יעבוד.

[המסך נהיה שחור ואז הולכים להווה ומראים שיעור תנ"ך אנשים מתפללים לאלוהים וכו']

הבן אדם שצופה צוחק על המטומטמים להנאתו!... אה שיט זה באמת קרה...

כמובן שלא ככה התחילו הדתות והכל, אבל זה מצחיק לחשוב ככה :P

אני לא יודע בקשר ליהדות, אבל זה קרה בדיוק כך לפחות במקרה אחד: הסיינטולוגיה. כת מאוד מצליחה, עם מיליוני מאמינים פנאטיים ונכסים בשווי מאות מיליוני דולארים (אם לא מיליארדים), שהומצאה ע"י סופר מד"ב כושל.

מצד שני, אולי זנו והתטאנים שתלו בנו את הרצון להאמין... :P

פורסם

אני חושב שאתה מבולבל... 8)

ואו קיש קיש איך תקעת לי מזכיר לי בדיחה : איש אחד הולך לרופא ואומר לו :" דוקטור כל בוקר אני עושה קקי בשעה 7 בדיוק " אומר לו הרופא :" ניפלא " אומר לו הפציאנט :" לא כל כך " שואל הרופא :"מדוע ?" עונה הפציאנט :" אני מתעורר רק בשמונה !"

ככה גם התגובות שלך , מתאימות לילד בן 12 אממה אתה בן 38 תקן אותי אם אני טועה .

אבל למה אתה עונה לשאלה בשאלה? כי אין לך תשובה? אתה גם שואל וגם עונה ???

"אתה" בשאלה לא התייחס אליך ספציפי אלא לכל אדם. אנסח מחדש: איך תקרא לאדם שמאמין שאין אלוהים ולא מנסה להפיץ את האמונה הזו בקרב ציבור המאמינים באמונות אחרות? על מה אדוני מדבר ?

נכון. וגם אתה לא יודע, למרות שאתה חושב שאתה כן יודע. במחשבה אני יודע בידיעה אני חושב

טוב קיש קיש - מיכוון שאתה חפרן , אני מרשה לך לקרא את התגובות שלי כבר אמרתי מה הדעה שאני מייצג כאן ( רמז - ארט טאטום )

וזה שאתה לוזר - זה אתה ואני יודעים ;) ;)

פורסם

האשכול התדרדר..

איסתרא אתה בן 38.?[סתם סקרנות

פורסם

עוד מעט 39. אוי, בגללך אני מרגיש זקן עכשיו...

טוב קיש קיש - מיכוון שאתה חפרן , אני מרשה לך לקרא את התגובות שלי כבר אמרתי מה הדעה שאני מייצג כאן ( רמז - ארט טאטום )

אז שוב אתה מתחמק מתשובה... אני לא שואל מה הדעה שלך, אני שואל איך אתה קורא לאדם שלא מאמין בישות עליונה ולא מנסה לשכנע את מי שלא מאמין כמותו. אתה טוען שאתאיסט גם לא מאמין וגם מנסה לשכנע, אז איך אתה קורא למי שמתאים רק לקטגוריה הראשונה?

מאחר שאתה לא מסכים לענות, אני אענה בשבילך: גם מי שלא מאמין אבל לא מנסה לשכנע אחרים הוא אתאיסט. ומכאן שהטענה שלך שלאתאיסטים יש מנהגים שמוכתבים מאמונתם ולכן האתאיזם היא דת שגויה, כמו רוב הטענות שלך.

וההידרדרות שלך לכינויי גנאי במקום לתשובות ענייניות רק מחזקת את הנקודה שלי.

פורסם

עוד מעט 39. אוי, בגללך אני מרגיש זקן עכשיו...

אז שוב אתה מתחמק מתשובה... אני לא שואל מה הדעה שלך, אני שואל איך אתה קורא לאדם שלא מאמין בישות עליונה ולא מנסה לשכנע את מי שלא מאמין כמותו. אתה טוען שאתאיסט גם לא מאמין וגם מנסה לשכנע, :s05: :s05: :s05: היכן טענתי דבר שכזה - שאתאיסט זה אחד שמנסה לעשות כל דבר ??? אז איך אתה קורא למי שמתאים רק לקטגוריה הראשונה? :s05: :s05: :s05: אבל שלא תגיד שאני לא עונה אז אני קורא לו איסתרא - אתה לא מאמין ולא מעוניין לשכנע אף אחד . :bash:

מאחר שאתה לא מסכים לענות, :s05: אני אענה בשבילך: גם מי שלא מאמין אבל לא מנסה לשכנע אחרים הוא אתאיסט :s05: ומכאן שהטענה שלך שלאתאיסטים יש מנהגים שמוכתבים מאמונתם ולכן האתאיזם היא דת שגויה, :s05: כמו רוב הטענות שלך.

וההידרדרות שלך לכינויי גנאי :s05:במקום לתשובות ענייניות רק מחזקת את הנקודה שלי.מהיא הנקודה שלך ? ???

יש לך אג'נדה נגדי קיש קיש . :P

היתדרדרות לכינויי גנאי ?

למה אתה לא לוזר ? זו קביעת עובדה שאתה בעצמך קבעת ע"י המנעות קרי בריחה להלן לוזר .

האם אנחנו נראה הוכחות לטענותיך ו / או קביעותיך - או שאתה חושב שזו השיטה להוציא ממני תשובות ? אני אסמן בסמיילים היכן טענותיך לוקות בחסר ( בלשון המעטה ! )

פורסם

אני מתחמק? אתה זה שמסרב לענות.

אבל דווקא במקרה (הנדיר) הזה אתה צודק. עברתי שוב על השתלשלות תת-הסעיף הנוכחי בוויכוח וראיתי שלא הבנתי אותך נכון. לא אמרת שכל אתאיסט נוהג כך אלא שאתאיסט אחד ספציפי נוהג כך.

עם הצופים הסליחה, מיד נשוב לתכניותינו הרגילות.

פורסם

קרי - ניסיונות עקרים של איסתרא לדרוך על העכביש :s05:

:lol:

פורסם

קרי - ניסיונות עקרים של איסתרא לדרוך על העכביש :s05:

:lol:

לדרוס*

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים