עבור לתוכן

דת ואמונה - דיון מרוכז - V2.0

Featured Replies

פורסם

לא אלו לא נסיעות מיוחדות לחרדים. הקו גומר בבני-ברק, לא יוצא ממנו, ועובר בת"א ומרכזי העסקים של גוש דן.

לא יזיק לקרוא קצת יותר בקפדנות, אבל ניחא.

אני שמח לפחות שאנחנו מסכימים שחלאות כמו הבחור עליו מדובר בכתבה צריכים לזרוק מכאן.

• תגובות 4.6k
  • צפיות 449.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם

ציינתי אני לא אלמד את זה רק מכתבה זאת- יש לי נסיון רב בכל הקשור לחרדים.

כי בכתבה השנייה הכותרת כבר מוטעת, הרי גם אם גבר ינסה לשבת ליד אישה גם איתו יקרה אותו דבר -לכן זה לא שייך רק נגד נשים.

זה קורה בעיקר על ידי נערים שאוהבים לשבת בסוף האוטובוס.

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=467026.0

תמיד צריך להיות ככה.

יש כאן רק צד אחד וללא ספק גם הכתב לא סובל מעודף נייטרליות, אני לא הייתי ממהר לשפוט בלי לשמוע את הצד השני.

כבר היו מספיק סיפורים על גננות שלא הייתי נותן להן להיות גננות של צמחים, אז אני לא ממהר לקבל את הטענות שלה כאמת המוחלטת.

..............

נכון הוא עובר על הדרך בכל מיני מקומות ,אך לי ידוע שאוטובוס שמסיים בבני-ברק הוא גם אוסף משם [מתחיל משם ].

טוב זה לא משנה, אף אדם לא רשאי להקים מישהו בכח, אפשר רק לשאול את אותו אדם אם זה מתאים לו כן/לא -זה רק הוא יחליט.

פורסם

מה שיקרה שסוף סוף הציבור החילוני יבין שמה שהחרדים עושים זה "עובדים עליהם בעיניים"

החרדים הם ציבור מופרד ומובדל מהשאר בצורה אידואולוגית עקרונית ובסיסית , הבידול הזה עומד ביסוד של התנועה הרבנית .

כל פעם שהציבור החילוני רוצה להתחבר את החרדיים הם צריכים לשלם הן בכספם והן באורח חייהם שלא לדבר על תדמיתם העצמית של החילונים שיורדת בכל פעם שהיא באה במגע עם חרדי ( כלומר , לעולם החרדי ירגיש שהוא החרדי טוב יותר מהחילוני - תמיד ! ) .

לכן מה שעל הציבור החילוני לעשות זה להביא את הפרוד הזה הלכה למעשה ( דבר זה כבר קרה בהיסטוריה ) ובכך לצמצם את ההפסדים של הציבור החילוני .

אני יכול להבטיח לכם ששני הציבורים ישרדו ולא רק שישרדו אלא ישרדו טוב מאוד באהבה ובשלום , אני לא צריך את התאוריות שלהם והם לא צריכים את הכסף שלי .

פורסם

אני אוהב שכשמציגים לרוני עוד ועוד ועוד ועוד ועוד ועוד ועוד כתבות על אלימות של חרדים או כפייה דתית, הדבר היחיד שיש לו לומר זה:

חבל

ולצקצק בלשונו...

לכל היותר זה גורם לו "לספר" לנו איך צריך להיות: "לאף אחד אין זכות להקים אף אחד אחר, אלא רק לבקש בנימוס"

ואללה. אז מישהו צריך לספר את זה לכל אותן נשים בהריון בבית שמש שזרקו עליהן אבנים (כפי שאפשר ללמוד מן הכתבה על "ליקוי חמה בבית שמש" שצירפתי אליה לינק)

פורסם

הרבנים שלכם כבר הבינו שהקיצוניות מזיקה לכם יותר מאשר לחילוניים , כדי שגם אתה תיישם את זה בחיי היום יום שלך ואפילו בתרד הזה ( אבל אני לא חושב שאתה אפילו רבני , אתה מן סיקיריק קטן , אתה יודע כזה שרק עושה להכעיס , כמו כל אלו שדיברת עליהם שהם קומץ , כאלו משועממים ) הציבור החרדי צריך לכבד גם את מי שאיננו חושב ומאמין כמותו ולכבד אותם מספיק כדי לא לשונרר מהם ולחשוב שהם אידיוטים להאמין לכל הבולשיט שלהם , החרדים צריכים לכבד את עצמם מספיק כדי להוכיח לעצמם שמערכת האמונות שלהם היא יותר מכלי לשונרר אלא באמת עץ חיים למחזיקים בה , בוא ניראה את החרדים מישמים את החוקים החברתיים של התורה בכלכלה היום יומית שלהם , פפפחחחחח , בוא נראה את הרבנים שלהם מאמינים לבולשיט של עצמם ומנסים לעשות ניסים וקסמים , בלי פילפולים ותרוצים על גבי תרוצים , בקיצור בוא ניראה את החרדים חיים על פי אמונתם ולא על פי אמונת החילונים ( החילונים מאמינים שכדי לחיות צריך לעבוד ולסמוך על עצמך - החרדים גם כן מאמינים שכדי שהם החרדים יחיו כאן החילוניים צריכים לעבוד ולסמוך על עצמם כי אם החילוניים יסמכו על החרדים - " הלכה עלינו " ) :lol:

"אל תסמוך על החרדים , כי אם תסמוך ,הלכה עלייך "

פורסם

Klayhamn

התחלת גם אתה עלי - אני לא אשם שהופרכו דברי ידען והנך כועס , איך אמרת רובוט- כנראה מי זה הרובוט שמצטט כל דבר בלי לדעת לבדוק אותו - אז עדיף השתיקה יפה לה.

הרב דסלר אה? בואו נראה בלינק איך ידען משקר בשביל חזרה בשאלה

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=374350.3350

ב - - 1:00 .

אדם שלא יודע להבדיל בין קיצוניים בבית- שמש של כמה משפחות לשאר החרדים [אפילו שם -ואין מה לעשות באים לשם חרדים להתגורר גם רגילים -והעיר מתחרדת ]-זאת בעיה שלו והוא האשם הגדול בהכללה הזאת.

הבאתי רבנים שאפשר לשמוע -רבנים הגדולים של אותה עדה חרדית -מוקיעים את הכת הזאת.

ההפגנה של 100 אלף + חרדים - היית ללא אלימות והתנהגות למופת , מדוע? כי במחאה זאת כל גדוליי ישראל קראו לצאת -וברגע שמגיעים ממגזרים אחרים לא נותנים לכת הזאת להפריע .

אני יכול להביא כרגע עשרות לינקים מה שקורה בעולם החילוני- כנראה "רובו" [ רק דוגמא כן ] "רוצחים" "גנבים" ואונסים" וצריך לברוח או להילחם בזה עד נפש - ככה אתה ועוד כמוך מתנהגים.

.....

שיש אוטובוס שנועד לציבור החרדי ובעל תקנון [נמצא באגד בעיקר - ורובו נסיעות רק לכיוון חרדי כמו אלעד -בני ברק ]-אפשר לבקש מהאישה או מהגבר לכבד את המקום -אך שוב לא בכח.

ויש מקרים לצערנו שזה בכח [מילולי ] . בכלליות בקשת זאת של הפרדה היא יותר מטעם של קיצוני ולא על פי ההלכה.

פורסם

אבל זו לא טעות שכל האברכים דורשים מימון, והרי זהו מצב מגוחך ומעוות ביותר. החילונים לא דורשים מהאברכים לממן אותם - אבל אולי כדאי שנתחיל.

פורסם

מצד אחד אומרים להם תלמדו רוב היום אך אל תעבדו [עריכה: בחוק 'תורתו ואומנותו' לא ניתן לעבוד לרוב, ומה שיואב מציע ]-- וגם לא תקבלו כסף ,איך בדיוק זה מסתדר.

כמו שמדינה משלמת לכל מיני דברים של תרבויות שלא מועילות למדינה וסכומי עתק על למידה של כדים סינים וכו' וכו' גם כאן היא משלמת [ לפחות משהו של העם שלנו לימוד התורה - וגם מה שנותנת זה בכלל לא מספיק - הראש כולל צריך כל פעם ללכת לחול בשביל לאסוף תרומות להחזיק את אותו כולל ] והכל לפי תקציבי המדינה שמופנים אל החילוניים הרבה יותר מאשר אל החרדים לפי חלקם היחסי בחברה. אין שום תקציב שהוא ממן את החרדים. כל אזרח הוא שוה זכויות כולל החרדים .

דתים וחרדים רוצים ששהמיסים שלהם גם ינתנו להשקפת עולמם, בנתיים החילונים רוצים הכל ליד שלהם ולתרבויות שלהם - מאוד "הגיוני" .

...........

........

הוספה בנוגע להפרדה על דעת ההלכה וחרדים שפויים.

יש להבדיל בין הפרדה הנדרשת על פי ההלכה ובין זו שאינה נדרשת על פי ההלכה.

ההפרדה שההלכה דורשת היא דרישה של ההלכה ולא של הגברים. לעומת זאת הפרדות אחרות הם לפעמים נורמות חברתיות ולפעמים סטיות של קיצונים.

הפרדה בבית הכנסת היא דרישה הלכתית, הפרדה בשמחות [ לא במקום של ריקודים ] היא נורמה חברתית, הפרדה באוטובוס היא סטיה של קיצוניים.

מה שההלכה דורשת מקובל גם על הנשים, גם הנשים רוצות לקיים את ההלכה.

מי שנוהג באשה ככלי לסיפוק יצרים אינם החרדים, אלא הציבור הכללי המסכים לשידורים ישירים של פרונוגרפיה המציפים את הרשת, ולתמונות נשים עירומות המרוחות על עמודי שער, כך נראית חברה שרואה באשה כלי לסיפוק יצרים. החברה החרדית רואה באשה אדם שהצניעות מכבדת אותו ולכן נוהגים בה נורמות בסיסיות של צניעות. תמיד ישנם גם קיצוניים וסוטים הדורשים דרישות מוזרות כגון הליכה עם רעלה, הפרדה באוטובוס, וכדו'.

ההפרדה בביהכנ"ס נובעת מהעובדה שבביהכנ"ס מתבצעות תפילות האמורות להתבצע בקדושה, ולא תוך כדי קריצות לבנות המין השני. הפרדה בשמחות נובעת מכך שבד"כ בישיבה בשולחנות משותפים מתרועעים המסובים זה עם זה, ומכיון שמגיעות בחורות ובחורים, לא רצוי שיתרועעו תוך כדי שתיית משקאות וכו' כמו שקורה במועדונים. באוטובוסים לא מתרחשת שום פעילות חברתית מלבד נסיעה ולכן אין טעם להפרדה.

פורסם

בוא נתחיל מזה שהציבור החרדי לא רואה באשה אדם בשר ודם, אלא יותר מכונת ילדים. אין לה שום אמרה בנוגע לכמות הילדים בבית, גם אם היא סובלת מכך. לא סתם רוב מקרי ההפקרה, פגיעה כתוצאה מרשלנות (מי-חם שנשפך על תינוק, תינוק שנפל מהחלון וכו'...) הם בציבור החרדי. הם פשוט הפכו את הנשים למכונות ילדים, בלי שתהיה להם שום יכולת לטפל בכמות כזאת גדולה של ילדים. אני באמת לא מתכוון להטיף להם להפסיק, אבל אני גם לא מוכן למממן את הילדים שלהם. ואל תגיד לי שזה תקף לכל הציבור בישראל, למרות שזה נכון, כי זה לא רלוונטי - החוקים הללו נחקקו כך (על ידי ש"ס וכו') כך שהם ישרתו בעיקר את הציבור החרדי.

דבר שני, מי אמר שהתרועעות של גברים ונשים בחתונה הופכת את האשה לכלי לסיפוק יצרים?!

נו, תעשה לי טובה. תקציבים למימיון לומדי ישיבות הם לא רק לחרדים? :lol:

ומי אתה שתקבע שתרבות לא מועילה? אם זה משתלם למדינה כלכלית, כמו לדוגמה הקמת מוזיאונים שמכניסים כסף - הקמת מוסדות מחקר שמקדמים את ישראל. לעומת זאת, הלימוד של החרדים לא מועיל - לפחות לא מהעיניים של המדינה. הם לא מכניסים למדינה כסף, הם לא מועילים מחקרית למדינה. הם חושבים שהתפילה והלימוד שלהם מועילים למדינה, אבל אין להם שום הוכחה לכך. אני יכול לקום ולטעון שאם אני ארוץ ברחוב ואצעק את הא'-ב' הצ'רקסי, אלוהים ישמור עלינו - ואבקש כסף עבור ה"שירות" הזה למדינה. כמובן שזה מגוחך, בדיוק כמו שהמשכורת לאברכים היא מגוחכת מבחינת המהות שלה. והם עוד מצפים לקבל יותר. נותנים להם אצבע, למרות שהיא ממש לא מגיעה להם, והם רוצים את כל היד - עד לכתף.

ושוב, יש את העניין של הצבא. אז החרדים חושבים שהתפילות שלהן שומרות על העם. במבחן התוצאה, אפשר להוכיח שצבא גשמי יכול להגן באמת על המדינה, אבל אי-אפשר אפילו לאושש את הטענה שצבא רוחני מסוגל להגן על המדינה בצורה כלשהי. לכן, הם יכולים לטעון מה שהם רוצים, בדיוק כמו שאני יכול לטעון - אבל הם לא יכולים לצפות שאחרים יקנו את הבולשיט שלהם ושהמדינה תתנהל לפי שגעונות של הרוב - ולצערי זה מה שקורה. יש ציבור מאוד מלוכד (שמונהג כמו רובוט אחרי הרבנים, שבקשר עם חברי הכנסת שמייצגים את הציבור) - וכך ניתן לסחוט את הממשלה. נקווה שבבחירות הבאות הציבור החילוני לא יהיה טיפש, וגם הנבחרים שלו לא יהיו טיפשים, ויקימו קואליציה בלי כל המפלגות הדתיות.

פורסם

מצד אחד אומרים להם תלמדו רוב היום אך אל תעבדו וגם לא תקבלו כסף ,איך בדיוק זה מסתדר.

בוא אני אסביר לך איך זה מסתדר - אף אחד לא אומר להם "תלמדו רוב היום אך אל תעבדו" :bash: אף אחד!

מה שאנחנו כן אומרים הוא - תלמדו משהו יצרני, תשרתו בצבא, ותלכו לעבוד. עם זאת, במידה ואתם רוצים ללמוד מה דינו של מי שמכניס את איבר מינו לישבנו וגם לא לשרת בצבא - תדאגו לעצמכם ואל תמצצו את דמינו וכספינו.

פורסם

^^^^^^

אם אתה רוצה ללמוד משהו מה אתה עושה? הולך עובד וממן את דרכך, השאלה היא למה שהם לא יממנו את הלימודים שלהם כמו כל בן אדם פה.

מצחיק...

ותכלס, אין לי בעיה עם דתיים או שומרי מסורת, יש לי בעיה עם אנשים כמו רוני, מן סוג של רכיכה שמוצצת דם ואת הרצון לחיות פה.

פורסם

למה שאני יממן אנשים שיושבים על התחת וקוראים שר הטבעות שוב ושוב כל חייהם ?

מה ההגיון בזה ?

גם ככה אני עובד בשביל המדינה 170 ימים בשנה.

ויוקר המחיה כאן הוא עצום ביחס למשכורות.

למה שאני יממן את הטמטום הזה ?

בתנך כתוב בזעת אפך תאכל לחם, לא כתוב בזעת אפם תאכל לחם.

מי שיכול לעבוד צריך לעבוד.

משל הדבר לשכן שגונב מגינת הירקות שלי ולול התרנגולות שלי ומבלה כל היום בקריאת ספרים על ספסל בחצרו.

אלו לא כבשים אלו זאבים שאוהבים להתלבש בבגדי כבשים.

אליהםן התכוונו בגמרא כשכתבו שלזאב יש ארס בציפורניים.

פורסם

התחלת גם אתה עלי - אני לא אשם שהופרכו דברי ידען והנך כועס , איך אמרת רובוט- כנראה מי זה הרובוט שמצטט כל דבר בלי לדעת לבדוק אותו - אז עדיף השתיקה יפה לה.

לא הופרך שום דבר - תענה על השאלה הפשוטה:

למה לי לא מותר לבחור בין שירות של שנה וחצי בצבא או - שירות של שנה (ללא שכר) בתנאים אזרחיים?

למה אני הייתי חייב לשרת בצבא 3 שנים המחיים שלי?

תענה על השאלה, בינתיים אתה רק מתחמק ומספר לי סיפורים על ידענים ורובוטים

הרב דסלר אה? בואו נראה בלינק איך ידען משקר בשביל חזרה בשאלה

אני בעצמי מצאתי את הציטוט שלו באתר דתי לגמרי - הציטוט מהספר של דסלר הוא מדוייק. דסלר אמר שה-"שקר" וה-"אמת" ברמה ה-"גבוהה" יותר לא קשורים לאמירת העובדות או אי-אמירתן - אלא ל קירוב ל-"אלוהים". כלומר, שמדובר בדת של שקר וכזב, שאתה חלק ממנה. איך אני יכול בכלל להאמין למשהו ממה שאתה אומר, אם ההגדרה שלך ל-"אמת" זה "מה שמקרב לאלוהים"?

אני יכול להביא כרגע עשרות לינקים מה שקורה בעולם החילוני- כנראה "רובו" [ רק דוגמא כן ] "רוצחים" "גנבים" ואונסים" וצריך לברוח או להילחם בזה עד נפש - ככה אתה ועוד כמוך מתנהגים.

תביא, מה זה משנה, פשע יש בכל מקום, גם בחברה החרדית, גם בכת האמיש בארה"ב, גם בשוודיה וגם בסין. רק שבחברה החרדית טורחים לטאטא את זה מתחת לשטיח, לחטוף גופות ממד"א או מהמשטרה, וכו'. זה ההבדל היחיד. ל-"פושעים החילונים" אין כת שתגן עליהם ותדבר בשמם... הם "לבד" בעולם.

חוץ מזה - את מי בדיוק ירצחו החרדים? הם הרי כבשים בעדר... הולכים אחרי המנהיג. אני מבטיח לך שגם בצפון קוריאה אין הרבה רצח.

אבל אל תביא כתבה של "הנה ארע רצח בחברה החילונית!" - תראה לי נתונים: כמה מקרי רצח יש בשנה, כמה אנשים מורשעים ברצח, כמה מהם חילונים, כמה דתיים וכן הלאה... (בדיוק כמו שאני הבאתי לך נתונים מדוייקים על כמות המשתמטים משירות צבאי במגזר החרדי או כמות אלה שזוכים בשירות "מקוצר" או בשירות "אזרחי תחליפי").

אבל קודם כמובן תענה על השאלה הפשוטה:

למה לי לא מותר לבחור בין שירות של שנה וחצי בצבא או - שירות של שנה (ללא שכר) בתנאים אזרחיים?

למה אני הייתי חייב לשרת בצבא 3 שנים המחיים שלי?

פורסם

מצד אחד אומרים להם תלמדו רוב היום אך אל תעבדו [עריכה: בחוק 'תורתו ואומנותו' לא ניתן לעבוד לרוב, ומה שיואב מציע ]-- וגם לא תקבלו כסף ,איך בדיוק זה מסתדר.

רוני, כבר הסברתי לך שזה הפוך!

זה לא שהמדינה דורשת מתלמידי הישיבות לא לעבוד, זה הנימוק שהרבנים שלהם (ושלך) נתנו למדינה. הם אמרו "כל מה שתלמידי הישיבות יכולים לעשות זה ללמוד, כל דבר אחר הוא ביטול תורה ולכן הם לא יכולים לשרת בצבא". אתם אלו שאומרים שתלמידי הישיבות לא יכולים לעבוד. המדינה בסה"כ מתיישרת לפי הטענה שלכם.

זה בדיוק כמו אותה בת שמצהירה שהיא דתייה ולכן לא יכולה לשרת בצבא. אי אפשר לעשות את זה ואז לנסוע להשתזף בים בביקיני ביום שבת, נכון? את לא יכולה להיות דתיה עבור הצבא וחילונית עבור הנסיעה בשבת ולביש ביקיני בפומבי. כנ"ל בנוגע לתלמידי הישיבות: לא יתכן שהם צריכים רק ללמוד תורה ולא לעשות שום דבר אחר כשזה נוגע לצבא אבל כן יכולים לא ללמוד תורה כשזה נוגע לפרנסה. או זה או זה, תבחרו.

וברגע שבחרתם, זו בעיה שלכם. אתם לא יכולים לבחור לא לעבוד ואז לדרוש ממני לממן את הבחירה שלכם. רוצים לממן עשרות אלפי תלמידי חכמים? תדאגו שיהיה להם מימון מהחברה שלכם. תתרמו להם. תתרימו עשירים מחו"ל. תוציאו את קוטלי הקנים שביניהם לעבודה ותחלקו את השכר שלהם בין עוקרי ההרים. תמכרו את הכליות שלכם מצידי. אתם לא יכולים לסרב לעבוד ואז לדרוש תשלום תמורת זה. אבל אל תאשימו אותי שאני לא מרשה להם לעבוד ולכן אני צריך לממן אותם: אתם לא מרשים להם לעבוד, אתם צריכים לממן אותם.

כמו שמדינה משלמת לכל מיני דברים של תרבויות שלא מועילות למדינה וסכומי עתק על למידה של כדים סינים וכו' וכו' גם כאן היא משלמת [ לפחות משהו של העם שלנו לימוד התורה - וגם מה שנותנת זה בכלל לא מספיק - הראש כולל צריך כל פעם ללכת לחול בשביל לאסוף תרומות להחזיק את אותו כולל ]

זה פשוט שקר גס. כמה שקלים המדינה מוציאה בכל שנה על לימוד כדים סיניים?

אחותי, לגמרי במקרה, הוציאה תואר ראשון בלימודי המזרח הרחוק (זה כולל היסטוריה של סין, בטח היו כמה שעות כל כדים). תנחש מה? היא שילמה כ- 10,000 ש"ח על כל שנת לימוד. ומדינה לא נתנה לה שקל למחיה באותה תקופה: אם היא רצתה כסף, למשל לשכר דירה או לאוכל, היא היתה צריכה ללכת לעבוד או לבקש מההורים. רוצה להשוות תנאים?

והכל לפי תקציבי המדינה שמופנים אל החילוניים הרבה יותר מאשר אל החרדים לפי חלקם היחסי בחברה. אין שום תקציב שהוא ממן את החרדים. כל אזרח הוא שוה זכויות כולל החרדים .

וגם זה שקר. זה שחברי כנסת חרדים עושים מעשים מגונים בנתונים כדי להראות שהמדינה מוציאה עליהם פחות מידי לא הופך את זה לנכון.

דתים וחרדים רוצים ששהמיסים שלהם גם ינתנו להשקפת עולמם, בנתיים החילונים רוצים הכל ליד שלהם ולתרבויות שלהם - מאוד "הגיוני" .

המה שלהם? בהתחשב בכך שהרוב הגדול של האוכלוסיה החרדית נמצא מתחת לקו העוני (לפחות רשמית) ולכן התרומה שלו להכנסות המדינה ממיסים אפסית, זה קצת מגוחך. יודע מה, בוא נעשה עסקה: החרדים יקבעו מה יעשה במיסים שהם משלמים. פרט לכספים האלו הם לא יקבלו גרוש מהמדינה. מקובל עליך? קח בחשבון שהמיסים שלהם לא מממנים אפילו חלק מאבטחת ההכנסה שרובם מקבלים.

מי שנוהג באשה ככלי לסיפוק יצרים אינם החרדים, אלא הציבור הכללי המסכים לשידורים ישירים של פרונוגרפיה המציפים את הרשת, ולתמונות נשים עירומות המרוחות על עמודי שער, כך נראית חברה שרואה באשה כלי לסיפוק יצרים. החברה החרדית רואה באשה אדם שהצניעות מכבדת אותו ולכן נוהגים בה נורמות בסיסיות של צניעות. תמיד ישנם גם קיצוניים וסוטים הדורשים דרישות מוזרות כגון הליכה עם רעלה, הפרדה באוטובוס, וכדו'.

שטויות. אני מסוגל לראות זרוע חשופה של אישה בת שבעים או רגל חשופה של ילדה בת עשר בלי שיעמוד לי. החרדים, משום מה, לא יכולים. אז מי רואה באישה כלי לסיפוק יצרים?

פורסם

O RLY

http://www.kikarhashabat.co.il/6274.html

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים