עבור לתוכן

תגובה איטית בטירוף (לאוו דווקא מהירות אינטרנט) בראוטר Edimax BR-6504N

Featured Replies

פורסם

היי,

אז קניתי את ה-Edimax BR-6504N וישר בחיבור הראשון שמתי לב משהו בעייתי: הגישה אליו איטית בטירוף - ברמה של 10 שניות המתנה במעבר בין תפריטים בממשק הניהול של הראוטר (192.168.2.1).

בנוסף לזה, גם הגישה לאינטרנט הרבה יותר איטית, אבל זה נובע לדעתי מאותה בעיה. זה לא ש"מהירות ההורדה" איטית, אלא שפשוט התגובות איטיות ולוקח לכל עמוד 5-10 שניות עד שהוא בכלל מתחיל להגיב (ללא שום קשר לאתר ספציפי, זה קורה בכל האינטרנט).

ניסיתי (והצלחתי) לעדכן firmware לגירסה החדשה ביותר - זה לא עזר.

ניסיתי לעשות restore default factory settings (למרות שזה היה מיותר, התגובות האיטיות התחילו החל מהמבט הראשון שלי בראוטר) - גם כן לא עזר.

יש לציין שאני מדבר על המחשב שמחובר לראוטר בחיבור חוטי, לא בחיבור אל-חוטי.

מה יכול לגרום לזה?

תודה :)

פורסם

חיפשת ביקורות על הנתב הזה? אולי זו בעיה נפוצה?

חוץ מזה, גם אם לוקח יותר זמן מהרגיל להסתובב בהגדרות של הנתב, כל עוד הוא עובד לך טוב, מה אכפת לך?

פורסם
  • מחבר

ברור שראיתי ביקורות לפני שקניתי (וגם שאלתי פה בפורום), הוא היה מומלץ מאוד.

זו לא בעיה נפוצה, כי חיפשתי פרטים עליה בגוגל ולא ממש מצאתי משהו רלוונטי.

חוץ מזה, גם אם לוקח יותר זמן מהרגיל להסתובב בהגדרות של הנתב, כל עוד הוא עובד לך טוב, מה אכפת לך?

בנוסף לזה, גם הגישה לאינטרנט הרבה יותר איטית, אבל זה נובע לדעתי מאותה בעיה. זה לא ש"מהירות ההורדה" איטית, אלא שפשוט התגובות איטיות ולוקח לכל עמוד 5-10 שניות עד שהוא בכלל מתחיל להגיב (ללא שום קשר לאתר ספציפי, זה קורה בכל האינטרנט).

פורסם

מה מהירות החיבור הפועל בינך לבין הנתב?

אם אתה מחבר את המודם ישר למחשב הכל מסתדר?

פורסם
  • מחבר

מה מהירות החיבור הפועל בינך לבין הנתב?

מה הכוונה?

החיבור שמופיע ע"י מערכת ההפעלה? 100mbit/s ?

אם אתה מחבר את המודם ישר למחשב הכל מסתדר?

בוודאי, וככה זה גם היה מחובר כרגיל - עד היום כשניסיתי לשלב באמצע את הראוטר.

פורסם
  • מחבר

אוקיי, איתרתי את הבעיה.

הבעיה היתה איפשהו בהגדרות של ה-COMODO Firewall, ברגע שיצאתי ממנו לגמרי (לא רק לבטל, אלא לעשות Exit מלא) הכל התחיל לרוץ חלק.

עוד לא בדקתי איך להתגבר על זה, אבל לפחות עכשיו איתרתי את מקור הבעיה. :)

פורסם

מזל טוב, אבל למה להקפיץ? ;)

פורסם
  • מחבר

זאת לא הקפצה. :)

הקפצת דיונים:

הקפצת דיונים הינה פרסום שתי הודעות ברצף במטרה לקדם את הת'ראד במעלה הרשימה (הודעות מסוג "UP" וכדומה). הקפצה שכזו מותרת אך ורק לאחר 24 שעות מפרסום התגובה האחרונה בטרד! כל הקפצה שכזו לפני הזמן המותר תזכה את פותח הת'ראד באזהרה אלא אם כן הוסף מידע חדש ורלוונטי.

פורסם

מוכר לי החוק הזה...

פורסם

לגבי ה-FIREWALL -- כאשר אתה מאחורי נתב, מגנים עליך הן מנגנון ה-NAT המובנה בנתב והן ה-FIREWALL הפנימי שלו. לכן ההמלצה הסטנדרטית שלי למשתמש בייתי היא להסיר כל שימוש ב-FIREWALL בתוכנה. FIREWALL בתוכנה למשתמש בייתי הנמצא מאחורי נתב נדרש רק במצבים קיצוניים בהם נדרשת אבטחה מוגברת בתנועה מהרשת הביתית אל האינטרנט.

פורסם

הסכנה הגדולה ביותר היום היא טרויאנים שנמצאים על המחשב ומוציאים תקשורת החוצה ,

NAT לא מגן מזה וFW על הנתב בדרך כלל מבוטל אצל משתמש רגיל.

FIREWALL על המחשב מקפיץ הודעה לגביי התקשורת ומקל עליינו לדעת שקיימת בעיה,

רוביינו לא נעקוב אחר לוגים בנתב אפילו כשמתמשים מתקדמים.

אני לא תמים דעים עם ההמלצה שלך.

פורסם

מחשב שיש עליו אנטי-וירוס מעודכן ותוכנת SPYWRAE עדכנית (אפילו החינמית של מיקרוסופט, ה-DEFENDER מספיקה) ולא מוריד כל מיני זבלים מאתרים לא מזוהים, הסיכוי שלו להדבק בסוס טרויאני הוא די קטן. לכן כתבתי, שפרט למצבים קיצוניים, אני חושב ש-FIREWALL בתוכנה, כאשר המחשב נמצא מאחורי נתב, הוא מיותר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים