עבור לתוכן

בעיה מוזרה עם כבל רשת -- למישהו יש רעיון מה הבעיה?

Featured Replies

פורסם

במהלך החג עזרתי לחבר להקים תשתית לרשת תקשורת. בגלל גודל הבית ומספר נקודות הקצה, מדובר ברשת די מורכבת הכוללת נתב, AP, שני מתגים 1G ו-7 נקודות קצה במבנה הבא -- השרטוט הוא מאוד סכמטי ובסיסי אבל נותן תמונה לא רעה. הכבלים המופיעים בשחור הם PATCH CABLES ואלה המופיעים בכחול הושחלו בתוך הקיר. כל הכבלים הם CAT 5E מסוג FTP. כל כבל שהושחל בתוך הקיר מסתיים בשקע והשקע מתחבר לנקודת הקצה (מחשב או AP) באמצעות PATCH CABLE.

הבעיה התגלתה ב-PATCH CABLE שמחבר את ה-AP אל השקע שמחובר אל ה-מתג הרחוק.

כאשר הכבל הזה מחובר אל ה-AP, הנורה הרלוונטית על המתג נדלקת והכל נראה מצויין. בנוסף, מחשב שמחובר לכבל הזה מתפקד מבחינת התקשורת בצורה מושלמת. בדיקה של הכבל באמצעות טסטר לא מראה שום בעיה. אבל כאשר הכבל מחובר אל ה-AP, ה-AP פשוט נעלם מהרשת -- אף אחד מהמחשבים וגם הנתב לא רואים אותו (וזאת למרות שנקודה הרלוונטית על המתג דולקת בצורה נורמלית). מחשב שמנסה להתחבר אלחוטית דרך ה-AP אל הרשת, רואה את ה-AP אך לא מקבל כתובת IP חוקית. רק החלפת הכבל החצי פגום הזה בכבל אחר (אחרי לא מעט זמן של ניסוי וטעיה וניסיון לאתר את מקור הבעיה) פתרה את הבעיה.

למישהו יש מושג מה יכולה להיות הבעיה בכבל? וזו לא חידה -- זו שאלה אמיתית.

[attachment deleted by admin]

פורסם

אולי סתם עניין של כבל לא תואם ?

יכול להיות שAP הספציפי הזה בניגוד להרבה מכשירים אחרים לא יודע להסתדר עם שני הסוגים (יש לזה שם, שכחתי את המונח...), אלא רק עם הסוג הנכון שמחברים אליו (במקרה הזה אני מאמין שזה מוצלב).

פורסם

אני משער שהתכוונת לMDI/MDIX

פורסם
  • מחבר

זו לא בעיה של מוצלב כיוון שהחלפת הכבל הבעייתי בכבל אחר (סטנדרטי) פתרה את הבעיה. רשת 1G היא הרבה יותר רגישה לטיב הכבלים ויכול להיות שהשילוב של מתגי 1G ו-AP שהוא רק 100M יצרה איזושהי בעיה.

פורסם

אני משער שהתכוונת לMDI/MDIX

בדיוק.

זו לא בעיה של מוצלב כיוון שהחלפת הכבל הבעייתי בכבל אחר (סטנדרטי) פתרה את הבעיה. רשת 1G היא הרבה יותר רגישה לטיב הכבלים ויכול להיות שהשילוב של מתגי 1G ו-AP שהוא רק 100M יצרה איזושהי בעיה.

אני בספק, בגלל שהתאימות אחורה של סוויץ' 1G ל 100mbps אמינה. IEEE לא משחקים בקקה אחרי הכל....

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים