עבור לתוכן

איך להגדיר ראוטר Level One FBR-1418TX לחיבור כבלים קבוע ?

Featured Replies

פורסם

שידרגתי את האינטרנט ל 7MB 014+ כבלים לאחר השידרוג משום מה החיבור שלי לאינטרנט הפך להיות חיבור קבוע ולא חייגן מה שהיה לי לפני השידרוג.

איך אני צריך להגדיר את הראוטר ? הנה דף ההגדרות שיש לי:

35723855ry9.jpg

מה לבחור ? בינתיים אני על Dynamic IP Address ויש לי עם ההגדרה הזאת Non-unicast Packets 297 אחרי שתיי דקות חיבור זה לא תקין לא ?

פורסם

אני במקומך הייתי מבקש מספק שירותי האינטרנט לבטל את החיבור הקבוע.

זה חיבור לא מאובטח.

אם נגיד שכן שלך יתחבר אליך לכבל ויש לו מודם אז הוא יגלוש על חשבונך.

לכן עדיף להתחבר באמצעות שם משתמש וסיסמה.

פורסם
  • מחבר

אם אתה מתכוון שאם הוא מתחבר על השקע שיש לי ויכול לגלוש על חשבוני אז אתה ממש לא מבין איך עובדת שיטת החיבור בכבלים.

אתה מקבל את המהירות הרוחב פס והאפשרות לגלוש דרך המודם

לכל מודם ישנו כתובת MAC שאליו נשלח מהכבלים קובץ אשר מכיל את פרטי ההתחברות שלך אם זה מהירות הורדה העלאה ספק וכו מה שזה אומר

שגם אם מישהו יתחבר על אותו שקע קו או התקנה של HOT זה לא יפריע לך או אי אפשר להגיד שהוא גולש על חשבונך כי אין אפשרות כזאת.

פורסם

dynamic IP address

לא הבנתי מה הבעיה

פורסם

ספקית שרותי האינטרנט לא מחזיקה ברישום של הכתובת הפיזית (MAC) של המודם שלך !!!

אם אני אקח את המודם כבלים שלי ואחבר אותו אצלך בבית תוכל לגלוש באינטרנט.

ודרך אגב אם אני כותב משהו אז זה לא המצאות אלא רק ניסיון !!!

ואני גם לא חושב שזה תרבותי להשמיץ ידע וניסיון של אנשים אחרים !!!

פורסם

נשמעת לי מופרכת סיטואציה שבה שכן מתחבר לקו שלי.

דבר ראשון, עד כמה שידוע לי אי אפשר לחבר שני מודמים לאותו "קו" בלי הגדרה מיוחדת מול הכבלים.

דבר שני, הסיכוי ששכן יהיה מספיק מיומן להתחבר לכבל שלך בלי שתשים לב ובלי ליצור ניחות כזה שלא יתן לאף אחד להתחבר, נראה לי קטן.

פורסם

הקטע עם התחברות פירטית של שכן הוא רק לצורך המחשה שהקו חשוף.

לפי דעתי הרבה יותר בטוח להשתמש בחיוג שדורש ססמה ושם משתמש.

אני גם לא יודע איך ספקית האינטרנט אפשרה לו חיבור קבוע ?? זה משהו שהם לא עושים בימינו.

אם נגיד להתקשר לספקית אינטרנט כלשהי ולבקש חיבור קבוע הם יענו בשלילה ויגידו שהם לא עושים את זה בגלל שהתקשורת לא מאובטחת.

פורסם
  • מחבר

ספקית שרותי האינטרנט לא מחזיקה ברישום של הכתובת הפיזית (MAC) של המודם שלך !!!

אם אני אקח את המודם כבלים שלי ואחבר אותו אצלך בבית תוכל לגלוש באינטרנט.

ודרך אגב אם אני כותב משהו אז זה לא המצאות אלא רק ניסיון !!!

ואני גם לא חושב שזה תרבותי להשמיץ ידע וניסיון של אנשים אחרים !!!

אז סתם שאלה אם HOT לא מחזיקה את כתובת ה MAC שלי איך יכולתי להתחבר עם המודם שלי בדירה שלא היה שם חיבור אינטרנט של הוט.

איך גלשתי עם החבילה שלי בידיוק דרך שם ?

לא באתי לזלזל או משהו כזה. יכול להיות שאני טועה פה אפשר לקבל סימוכין למה שאתה טוען ? אולי נלמד משהו חדש.

http://homepage.ntlworld.com/robin.d.h.walker/cmtips/cmworks.html

מאמר קצר על איך השיטה של הכבלים עובדת

פורסם

נראה לי לא קראת היטב את מה שכתבתי:

כתבתי שספקית שרותי האינטרנט לא מחזיקה בכתובת ה- MAC של המודם שלך, לא הוט !

מי שמספק לך את שרותי האינטרנט זה ה- ISP, לא הוט !

אני אספר לך על ניסיוני בתחום (בהרחבה):

מתקשר אלי חבר שאין לו שום ידע טכני ומתלונן על כך שלא עובד לו האינטרנט ומבקש שאני אקפוץ אליו לבדוק את הנושא.

הבחור הזה משתמש בחיבור קבוע זה משהו שכבר ידעתי לפני הרבה זמן וגם לו יעצתי להפטר מזה ולעבור לחיבור באמצעות USER וסיסמה.

הגעתי אליו הביתה וישר ראיתי שבמודם כל הנורות דולקות באופן קבוע. הוצאה והכנסה של השנאי מהשקע החשמלי לא פתרה את הבעיה.

אמרתי לו שלדעתי המודם הגיע לקצה חייו ויש להחליפו. הבחור מתקשר ל- HOT ואחרי סדרה של שאלות הנציג הטכני אמר שככל הנראה באמת מדובר במודם פגום אבל הוא יידע את חברי על כך שהטכנאי יעלה כסף במידה וימצא שהתקלה אינה במודם אלא במחשב.

חברי שאל אותי אם זה בטוח תקלה של המודם ואמרתי לו שאני רוצה לבצע איזה בדיקונת בשביל לוודא שאכן המודם תקול.

הלכתי לביתי ולקחתי את המודם שלי. חיברתי אותו אצל חברי והאינטרטנט עבד מעולה !!!

פורסם

רק המודם שלך יכול להתחבר לחיבור בלי חייגן שלך. אם תביא מודם אחר אז אם הוא פתוח לחייגן תוכל לבצע חיוג, ואם הוא קבוע למשתמש אחר, אז אתה תתחבר למשתמש השני .

בשום מקרה מודם אחר לא יתחבר לחשבון שלך בלי חייגן.

פורסם

אם נגיד שכן שלך יתחבר אליך לכבל ויש לו מודם אז הוא יגלוש על חשבונך.אתה טועה, הוא יגלוש על חשבונו מהבית שלך.

ספקית שרותי האינטרנט לא מחזיקה ברישום של הכתובת הפיזית (MAC) של המודם שלך !!! אז?

אם אני אקח את המודם כבלים שלי ואחבר אותו אצלך בבית תוכל לגלוש באינטרנט.נכון, אני יוכל לגלוש מהמודם שלך אצלי בבית (ובמקרה ואתה בחיבור ללא חייגן אני יצטרך להכניס יוזר של ספקית כלשהי)

דבר ראשון, עד כמה שידוע לי אי אפשר לחבר שני מודמים לאותו "קו" בלי הגדרה מיוחדת מול הכבלים. לא מאמין שיש בעיה לחבר כמה מודמים

נראה לי לא קראת היטב את מה שכתבתי:

כתבתי שספקית שרותי האינטרנט לא מחזיקה בכתובת ה- MAC של המודם שלך, לא הוט !

מי שמספק לך את שרותי האינטרנט זה ה- ISP, לא הוט !

אני אספר לך על ניסיוני בתחום (בהרחבה):

מתקשר אלי חבר שאין לו שום ידע טכני ומתלונן על כך שלא עובד לו האינטרנט ומבקש שאני אקפוץ אליו לבדוק את הנושא.

הבחור הזה משתמש בחיבור קבוע זה משהו שכבר ידעתי לפני הרבה זמן וגם לו יעצתי להפטר מזה ולעבור לחיבור באמצעות USER וסיסמה.

הגעתי אליו הביתה וישר ראיתי שבמודם כל הנורות דולקות באופן קבוע. הוצאה והכנסה של השנאי מהשקע החשמלי לא פתרה את הבעיה.

אמרתי לו שלדעתי המודם הגיע לקצה חייו ויש להחליפו. הבחור מתקשר ל- HOT ואחרי סדרה של שאלות הנציג הטכני אמר שככל הנראה באמת מדובר במודם פגום אבל הוא יידע את חברי על כך שהטכנאי יעלה כסף במידה וימצא שהתקלה אינה במודם אלא במחשב.

חברי שאל אותי אם זה בטוח תקלה של המודם ואמרתי לו שאני רוצה לבצע איזה בדיקונת בשביל לוודא שאכן המודם תקול.

הלכתי לביתי ולקחתי את המודם שלי. חיברתי אותו אצל חברי והאינטרטנט עבד מעולה !!!

מה אתה מנסה להגיד? המודם של חבר שלך היה תקול (במקרה זה היה טריון?) ושלך עבד, אז?

טכנולוגיית הכבלים שונה משל בזק.

בבזק, יש לך קו פרטי (ההגבלה של המהירות היא על הקו עצמו), וכמו שאמרת אם משהו יתחבר לקו שלך הוא ישתמש ברוחב פס שלך.

בכבלים, המודם הוא זה שקובע ולא משנה על איזה קו אתה עובד. (ולכן אם תביא מודם מחבר שמחובר במהירות 10 מגה, אתה תגלוש על 10 מגה ובאותו הזמן תוכל להשתמש גם במודם שלך )

יותר מזה, בכבלים כולם מחוברים על אותו קו, יש את הקו הראשי שנמצא בבניין שמתפצל לכל הדירות.

פורסם

לפי דברייך HOT עושים זיהוי משתמש עפ"י ה- MAC של המודם.

כלומר אם אני עכשיו קונה מודם שה- MAC שלו לא רשום על שום משתמש ב- HOT אני לא אוכל לגלוש ?

פורסם

כלומר אם אני עכשיו קונה מודם שה- MAC שלו לא רשום על שום משתמש ב- HOT אני לא אוכל לגלוש ?

נכון, אם תייבא לארץ מודם לכבלים תהיה חייב לעשות לו סינכרון מול הוט או שלא יעבוד.

לקנות בארץ אין מודמים כאלה.

יותר מזה,

תיקח מודם שעובד לך בחיפה, תנסה להפעיל אותו בגוש דן. לא יעבוד

אתה צריך להיות מסונכרן מול המרכזיה וברגע שתחבר לקו עם מרכזיה אחרת, לא יעבוד.

פורסם

למה אתם קוראים ל-MPLS חיבור קבוע?

זה חיבור ללא חייגן, חיבור קבוע זה חיבור עם IP קבוע שעולה כסף.

כן.

פורסם

אני דיי בטוח שע"מ לחבר שני מודמים על אותו כבל של הוט צריך שהם יגדירו דברים מהצד שלהם, אבל יכול להיות שאני טועה.

סה"כ זה ענין של מודולציה, יש מספיק רוחב סרט. בניגוד לADSL שקו אחד = מודם אחד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים