עבור לתוכן

המשבר הכלכלי בארה"ב - איך זה משפיע על הדולר?

Featured Replies

פורסם

על מה אתה מדבר???

סתם ככה חשבתי לענות לשאלה שלך

ושוב

הרבית במשק אשר נגבת על ידי הבנקים שלמעשה אינם מיצרים כלום תפיל את הכלכלה המערבית ( בסופו של דבר ) עד אז תהיה שליטה הולכת וגוברת של הבנקים בשוק עד שבסופו של דבר תהיה שליטה מוחלטת של הבנקים על ההון .

אנשים עם דעות כלכליות כמו שלך עובדים בשרות הבנקים מבלי לדעת זאת אפילו ( זכותך )ואנשים אשר מעדיפים להשאיר את הכסף שלהם צמוד אליהם ובשליטתם עושים ( לעניות דעתי ) בשכל ואני יודע שאני שמרן בנושא כלכלה אבל זה לא עושה אותי טועה ובטח שאותך זה לא עושה צודק .

כלכך מצחיק אותי שאין כאן "כלכלן" אחד שמגלה צניעות לאור ( חושך ) הארועים האחרונים ולמרות שעלו טענות רבות בימים האחרונים על שיטת הכלכלה הקיימת כיום , הסיכום ששמעתי הוא :" זה לא הכי טוב אבל זה הכי טוב שיש "

אנשים שוטים שמתפתים לדברי חלקות של ספקולנטים .

• תגובות 275
  • צפיות 21.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם

מה האלטרנטיבה שלך?

[br]פורסם בתאריך: 14.10.2008 בשעה 22:33:44

אולי משהו כזה?

http://he.wikipedia.org/wiki/בנק_זמן

פורסם

בעלת הבית שלי גם כזו: כל חודש היא מקבלת ממני דמי שכירות ובסוף החודש, אחרי כשנה וחצי, היא מקבלת את הדירה בחזרה בדיוק כפי שהיא מסרה לי אותה. אז מה בעצם היא ייצרה בשנה וחצי הזו בה היא חייה על חשבון המשכורת שלי? יבוטלו דמי השכירות לאלתר!

פורסם

אני לא יודע מה לויקי פה כרגע

אבל אני בטוח שאינך מתיחס לנושא הריבית במשק שמהווה נטל על אמצעי היצור ( התוצאות שלה בין היתר אקולוגיות ) ומפנות את הכספים לשליטת הבנקים .

אני את דעתי יודע

ואני יודע שיש מקום לשתי התאוריות

עריכה :

בלגינא כמו תמיד אתה מכה על ראש המסמר :yelclap:

זה בדיוק מה שאני אומר רק מהצד השני - הבנקים נהפכים להיות בעלי הבית ( על הכסף ) מבלי ליצר כלום .

ומה שאתה מרגיש כלפי בעלת הבית שלך שמגלגלת מחזור של 14 אלף שח' בשנה תכפיל את לעומת הבנקים

פורסם

אילו שטויות.

הבנק משלם "דמי שימוש בכסף" למי שמפקיד אצלו כסף, ולוקח "דמי שימוש בכסף" ממי שרוצה כסף.

בלי הכספים האלו לא היתה יכולה להתקיים תעשייה ויזמות בקנה מידה של היום בכלל.

פורסם

^^^ :xyxthumbs:

אתה רציני ?

אתה משלם לבנק את אותה ריבית שהוא משלם ?

איך מיצרים כסף ?

פורסם

ברור שאתה משלם יותר ריבית.

או שאתה חושב שעובדי הבנק צריכים לעבוד בחינם?

פורסם

הייתי מבקש מעט מחשבה רחוקה יותר

איך תשולם הריבית אשר נגבית עבור הקרן ? ( בבקשה לתת גם לשכל ולהיגיון לעבוד ולא רק לשינון בקוסים לכלכלה - אם אין דעה חופשית אסז על מה הויכוח ? )

אף אחד לא מדבר פה על עבודה בחינם ( האם אתה קורה לריווחי הבנקים ולשליטתם על ההון כשכר עבודה :nixweiss: ) אני יכול להבין למה רוצים לעבוד בבנק .

אבל אולי יש כאן כאלו שמתעלמים מהמציאות וכמובן ממה שלא נח להם להיתיחס כאילו אני לוקח להם כסף מבלי לתת דבר ( כאילו אני בנק ;) )

בנקים הם כורח המציאות (צריך מי שישמור על הכסף)

אבל האם זה נכון לתת להם ליצר כסף ?

האם זו איננה חריגה מהמטרה שהם ( הבנקים ) מוכרים לציבור כלומר שהם רק מנהלים את הכסף ?

פורסם

הבנקים "מדפיסים" כסף. זה ידוע. לא ברור לי אם אתה מתווכח איתו או מסביר לו, כי ברור לך שהוא לא יודע.

מה אתה בא ואומר? שזה לא צריך להיות? אתה מודע להשלכות של זה(שנגיד תהיה רגולציה שאוסרת על הבנק להלוות(ואם הולכים לפי ההגיון הזה , אז אף אחד לא יכול להלוות, כי למה להפלות את הבנקים לרעה? מישהו אמר כלכלה אסלמית(לפחות אם זה בלי ריבית)?)?

אתה מציע אלטרנטיבה?

פורסם

עכביש, אתה צריך לשלם למי שנותן לך לעשות שימוש ברכוש שלו, בין אם זו בעלת הדירה שלי ובין אם זה הבנק. אחרת, למה לו לקחת את הסיכון ולתת לך את הרכוש שלו?

אתה רוצה שמישהו ילווה לך כמה בוחטות טובות כדי לקנות דירה. למה שמישהו יסכים לעשות את זה? בגלל העיניים היפות שלך? הבנק נותן לך הלוואה לא כי מנהלים אותו ל"ו הצדיקים אלא כי מנהלים אותו אנשים שרוצים להרוויח. הרווח שלהם הוא הריבית.

אתה בעצם מדבר על מרקסיזם. לפי המרקסיזם, אין משמעות להון ורק לעבודה יצרנית יש משמעות. בעלי ההון גורפים רווחים מכיסם של הפרולטרים העמלים בלי לייצר כלום בעצמם. תזכור את זה כשתבקש משכנתה - אסור לך ללוות כסף מהבנק, אתה חייב לעבוד עד שיהיה לך מספיק כסף כדי לקנות את הדירה, אחרת מאקס (עריכה: מארקס) יכעס עליך.

פורסם

אסור לך ללוות כסף מהבנק, אתה חייב לעבוד עד שיהיה לך מספיק כסף כדי לקנות את הדירה, אחרת מאקס יכעס עליך.

קרירין.

:xyxthumbs:

פורסם

הבנקים "מדפיסים" כסף. זה ידוע. לא ברור לי אם אתה מתווכח איתו או מסביר לו, כי ברור לך שהוא לא יודע.

מה אתה בא ואומר? שזה לא צריך להיות? אתה מודע להשלכות של זה(שנגיד תהיה רגולציה שאוסרת על הבנק להלוות(ואם הולכים לפי ההגיון הזה , אז אף אחד לא יכול להלוות, כי למה להפלות את הבנקים לרעה? מישהו אמר כלכלה אסלמית(לפחות אם זה בלי ריבית)?)?

אתה מציע אלטרנטיבה?

הבנקים לא מדפיסים כסף .

את זה עושה רק המדינה .

ניסחפת אחול שקשוקי.......

פורסם

הם לא מדפיסים כסף פיזית

אבל הם מגדילים את כמות הכסף במשק (בגלל שיחס הרזרבה קטן מ1)

פורסם

הבנקים לא מדפיסים כסף .

את זה עושה רק המדינה .

ניסחפת אחול שקשוקי.......

FFS. נשבר לי מהרמה פה...לפחות של חלק.

פורסם

הם לא מדפיסים כסף פיזית

אבל הם מגדילים את כמות הכסף במשק (בגלל שיחס הרזרבה קטן מ1)

ובמילים פשוטות ?

FFS. נשבר לי מהרמה פה...לפחות של חלק.

מה הבעייה שלך ,בסך הכל הומור לא מזיק .....

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים