עבור לתוכן

בעיות RTL ומע' הפעלה

Featured Replies

פורסם

שלום רב,

שאלתי מורכבת מכמה נושאים

חלקם בתיכנות חלקם יותר בענייני חוקיות

אם כך אתחיל:

עקב צורך בתוכנת ארכיון ליישוב ניגשנו ורכשנו ליישוב תוכנת ארכיון ישראלית מקצועית

בהמלצת התוכנה נכתב שיש צורך ב-Windows XP Pro לטענתם בשפה האנגלית (תיכף תבינו למה)

המחשב אותו העברנו להתקנה היה מחשב בעל אותה מערכת ההפעלה רק בשפה העברית (מטעמי נוחות מלבד העובדה שכך אכן רכשנו את המחשב מלכתחילה)

לאחר התקנת התוכנה ונסיון לעבוד איתה גילינו כי הפקדים בתוכנה כולל התפריטים מיושרים משמאל לימין (במקום מימין לשמאל) כולל תיבות הטקסט

ועכשיו לנושא הכאוב:

כמובן שלא מדובר כאן בקטנוניות אלא בפונקציה שממש מונעת מאיתנו לבצע עבודה שוטפת

שדות ההזנה מיושרים לא נכון ולכן מחיקה וסימון של טקסט בעברית הופכת למטלה מסובכת (עבור שתי נשים מבוגרות המנהלות את הארכיון ואינן מסוגלות להבין את נסתרות העברית הלוגית והעברית הויזואלית כך שהפעולה הופכת אף למסובכת עוד יותר)

פרטים מנהליים:

מפנייה לחברה המתכנתת נאמר כי זו לא בעיה שלהם שהפקדים בתוכנה לא מיושרים לכיוון הנכון

עלינו לפנות למיקרוסופט לקבלת תמיכה בנוגע לתמיכת מערכת ההפעלה בעברית (להזכירכם מדובר ב-XP Pro בעברית)

פרטים טכניים בשטח:

לא חקרתי מדי לעומק וגם אין חשיבות לסוג מסד הנתונים כי הפאשלה היא טכנית ויזואלית (פקדים שלא הוגדרו נכון בתיכנון המנשק)

שפת התיכנות בה הם השתמשו הינה ויז'ואל בייסיק (אני מנסיוני הלא עשיר ב-VB יכול לספר כי התעסקתי מספיק עם היפוך לעברית וזה נראה לי כמו פאשלה אידאלית)

לאחר כל החפירות נגיע לעיקר:

התוכנה מאוד יקרה, החברה מתנערת מתיקון הבאגים ולמען האמת אני לא חושב שזה מכוסה בתחום האחריות שלהם כך שזאת די בעיה שלנו

אשמח לשמוע חוות דעת של מקצוען ב-VB כדי לדעת האם באמת ניתן ליצור מצב שהפקדים מופיעים אחרת במערכת RTL ובמערכת שאינה RTL או שהגדרת הפקדים אינה תואמת למנשק מערכת ההפעלה ואמורה לעבוד באותו האופן בכל הגדרות הכיווניות של המערכת

לספקנים אשמח לספק צילום מסך

על כל פנים תודה רבה לכל עונה, אנו כבר באמת אובדי עצות, כל הגדרות מערכת ההפעלה נבדקו והן מוגדרות לעברית באופן מלא כולל הגדרת המיקום הנוכחי לישראל!

בברכה,

ירון

פורסם

בגדול כן, אפשרי שתוכנה מסויימת "תדרוש" הגדרות מסויימות ממערכת ההפעלה (לדוגמה, יש תוכנות שדורשות ששפת המערכת הברירת מחדל תהיה עברית, אחרת כל התפריטים יופיעו בג'יבריש). אני מניח שדבר דומה יכול לקרות גם בעניינים כמו RTL.

אני בספק שהבעיה הזו לא פתירה מאוד בקלות, ולדעתי זו סתם הקטנת ראש מצד החברה (מצד שני, מה כבר אפשר לצפות מחברה שבשנת 2008 עדיין כותבת תוכנות ב-VB).

בכל מקרה, אני מציע לכם לעשות שני דברים:

1. כמו שהציעו לכם, פנו למיקרוסופט ותבדקו אם יש פתרון. אם באמת יש פתרון שלא דורש הרבה עבודה, כבר עדיף ללכת על זה ולחסוך כאב ראש.

2. בררו היטב את דרישות המערכת (האם מצויין שם שחובה מערכת הפעלה באנגלית?) ואת תנאי הרשיון. תבדקו אם יש דרך להפעיל לחץ על החברה ממנה קניתם את התוכנה, ולגרום להם לתקן עבורכם את הבעיה. כמו שאמרתי, נראה לי שזו בעיה מינורית יחסית (הגדרת הפקדים עפ"י ברירת המחדל של מערכת ההפעלה במקום עפ"י הגדרות ספציפיות) שהם יכולים לפתור ממש בקלות.

פורסם
  • מחבר

ראשית: תודה על התגובה המהירה

אני בהחלט אנסה זאת

ובנוסף רציתי לציין שהטענה שלך נשמעת לא הגיונית

אם היה מדובר במערכת הפעלה שאינה בעברית ותוכנה בעברית ההגיון אומר שיש סיכוי להתנגשות

כאן נאמר בדיוק הפוך, מערכת ההפעלה היא לא אנגלית ולטענתם זוהי הסיבה שבגללה זה לא עובד

אנסה כל דבר לפני שאפסול משהו, מדובר בהמון כסף ואין כוונה להשליך אותו לשווא (מילא היה הולך לתרומה או למשהו חיובי אבל לרמאים שאפילו לא נותנים תמיכה לתוכנה?)

הרשה לי לאחל לך חג שמח ואני בהחלט מבטיח לעדכן כאן על כל התפתחות עתידית בנושא,

תודה!

פורסם

אני מפספס פה משהו.

מה הבעיה הגדולה? תקנו Windows XP Pro באנגלית ותתקינו. מדובר ב-600 ש"ח בסה"כ. רק הזמן שיקח להתעסק עם windows בעברית בטח שווה יותר כסף. תוכנת הגיבוי שקניתם עלתה הרבה יותר, לא? ועלות הזמן שאתם משקיעים בכל הסיפור היא לא זניחה.

לגבי התוכנה עצמה, לי זה נשמע כמו חאפריות ישראלית רגילה לחלוטין. אני מניח שיש סיכוי שמדובר בבעיה טכנית סבוכה, אבל לדעתי זה כמעט בוודאות משהו שולי. או שהם לא מבינים מה הבעיה (חאפרים), או שאין להם חשק לתקן את זה.

פורסם
  • מחבר

כן... מה לעשות, החאפרים לא מתים הם מתחלפים בקצב מסחרר או שכל יום נוספים עוד ועוד

אני אברר את הנושא עם התקציב שניתן לי מהיישוב

הזמן פה הוא זניח כי בפרוייקט משתתפים בעיקר מתנדבים

תודה על העצה, אני אחזור לספר לאחר שהבעיה תיפתר

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים