עבור לתוכן

קניית מחשב נייד בארה"ב - תקציב עד 1200$

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני מתכוון לרכוש בארה"ב מחשב נייד בחודש הבא.

ברמת העקרון מה שחשוב לי במחשב הוא:

1. רמת אמינות גבוהה

2. תקציב של עד 1200$ (חריגות קלות יתקבלו בהבנה ...)

3. יכולת לחבר אותו לטלויזיה ולראות סרט ב HD בצורה איכותית

4. אם יש אחריות בינלאומית אז בכלל החיים דבש.

5. קל ככל האפשר

לאחר שגלשתי קצת ב newegg הבנתי שאני צריך לשאול את השאלות הבאות:

איזה כרטיס מסך יספק אותי? (ראיתי שיש nvidia 8XXX או nvidia 9xxx ראיתי שיש גם intel GMA 4500MHD )

כמה זכרון אני צריך?

איזה מעבדים יספקו אותי? (אני מעדיף של אינטל)

אם יש המלצות למחשבים או לינקים אני מאוד מאוד אשמח.

תודה,

ושבוע טוב, רועי.

פורסם

איזה כרטיס מסך יספק אותי? (ראיתי שיש nvidia 8XXX או nvidia 9xxx ראיתי שיש גם intel GMA 4500MHD )

כמה זכרון אני צריך?

איזה מעבדים יספקו אותי? (אני מעדיף של אינטל)

לא ניתן לענות על אף אחת מהשאלות שלך שכן לא ציינת את השימושים במחשב. כמו כן, על איזה גודל מחשב אתה חושב (וכמה הוא ינוייד)? איזה חיבור לטלוויזיה אתה צריך ועד כמה זה נושא חיוני בבחירה? האם אתה מוכן בכלל לשקול מחשבים ללא אחריות בינלאומית?

פורסם
  • מחבר

השימוש במחשב יהיה לצורך גלישה, יישומי אופיס, וצפיה בסדרות בחיבור למסך HD חיצוני.

החיבור לטלויזיה יהיה HDMI - חשוב.

מבחינת גודל, עדיף כמובן קטן (13-14 אינצ') אבל גם 15.4 יהיה בסדר.

אני חושב שאני מוכן לקנות מחשב ללא אחריות בינלאומית (בתנאי שיש מעבדה טובה בארץ), אלא אם את/ה חושב/ת שזה ממש לא לעניין...

חוץ מזה, יש המלצות בבחירת החנות?

שוב תודה,

רועי.

פורסם

אם כך, בנוגע לכרטיס המסך אין לך צורך בכרטיס מסך נפרד. כרטיס מסך מובנה יתאים יותר לצרכיך (כמו ה-Intel 4500 שציינת או ה-X3100 שקדם לו).

אם אתה מריץ ויסטה אז 2-3gb של זכרון זה הגיוני לגמרי לדעתי וממילא מדובר ברכיב זול שניתן להוסיף בקלות בהמשך כך שאין לו הרבה משמעות בבחירה.

כל מעבד מודרני כפול ליבה יספיק לשימושים כאלה. התקציב שלך בכל מקרה מאפשר רכישה של מחשב חזק בהרבה מהמינימום הדרוש לך.

מה שיגביל אותך כאן תהיה יציאת ה-HDMI בשילוב עם אחריות בינלאומית . אחריות בינלאומית בדר"כ זמינה ביתר קלות על מחשבים עסקיים ואלו בדר"כ לא מציעים פונקציות צרכניות כמו יציאת HDMI. ישנן כמה אופציות שאולי יעמדו בדרישות שלך.

מבין כל מחשבי ה-13.3" בתקציב שלך כרגע הייתי הולכת על ה-SL300 של לנובו. הוא אפשרות שכרגע לא הגיעה לארץ ולא ברור אם תכוסה תחת אחריות בישראל או לא. זה מחשב 13.3" באיכות גבוהה מהממוצע ועם יציאת HDMI. המחיר נמוך מהתקציב שלך ויאפשר לך לקבל אותו במפרט יפה.

ה-U330 של לנובו יקר יותר ומכיל כרטיס מסך שאתה לא ממש צריך אבל יתרונו בכך שהוא יותר קל. אני כמעט בטוחה שלא תהיה עליו אחריות בארץ אבל אתה מוזמן לברר.

אם אתה רוצה סיכוי יותר בטוח לאחריות בינלאומית אתה יכול להסתכל על ה-XPS 1330 של דל. לדעתי התוספת על אחריות בינלאומית במקרה הזה תהיה מאד גדולה ותעבור את התקציב שלך שכן מדובר על מחשב צרכני שמגיע עם אחריות בסיסית של שנה כסטנדרט ודל לרוב דורשת אחריות של 3-4 שנים על מנת שתהיה תקפה בארץ.

ב-14.1" כמעט כל המחשבים הקיימים בשוק לא מציעים יציאת HDMI וסיכוי לאחריות בינלאומית ביחד. אם אתה רוצה לוותר על אחריות בארץ אז יש כמה אפשרויות אבל לדעתי הן נופלות מה-SL300. ניתן להסתכל גם על אחיו הגדול ה-Sl400.

אם אתה מוכן להסתכל על אופציות ב-15.4" אז לפוג'יטסו יש את ה-A6210 עם HDMI והם מציעים איזושהי רמה של אחריות בינלאומית, ברר מולם עד כמה היא תופשת כאן. מחשבים ב-15.4" עם HDMI וללא אחריות בארץ יש בשפע אבל מכיוון שהם לא מספקים לך לא את הגודל הרצוי ולא אחריות אז לא נראה לי שיש טעם להסתכל עליהם.

פורסם
  • מחבר

ראשית, אני ממש מודה לך על התגובה המהירה והממש מושקעת. לא ציפיתי (פעם ראשונה בפורום...).

ועכשיו לשאלות:

אני יודע שיש מתאם בין יציאת DVI ל HDMI (צודק???)

אם כן, מבחינת איכות הסיגנל זה נראה אותו דבר? כי אם כן, אז אני לא חייב את ה HDMI...

ואם בכרטיס הגרפי של Intel Graphics Media Accelerator X3100 יעשה את העבודה אז אני יכול להסתפק ב DELL Inspiron (אני חושב)

ואז אולי זה יעשה את העבודה:

http://configure.us.dell.com/dellstore/config.aspx?c=us&cs=19&l=en&oc=DNDWWA2&s=dhs

ולגבי עניין האחריות הבינלאומית, עד כמה זה קריטי? ברור לי שמרפי יכול להיות חתיכת ** **** אבל השאלה היא עד כמה הוא יכול להעניש אותי,

כלומר מה תרחיש סביר ומה תרחיש גרוע מבחינת האמינות של DELL?

אולי אני בעצם מנסה לשאול מה את היית עושה?

שוב תודה.

פורסם

roeel, ערוך בבקשה את ההודעה הראשונה שלך והכנס את התקציב בכותרת, כמתבקש בחוקי הפורום.

:police:

פורסם

אני יודע שיש מתאם בין יציאת DVI ל HDMI (צודק???)

כן

אם כן, מבחינת איכות הסיגנל זה נראה אותו דבר? כי אם כן, אז אני לא חייב את ה HDMI...

כן אבל ב-DVI לא ניתן להעביר קול.

אולי אתה לא חייב את ה-HDMI אבל אתה חייב DVI שזה לא חיבור מאד נפוץ...זה פותח אפשרויות נוספות של בעיקר דגמים ישנים יותר וה-Macbook. לאסוס בוודאי יש כמה דגמים עם DVI גם כן. מצד שני יש לא מעט לפטופים שמציעים תחנות עגינה עם DVI-D וחלקם הם מחשבים מאד טובים. זה כמובן יעלה את המחיר כי זה מחייב רכישה של מחשב עסקי + תחנת עגינה. האם דבר כזה בא בחשבון?

ואם בכרטיס הגרפי של Intel Graphics Media Accelerator X3100 יעשה את העבודה אז אני יכול להסתפק ב DELL Inspiron (אני חושב)

ואז אולי זה יעשה את העבודה:

http://configure.us.dell.com/dellstore/config.aspx?c=us&cs=19&l=en&oc=DNDWWA2&s=dhs

ל-Inspiron 13 או ל-Inspiron 14 אין חיבורי DVI או HDMI. אתה יכול להסתכל על ה-Inspiron 1525 או ה-Studio 1535 אבל שניהם ב-15.4" והעלות להוסיף להם אחריות בינלאומית תהיה גבוהה למדי אם זה אפשרי בכלל.

ולגבי עניין האחריות הבינלאומית, עד כמה זה קריטי? ברור לי שמרפי יכול להיות חתיכת ** **** אבל השאלה היא עד כמה הוא יכול להעניש אותי,

כלומר מה תרחיש סביר ומה תרחיש גרוע מבחינת האמינות של DELL?

אי אפשר לדעת ואין אמינות לדל כחברה כללית, יש דגמים אמינים יותר ופחות ואתה מסתכל דווקא על הדגמים הצרכניים והפחות עמידים. סה"כ יש סיכוי לא רע שמחשב נייד יתקלקל, הנתונים בנושא בדר"כ מצביעים על בין 10%-20% מהמחשבים שנזקקו לתיקון כלשהו בשנה הראשונה. אף אחד לא יכול להחליט בשבילך אם אתה רוצה לקחת את הסיכון הזה או לא.

אולי אני בעצם מנסה לשאול מה את היית עושה?

קשה לומר כי זו שאלה של סדרי עדיפויות. מבחינתי מחשב של 15.4" לא בא בחשבון אבל יש אנשים שזה מתאים להם. לא ציינת כמה אתה הולך לנייד אותו ולכן אני לא יודעת מה המצב מבחינתך. אני אוהבת להשקיע באיכות בניה טובה ואישית בכלל מעולם לא הייתי קונה מחשב מסדרה צרכנית אלא אם כן היו לי דרישות מסויימות שהיו מחייבות את זה או שלא היה לי תקציב לסדרה עסקית. בשביל עצמי אם הייתי חייבת לרכוש מחשב עם יציאת HDMI הייתי הולכת על ה-SL300.

פורסם
  • מחבר

היום הייתי בחנות והרגשתי על בשרי שאני ממש לא רוצה להסתובב עם 15.4" - זה יכול להיות לא נעים...

אז לפי מה שאת אומרת המחשב הבא אמור לספק אותי מהבחינות שאני רוצה? (פרט לאחריות)

http://configure.us.dell.com/dellstore/config.aspx?oc=bycwn1s&c=us&l=en&s=bsd&cs=04&kc=productdetails~xpsnb_m1330

היית מוסיפה או משדרגת אותו בשביל שיסחוב טוב את הויסטה וסרטים או שהמפרט הזה יעשה את העבודה?

תודה,

רועי

פורסם

המפרט בסדר לשימושים שציינת. אם הייתי משקיעה בשדרוג של משהו זה במסך LED וכמובן סוללת 4 תאים זה לא ממש פרקטי לשום דבר.

הסיבה העיקרית שהמלצתי להסתכל על הדגם הזה היא בגלל האופציה לאחריות. אם אתה לא קונה את האחריות המורחבת ה-Sl300 יותר מוצלח לדעתי.

פורסם
  • מחבר

המון תודה על העזרה.

אז נשארנו (בעצם נשארתי) עם הXPS או הלנובו, כאשר הXPS יותר סקסי, והלנובו יותר ... בנוי, אני מניח.

בכל מקרה, נשאר לי לברר את העניין עם האחריות (כפי שאני מבין בינתיים אין לי ממש סיכוי לקבל אחריות על הלנובו).

לפי מה שאת אומרת, אם אני הולך על על ה XPS לשדרג לסוללת 6 תאים או 9?

ואם על הלנובו (שבא עם 6 תאים) אז לשדרג ל 9?

כמה זמן סוללה כל בחירה תתן לי?

רועי.

פורסם

לפי מה שאת אומרת, אם אני הולך על על ה XPS לשדרג לסוללת 6 תאים או 9?

ואם על הלנובו (שבא עם 6 תאים) אז לשדרג ל 9?

כמה זמן סוללה כל בחירה תתן לי?

שדרוג הסוללה תלוי בך ובכמה משקל אתה מוכן לסחוב בשביל לקבל חיי סוללה גבוהים יותר. זנ כמובן תלוי שימוש והגדרות אבל עם ה-XPS תקבל בערך 3.5 שעות על סוללת 6 תאים ועם ה-SL300 בערך 4 שעות.

פורסם
  • מחבר

היי TGOLIN,

אתמול עברתי חוויה רוחנית ומסוכנת מאוד - הייתי בחנות של אפל ושיחקתי עם המקבוק.

אני חושב שהוא ניסה להתחיל איתי.

ואני חושב שזה עבד.

יש לי כמה שאלות לגביו:

1. כמו שאמרת חיבור DVI יכול להחליף את ה HDMI אבל איך עושים את זה? מתאם DVI ל HDMI בשביל הוידאו ומה בשביל הסאונד?

ראיתי שיש למק יציאת סאונד רגילה שהיא גם דיגיטלית (מה זה אומר?) ואז אני מחבר אותה בנפרד לטלויזיה ובסך הכל מקבל בדיוק את אותה איכות

שהייתי מקבל בחיבור HDMI?

2. האם האחריות (אני קונה כמובן בארה"ב) תהיה בינלאומית ולכמה זמן? אם כן, מי יטפל לי כאן במחשב?

3. איך אני גורם לכך שמערכת ההפעלה תתמוך לי בעברית? (כתיבה, קריאה...)

תודה,

רועי

פורסם

1. אם אתה מחבר DVI לטלוויזיה תצטרך פשוט לחבר סאונד בכבל נפרד. אני לא מתמצאת מספיק בנושא איכויות הסאונד, אולי מישהו אחר יכול לעזור בנושא הזה. תצטרך גם מתאם בין Mini -Dvi ב-Mac ל-DVI למיטב ידיעתי.

2. אני לא עוקבת אחרי האחריות של ה-Macbook (יוצא לי להמליץ עליו לעיתים מאד נדירות) אבל למיטב זכרוני הם נותנים משהו בינלאומי. ברר מולם.

3. לדעתי OSX תומכת בקריאה וכתיבה בעברית, בכל מקרה ניתן גם להוריד לוקליזציה מהאתר של Idigital. לאינפורמציה יותר מדוייקת ומלאה בנוגע לעברית ב-Mac פנה לפורום מקינטוש.

פורסם

לפי מיטב ידיעתי Apple פתחו חנות לא מזמן בת"א ובנוסף עוד לפני החנות, חברת IDigital נתנו אחריות בארץ.

אני רק מציע לך לשקול יותר את עניין הMacBook כי בכל זאת זה מחשב קצת שונה והמערכת הפעלה שלו לא סטנדרטית לרוב המשתמשים,

כמובן שאתה יכול להתקין XP או VISTA עליו אבל אז אתה מאבד את היחודיות שלו.

מקווה שעזרתי.

פורסם
  • מחבר

תודה, ברור שעזרת.

וגם לך TGOLIN, תודה על הסבלנות והעזרה. אולי לילדה הראשונה שתוולד לי אני אקרא טיגולין.

רועי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים