עבור לתוכן

פאנבויז של nVidia? נא להיכנס..

Featured Replies

פורסם

CUDA זה EXTENSION ל OPENCL שנתמך ע"י ATI וגם NVIDIA.

PHYSX זה API בנוי על פקודות CUDA לכן גם ATI וגם NVIDIA יכולים להריץ את זה, מן הסתם שלATI יהיה חסרון קטן מכיוון שה EXTENSION לא מומש בחומרה עצמה אלא דרך אמולציה.

אבל מפה ועד להמליץ על כרטיס מסוים בגלל תמיכה ב CUDA זה טיפשי... יש הרבה תוכנות, בעיקר לעסקים שמשתמשות ב OPENCL ומישהו כאן אמר וצדק, אם מישהו באמת עורך גראפי או עורך וידיאו הוא לא יקנה כרטיס פושט כמו ה HD4850 או ה 9800GTX+ אלא ילך על המקצועיים מה שהופך את כל הנקודה ללא רלוונטית.

• תגובות 169
  • צפיות 12.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

באמת יפה שאתה קורא לכרטיסים כמו HD4850 או 9800GTX+ פושטים :nono:

פורסם

HIGH END בשביל מישהו אחד זה LOW END בשביל מישהו אחר ;)

פורסם

CUDA זה EXTENSION ל OPENCL שנתמך ע"י ATI וגם NVIDIA.

לפי SIGGRAPH 2008 הם מאוד דומים, ו - openCL הוא אכן multi-vendor, אבל CUDA תוכנן ספציפית עבור הארכיטקטורה של NVIDIA.

פורסם

כל הכבוד על היוזמה AB BOX

YACOVM2 מכיר אותי מאיפה שהא לא? ;D

אחרי שגם לי היה איתך ויכוח קטן אני מחזק אותך בכמה דברים שעדיף ATI מאשר NVIDIA

יחס/עלות/ביצועים=ATI

פורסם

עם כל העובדה שהכרטסים 48XX משתלמים מבחינת עלות, הם באים עם קירורים לא מספיקים ורוב נסיונות הOC שלהם מסתכמים בRMA. לעומת זאת כרטיסי הGTX260 מגיעים לטמפרטורות סבירות הרבה יותר, ניתן לבצע בהם גם OC בצורה בטוחה יותר. קיצר רוצה מקסימום ביצועים לשקל כרגע קנה ATI רוצה כרטיס שיחזיק לתקופה, אל תזנק עליהם ישר!

פורסם

איזה בולשיט....

אני לא לוקח שום צד (ראה את התגובה הקודמת שלי), אבל שטויות כאלו........

הבעייתי יותר מבחינת טמפרטורה זה 4850, וזה מ 2 סיבות:

1- הקירור שלו מעאפן בטירוף.

2- הם יושבים על פחות מ 20% מאוורר במנוחה.

יש 2 פתרונות פשוטים מאוד:

1- לקנות כרטיס עם קירור צד שלישי, יש כאלו ב 850 שקל של Connect3D עם קירור של AC לדוגמה.

2- להעלות מהירות מאוורר.

"רוב נסיונות ה OC מסתכמים ב RMA"

בולשיט כפול, כל עוד אתה לא עושה וולטמוד או משהו מסוכן ואידיוטי כזה- כמעט בלתי אפשרי להרוס כרטיס באוברקלוק.

הוא פשוט יתקע ויעשה ריסטארט למחשב.

לגבי זה שכרטיסי 48XX לא אוברקלוקרים טובים במיוחד- אני בהחלט מסכים.

אבל מפה ועד "RMA כמעט בכל נסיון"? זה כבר בולשיט גמור.

פורסם

יש 2 פתרונות פשוטים מאוד:

1- לקנות כרטיס עם קירור צד שלישי, יש כאלו ב 850 שקל של Connect3D עם קירור של AC לדוגמה.

2- להעלות מהירות מאוורר.

"רוב נסיונות ה OC מסתכמים ב RMA"

בולשיט כפול, כל עוד אתה לא עושה וולטמוד או משהו מסוכן ואידיוטי כזה- כמעט בלתי אפשרי להרוס כרטיס באוברקלוק.

הוא פשוט יתקע ויעשה ריסטארט למחשב.

לגבי זה שכרטיסי 48XX לא אוברקלוקרים טובים במיוחד- אני בהחלט מסכים.

אבל מפה ועד "RMA כמעט בכל נסיון"? זה כבר בולשיט גמור.

;D ;D ;D :xyxthumbs: (ראה מפרט)

פורסם
  • מחבר

הבעיה ב4850 שעשו קירור של סלוט אחד כי ATI רצו לעשות את ה4870 מפלצת ושה4850 יראה פחות "מפחיד" ו"חזק" הבעיה שזה גם בא על חשבון הקירור , כי הרי ברור שלכרטיס כמו HD4850 מגיע קירור של שני סלוטים, ובכלל הכי טוב כיום זה לקחת את גירסאות הקירורי צד שלישי, ובאמת שהן לא עולות יותר מידי מהמחיר הרגיל..

פורסם

רואים שהכתבה מגמתית ע"פ המחירים המופרכים... ab_box "קובע" ש 4870 עולה 1,250 והוא מציע סוכריה למי שימצא לו 260 מתחת ל - 1,400 .

אז הינה סוכריה מספר 1

http://www.skypc.co.il/pl_product~LV490~8~0.htm

והנה מספר 2

http://tms.co.il/product/5732

ודר"כ אגב, באותו חיפוש שערכתי 4870 הזול ביותר שמצאתי עלה 1,300 ש"ח. כ- 20 ש"ח מעל הלינק שצרפתי.

פורסם
  • מחבר

רואים שהכתבה מגמתית ע"פ המחירים המופרכים... ab_box "קובע" ש 4870 עולה 1,250 והוא מציע סוכריה למי שימצא לו 260 מתחת ל - 1,400 .

אז הינה סוכריה מספר 1

http://www.skypc.co.il/pl_product~LV490~8~0.htm

והנה מספר 2

http://tms.co.il/product/5732

ודר"כ אגב, באותו חיפוש שערכתי 4870 הזול ביותר שמצאתי עלה 1,300 ש"ח. כ- 20 ש"ח מעל הלינק שצרפתי.

קיבלת שתי סוכריות אבל הייתי קצת לא מובן, רציתי בכלל להגיד 260GTX+ אבל לא משנה..

טוב יש פה HD4870 ב1270:

http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=4208

ויש גם את גירסאת ה1GB בפחות מ1400 וכמובן שברזולוציות גבוהות ה1GB בא לידי ביטוי וזה הופך כבר ניצחון טוטאלי של ה4870:

http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=4501

מה גם שהגירסא הזאת באה עם קירור צד שלישי.

פורסם

ab_box - כשהמציאו את המילה fanboy התכוונו אליך :bash:

בכל מקרה - אם אתה רוצה לשחק crysis - אתה צריך nvidia.

אם לא - שני הכרטיסים מעולים, וההפרש במחירים הוא קטן מאוד. דווקא במשחקים שאני אישית מעדיף ה-260GTX לוקח את ה-4870, אבל גם זה בקטנה.

המחירים של הכרטיסים גם די זהים עם יתרון של 50 שקל בממוצע ל-4870 אבל זה זניח ומשתנה מחנות לחנות.

אי אפשר להאשים אותי באהדה לשום חברה, בעיקר כי לאחר התלבטות ארוכה קניתי 4850, וזה בעיקר בגלל המחיר.

בקיצור - תפסיק להתנהג כמו ילדה קטן שגנבו לה את הסוכריה.

פורסם
  • מחבר

ab_box - כשהמציאו את המילה fanboy התכוונו אליך :bash:

בכל מקרה - אם אתה רוצה לשחק crysis - אתה צריך nvidia.

אם לא - שני הכרטיסים מעולים, וההפרש במחירים הוא קטן מאוד. דווקא במשחקים שאני אישית מעדיף ה-260GTX לוקח את ה-4870, אבל גם זה בקטנה.

המחירים של הכרטיסים גם די זהים עם יתרון של 50 שקל בממוצע ל-4870 אבל זה זניח ומשתנה מחנות לחנות.

אי אפשר להאשים אותי באהדה לשום חברה, בעיקר כי לאחר התלבטות ארוכה קניתי 4850, וזה בעיקר בגלל המחיר.

בקיצור - תפסיק להתנהג כמו ילדה קטן שגנבו לה את הסוכריה.

שוב, כבר ציינתי שאני לא פאנבוי? אני תמיד אובייקטיבי ולוקח את מה שטוב, תבין שביחס ביצועים/מחיר בHD4850 וה4870 לוקחים את מתחריהם.

וHD4870 יש כבר בלא מעט חנויות במתחת ל1300 , לעומת זאת ה260GTX עדיין בסביבות ה1400 והחדש בכלל ב1500..

פורסם

אחד מהדיונים היותר מטופשים וחסרי טעם שקראתי בפורום בערך מאז שאני חבר בו. עברתי (די בסבל האמת) על כל התגובות שנרשמו פה ואני מנסה להבין מה מטרת הדיון הזה ולאן הוא הולך חוץ מלויכוחים אין סופיים חסרי משמעות..

פורסם
  • מחבר

אחד מהדיונים היותר מטופשים וחסרי טעם שקראתי בפורום בערך מאז שאני חבר בו. עברתי (די בסבל האמת) על כל התגובות שנרשמו פה ואני מנסה להבין מה מטרת הדיון הזה ולאן הוא הולך חוץ מלויכוחים אין סופיים חסרי משמעות..

המטרה היא להוכיח לחברי הפורום שכרטיסי ATI מהדור האחרון הם המשתלמים, ושאין צורך לתת המלצה לקנות כרטיס שעולה ב150 ש"ח יותר ומספק אף פחות ביצועים, את הנקודה החשובה הזאת הייתי חייב להדגיש כיוון שיש פה אנשים (URIB, SYNDROME ועוד כמה) שהם אוהדים לא קטנים של המותג nVidia.

אם הטרד' נגרר לוויכוחים שטותיים כמילותייך אין לי בעיה אם תנעלו, אני כבר הסברתי מה היא המטרה ומראש ידעתי שאני נכנס לשדה מלחמה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים