עבור לתוכן

עזרה עם עריכה וסידור תאים ב-Excel

Featured Replies

פורסם

היי,

יש לי כ-200 תאים בטור ב EXCEL שכולם בפורמט שבתמונה(בתמונה רואים 2 מתוך כל ה-200)

מה שאני מעוניין לעשות זה:

1: שבטור חדש יוצגו רק 3 המספרים לאחר ה-1(בדוגמא הראשונה 334).

2: שבטור ליד זה יוצג שאר הטקסט.

3: לסדר את שני הטורים מהקטן לגדול(מהמספרים), ככה , למשל בדוגמא הפשוטה פה אז 256 יהיה מעל 334 ועדיין לשמאלו יהיה Huntsville.

4: לצבוע בצהוב כל תא(ואת התא עם המספר שלידו) שרשומה בו מילה מסויימת(נגיד Alabama).

ממש תודה לעוזרים.

[attachment deleted by admin]

פורסם

1. תשתמש בפונקציה mid

2. כנ"ל.

3. אחרי שיצרת את התאים החדשים, תשתמש בכפתור מיון (נמצא בסרגל כלים Standard)

4. Format > conditional formatting

פורסם
  • מחבר

תודה על העזרה המהירה.

בכל אופן, אני נתקע בסעיף 3.

יש לי כעת טור של כל ה-3 מספרים ולידו טור של השמות של המדינות בהתאמה.

כאשר אני מסמן את הטור הראשון(או את שניהם) ולוחץ על Sorting(אני מניח שלזה התכוונת שרשמת מיון) והוא פשוט לא עושה שום דבר.

גם בסעיף 4, כאשר אני עושה עיצוב מותנה, הוא נותן לי אפשרות לשנות עיצוב בתנאי שהערך גדול/קטן/שווה/וכו' למספר ולא למחרוזת...

פורסם

לגבי המיון, מוזר. זה אמור לעבוד (אתה לא צריך לסמן כלום, מספיק לעמוד בראש העמודה שאתה רוצה למיין לפיה).

יכול להיות שאתה צריך להגדיר את הטור כמספר (כפתור ימני -> format cells).

בעיצוב מותנה, אתה יכול לבחור בין "cell value is" ל-"formula is". ב-formula אתה שם פשוט נוסחא כלשהי.

פורסם
  • מחבר

לגבי המיון, סימנתי את הטור כמספר, לחצתי על Sort Ascending(הכפתור עם A מעל Z עם חץ למטה בסרגל), וזה לא סידר אותם, אלא הוסיף נתונים מתחת לתא התחתון.

לגבי העיצוב המותנה, אני מעוניין שהוא יצבע כל תא שבו מופיעה מחרוזת מסויימת, אך הוא לא מורכב רק מהמילה הזו, ולכן Formula is לא מספיק מדויק. אני צריך משהו כמו Formula Contains....

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים