פורסם 2008 באוגוסט 1017 שנים השיפוע בהחלט משפיע על רמת הקושי, יותר דרך=יותר מאמץ בנוסף גם כוח המשיכה פועל חזק יותר מפנישהזוית גדלה מה שאתה לא יודע אל תגיד.אגב אני מודע לעניין ששתי הפעולות לא ייתכנו במקביל.
פורסם 2008 באוגוסט 1017 שנים קודם כל לא בונים תוכנית לא אימון ולא תזונה בפורום זה לא מקצועי בעליל שנית מי שאומר שלא יכולים לעלות במסת השריר ולהוריד אחוזי שומן הוא בור לגמרי בתחום ולוקח ידע ממקורות מפוקפקים גם מניסיון כמדריך חדר כושר שגרם למתאמנים לעשות את זה וגם על עצמי בטח שזה אפשרי השריר עצמו רובו בנוי מחלבון שומנים לאדם ממוצא קיימים הרבה מעבר לצורך בשילוב של תזונה נכונה ואימון נכון שכולל אירובי ואימוני כוח מתאמן מתחיל ממוצא יראה שיפור משמעותי גם במסת השריר וגם באחוזי שומן תוך כמה חודשים נכון זה לא אימון לפיתוח גוף ומדובר על מתאמן מתחיל שהשינוי בו הכי קל והכי פשוט אבל זה בהחלט אפשרי גם תאורטית וגם מעשית בנוגע להורמונים ומה שקורה בגוף בכל רגע נתון זה כל כך מורכב ומסובך שחוץ משנים של לימודים המדע עצמו לא מצה הסברים לכל מה שקורה ונכון באימון הגוף מפרק שריר ואז במנוחה בונה מחדש ומפצה על זה וככה מעלים נפח אבל זה בכלל לא אומר שלא יכולים להוציא יותר קלוריות ממה שמכניסים כדי להוריד אחוזי שומן לגוף גם ככה יש רזרבות גדולות של שומן ואם תוכנית תזונה נכונה שתכניס לגוף רק מזון שהוא באמת צריך אפשר לעשות ועושים את זה בפועל
פורסם 2008 באוגוסט 1017 שנים כדאי להוריד אחוזי שומן לא צריך בהכרח להכניס פחות שומנים ממה שמוצאים אפשר לעלות במסה הכוללת, על ידי פיתוח שריר.עברתי בדיקות רפואיות בהם הייתי עם 11% אחוז שומן, לאחר מכן עליתי 5 קילו והייתי עם 9% שומן, אבל מסת השומן הכללית בגוף שלי השתמרה.
פורסם 2008 באוגוסט 1017 שנים מי בנה תוכנית אימונים\תזונה בפורום? ציינתי במספר מקרים שמומלץ להעזר באיש מקצוע, או להשקיע את הזמן בקריאה מרובה.מעבר לאמרה מוסגרת זאת - אוי ואבוי לאדם שאתה מדריך הכושר שלו קרירין.מתאמן מתחיל יכול לפתח מסת שריר מסויימת תוך כדי ירידה באחוזי שומן, אך מדובר אך ורק במתאמן בתחילת דרכו. לא מדובר בשינוי מורגש כלל וכלל, אלא לכל היותר בזריקת עידוד להמשך הדרך - וממש אין להסתמך על כך.לגבי ההורמונים ושאר הנושאים - קל לך להגיד שזה מסובך, היות ואתה לא מסוגל(או לא רוצה) להעשיר את הידע שלך. אז אנא ממך, אם אינך מבין בנושא - אל תגיב (בכל אופן לא הבנתי את מה שניסית להגיד. מבלי לפגוע אנו יודעים שלא התברכת ביכולת התבטאות מרשימה).אגב, במאמר מוסגר נוסף - השריר בנוי ברובו ממים, ולא מחומצות אמינו.
פורסם 2008 באוגוסט 1017 שנים 1. האיזון המטבולי בגוף נשמר ע"י הפרשת הורמונים כאלה ואחרים - חלקם הורמוני בנייה וחלקם הורמוני פירוק. ע"י תזונה ואימונים אפשר להוביל את הגוף למצב הורמונלי כללי ספציפי - או של גדילה או של פירוק. אם תנסה להנות משני העולמות תגיע בסופו של דבר לאיזון, שזה המצב שרוב האנשים נמצאים בו ביום יום, ואז לא תעלה במשקל ולא תרד. במצב כזה כל שינוי במסת השריר\שומן יהיה קטן באופן יחסי. 2. הגוף מפריש הורמונים קטבוליים(מפרקים). הורמונים אלה מפרקים גם שריר, גם מעודדים ליפוליזה(ניוד שומן), וגם מפרקים גליקוגן ומכניסים אותו כגלוקוז(אנרגיה זמינה) למחזור הדם. בין היתר המטרה של הורמונים אלה היא לספק אנרגיה מכל הגורמים הקיימים בגוף. הדרך להתגבר על הפרשת ההורמונים הללו(שמופרשים בצורה מופרזת לאחר אימון ואף בשעות הבוקר לאחר היקיצה), בעיקר קורטיזול, היא לספק לגוף פחמימות שיובילו להפרשת אינסולין שהוא הורמון בנייה שבא בסתירה להורמונים המפרקים. מעבר להסבר זה תאלץ גם אתה(וגם אני) ללמוד כמה וכמה קורסים בפיזיולוגיה וביו-כימיה, אך זו המציאות. הקטע של האינסולין שבא בסתירה להורמונים מפרקים הבנתי, תודה על ההסבר אבל מה שאני לא מבין - לספק אנרגיה מכל הגורמים הקיימים בגוף? אני חשבתי ששרירים זה הדבר האחרון שהגוף מפרק אבל בקשר ל1 - אם אתה עושה אימונים אז השרירים גדלים מחדש קצת יותר לא? והגוף משתמש בשומן - האחוזים יורדים, לא? כי כמו שמישהו פה אמר הוא ככל הנראה העלה מסת שריר והוריד שומן (אלא אם כן ה5 קילו האלה הם מזה שהוא גבה, בכל מקרה שמעתי קצת שהבדיקה של אחוזי שומן לא אמינה במיוחד, אבל לך תדע )
פורסם 2008 באוגוסט 1017 שנים חחח איזה שאלהבן כמה אתה?שמע העצה הכי חכמה שאפשר לתת לך זה להירשם לחדר כושריש שם מדריך מנוסה שיוכל לענות לך בדיוק על כל התשובותבקשר לישראלבודי אין הרבה מה להגיד עליהם, בקצרה - יש שם אנשים תותחים, באמת שמבינים דברים ממש לעומק ויוכלו להסביר לך כמו שצריך (בדר"כ VIP)אבל גם יש שם הרבה ילדים שעונים תשובות וצריך לדעת להזהר מהם כי הם יכולים להכניס לך שטויות לראש.בנוסף לזה חשוב להזהיר אותך גם שלפני שנירשמתי לפורם ההוא לא היו לי שגיאות כתיב ואחרי תקופה לא ארוכה שמתי לב שאני פתאום כותב מילים כמו: טפוך או ווקשהבקשר למאמרים שיש.. הם נכתבו על ידי מישהו שעושה רושם מאוד מאוד טוב, תמיד מוכן לענות ולעזור לאנשים, הרבה זמן בעסק, הרבה אנשים מובילים בתחום מייצגים את החברה שלו , אם אתה חושב ללכת לתחום הבאדיבילדינג התחרותי/המקצועי מומלץ שתהיה בקשר עם הבן אדם הזהאבל מצד שני התואר שלו הוא רק תואר דרך האינטרנט כמה שאני זוכר ויש שם דברים שיכול להיות שלא הוא רשם או הייתה בעיה אחרת שם אבל לא יודע אם זה מצחיק או עצוב לקרוא אותםלדוגמא תחפש שם את ההגדרה לקלוריה ותבין על מה אני מדבראו מאמר שמדבר למה זה לא משנה אם תאכל ארוחת בוקר או לא (למרות מה שכל הרופאים אומרים)ובקשר לקוביות אתה צריך אחוז שומן נמוך (נדמה לי באזור ה-11%) ואני ממליץ לך לעבוד על מכשיר שעושים איתו כפיפות בטן (שהדרגת קושי עולה כל פעם במשקל ולא לפי מספר החזרות שאתה עושה), מה שאתה לא עושה קודם כל תדבר עם המאמן שלךונושא נוסף מאוד חשוב - סימני מתיחהאם אתה מתאמן בשביל להראות טוב (שתדע שלא צריך להתאמן בשביל זה הרבה, צריך בעיקר אחוז שומן נמוך) אני ממליץ לך מאוד ללמוד את הנושא של סימני מתיחה (בעיקר אם אתה בהיר)
פורסם 2008 באוגוסט 1017 שנים מתאמן מתחיל יכול לפתח מסת שריר מסויימת תוך כדי ירידה באחוזי שומן, אך מדובר אך ורק במתאמן בתחילת דרכו. לא מדובר בשינוי מורגש כלל וכלל, אלא לכל היותר בזריקת עידוד להמשך הדרך - וממש אין להסתמך על כך. אתה בעצם מסכים איתי ואז אומר לי שאני גרוע :kopfpatsch: וזה כן שינוי מורגש הוא לא יהיה שוורצנגר בשיאו אבל השינוי למתחיל מגיע בקצב הרבה הרבה יותר מהיר מספורטאי מי שרוצה להיות בדי בילדינג או ספורטאי בתחום אחר פונה לאימון מותאם לספורט שלו ולמצבו בגלל זה יש חלוקה ל-מתחיל\מאומן\ספורטאי ובעניין ההורמונים יש הרבה ידע אבל גם הרבה חוסר בידע אתה יכול להגיד הרבה דברים אבל זה עובדה שהנושא עדיין במחקרים ויש הרבה נעלמים שצריך לפתור אני לא מתעניין במפתחי גוף והאימונים שלהם וגם לא בתזונה ותוספים שלהם אבל פותח הדיון מתחיל ולא מפתח גוף בעניין המים -הגוף רובו הוא מים -בלה בלה בלה יופי צודק אבל בהקשר של הנושא זה לא מעניין אחרי המים זה בעיקר חלבון (בגדול) רוצה גם לפרט לי איזה חומצות אמינו מרכיבות איזה חלבונים ? -ברור שלא כי זה עמוק מידי כל העולם מורכב מאטומים רוצה לדבר על זה ?
פורסם 2008 באוגוסט 1017 שנים קרירין, אני לא אתחיל ויכוח איתך, זה מתחת לרמתי. עם תגובות כאלה, בחייאת רבק - תחזור לגנון.קל לבור לזלזל במדע. ברגע שתעבור קורס מדעי כלשהו באוניברסיטה - נדבר.ליבי עם המתאמנים שלך.
פורסם 2008 באוגוסט 1017 שנים קרירין, אני לא אתחיל ויכוח איתך, זה מתחת לרמתי. עם תגובות כאלה, בחייאת רבק - תחזור לגנון.קל לבור לזלזל במדע. ברגע שתעבור קורס מדעי כלשהו באוניברסיטה - נדבר.ליבי עם המתאמנים שלך.בדיוק התכוונתי לשאול אותך מאיפה אתה יודע את מה שאתה יודעעברת קורס מדעי בנושא?כרגע דיברתי עם אחותי (הידע שלה בנושא בא ממאמן כושר מוסמך ומהרבה ספרים)היא הסבירה לי ככה - הגוף צריך אנרגיה -> אם יש אינסולין זה אומר שיש פחמימות (סוכרים, אותו דבר למיטב הבנתי) -> הגוף משתמש בפחמימותאין אינסולין -> אין פחמימות - או שומן או שרירים, בשביל השומן הגוף צריך אנזימים כדי לפרק אותו, אחרת הוא לא נכנס לתאיםיש ויכוחים? P:
פורסם 2008 באוגוסט 1017 שנים הקטע של האינסולין שבא בסתירה להורמונים מפרקים הבנתי, תודה על ההסבר אבל מה שאני לא מבין - לספק אנרגיה מכל הגורמים הקיימים בגוף? אני חשבתי ששרירים זה הדבר האחרון שהגוף מפרק אבל בקשר ל1 - אם אתה עושה אימונים אז השרירים גדלים מחדש קצת יותר לא? והגוף משתמש בשומן - האחוזים יורדים, לא? כי כמו שמישהו פה אמר הוא ככל הנראה העלה מסת שריר והוריד שומן (אלא אם כן ה5 קילו האלה הם מזה שהוא גבה, בכל מקרה שמעתי קצת שהבדיקה של אחוזי שומן לא אמינה במיוחד, אבל לך תדע ) תשמע, עשיתי כמיטב יכולתי להסביר את הנושא. הגוף מבחינה הורמונלית לא מסוגל לבנות שריר ולשרוף שומן בו זמנית. יוצאים מן הכלל הם אנשים הנוטלים סטרואידים ומתאמנים חדשים. במקרה של החדשים בתחום מדובר בשינוי זניח למדי שתקף רק לחודשיים במקרה הטוב, וצפוייה אכזבה קשה למי שחושב שאפשר להמשיך בדרך זו ולהגיע לתוצאות משמעותיות. איני מדבר כלל וכלל על הישגים של מקצוענים. מי שחושב שמקצת משקולות חופשיות ואבקת חלבון הוא יהפוך לשוורנצגר טועה טעות מרה. זה שקול לאמונה שמביצוע 10 בריכות ביום ושתיית רדבול תהפוך למייקל פלפס הבא.
פורסם 2008 באוגוסט 1017 שנים קרירין לא משנה מה תגיד שכח מזה אי אפשר לעלות במסה ולהוריד אחוזי שומן במקביל מסיבה מאוד מאוד פשוטה הדרך היחידה לעלות במסה היא להיות במאזן קלורי חיובי, כלומר מכניס יותר ממה שאתה מוציא והדרך היחידה לרדת באחוזי שומן היא להיות במאזן קלורי שלילי, כלומר מכניס פחות ממה שאתה מוציא ומן ההגיון הפשוט, אי אפשר לבצע את שניהם הדרך היחידה להגיע למצב של שריפת שומנים ועליה במסה במקביל זה אם אתה שורף כמות מטורפת של קלוריות ביום, נגיד מעל 6000, אבל אז תצטרך לאכול יותר מ6000 קלוריות, כי אחרת לא תעלה במסה קיצר קרירין, אני מאוד מעריך אותך ואף פעם לא הייתי מהאנשים שיורדים עליך אבל פה אתה פשוט לא יודע על מה אתה מדבר, ואין פה וויכוח. כי כמו שמישהו פה אמר הוא ככל הנראה העלה מסת שריר והוריד שומן (אלא אם כן ה5 קילו האלה הם מזה שהוא גבה, בכל מקרה שמעתי קצת שהבדיקה של אחוזי שומן לא אמינה במיוחד, אבל לך תדע ) זה הגיוני מאד מה שקרה זה, לצורך הדגמה, היה לו 10 קילו שומן ו10 קילו שריר, עכשיו הוא עלה ל15 קילו שריר, ונשאר ב10 קילו שומן עכשיו השומן מהווה אחוז נמוך יותר מסך משקל גופו.
פורסם 2008 באוגוסט 1017 שנים בדיוק התכוונתי לשאול אותך מאיפה אתה יודע את מה שאתה יודעעברת קורס מדעי בנושא?כרגע דיברתי עם אחותי (הידע שלה בנושא בא ממאמן כושר מוסמך ומהרבה ספרים)היא הסבירה לי ככה - הגוף צריך אנרגיה -> אם יש אינסולין זה אומר שיש פחמימות (סוכרים, אותו דבר למיטב הבנתי) -> הגוף משתמש בפחמימותאין אינסולין -> אין פחמימות - או שומן או שרירים, בשביל השומן הגוף צריך אנזימים כדי לפרק אותו, אחרת הוא לא נכנס לתאיםיש ויכוחים? P:לא ממש הבנתי מה ניסית להגיד, אבל בגדול זה די נכון. על הקשר בין פחמימות לאינסולין כבר דיברתי, ואתה גם יכול להסתפק במה שרשום בוויקיפדיה בעניין. העניין באינסולין שהוא לא רק מוביל סוכרים לתאים אלא גם מוביל לאגירת שומן. זו בדיוק ההגדרה של מצב אנאבולי - בנייה (ולא רק הרחבת תאי השריר אלא גם הרחבת תאי השומן), להבדיל ממצב קטבולי שהוא מצב של פירוק - הן של שומן, והן של שריר.לגבי הידע שלי - אני לומד מקצוע מדעי אחר שלדעתי הוא קשה בהרבה, אך בכל מקרה, מדע זה מדע וכולם קשורים אחד בשני. מרגיז אותי לראות אנשים שאינם מבינים כלל מהו מדע (או מסוגלים להבין את המורכבות שבעניין) ומחליטים בכל זאת לזלזל בממצאים של מאות ואלפי שנים. את הידע בנושא הספציפי הזה אני צובר מספרים(עוזר שיש חברה שלומדת לתואר בנושא) ומהאינטרנט. אפשר ללמוד הרבה גם בלי תואר, אך כמובן שאין כמו השכלה פורמלית.
פורסם 2008 באוגוסט 1017 שנים אני לא מאמן למרות שהמתאמנים שלי הגיעו לתוצאות טובות והיו מרוצים קשה להרוויח ולהתקדם בארץ בתחום הזה כי השוק מוצף במדריכים ואני בכלל לא מזלזל במדע עצמו אני רק אומר שיש דברים מורכבים במדע המדע בתחום אומר על רגל אחת שתזונה -אירובי-ואימון כוח נותנים את התוצאות הטובות ביותר מבחינה בריאותית התזונה עצמה זה לא התחום שלי אבל מי שמקפיד בזה מקבל אחוזי שומן טובים ומסת שריר נכבדה (לא של מפתח גוף) והמדע צודק בזה לגמרי מניסיון אם אתה רוצה לעבור מעל גבול של מאומן לספורטאי לכל ספורט יש את הדברים שלו זה כמו שמתאמן לריצות קצרות לא מתאמן כמו רץ מרתון ככה גם בתחום הזה -בדי בילדינג וגם בדי לפתר או איך שכותבים את זה עושים אימונים אחרים ותוכנית תזונה אחרת ממתחילים ומאומנים קריריןלא משנה מה תגידשכח מזהאי אפשר לעלות במסה ולהוריד אחוזי שומן במקביל מסיבה מאוד מאוד פשוטההדרך היחידה לעלות במסה היא להיות במאזן קלורי חיובי, כלומר מכניס יותר ממה שאתה מוציאוהדרך היחידה לרדת באחוזי שומן היא להיות במאזן קלורי שלילי, כלומר מכניס פחות ממה שאתה מוציאומן ההגיון הפשוט, אי אפשר לבצע את שניהםהדרך היחידה להגיע למצב של שריפת שומנים ועליה במסה במקביל זה אם אתה שורף כמות מטורפת של קלוריות ביום,נגיד מעל 6000, אבל אז תצטרך לאכול יותר מ6000 קלוריות, כי אחרת לא תעלה במסהקיצר קרירין, אני מאוד מעריך אותך ואף פעם לא הייתי מהאנשים שיורדים עליךאבל פה אתה פשוט לא יודע על מה אתה מדבר, ואין פה וויכוח.זה הגיוני מאדמה שקרה זה, לצורך הדגמה,היה לו 10 קילו שומן ו10 קילו שריר,עכשיו הוא עלה ל15 קילו שריר, ונשאר ב10 קילו שומןעכשיו השומן מהווה אחוז נמוך יותר מסך משקל גופו.עוד פעם מה שאני אומר זה מניסיון תזכור שמתחיל מתחיל אם איזה 20% שומן או יותר חודשים ראשונים אפשרי לגמרי לעשות את זה ואז הגוף במצב מאומן וצריך לבחור לאיזה מקום מתקדמים אתה יכול להסביר את זה שהשומן נשאר באותו המצב אבל מסת שריר עלתה אז יש פחות אחוזי שומן או בדרכים אחרות בפועל אתה בודק אחוזי שומן ועקף שריר ורואה שינוי משמעותי תבדוק את הנושא לעומק ותמצא לזה הסבר מדעי אם זה מה שאתה רוצה אני יודע מניסיון שזה אפשרי
פורסם 2008 באוגוסט 1017 שנים זה הגיוני מאדמה שקרה זה, לצורך הדגמה,היה לו 10 קילו שומן ו10 קילו שריר,עכשיו הוא עלה ל15 קילו שריר, ונשאר ב10 קילו שומןעכשיו השומן מהווה אחוז נמוך יותר מסך משקל גופו.חסרים נתונים וקשה לומר מה בדיוק קרה. ייתכן וזה המצב, ייתכן וגם היו עוד שינויים בדרך שאנחנו לא יודעים עליהם.מעבר לכך, בדיקת אחוזי שומן בקליפר או במשקל 'מיוחד' היא מאוד לא מדוייקת. טווח השגיאה הוא אדיר ובהחלט ייתכן שביום מסויים המכשיר יציג 10% שומן, וביום למחרת הוא יציג 12% או 8%.
פורסם 2008 באוגוסט 1017 שנים לא ממש הבנתי מה ניסית להגיד, אבל בגדול זה די נכון. על הקשר בין פחמימות לאינסולין כבר דיברתי, ואתה גם יכול להסתפק במה שרשום בוויקיפדיה בעניין. העניין באינסולין שהוא לא רק מוביל סוכרים לתאים אלא גם מוביל לאגירת שומן. זו בדיוק ההגדרה של מצב אנאבולי - בנייה (ולא רק הרחבת תאי השריר אלא גם הרחבת תאי השומן), להבדיל ממצב קטבולי שהוא מצב של פירוק - הן של שומן, והן של שריר. לגבי הידע שלי - אני לומד מקצוע מדעי אחר שלדעתי הוא קשה בהרבה, אך בכל מקרה, מדע זה מדע וכולם קשורים אחד בשני. מרגיז אותי לראות אנשים שאינם מבינים כלל מהו מדע (או מסוגלים להבין את המורכבות שבעניין). את הידע בנושא הספציפי הזה אני צובר מספרים(עוזר שיש חברה שלומדת לתואר בנושא) ומהאינטרנט. אפשר ללמוד הרבה גם בלי תואר, אך כמובן שאין כמו השכלה פורמלית. אוקי, אז נראה לי שהבנתי אותך - אז הגוף כן יכול להשתמש גם בשומן אבל תכלס הוא גם יאגור עוד ואחוזי השומן יעלו אבל הוא יצטרך למלא אותם במשהו - ואם לא ניתן לו עוד דברים למלא בהם את תאי השומן, אז הוא ייקח מה שאנחנו מכניסים גם אם הגוף צריך את זה למטרות אחרות? בקשר לשורה הזו: " לגבי הידע שלי - אני לומד מקצוע מדעי אחר שלדעתי הוא קשה בהרבה, אך בכל מקרה, מדע זה מדע וכולם קשורים אחד בשני. מרגיז אותי לראות אנשים שאינם מבינים כלל מהו מדע (או מסוגלים להבין את המורכבות שבעניין)." רק לי זה נשמע כמו "אני לא סובל אנשים שפחות חכמים ממני"? זה מזכיר לי את אחת הטראומות הכי קשות שלי בחיים - ניסיתי להסביר למישהו שלמד איתי ב5 יחידות מתמטיקה את ההגיון של החלוקה של האיברים במכנה ובמונה כדי למצוא אסימפטוטה אופקית, והוא לא הבין (בניגוד לידידה שלי ב4 יחידות שכן הבינה, תודה לאל) אגב, גיא, מכיר שיטות אחרות למדוד את אחוזי השומן בגוף? אם במקרה אתה מדבר על השיטה של לבדוק את המוליכות של הגוף (עם המשקל המיוחד הזה^^) אז גם לי זה לא נשמע אמין במיוחד
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.