עבור לתוכן

T61P והצעת המחיר אליו - האם שווה וכמה ישקול?

Featured Replies

פורסם

איזה דגם של ASUS את מכירה עם trackpoint? ככלל זה דבר נדיר, ואם אני שומע על דגם (מעבר לעסקיים של Lenovo,Dell,HP) שיש לו trackpoint, זה תמיד בשורה משמחת עבורי. :)

היה לי Asus S300 עם Trackpoint אז זכרתי שזה קיים אבל זה דגם ישן ובהחלט יתכן שכרגע אין דגמים עם Trackpoint, נראה לי שאתה מבין בזה יותר ממני (מעולם לא הצלחתי להשתמש ב-Trackpoint במחשבים שאינם IBM, אבל אולי עוד לא פגשתי את האחד המוצלח). מצטערת לתת תקוות שווא :)

• תגובות 32
  • צפיות 2.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אכן בעבר ה-trackpoint היה מקובל יותר, אך במהלך השנים רוב היצרנים הורידו אותו מדגמי ה"צרכן", במטרה להוזיל עלויות ככל הנראה.

יצא לי להתשתמש תקופה קצרה ב-trackpoint של ה-Latitude, והוא באמת פחות נוח. האצבע לא יושבת טוב על המכסה, והוא לא ממש מגיב טוב למשתמש (למרות שאולי פשוט הכוונון בתוכנה היה לא טוב, לא שיחקתי עם זה).

מעבר לכך, יש לי גם Compaq Evo N610c ישן עם trackpoint. במקור הוא מגיע עם מכסים שחורים קטנים ומאוד לא נוחים, אבל ה-trackpoint עצמו הוא סטנדרטי של Synaptics, מה שאומר שאפשר לשים עליו מכסה של trackpoint של IBM, מה שהופך אותו ל-100% תואם, ונוח באותה מידה (מעבר לכך שאין כפתור אמצעי לגלילה, שזה חיסרו לא קטן בפני עצמו).

פורסם

כרגע יש לי Compaq Nc4000 עם Trackpoint פשוט בלתי נסבל . אולי אני אנסה באמת לשים עליו Cap של IBM, לא חשבתי על האפשרות הזו.

פורסם
  • מחבר

את זה שאפשר לחכות לנצח אני יודע, וגם שהביצועים משתפרים, זה לא חדש...

למרות שההבדל בין ה-14 אינצ' ל-15' הוא רק בכרטיס מסך, עדיין נראה לי שיש לזה משמעות... למרות, שזה לא כזה נורא... בעיקר אם המשקל יהיה יותר נמוך...

אבל אם אתה אומר שאמורה לצאת סדרה חדשה אולי באמת שווה לחכות... יודעים מתי זה אמור לקרות?

אם לא בשביל לקנות את החדש, אז סתם כי זה יוריד את המחיר של הישן...

פורסם

את זה שאפשר לחכות לנצח אני יודע, וגם שהביצועים משתפרים, זה לא חדש...

למרות שההבדל בין ה-14 אינצ' ל-15' הוא רק בכרטיס מסך, עדיין נראה לי שיש לזה משמעות...

יש משמעות, אכן, אבל כרטיס מסך יותר חזק זה לא תמיד לטובה. לא ציינת את השימושים שלך במחשב אבל אני מניחה שאתה גיימר/מישהו שעובד בתוכנות כבדות לאור החשיבות שאתה שם על ביצועים מאד גבוהים? אני לדוגמא מעדיפה Integrated בלפטופים שלי בשלב זה של התפתחות המחשוב (למרות שעכשיו מתחילה פריחה מסויימת במחשבים עם אפשרות להחליף בין Integrated ל-Dedicated בלחיצת כפתור. כזה אני רוצה ;D)

פורסם
  • מחבר

כתבתי בתחילת הת'רד - המחשב הזה צריך להחליף מחשב שולחני לגמרי. אומנם המעבד על המחשב שלי לא מטורף כי קניתי אותו לפני שנה+ (e6420), ועדיין - עם HIS x1950xt הרבה זיכרון ו-P5E-Deluxe אין שום דבר שלא רץ עליו, אז ללפטופ שאני אקנה יש נעליים גדולות להיכנס אליהן.

מה רע לך בdedicated? צריכת חשמל? אינטגרציה בין כל החלקים? איפה אני יכול ליפול עם כרטיס מסך יותר חזק?

ל-ASUS אגב, פשוט כי הסתכלתי על ההצעות שלך - יש באמת מחשבים מגניבים ואני דיי בטוח שהם טובים כי אני פשוט כל הזמן קונה דברים שלהם ומעולם לא התאכזבתי, ועם זאת - גם הם משקולות לא קטנות.... בלי קשר לזה שגם אי אפשר לעשות customize...

אני ממש אובד עצות... נראה לי שבאמת אין מנוס מלחכות חודשיים שלושה, להישאר עם העכבר באתר של לנובו ולראות מה יקרה טוב...

פורסם

ת'אמת היא, היו דגמים של T61p עם FX570M ומסך 14". הם היו ממש ממש נדירים, אבל קיימים. ספק אם תצליח להשיג אחד כזה היום (בטח לא מהאתר של לנובו), אבל אם כן - זו תהיה מציאה. הביצועים עדיין לא יהיו ממש זהים ל-15" כי בגרסאות האלה שמו רק 128MB זיכרון, לעומת 256MB.

פורסם
  • מחבר

אז למה הפסיקו?!?! מה היה רע במחשב 14 אינצ' עם כרטיס מסך חזק?

כאילו בגלל שהמסך קטן אז מישהו הגיע למסקנה שכרטיס מסך זה לא באמת חשוב? הרי עוצמת הכרטיס משפיעה על הביצועים של המחשב, לא רק מבחינת תצוגה...

איזה דרעק.. יש סיכוי שבטעות מישהו יחשוב שוב שצריך כרטיס מסך חזק עם מחשב קטן יותר וקל? או שפשוט עם התפתחות הטכנולוגיה עוד X חודשים מה שהיום נחשב חזק יהיה חלש וידחף פנימה לתוך ה-14"?

פורסם

אז למה הפסיקו?!?! מה היה רע במחשב 14 אינצ' עם כרטיס מסך חזק?

יכול להיות שהיו בעיות התחממות. בשטח קטן כזה, כל סנטימטר משפיע על הצטברות החום. במיוחד כש-Thinkpad T היא בין סדרות המחשבים הדקות והקומפקטיות ביותר.

לנובו (ו-IBM לפניהם) מעולם לא שמו את כרטיסי ה-TOP במחשבי ה-Thinkpad. העדיפות תמיד הייתה למחשב אמין, דק וקל, שלא יסבול מבעיות תרמיות.

כמו שאמרה לך tgolin, בהחלט ניתן למצוא מחשבי 14" עם ה-8600M GT, שהוא המקביל של ה-FX 570M, אם אתה ממש רוצה.

פורסם
  • מחבר

ממש רוצה! :)

אבל אפשר למצוא חדשים או רק יד שניה וכד'?

אם כבר אני קונה אז מן הסתם אני אקנה חדש, גם ככה אני משקיע בזה דיי הרבה כסף, אז אני לא אקנה משהו שהמעגלים המודפסים שלו כבר עייפים...

באתר של לנובו לא מצאתי 14 עם כרטיס מסך discrete יותר חזק מ nsv140m...

פורסם

כתבתי בתחילת הת'רד - המחשב הזה צריך להחליף מחשב שולחני לגמרי.

מצטערת, פספסתי את זה. אבל למען האמת זה עדיין לא אומר כלום :) אני משתמשת במחשב 12' עם Pentium M כתחליף כמעט מלא למחשב שולחני וזה עובד בסדר כי זה מתאים לצרכים שלי כרגע (אם כי כבר יהיה נחמד כשאחליף אותו בקרוב...). גם מחשב שולחני לא צריך להיות חזק אם אתה לא משחק או עובד עם תוכנות שדורשות את זה.

מה רע לך בdedicated? צריכת חשמל? אינטגרציה בין כל החלקים? איפה אני יכול ליפול עם כרטיס מסך יותר חזק?

חוץ מהמחיר היותר גבוה, כמובן, שסתם חבל לשלם אותו אם אין לי שימוש בזה, כרטיס dedicated צורך יותר חשמל וכך מקטין את חיי הבטריה. כמו כן הוא מייצר יותר חום (כרטיסים ממש טובים מייצרים המון חום). היה שיפור נרחב באיכות הכרטיסים ה-integrated בניידים בדור הנוכחי ורובם יאפשרו לך גם לצפות בוידאו ב-HD בלי שום בעיה ובאיכות מצוינת.

העניינים האלה הם לא אסון, אבל הנקודה היא שלא תמיד אני מוצאץ את הצורך שיש לאנשים לקנות את ההכי טוב או הכי חזק נחוץ או כדאי (אני לא מדברת עליך ספציפית, לא ברור לי עדיין באילו תוכנות אתה משתמש). ראיתי המון אנשים (בעיקר סטודנטים) שמתפתים להקריב ניידות של המחשב על חשבון ביצועים מדהימים שהם לא הולכים להרגיש בהם יותר מידי, לעומת זאת את המשקל על הגב הם בהחלט מרגישים...השיא הוא מישהו שאני מכירה שרכש לעצמו HP HDX והודיע לי שהוא הולך לקחת את המפלצת לשיעורים כל יום ולהקליד! אני נותנת לזה שבוע :D

פורסם

לא התכוונתי למחשב של לנובו עם 8600M GT, אלא בכלל:

המעטים שאני חושבת עליהם שקרובים איכשהו:

ה- Zepto 6224W זה 14' שמגיע עם 8600GT ושוקל רק 2.35 ק"ג אבל אני לא יודעת אם אפשר להשיג את המוצרים שלהם בארה"ב.

ה- Asus F8 גם הוא 14' שתומך ב- 9500GS או 8600GT ושוקל בסביבות 2.5 ק"ג.

פורסם

דרך אגב, ראיתי שמוכרים עכשיו את ה- F8 עם מונטבינה ו- ATI HD 3650.

אם אתה נשאר עם 15' ומחפש משהו עם ביצועים הכי גבוהים שאפשר אז בתקציב שלך אתה יכול גם לשקול את ה- Sager NP2096. זה לפטופ מאד חזק עם מונטבינה ו- 9600GT ושוקל בערך 2.9 ק"ג.

פורסם
  • מחבר

מי זאת מונטבינה ומה היא עושה טוב? :)

אני עדיין בעד לרדת ל-14", ושישקול פחות, גם אם קצת על חשבון הביצועים... שורה תחתונה לדוגמא, מה ההבדל בין

fx570 ל nsv 140? כמה יותר לאט ירוצו דברים על המחשב? אילו דברים כבר לא ירוצו על החלש מבין השניים שירוצו על החזק?

אין ספק אגב, שאת המשקל על הגב אני ארגיש יותר מאת הביצועים אם המחשב ישקול 3ק"ג...

משחקים אני משחק בכל הטווח אז יש גם דברים כבדים מספיק כמו halflife וחבריו, ולמען האמת אפילו משחק כמו C&C 3 דורש דיי הרבה משאבים, מסתבר, הרבה יותר ממה שהייתם מצפים ממשחק אסטרטגיה... לא שהוא נראה רע, ועדיין...

תוכנות (הכבדות) בעיקר של קידוד VIDEO ועריכת AUDIO, חוץ מסתם תוכנות כמו FIREFOX וOFFICE, למרות ששוב - בינינו - OFFICE 2007 זה לא בדיוק פיקניק למחשב, ומשום מה גם FIREFOX, אפילו 3, צורך לא מעט מהמחשב. ואם בטעות נשארים עם VISTA על המחשב בכלל המצב קשה... אני מניח שאני אעשה DOWNGRADE ל-XP, ואם לא אז בטח אקח BUSINESS PRO או משהו כזה, וזה עדיין לא יהיה נחמד למחשב...

ראיתי מחשבים טובים עם כרטיס מסך x3100 ואפשר היה לבכות בגלל האיטיות שVISTA העניקה לכל הסיפור... ואני מניח שהרבה מזה קשור לממשק הגרפי ה"מפוצץ"...

פורסם

אני עדיין בעד לרדת ל-14", ושישקול פחות, גם אם קצת על חשבון הביצועים... שורה תחתונה לדוגמא, מה ההבדל בין

fx570 ל nsv 140? כמה יותר לאט ירוצו דברים על המחשב? אילו דברים כבר לא ירוצו על החלש מבין השניים שירוצו על החזק?

דברים שלא עושים שימוש בגרפיקה תלת-מימדית אדישים בכלל לכרטיס המסך. אלה שכן - ההבדל מורגש. ה-570M חזק בערך פי שניים מה-140M.

ראיתי מחשבים טובים עם כרטיס מסך x3100 ואפשר היה לבכות בגלל האיטיות שVISTA העניקה לכל הסיפור... ואני מניח שהרבה מזה קשור לממשק הגרפי ה"מפוצץ"...

לא חושב. אפילו ממשק ה-Aero לא כל-כך כבד. ה-X3100 סוחב אותו כמו כלום. כנראה היו סיבות אחרות. בלי קשר לכלום, Vista היא דבר די כבד ובד"כ שווה להתעסק קצת עם הגדרות ואופטימיזציות כדי שלא תעמיס על המחשב יותר מידי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים