עבור לתוכן

מה ההבדל בין הרדיסק פנימי וחיצוני?

Featured Replies

פורסם

אני כרגע במצב שיש לי הרדידסק SATA חדש שלא מחובר למחשב כי המחשב בעל לוח אם ישן שתומך רק בחיבורי IDE .. עכשיו חשבתי פשוט להחליף את ההרדיסק לחיצוני שיתחבר בUSB ..

יש סיבה לא לעשות את זה? מה ההבדלים בין הסוגים?

תודה..

פורסם

למה אתה מיסתבך לחינם ?

יש מתאמים בין ata ל-sata ב-60 ש"ח ....

פורסם
  • מחבר

הייתי כבר באיזה 15 חנויות ובשום מקום אין..

כולם גם אומרים שלא צריך מתאם אלא כרטיס PCI שמוסיף חיבורי SATA ובמקום היחיד שמצאתי כזה כרטיס הוא עלה 240 שקל!

פורסם

הייתי כבר באיזה 15 חנויות ובשום מקום אין..

כולם גם אומרים שלא צריך מתאם אלא כרטיס PCI שמוסיף חיבורי SATA ובמקום היחיד שמצאתי כזה כרטיס הוא עלה 240 שקל!

סיטואצייה מוכרת .....

רוב המוכרים הם מנייאקים שקרנים שמנסים לדחוף לך את הסחורה שיש להם על המדף \ הסחורה שהם עושים עלייה את מקסימום הרווח ....

יענו בבחינת למכור קרח לאסקימוסים .

PCI שמוסיף חיבורי SATA זה לא רעיון טוב , התקנת מערכת הפעלה נעשית מסורבלת ובעיתית והכי מעצבן זה שהוא מאריך מאוד את זמן ה-boot ואת זה אני אומר מניסיון אישי .

בחיפוש קצר זה מה שאני מצאתי :

http://www.goldtop.co.il/show_details.asp?prod_id=22332

סביר שבחיפוש יסודי תימצא ביותר זול .

זכור לי שהיה גם ב-ksp \ ivory מתאם SATA ל-IDE ב-60 ש"ח

פורסם
  • מחבר

הם לא מוכרים לי מה שיש להם.. הם אומרים לי שאני צריך את הכרטיס הזה אבל גם אותו אין להם!!

גם המתאם הזה שהבאת בקישור עולה קרוב ל100 שקל!!! וזה עוד לפני שאני מתקשר והם כמובן אומרים לי שאין להם את זה כבר..

לכן חשבתי להחליף כבר לחיצוני USB .

פורסם

אין לי מושג מה זה ה"מתאם" הזה שיש בגולדטופ, אבל זה כנראה רק מתאם של החשמל או שהם מדברים בדיוק כמו כולם על כרטיס PCI.

אתה לא יכול לחבר כונן SATA לחיבור IDE ע"י חיבור החוטים ל"פלסטיק" אחר בקצה, SATA זה לא סתם חיבור בגודל אחר כמו חיבור של אוזניות גדול מול קטן - זה חיבור שונה לחלוטין וה-Controller על לוח האם שונה לחלוטין.

פותח הדיון, אף מוכר לא עבד עליך. אתה באמת צריך כרטיס PCI שעליו יושב צ'יפ SATA ושנותן לך כניסות SATA לכוננים שלך.

הכדאיות של קניה כזאת כמובן מוטלת בספק, כבר עדיף להחליף לוח אם... :P

פורסם

מניסיון, המתאמים של SATA IDE זה לא רק לחשמל אלא גם לנתונים!

נסה לברר ב ksp \ ivory שם בטוח יש להם במלאי.

ועם כל הכבוד אני ממש ממש לא חושב שצריך להחליף לוח אם בגלל זה.

פורסם

אתה לא יכול לחבר כונן SATA לחיבור IDE ע"י חיבור החוטים ל"פלסטיק" אחר בקצה, SATA זה לא סתם חיבור בגודל אחר כמו חיבור של אוזניות גדול מול קטן - זה חיבור שונה לחלוטין וה-Controller על לוח האם שונה לחלוטין.

יש לך מתאם כזה שהוא רק "פלסטיק" בלי כרטיס ?

פורסם

המתאם הזה ב100 שקל מן הסתם מכיל בקר SATA אבל הוא לא משתלם כל כך מפני שהוא קצת מסורס (עקב החיבור שלו לIDE) וגם מיועד לחיבור הארדיסק אחד בעוד שאם אתה קונה בקר אתה מקבל 4 יציאות SATA לפחות אם אני לא טועה, ככה שזאת השקעה טובה.

כמובן שלקנות לוח חדש כנראה יצריך גם מעבד וזכרונות חדשים אבל לטווח הארוך זה משתלם.

ובקשר לחיבור הארדיסק חיצוני לUSB - כדאי לוודא שלא מדובר בפורט USB 1.1 או משהו כזה..

פורסם

רציתי רק להעיר שאם אתה מחבר HDD חיצוני, תהיה בטוח שהשימושים שלך בו לא יהיו קבועים ומתמשכים כי זה יכול להיות מעיק (מבחינת ביצועים בתכלס).

פורסם

המתאם הזה ב100 שקל מן הסתם מכיל בקר SATA אבל הוא לא משתלם כל כך מפני שהוא קצת מסורס (עקב החיבור שלו לIDE) וגם מיועד לחיבור הארדיסק אחד בעוד שאם אתה קונה בקר אתה מקבל 4 יציאות SATA לפחות אם אני לא טועה, ככה שזאת השקעה טובה.

כמובן שלקנות לוח חדש כנראה יצריך גם מעבד וזכרונות חדשים אבל לטווח הארוך זה משתלם.

ובקשר לחיבור הארדיסק חיצוני לUSB - כדאי לוודא שלא מדובר בפורט USB 1.1 או משהו כזה..

טעות שלך , הוא לא מסורס ,גם כך הדיסקים המהירים ביותר כיום לא מסוגלים לנצל{ באופן תאורטי } אפילו את מלוא רוחב הפס של תקן ata 133 המיושן .

פותח ה-POST מעוניין לחבר דיסק אחד ,אז מדוע אתה דוחף לו בקר PCI עם 4 יציאות שעולה פי כמה וכמה ,

פשוט מיותר :kopfpatsch:

פורסם

לא התכוונתי למהירות, התכוונתי שיתרונות של הSATA כמו Hot Swap או NCQ פשוט לא יהיו שימושיים.

בקר פשוט עם שתי כניסות SATA פנימיות ושתי כניסות eSATA עולה 150 שקל.

ברור שעכשיו מתאם יספיק אבל אם הוא ירצה להוסיף כונן עוד חצי שנה אז כל העסק הזה מסתבך וכמו שאמרתי - קניית בקר או קניית לוח חדש יהיו משתלמים יותר לטווח הארוך

פורסם

לא התכוונתי למהירות, התכוונתי שיתרונות של הSATA כמו Hot Swap או NCQ פשוט לא יהיו שימושיים.

בקר פשוט עם שתי כניסות SATA פנימיות ושתי כניסות eSATA עולה 150 שקל.

ברור שעכשיו מתאם יספיק אבל אם הוא ירצה להוסיף כונן עוד חצי שנה אז כל העסק הזה מסתבך וכמו שאמרתי - קניית בקר או קניית לוח חדש יהיו משתלמים יותר לטווח הארוך

בקר pci שכזה ,שמחברים אליו מספר דיסקים מהירים ,יספק ביצועים עלובים למדי ,עקב רוחב הפס המוגבל ממילא של אפיק pci .

אם כל מה שפותח הפוסט רוצה ,זה לחבר דיסק sata בודד למחשב ,אז המתאם הזה הוא הוא הפיתרון האופטימלי עבורו מבחינת יחס עלות \תועלת .

אם המחשב מספק את כל צרכיו , אז בשביל לקבל יותר נפח אכסון , זה יהיה פשוט טימטום לשמו לקנות בקר שכזה, או להחליף לוח אם (+זיכרונות+מעבד+ואולי גם ספק ).

לא קשור לנושא , אבל אם אתם מבינים בלוחות אם או בכרטיסי dvr או במודמים סלולאריים אודה לכם מאוד אם תגיבו בפוסטים הבאים שלי :

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=347400.msg3002428;topicseen#new

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=348767.msg3014522#msg3014522

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=349034.msg3016672#msg3016672

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים