עבור לתוכן

הבדלים בין P43 לבין P45

Featured Replies

פורסם

מלבד התמיכה בCF, איזה עוד הבדלים יש ביניהם?

וליתר דיוק, אני מתלבט בין שלושת הלוחות הבאים:

Asus P5QL-E, Asus P5QL- PRO, Asus P5Q

בהנחה שאני לא עושה אוברקלוק ולא CF... איזה מהם הכי טוב?

פורסם

מלבד התמיכה בCF, איזה עוד הבדלים יש ביניהם?

אין הבדלים נוספים, או לפחות לא אמורים להיות על פי אינטל.

בהנחה שאני לא עושה אוברקלוק ולא CF... איזה מהם הכי טוב?

אתה לא יכול לעשות CF בכל מקרה באף אחד מהלוחות ואם אין OC כולם יתאימו.

אתה צריך לבחור לפי המחיר ותכונות הלוח שחשובות לך. לדוגמא ה-P5QL-E כולל e-SATA ו-IEE1394 אם זה חשוב לך אז זה שיקול שיש להביא בחשבון.

פורסם
  • מחבר

אתה לא יכול לעשות CF בכל מקרה באף אחד מהלוחות ואם אין OC כולם יתאימו.

אתה צריך לבחור לפי המחיר ותכונות הלוח שחשובות לך. לדוגמא ה-P5QL-E כולל e-SATA ו-IEE1394 אם זה חשוב לך אז זה שיקול שיש להביא בחשבון.

האם יש הבדל אחר בלוחות (P5QL-E וP5QL- PRO) מלבד פיצ'רים (שני הדברים שאמרת, RAID וכו')? כלומר הבדל בקירור, בביצועים, בחיסכון חשמל...

לפי האתר של אסוס, ללוח P5QL-E אין חיבור כונן פלופי. זה אומר שאני לא אוכל להתקין כונן כזה במחשב?

ולמה צריך חיבורי CHASIS FAN? באחד הלוחות יש רק חיבור אחד כזה, אבל אני משער שעדיין יהיה אפשר להפעיל יותר ממאוורר אחד במארז... מה הם עושים?

פורסם

אני הייתי ממליץ על צ'יפסט של X48...

תלוי מה הזכרון שלך...

פורסם

^^^

טיפה הגיון, מדברים פה על לוחות ב 500-650 שקל ואתה מציע לוחות שעולים 950 שקל ויותר.

ההבדלים בין P5Q ל P5QL-E קטנים מאוד.

ל P5Q יש 8 חיבורי SATA (אם אני זוכר נכון), ל P5QL-E יש 6. שתי הלוחות תומכים ב RAID מלא.

ל P5Q יש עוד 2 גופי קירור מסביב למעבד, ל P5QL-E יש רק מקום להוספת גופי הקירור האלה.

ל P5QL-E יש פאנל אחורי עשיר יותר.

אולי יש עוד כמה הבדלים קטנים בגלל השינוי של הצ'יפסט אבל זה לאכל כך משנה כי P5Q מסורס, הלוח P45 היחיד שלא תומך CF ויש לו עוד כמה חסרונות על P45 אחרים.

מבין הלוחות שרשמת P5QL-E הכי משתלם (ה P5QL-PRO לא משהו).

בקשר לחיבור על הלוח, זה חיבור למאוורר.

פורסם
  • מחבר

ל P5Q יש עוד 2 גופי קירור מסביב למעבד, ל P5QL-E יש רק מקום להוספת גופי הקירור האלה.

עד כמה זה משמעותי? המעבד שאני אקנה הוא Q9300, קירור סטוק בלי אוברקלוק, 2 גופי הקירור האלו חשובים?

בקשר לחיבור על הלוח, זה חיבור למאוורר.

הבנתי שזה חיבור למאוורר, אבל השאלה שלי היא מה הוא נותן אקסטרה, כי כדי שמאוורר יפעל לא חייבים לחבר אותו ללוח אם.

ולבחור שהציע X48 - זה צ'יפסט שמיועד לOC וCF, בדיוק הדברים שרשמתי שאני לא צריך.

פורסם

גופי הקירור לא משמעותיים אם לא יבוצע OC הלוח אמור לעבוד במהירות עבורה תוכנן בלי בעיה. זה לא אומר שלא ניתן לבצע OC כלל אם בכל זאת תבחר לבצע זאת.

חיבורי המאוררים על הלוח מסוגלים גם למדוד את מהירות המאוורר בשימוש עם תוכנה מתאימה. תמיד ניתן לחבר מאוררים נוספים לחיבור מתח מהספק אך כמובן ללא אפשרות ניטור.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים